Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Interludium

Evulasyonculara göre maymunla insan arasında epeyce tür var,e bu türlerin haliylen gelişim aşamasında olması lazım ki homo erectusun ilk ateşi bulan ırk oldugu söyleniyor,e bu ırklar hayatta kalmayı beceremedi mi ?

Birkaç hafta önce Canis Majoris; birikimli seçilimde gelişimin ivmeli olması gerektiğini söylemişti. Yani ilk hücre 600 milyon yılda oluştu ama DNA bir kere oluştuktan sonra onun gelişmesi ivme ile oldu gibi birşeyler söylemişti. Hatta ben doğal seçilim diyordum da o birikimli seçilim diye düzeltmişti... Fosillerden ve deneylerden, türler arası geçiş-zaman diyagramı veya grafiği var mıdır? Yani mesela canlılar denizden kaç milyar yıl önce çıkmış?

65 milyon yıl önceki gök taşı dünya üzerinde 3 yıl boyunca fotosentezi durdurmuş... Canlıların %70'inin nesli tükenmiş deniyor... Hangi canlılar gelişimini devam ettimiş? Muhtemelen sadece bakteriler ve tek hücreliler falan mı kalmış? 65 milyon yıl önce evrim çok az gelişmiş canlılardan yeniden başlamış denilebilir sanırım? Bir de; 400.000 yıllık insan DNA'sı bulunmuş deniliyor. 64.5 milyon yılda çok az gelişmiş bakterilerden veya en iyi ihtimal ile bitkilerden başlayıp insan ırkına gelen evolution, son yarım milyon yılda neden devam etmemiş? İnsan ırkı son durak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

Günümüzde yaşıyorsa zaten uyum sağlamıştır,senin mantıgınla gidiyorum,ee adama demezlermi bu ırklar yaşamış bu zaman kadarda doganın en üstün canlıları(o zamana göre) homo erectus,homo habilis,vb. yetersizmi kaldı da soyları tükendi ? Bu senin tabirinle gereksiz canlıların soyları tükenmemişken,bu üstün türlerin soyları nasıl olduda tükendi,bakalım ne uyduracaksın yine

Daha önce sormuştum ama kimse sallamamıştı... x-man, bad-man ve fantastik 4lü gibi film kahramanları, yani değişik mutayonlar sonucunda gelişmiş özelliklere sahip insanlar olması mümkün mü? Veya vampirler, kurt adamlar mümkün mü? Mantıklı değil mi evrimin tesadüf ilkesine göre?

Tabiki de mantıklı.İsmini hatırlamıyorum ama bir gen var.Bu gen,aşırı kaslanmayı,büyümeyi önleyen bir protein üretiyor.Genetikçiler bu geni hayvanlar üzerinde tahrip edip mutasyona uğratmışlar.Bunun sonucunda o hayvanda aşırı kaslanma ve büyüme görülmüş.Bunu insan üzerinde denerlerse aynı sonucu insanlarda da alırlar.Yani pek tabiki böyle bir şey mümkün.

Ve peri masallarına inananlar bizleriz :)

Bir arkadaş Marvel dedi diye forumdan uzaklaştırıldığını söylüyordu :) Hangi arkadaş olduğunu hatırlayamadım ama forumu hala takip ediyorsa selam olsun...

• Şakacı seni Homo erectus'un neden yok olduğunu ancak tahmin edebiliriz.Yaşadığı yerin o zamanki koşullarını,orada yaşayan avcıların dağılımını,iklim koşullarını bilmemiz gerekiyor.Homo sapiens in bile ilk evrildiği zamanlarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı biliniyor.Bunlarla ilgili bir sürü tahminler var bakın burada da neandertaller in tavşanları yakalayamadığı için yok olduğu yazıyor.http://www.ntvmsnbc.com/id/25426461/

Pitorodoptus daktus yok efendim onu ben uydurdum

Bilim adamlarının ilk araştırmaları illaki subjektif olur ama bunu bilim camiasına sunmak amacındaysa objektif olmak zorunda.

• Borsazede B kullanıcısına yanıt
    Bilimsel açıdan evrim bunları cevaplayamaz,bilimsel değildir cünkü,ölcülemez,ama evrim felsefesi sagolsun herkes bir teori üretiyor bunları bilimsel diye sunuyor,Evrim temasını bazı evulasyoncular kafalarında kurdukları için,bulunan her canlıyı diğeriyle eşleştirmeye çalışıyorlar,bir form'a ara form dememiz için bize 3 tane fosil göstermeleri lazım bir tane gösterip digerlerini bilgisayardan yapıp o bilimsel diye sunulmaz.Bilimin sınırlarını cok iyi biliyorum,bilimin getirdigi sansürleride çok iyi biliyorum,o yüzden cevabı olmayan sorulara bir cevap aramak yerine bir rastlantısal teori üretiyorlar.

İnsan ırkınında evrimleşecegini söylerler,ama olasılık varmıdır ?,bir insanla bir başka insan ciftleşirse ortaya ne çıkar ? bu müthiş zor bir soruya cevap vermek zor olmasa gerek,doğanın sistemi bozulmaz.Sen insanı vahşi doğaya salıp rastlantısal bir şey mi bekleyeceksin ?,İnsan ırkı evrim değil varyasyon geçirir(Zenci,asyalı vb.) başka bir türe dönüşemez.Aradan milyonlarca değil milyarlarca yıl geçse bile,bu düzen bozulamaz,biyologlar bunu öngörmek zorundadır cünkü onların beyninde sürekli değişen bir düzen vardır Entropi bile yoktur hatta,Ama biyoloji fizik gibi değil ki matematiksel işlemlerle rasyonel bir temele oturtasın,geçmişe veya gelecege dair tahminden öteye geçemez.

• quote:

Şakacı seni Homo erectus'un neden yok olduğunu ancak tahmin edebiliriz.Yaşadığı yerin o zamanki koşullarını,orada yaşayan avcıların dağılımını,iklim koşullarını bilmemiz gerekiyor.Homo sapiens in bile ilk evrildiği zamanlarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı biliniyor.Bunlarla ilgili bir sürü tahminler var bakın burada da neandertaller in tavşanları yakalayamadığı için yok olduğu yazıyor.http://www.ntvmsnbc.com/id/25426461/

Bilim adamlarının ilk araştırmaları illaki subjektif olur ama bunu bilim camiasına sunmak amacındaysa objektif olmak zorunda.

Onu bilemeyiz, bunu bilemeyiz, ancak tahmin edebiliriz ...

Bilmiyorum, tahmin ediyorum desen eyvallah ama sen kendi ağzınla söylüyorsun... "Bilemeyiz" ve "Ancak tahmin edebiliriz"

Elini vicdanına koy ve söyle lütfen... Bu kadar çok "asla bilemeyeceğin ve sadece tahmin edebileceğin" teori, hipotez ve tez içerisinde bazı zamanlarda bunalıma girmiyor musun?

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Ben sana şahsi bir fikrimi söyleyeyim mi ?(Michio kaku'ya özendim biraz kehanette bulunayım)

Senin dedigin gibi bilim yakın bir gelecekte,bir yaratıcını hakkında bir fikre sahip olacak,yaratıcının bir madde değilde bir zat oldugu anlaşılacak,bundan sonra din tartışmaları başlayacak,kimileri dünya dışından bir başka varlıgın sebep oldugunu kimileride dünyaya sahip olan bir zat-ı kabul edecek,Bilim yavaş yavaş kuantum'la metafizige kapılarını açacak,ama şüpheci tavrını bırakmayacak.Kaku'nun kehanetindeki tip 1 insan modeli aslında mantıksız değil,geçmiş caglara baktıgımızda ne kadar kan dökülüp ne kadar savaşlar çıktıgını biliyoruz,neden şuankinden daha iyiside olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Şakacı seni Homo erectus'un neden yok olduğunu ancak tahmin edebiliriz.Yaşadığı yerin o zamanki koşullarını,orada yaşayan avcıların dağılımını,iklim koşullarını bilmemiz gerekiyor.Homo sapiens in bile ilk evrildiği zamanlarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı biliniyor.Bunlarla ilgili bir sürü tahminler var bakın burada da neandertaller in tavşanları yakalayamadığı için yok olduğu yazıyor.http://www.ntvmsnbc.com/id/25426461/

Onu bilemeyiz, bunu bilemeyiz, ancak tahmin edebiliriz ...

Bilmiyorum, tahmin ediyorum desen eyvallah ama sen kendi ağzınla söylüyorsun... "Bilemeyiz" ve "Ancak tahmin edebiliriz"

Elini vicdanına koy ve söyle lütfen... Bu kadar çok "asla bilemeyeceğin ve sadece tahmin edebileceğin" teori, hipotez ve tez içerisinde bazı zamanlarda bunalıma girmiyor musun?

Kardeşim öyle ya da böyle yok olmuş işte banane.Sonuçta insanla arasında bir evrimsel patika var mı ve bunun kanıtları var mı var.Diğer türlü çok da teferruata girmeye gerek yok.Ne yapıyım Allah c.c. nin kudreti mi diyeyim?İster tez olsun ister hipotez olsun her zaman dogmalara tercih ederim.

• Tanrı'nın varlığı ispatlanır mı bilemem...Bu ihtimal beni korkutmuyor,bu ihtimale karşı olan bir insan da değilim.Sadece ben olmadığını düşünüyorum,bu benim şahsi düşüncem.Tanrıya ihtimal veririm az da olsa ama şunu söyleyim kutsal kitaplarda bahsedilen hiçbir yaratıcıya ihtimal dahi vermiyorum,kesinlikle olmadıklarını da düşünüyorum.
    Olabilir,senin görüşün Benimde bir Tanrı'nın oldugundan zerre kadar bir şüphem yok,körü körüne baglılık değil,buna kanaat getirmem uzun bir zaman aldı,kendi tecrübem ve gözlemlerim dogrultusunda hayatta tesadüfe yer olmadıgını düşünüyorum.
  • quote:

Tanrı'nın varlığı ispatlanır mı bilemem...Bu ihtimal beni korkutmuyor,bu ihtimale karşı olan bir insan da değilim.Sadece ben olmadığını düşünüyorum,bu benim şahsi düşüncem.Tanrıya ihtimal veririm az da olsa ama şunu söyleyim kutsal kitaplarda bahsedilen hiçbir yaratıcıya ihtimal dahi vermiyorum,kesinlikle olmadıklarını da düşünüyorum.

Kutsal kitaplarda bahsedilen yaratıcıdan kastın nedir? Namaz kıl, oruç tut, ibadet et diyen bir tanrı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borsazede -- 24 Aralık 2013; 4:13:57 >
    evrime bağlı bir oluşum olmadığını zaten bilim ispatladı, burada kaynak gösterilen tüm veriler bilimsel verilerdi.
    big bang in yani evrenin bir patlama ile düzenli bir şekilde ortaya çıkıp genişlediğini ispatlayan da bilim, DNA şifresini ve bu şifreye bir bilgi eklenmeyeceğini ispat eden de bilim.
    inanmamak senin kararın ama evrim var ben bu yüzden inanmıyorum gibi bir bağlantı kurman bunu bahane etmen yanlış olur.
    evrimle ilgili bilgi eksiklerini tamamladığında anlayacaksın, evrim dediğin ve olasılıklarla ihtimallerle bağlantıladığın kavramı öyle bir güç, tabu haline getirmişsin ki adeta haşa Tanrı yerine koymuşsun problem bu.
  • archoziye katılıyorurm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaD1453 -- 24 Aralık 2013; 14:24:34 >
  • Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archozi

evrime bağlı bir oluşum olmadığını zaten bilim ispatladı, burada kaynak gösterilen tüm veriler bilimsel verilerdi.
    big bang in yani evrenin bir patlama ile düzenli bir şekilde ortaya çıkıp genişlediğini ispatlayan da bilim, DNA şifresini ve bu şifreye bir bilgi eklenmeyeceğini ispat eden de bilim.
    inanmamak senin kararın ama evrim var ben bu yüzden inanmıyorum gibi bir bağlantı kurman bunu bahane etmen yanlış olur.
    evrimle ilgili bilgi eksiklerini tamamladığında anlayacaksın, evrim dediğin ve olasılıklarla ihtimallerle bağlantıladığın kavramı öyle bir güç, tabu haline getirmişsin ki adeta haşa Tanrı yerine koymuşsun problem bu.

Archozi,kaç defa söyleyeceğim size genetikten ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın.DNA ya bilgi mutasyon,transpozon,krossing over vb.. mekanizmalarla eklenebiliyor.Mutasyonların birçok türü var sadece nokta mutasyonlarından bahsetmiyorum.Mesela kromozomun bir kısmı mutasyonla birdenbire kendini kopyalayabiliyor veya ya da bir gen bir anda kendini eşleyip 2 gen oluveriyor.Örneğin bakterilerin genomunda sürekli birbirlerini tekrarlayan bölümler görülmüş,bu bölümler de mutasyon meydana gelince de farklı farklı proteinler sentezleniyor.AIDS'e neden çare bulunamıyor sanıyorsun? Çünkü HIV virüsünün mutasyona uğrama oranı çok yüksek.Devamlı mutasyon geçiriyor ve yeni yeni proteinler sentezliyor.Bilim insanları tam ilaç yapacakken bir bakmışlar ki HIV virüsü o ilaca direnç kazanmış...Kromozom sayısının ve DNA daki bilginin değişmesinin bir sürü yolu var isterseniz tek tek açıklayabilirim bunları.

Yaratıcı konusuna gelirsek.İnanıp inanmamamın evrim kuramıyla veya başka bir şeyle yakından uzaktan bir ilişkisi yok.Evrim kuramının yaratıcı ile alıp veremediği bir şey de yok.Daha önceki mesajlarımda da belirttim bunu.Benim inançsal düşüncelerimin nedeni çok farklı şeyler.

• peki hiç düşündünüz mü parmak izi nasıl oluyorda her insanın farklı oluyor

• şuan oraya giremiyorum kısaca açıklarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaD1453

şuan oraya giremiyorum kısaca açıklarmısınız

Yani diyorlarki kısaca:Parmak izini genetik faktörler ve çevresel faktörler etkiler.Embriyolojik gelişimin ilk 3 ayında parmak ve parmak izi şekillenmeye başlar.Parmak izlerinin de türleri vardır.Kemer,ilmek ve helezonu andıran değişik parmak izleri türleri bulunuyor.Tek yumurta ikizlerinin bile tamamen aynı parmak izleri bulunmuyor,%95 oranında benziyor.

Şöyle bahsetmiş:''Bütün insanların parmak izleri birbirinden farklıdır; çünkü parmak izlerinin genel hatları genetik olarak belirlenmekle birlikte, ayrıntıları tamamen rastlantısaldır ve çok fazla değişkene bağlı olarak meydana gelmektedir. Parmak izlerinin oluşumunda kan basıncından, beslenme tipi ve miktarından ve yavrunun ana karnındaki duruş açısından tutun da, parmakların gelişimini etkileyen genlerin ifadesi, rahmin sıcaklık ve ıslaklık durumu gibi onlarca, yüzlerce farklı etmen etkilidir. Bu da, doku oluşumunun rastlantısal olarak meydana gelmesine sebep olur. Pek çok çizgi ve döngüden oluşan parmak izlerimizin birbirinden farklı olmasının sebebi, bu kadar çok çizgi ve döngünün tamamen aynı şekilde olacak biçimde denk gelmesinin olanaksızlığıdır. Ancak yeterli araştırma ve deneme-yanılma yapılırsa, sonunda birbirine çok fazla benzeyen ancak farklı kişilere ait parmak izleri bulunabilecektir.''

Bir başka yerde de :''While you were growing inside of your mother, you touched the amniotic sac. When you touched it during weeks 6-13, the patterns of your fingerprints were changed. This is why identical twins have different fingerprints.'' Yani anne karnındayken amniyon kesesine dokunuyorsun.6 ila 13.haftalar esnasında dokunduğun zamanlar parmak izi modelin değişiyor.

• teşkrler cvbın için fakat rastlantı olması sanada saçma gelmiyor mu nsaıl bir rastlantı ki hiç biri birbirine benzemiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaD1453

teşkrler cvbın için fakat rastlantı olması sanada saçma gelmiyor mu nsaıl bir rastlantı ki hiç biri birbirine benzemiyor?

Rastlantı derken o tip bir rastlantı değil.Mesela iki tane tek yumurta ikizi kardeş var.Bunun ikisine rastlantısal besin maddeleri veriliyor.Bu kardeşlerin büyümeleri de rastlantısal olur.Yani hangisine fazla besin maddesi verilirse o daha çok büyür.Aynı şekilde anne karnındaki bu tip rastlantısal etmenler de parmak izini etkiliyor.Parmak izini genetik zaten etkiliyor bir de anne karnındaki etmenler farklı olunca parmak izlerinin farklı olması kaçınılmaz oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.