Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam değiliz demek ki,ne oldu majoris bilgisizliginin sırıtması gururunu mu incitti,kıyamam.Şimdide terbiyesizlige bağlamışsın,çirkinleşmek sana cok yakışıyor,bilginin bittigi yerde hakaret başlarmış,geç bile kaldı bence,google iyi idare etti seni buraya kadar.
  • Kardeşim yıllardır neden bu virüse çare bulunamıyor o zaman? Kimi virüs DNA kimisi RNA kullanıyor.Bunların mutasyona uğrama ihtimali çok çok yüksek.Grip,mesela türlü türlü versiyonu var.Sürekli mutasyon geçiriyor.Genlerindeki bilgiler değişiyor,buna yeni bir ilaç üretmek gerekiyor.İlaç üretiliyor bir bakmışsın ki yeniden mutasyon geçirmiş...
    Her organizmanın mutasyon hızları aynı olacak diye bir şey yok.Bu bir mikroevrimdir bunu kimse inkar edemez.
  • Herkes gibi bilmediğim şeylerde google a başvuruyorum.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.Bilgimin kaynağı internet ve kitaplar.Sen bilmediğin bir şey hakkında nereye başvuruyorsun? Özellikle evrim konusunda? Dur bir tahmin edeyim HY nin eşsiz siteleri
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Hala Hy diyor,zerre kadar haz etmem o adamdan,yine ezberlerin ve önyargıların konuşuyor,beynin çalıştıgına dair bir işaret yokki,hep ezber hep ezber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

Hala Hy diyor,zerre kadar haz etmem o adamdan,yine ezberlerin ve önyargıların konuşuyor,beynin çalıştıgına dair bir işaret yokki,hep ezber hep ezber.

Şu resmi hatırlıyor musun?

• Bol hakaret,bol safsata..Kusura bakma Interludium bu forumda tartışacak yapıda olan bir insan tipi değilsin.Ne eleştiri kaldırabiliyorsun ne de karşıt görüş.Daha önce de demiştim beni bir daha alıntılama diye.Bir daha söylüyorum bu forumda senin gibi tiplerle tartışmaya girmek istemiyorum biraz daha seviyeyi korusak iyi olurdu.Şikayet ettim umarım gereken yapılır.Bir insan tartışmadan önce karşısındaki saygı göstermeli.Bu saldırgan tavrın benim de sana karşı olan tavrımı değiştirdi.

Ama tabiki sana hakaret edip seviyemi düşürecek değilim.Benim terbiyem buna müsaade etmez.Bu konuda da son yazım zaten.Ne senin açtığın konulara yazarım ne de seninle muhattap olurum bundan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Onu ben söylemedim.Büyük ihtimal başka bir arkadaş söylemiştir.

Şu anda evrimi sağlayabilecek temel mekanizma doğal seçilim.Ona alternatif bir mekanizma ortaya sunulamadı.Şöyle düşünebiliriz.Sonuçta bir Tanrı varsa doğayı yaratan da o olacaktır ve ona bir mekanizma tayin edecektir.Kendisi ise ara ara olayların akışını değiştirecek hareketlerde bulunacaktır.Böyle bir şeyle evrim kuramını bağdaştıramaz mıyız?

Doğal seçilimin genel anlamı tabiki de tesadüf değildir hatta zerre alakası yoktur tesadüfle.Bakın bu konuda vikipedi nasıl bir tanım yapmış.''Doğal seçilim, belirli bir türde dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarabilmeleri yoluyla işleyen evrimsel mekanizma.'' Bu tanımda bir tesadüf unsuru görebiliyor musunuz? Güçlü ve dayanıklı olanlar hayatta kalıyor zayıf ve yetersiz olanlar ise eleniyor.Mutasyon rastlantısaldır nedeni ise doğanın rastlantısal olmasıdır.Yani bir kimyasalın veya bir ultraviyole ışının hangi geni etkileyeceği,nasıl bir şey ortaya çıkaracağı tamamen rastlantıdır,rastgeledir.Yani bir torbada farklı renklerde toplar var,elinizi atıyorsunuz ve bir top çekiyorsunuz.Hangi renk topu çekeceğiniz rastlantısal olur değil mi,bu da aynı hesap.

Dil derken konuştuğumuz dilden mi bahsediyoruz yoksa organ olan dilden mi?

Bak işte felsefe yapıyorsunuz şimdi... Daha önce de bu yazdıklarınızı çok kere yazdınız ama bunu hep bilim adına yaptınız... Sizin söylediğinize benzer bir şekilde bir tanrı vardır ve doğayı (evreni) yaratırken tam da sizin söylediğiniz gibi bir mekanizma tayin etmiştir. Kanunlar ve aralarındaki ilişkiler gibi yani... Ama kendisi yaratılışa ara ara müdahale etmez, her aşamada, her bir higs parçacığında, her bir karadelikte bizzat müdahildir. Sadece bilmez, her anında bizzat müdahale ederek kontrol eder. Ara ara kanunları kaldırır, veya kanunlara istisnalar getirerek mucizeler de yaratabilir... Böyle bir şeyin evrimden ayrışan tek yanı tesadüflerdir... Amaçsızlıktır...

Doğal seçilim ile tesadüfün alakası olmadığını nasıl söylersiniz? Doğal seçilim olması için genlerde değişiklikler olması lazım değil mi? Mutasyon, crossing over, transpozonlar, gen akışları,... vs yani varyasyonlar olması gerekmiyor mu? Belki yine yanlış bir cümle kurmuş olabilirim ama yazdığım cümleleri anlamak için okusanız ne demek istediğimi sizin gibi derin (?) bilgi sahibi arkadaşların anlaması zor olmasa gerek... Kelimelere takılmak yerine anlatmak istediğime yorum yapsanız zamandan tasarruf ederiz...

Evrimin seçici mekanizmaları için tesadüfe gerek olmayabilir ama bir seçilim olması için bir varyasyon şart değil midir? Varyasyon olmasa evrim olmaz... Ben doğal seçilimi varyasyondan ayrı olarak düşünmüyordum ama evrimin seçici mekanizmaları ve çeşitlilik sağlayan mekanizmalar diye ayrıldığını yeni öğrendim... Bunu sen anlatsaydın senden öğrenmiş olacaktım...

Sonuçta evrim teorisinin temeli varyasyonlara dayandırılıyor değil mi?

ALINTI: İşin felsefesini yapacaksak yapalım sorun değil.Her şeyin tesadüfen oluştuğunu söyleyen falan yok.Öyle bilim mi olurmuş? Mesela neye tesadüf diyorlarmış evrimciler?

Tesadüf kelimesine dönmeyelim yine... Benim sorum; evrim herşeyi amaçsız rastlantıya (sizin anladığınız anlamda tesadüf) dayandırmıyor mu?
    13,7 milyar yılda evrimin geldiği noktada sadece amaçsız rastlantılar (varyasyonlar) ve doğal seçilim ile, özgür irade sahibi ve bilinçli bir canlı türünün oluşabileceğine inanmak (iddaa etmek) felsefe yapmak değil midir? Türler arası geçişler (?), faydalı mutasyonlar, ... vs... bunlar bilim olabilir ama bunların amaçlı veya amaçsız olduğunu savunmak felsefe değil mi? Yoksa siz amaçsız olduğunu savunmak bilimsel, amaçlı olduğunu savunmak felsefi mi diyorsunuz?

niye güceniyorsun hemen,sen değilmiydin adam olmadıgımı söyleyen,ben mi durduk yerde hakaret ettim sana,istedigin kadar eleştir laf söyle,hepsini kaldırabilirim,ama adam degilsiniz tarzı laflar,eleştiri değil hakarettir,bırak da hakareti kaldıramayayım.

Hakaret edip seviyemi düşürmem diyorsun,hakareti zaten sen ediyorsun,ben hiç bir şey anlayamadım bu işten,ya yaşın ufak sürekli duygu değişimi yaşıyorsun,yada yaptıgın şeylerin farkında değilsin.
    mesajımı okuyan herkes anlamıştır, şimdi de peki o zaman virüse neden çare bulunamıyor diye soruyorsun?
    senin benim bilmediğim, hatta bilim adamlarının bile henüz bilmediği pekçok virüs ya da versiyon ortaya çıkabilir saniyesinde...
    veremin de pekçok hastalığın da eskiden çaresi yoktu sonra bulundu, trilyonlarca detay var dünyada çaresiz olan...

Virüs şuurlu mu sana göre? ilaç bulunuyor hemen evrim geçiriyor kerata gibi yorumlar yapıyorsun, hani tesadüfen denk geliyordu? şimdi de virüsü gözümüzde zeki bir varlık yaptın, özetle evrim ilah bunlar da askerleri mi oluyor?
    ne diyeyim düşünmek ve anlamak istemeyene benden bu kadar...
  • quote:

Evrime Felsefenin nasıl karıştıgınıda göstereyim burada.

-Ontolojik Naturalizm(Metadolojik naturalizm kullanmak yerine ontolojik naturalizm üretmek,Bilim değildir,yorumdur ve bana göre mantıksızdır)

-Evrim amaçsızdır (böyle bir safsata var,bunu kim bilebilir ? neye dayanarak bu sonuca ulaştınız ?)

-Değişim ve varyasyonların rastgeleliği (Bilimsel açıdan neredeyse evrende tesadüf diye birşeyin olmayacagını göreceğiz,hala bunda ısrar edenler var)

-Varolan tüm mekanizma önerileri ve hipotezleri (Bunların hiçbiri evrim biliminde yoktur,bunları kabul etmeyebilirsiniz,anında kendi hipotezlerinizi sürebilirsiniz)

-Metafiziksel çıkarımları reddetmek

Bu 5 maddeyide bütün arkadaşlar yapıyor ve bunu bilimsellik diye nitelendiriyorlar,benden size bir tavsiye olsun,önce bilimin ne oldugunu öğrenin,evrim üzerine daha cok araştırma yapın(evrimagacı gibi bilgi seviyesi düşük siteler değilde yabancı kaynaklardan araştırabilirsiniz),savundugunuz şeyin ne oldugunu bilin,ondan sonra esip gürlersiniz şimdi yaptıgınız gibi.

Benim esip gürlediğimi nereden çıkardın Hocam? Ben sadece sorular soruyorum. Mantığıma aykırı konuları evrimci arkadaşlardan soruyor ve onların yazdıkları her yorumu en az 2-3 kere okuyup yazdıkları yorumlardan onları analiz etmeye çalışıyorum. Savunduğum tek şey "Yaratıcı"dır ve onu konuşmak burada yasak... Ben de ön yargılarım ile bu arkadaşlara sorular sorup hem onların düşünmelerini sağlamak hem de onların yorumlarından birşeyler kapmak amacındayım. Evrimağacı, wikipedia veya HY,... diye ayırım yapmıyorum. Okuduğum açıklamaların ne kadarı bilgi, ne kadarı yorum, ayırdedebildiğime inanıyorum ve evrimağacı da olsa, HY neşriatı da olsa mantık süzgeçimden geçirerek birşeyler kapmaya çalışıyorum. Bildiğim tek kesin bilgi, "Sonsuzluğun sahibi huzurunda bir hiç olduğum"

Selam ve saygılar...

• Borsazede B kullanıcısına yanıt
    Hocam cok yanlış anlaşılma oldu yahu,ben size değil evrimi savunan bir kaç arkadaşa söylemiştim onu,alıntı yaptıgım icin cümleyi o sekilde kurmamam gerekirdi,cevabı yazarken alıntı tuşuna bastıgımı unutmuşum,hata bende.Kusura bakmayın.Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interludium -- 25 Aralık 2013; 0:32:13 >
  • quote:

Hocam cok yanlış anlaşılma oldu yahu,ben size değil evrimi savunan bir kaç arkadaşa söylemiştim onu,alıntı yaptıgım icin cümleyi o sekilde kurmamam gerekirdi,cevabı yazarken alıntı tuşuna bastıgımı unutmuşum,hata bende.Kusura bakmayın.Selamlar.

Eyvallah hocam... Olur öyle... Sayenizde ben de empati yaptım biraz... Bilim ve evrim konusunda benim de çok fazla eksiklerim var ve beni bir dost olarak uyardığınızı sandım.

Selam ve saygılar...
  • Borsazede B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam dost olarak uyarabiliriz birbirimizi tabii ama o uslupla uyarmazdım :),buradaki arkadaşlara biraz üslubun dışına çıkarak konuşmaya başladım,cünkü artık derdimi anlatamıyorum bir türlü,kafalarındaki ezberleri bir bir yazıyorlar,eğer internetten anlamasaydım karşımdaki insanları bir bot sanabilirdim,Bilim hakkında bilgileri vardır belki,Türkiyede yaşadıgımızı göz önüne alırsak ortalamanın üstü bir birikimleri var,bu birikimlerininde artmasını temenni ederim,ancak bilimi felsefeyle çarptırıp sonrada burada bilim yapıyoruz felsefe değil demeleri biraz enteresan oluyor.epistemoloji,bilim felsefesi gibi alanlarla ugraştıgım icin bilimden az cok anlarım,bilimsel metodları belki bilemem,yada formülleride belki iyi bilemem,buradaki bazı arkadaşlarda biyoloji veya kimya konusunda benden iyi olabilirler,hatta dahada iyiler.ama bilimin nasıl işlediğini bilirim,nerede felsefeye geçip nerede bilimsel metadoloji uyguladıklarını bilirim,bunun hakkında ne zaman uyarsam ya mesajım siliniyor ya konum.

evrimci arkadaşlarının tarzı bu maalesef, bol hakaret, aşağılama, evrime inanmayanların kalitesi çok açıkça gözüküyor tüm yazışmalarda,
    ama sen bu konuda da taraflı olduğun için onların yazdığı hakaret ve aşağılamalar sana hoş geliyordur.
    umarım dünyaya başka bir çerçeveden bakman gerektiğini anlayabilirsin zamanla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: archozi

evrimci arkadaşlarının tarzı bu maalesef, bol hakaret, aşağılama, evrime inanmayanların kalitesi çok açıkça gözüküyor tüm yazışmalarda,
    ama sen bu konuda da taraflı olduğun için onların yazdığı hakaret ve aşağılamalar sana hoş geliyordur.
    umarım dünyaya başka bir çerçeveden bakman gerektiğini anlayabilirsin zamanla..

Hocam yine Canis Majoris içlerinde en seviyelisi... Kimilerine göre haddim değildir belki böyle yorum yapmak ama benim naçizane gözlemlerim bu yönde... Daha önce de bundan bahsetmiştim zaten... Ama dün, o arkadaş da biraz üslubunu bozdu...

Canis Majoris'den ALINTI: Bazen diyorum şöyle insanları adam yerine koyup da cevap verme.Aslında neommy hocam sizin gibilerle dalga geçerek en iyisini yapıyor.Kime ne öğreteceksin ki burada

Bu yorumu kendisi için talihsiz olmuş gerçekten.

Selam ve saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.

bende uzaktan izlemeye çalışıyorum fakat fosil ve kemik görmeden teori tartışılamaz diye bir kural mı var ?
    Darwin dna görmeden sözde teoriyi yazdı, ayılardan balina olabilir diye saçma açıklamalar yaparak sonradan çıkarmak zorunda kaldı, fakat yine de zehirli teorisini
    oldu-bitti yaparak gerçekmiş gibi sundu. Ayılarla balinaları yakından incelediğini hiç sanmıyorum. o günden bugüne çok şey değişti ,bilimde gelişti , fakat şu sizin fosil bilim
    aynı kaldı, sözde teorinin ara formlarını bir türlü çıkaramadı ,örnek olarak komik bir açıklama ile kambriyen gerisine topu taca attı. Aferin sözde evrime.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.

bende uzaktan izlemeye çalışıyorum fakat fosil ve kemik görmeden teori tartışılamaz diye bir kural mı var ?
    Darwin dna görmeden sözde teoriyi yazdı, ayılardan balina olabilir diye saçma açıklamalar yaparak sonradan çıkarmak zorunda kaldı, fakat yine de zehirli teorisini
    oldu-bitti yaparak gerçekmiş gibi sundu. Ayılarla balinaları yakından incelediğini hiç sanmıyorum. o günden bugüne çok şey değişti ,bilimde gelişti , fakat şu sizin fosil bilim
    aynı kaldı, sözde teorinin ara formlarını bir türlü çıkaramadı ,örnek olarak komik bir açıklama ile kambriyen gerisine topu taca attı. Aferin sözde evrime.

Darwin hipotezini ortaya attı, fosiller ve eldeki deliller bunu destekledi. Bugün yanlış olduğunu bildiğiniz şeyleri bulanlar da teoriyi bugünkü haline getirenler.

Ayrıca burada bilgisayar başında oturup hiç insan kemiklerini incelememişken, Aves sınıfından bir canlının kanatlarını sadece mangal yaparken görmüşken, belki bir yarasayı elinde bile tutmamışken çizimler üzerinden ki bu çizimler öylesine yapılmış basit çizimler, karşılaştırma yapmak gülünülecek bir durumdur. Bir de aynı kişiler kalkıp bir şeyleri bilimsel olmadıklarından dolayı eleştirirse eğlence tavan yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 27 Aralık 2013; 0:39:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I am the Danger

@Interludium

Galiba hassas ayar argümanını kullanmak niyetindesiniz. Bu özellikle son zamanlarda bazı kesimler tarafından inanılmaz derecede sahiplenen bir düşünce. Fakat ben daha hassas ayar argümanını ele alan bu argümanı temel alan bir fizikçi görmedim.
    Youtube'da islami bir kanalın alt yazılı olarak olarak yayınladığı bir videoyu izledim az önce. Tam da sizin dediğiniz gibi bir örnek vardı videoda.

kozmolojik sabitin ne kadar küçük bir ihtimal olduğu ve küçücük bir oynamanın bile farklı sonuçlara ulaşılmasına neden olacağını söylüyordu. Ben farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.

Burada sizin düştüğünüz yanılgı kendinizi (insanlıktan bahsediyorum kişisel algılamayın) vazgeçilmez sanmanız. Örnek olarak temel kuvvetler farklı şekilde dengelenseydi farklı bir evren meydana gelirdi. Bunu Caner Taslaman çok sık ifade eder.
    Ama burada düşülen yanlış dediğim gibi, bizim gibi bir yaşam forumunu meydana getirmek hedefmiş gibi düşünmek. Evet temel kuvvetler farklı olsaydı meydana gelemezdik. Hatta şimdikinden çok daha farklı bir evren de meydana gelirdi.
    Şimdi tamamen farklı bir evren dedik ama yine Dünya'yı ele alalım. Dünya'da farklı bir canlı formu oluşabilirdi.Oluşmaya da bilirdi. Zaten her hangi bir canlının oluşmasının hedef gözetilmediğinden bahsediyorum.
    Burada bahsetmek istediğim şey hassas ayarın nedeni insanın içinde yaşayabileceği bir evreni ve insanı meydana getirmek değil. Hassas ayarın bu şekilde olmasından dolayı bir ve bu evren var oldu zaten.

Yani siz inanmayan bir insana hassas ayar örneği vererek aslında yanlış bir yol izliyorsunuz. Ben benim meydana gelmem için her hangi bir çaba olduğunu düşünmediğim için zaten hassas dediğimiz bu ayarın farklı bir şekilde meydana gelmesi sonucu hiç var olamayacağımı ve o evrende farklı canlıların olacağını ya da olmayacağını kabul etmiş oluyorum. Ve bu hassas ayar benim için her hangi bir anlam ifade etmiyor.

Yani eğer bu hassas ayar bu şekilde olmasaydı başka canlılar şu an başka bir hassas ayardan bahsediyor olabilirdi. Ya da hassas ayarın farkına varacak hiç bir canlı olmaya da bilirdi.

Tam bunu yazıcaktımki yazıyı okudum :) Cidden cok güzel acıklamıssın umarım okuyup anlayabilmislerdir yazının mantıgını...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Darwin hipotezini ortaya attı, fosiller ve eldeki deliller bunu destekledi. Bugün yanlış olduğunu bildiğiniz şeyleri bulanlar da teoriyi bugünkü haline getirenler.

Ayrıca burada bilgisayar başında oturup hiç insan kemiklerini incelememişken, Aves sınıfından bir canlının kanatlarını sadece mangal yaparken görmüşken, belki bir yarasayı elinde bile tutmamışken çizimler üzerinden ki bu çizimler öylesine yapılmış basit çizimler, karşılaştırma yapmak gülünülecek bir durumdur. Bir de aynı kişiler kalkıp bir şeyleri bilimsel olmadıklarından dolayı eleştirirse eğlence tavan yapar.

kemiklerle teoriyi savunmak yeni moda mı? Kemik teorisi olarak değiştirelim adını.

Sözde evrim dediğinizde matematiğin olasılığı,fiziğin imkansızlığı(td2),kimyasal proteinin yaratılışı,biyolojinin dnası,genetiğin sabrı,felsefenin açmazları
    vs..işin içine girmiyormu?

Doktorların seni muayene etmesi için kemiklerini görmesine gerek yok.yerlerini bilmeleri yeter.bilimsel açıklama aşkı niyetine lütfen kemikleri çarpık kullanmayalım.sizede bizede eğlence çıkmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kemiklerle teoriyi savunmak yeni moda mı? Kemik teorisi olarak değiştirelim adını.

Sözde evrim dediğinizde matematiğin olasılığı,fiziğin imkansızlığı(td2),kimyasal proteinin yaratılışı,biyolojinin dnası,genetiğin sabrı,felsefenin açmazları
    vs..işin içine girmiyormu?

Doktorların seni muayene etmesi için kemiklerini görmesine gerek yok.yerlerini bilmeleri yeter.bilimsel açıklama aşkı niyetine lütfen kemikleri çarpık kullanmayalım.sizede bizede eğlence çıkmasın

Kemikler üzerinden teori yanlışlamaya çalışan ben değlim Miralge. Hem de ne olduklarını bilmeden. Bunun dışında bahsettiklerinse tanrının var olması gerektiği yönündeki deliller ki tekrar söylüyorum tanrının varlığından veya yokluğundan bana ne? Ayrıca canlıların bir ortak atadan türleştiğini söyleyen bir canlı hipotez nasıl kanıtlanacaktı? Darwin'in ve sizin ara fosil kavramınız o günden beri gelişmedi, Darwin'in bahanesi var buna, adam öldü gitti de Evangelistlerin işine gelmedi, siz de çeviri yaparak hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz işte.

Doktorun beni muayene etmesi için kemiklerimi bilmesi gerekir ayrıca Miralge. Sol kolum için kübital tünel sendromundan şüpheleniyorum. Yerlerini bilmek yetmiyor bazen, tanımak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 27 Aralık 2013; 8:29:39 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.