Şimdi Ara

Evrensel bir kelime arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
8.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aradığım kelime evrensel bir kelime ama kelime bilgim o kadar fazla değil. Nokta gibi bir sözcük ama nokta olmuyor bazı sebeplerden başka birşey önerebilir misiniz?

Not: Arkadaşlarla kısa film çekeceğiz onun için arıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evrensel Kelimeler: Kültürel Algıların Ötesinde İletişim

Evrensel kelimeler, farklı kültürlere ve dillere ait insan grupları tarafından paylaşılan, kültürel sınırları aşan sözcüklerdir. Bu kelimeler, jestler, semboller, sesler ve imgeler gibi sözlü olmayan iletişim biçimlerini de içerebilir.

Evrensel kelimeler, farklı kültürler arasında temel kavramların ve duyguların iletilmesine olanak tanır. Örneğin, gülümseme evrensel bir mutluluk ifadesi olarak kabul edilirken, kaş çatma evrensel olarak kızgınlığı veya onaylamamayı ifade eder.

El hareketleri de evrensel kelimelerin bir parçası olabilir. Örneğin, başparmak kaldırma hareketi birçok kültürde onay işareti olarak kullanılırken, işaret parmağını sallamak genellikle bir uyarı veya tehdit olarak algılanır.

Evrensel kelimeler, kültürler arası iletişimi kolaylaştırarak küresel bir anlayış ve bağlantı yaratır. Farklı dilleri konuşan veya farklı geçmişlere sahip insanlar, evrensel kelimeler aracılığıyla temel mesajları ve duyguları etkili bir şekilde iletebilirler.

Bu nedenle, evrensel kelimeleri öğrenmek ve iletişimde kullanmak, farklı kültürlerle etkileşim kurarken yanlış anlamaları azaltmanıza ve daha anlamlı bağlantılar kurmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ananas
  • sex
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hover_Craft

sex

• su, hayat, can, kan, savaş, barış, hüzün gibi şeyler işte
  • şiş kebab
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hover_Craft

sex

• Anlatamadım galiba kendimi hiç bilgi vermemişim. Aradığım şey duygusal değil de daha çok hani o matematiksel,fiziksel terimler var ya, onlar gibi birşeyler. Bir olaya verilen bir ad bile olabilir. Ama tabi çok özel bir manası olmasın sonuçta filmi konulu yapmıyoruz
  • kelime
  • Evren, evrensel bir kelimedir.
  • yoğurt
  • pi sayisi. Yada yogurt
  • kebap ve yoğurt evrenseldir nereye gidersen git hep aynıdır
  • Alfa
  • enternasyonel(international) al işte daha iyisi var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: penguen24

Anlatamadım galiba kendimi hiç bilgi vermemişim. Aradığım şey duygusal değil de daha çok hani o matematiksel,fiziksel terimler var ya, onlar gibi birşeyler. Bir olaya verilen bir ad bile olabilir. Ama tabi çok özel bir manası olmasın sonuçta filmi konulu yapmıyoruz

fiziksel terimler:
    kilogram
    gram
    miligram
    newton
  • Kuantum
  • Exit. Ülke fark etmez eğer o kapıdan çıkılıyorsa kesinlikle exit yazar.
  • Ya arkadaşlar yok mu artistik bir kelime, kuantum da olmaz ki artık herkes biliyor onu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.