Şimdi Ara

Evren ve Bencillik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dünya evrende o kadar küçük bir nokta ki biz bir atomu bile temsil edemiyoruz. Amma velakin kendimizce ürettiğimiz evrenleri kapsayan önemimiz ve dertlerimiz var. Bazı insanlar daha fazlasını dert ederken bazıları ellerinde hiç olmayanı dert ediyor. Bunun gibi bir dünyada insanlar çaresizlik içerisinde büyük değişmezleri sorguluyor. Tanrı Allah Din İnanç Dil Irk bunlara örnek olabilir.
    Oysa ki bu çağımızda gerçekcilik realizm tohumlarının filizlenmesi anlamına da geliyor. Çok tutucu bir toplumda yaşayan insanlar o kadar baskılanıyor ki içlerinde biriken pisliği bir güç ve bir yetenek sanarak patlıyorlar.
    Şimdi yazının başına dönelim sizce ilk cümleden sonraki kısım ilk cümlenin yanında nedir ?
    Herkez evrenin var olduğunu bir düzen olduğunu bilmesine rağmen yarın gideceği işin hayatına yön vermesine ve bütün gerçekliği unutmaya mahkum. Hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama bence dünyada ki insanların sadece %5 gerçek yaşamın farkında ve bunlar genelde bilim adamları. Duygulardan ve tüm değişkenlerden sıyrılmış bir biçimde sadece gerçeklerin peşindeler. Onların bildiklerinin yüzde 1 ini bilmeden neden sorguluyoruz onları ?
    Şimdi tekrar ilk cümleye gelelim. Ne önemi var tüm bunların. Sonuçta evren bizi göremiyor. Onda bir iz bırakamıyoruz. Yaşadığımız herşey bir sınav mı rol mü gerçek mi masal mı bilemiyoruz. Kısacası bizler bir hiçlik bilincinin oluşturduğu hatalardan ibaret olabiliriz.
    Evrende yalnız bile olmayabiliriz bunu bir tek ben yazmıyor olabilirim.
    Yine başa Dönelim.
    Hiçlik.

• okumadım ama haklısın.
  • tamam
  • Tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'herkez' değil hocam 'herkes'

Ama yazıya gelince haklısın bunları düşünen sadece sen değilsin emin ol
  • quote:

dünyada ki insanların sadece %5 gerçek yaşamın farkında

binde 1 bile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 31 Temmuz 2017; 22:38:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.