Şimdi Ara

Evrenlerden birinde en mükemmel bilgisayar var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P1: Zihnimde en mükemmel bir bilgisayar hayal edebiliyorum.

P2: Gerçekte var olan sadece zihinde var olandan daha mükemmeldir.

P3: O halde sadece zihnimde var olan en mükemmel bilgisayardan daha mükemmelini yani gerçekte var olanı düşünebilirim.

P4: Ancak en mükemmel bilgisayardan daha mükemmel bir bilgisayar düşünülemez.

P5 Sonuç: O halde bu en mükemmel bilgisayar gerçekte de vardır.

• deeeeeermişim hemen saldırmayın. Argümanın eleştirisi:

Bilgisayar gibi varlıkları mükemmel yapan ölçütler nelerdir? Hızı, performansı, dayanıklılığı vs gibi faktörler bir bilgisayarı mükemmel yapar. 1 hızında, 1 performansında, 1 dayanıklılığında bir bilgisayar düşünelim. Şimdi 2 hızında, 2 performansında, 2 dayanıklılığında bilgisayar düşünelim. Şimdi 3 hızında, 3 performansında, 3 dayanıklılığında bilgisayar düşünelim. Bu böyle sonsuza kadar gidebilir mi? Evet gidebilir. Dolayısıyla bu sonsuza kadar gidebileceği için asla en mükemmel bir bilgisayar olmayacaktır. Çünkü her defasında daha iyisini düşünebilirim. Dolayısıyla en mükemmel bilgisayar yoktur.
  • o zaman tanrının mükemmel olamayacağını kabul ediyorsun.
  • Hayır öyle bir şeyi kastetmedim. Eğer Tanrı var ise, var olan en mükemmel varlık O olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aresiusstratiotis kullanıcısına yanıt
    Mesihçi değil miydin sen?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aresiusstratiotis kullanıcısına yanıt
    O dediğin var olan en mükemmel varlık olmaz var olan en iyi varlık olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada bildiğimiz "iyilik" kavramını kullanmadım. Aslında iyilikte mükemmelliğin bir ölçütü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mükemmel diye bir şey yoktur.
  • Neden olmasın ki? Şeylerde gördüğümüz birtakım özelliklere üstünlük atfetmek, şeylerin doğasına uygun sıfatlar yüklemek vs bilinç kazanığımızdan bu yana vazgeçemediğimiz bir iştir bizim için. Ayrıca "mükemmellik" kavramının objektif olduğunu düşünüyorum. Mükemmelliğin nedensellik gibi güvenilir ve bize epistemik açıdan da yararlar sağladığını düşünüyorum.

• O evren bu evren değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresiusstratiotis

Neden olmasın ki? Şeylerde gördüğümüz birtakım özelliklere üstünlük atfetmek, şeylerin doğasına uygun sıfatlar yüklemek vs bilinç kazanığımızdan bu yana vazgeçemediğimiz bir iştir bizim için. Ayrıca "mükemmellik" kavramının objektif olduğunu düşünüyorum. Mükemmelliğin nedensellik gibi güvenilir ve bize epistemik açıdan da yararlar sağladığını düşünüyorum.
    Ding an sichi keşfettiğimde ben
  • İki oyuncak arabaya sahip olduğunu düşün; bir tanesi bilinçli diğeri bilinçsiz hangisi daha mükemmeldir?

Bence: Kuşkusuz bilinçli olan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.