Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani belli bir düzen aslında bilim e de "tesadüf" "rastlantı" yaftaları yapıştırmamak gerek diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.

Buradaki herkes aynı şeyi düşünüyor Trojka. Yanlız değilsin...

Kimin maaşlı olduğunu bilemem artık ama senin de bu gereksiz çabanın bir sebebi olmalı...

Benim amacım birşeyler öğrenmek ve araştırma yapıp kendimi geliştirmek... Her ne kadar sizlerden öğrenecek birşey çıkmasa da sayenizde araştırma yapıyorum biraz...

Senin amacın nedir Trojka? Öğrenmek veya kendini geliştirmek olduğunu sanmıyorum, zira, senin üslubundan anlaşıldığı kadarıyla sen aşmışsın... Hem zaten kendini geliştirmene gerek de duymazsın sen, evrim nasılsa o işi yapıyor senin yerine...

• insanların parmak izi farklı degil diyen den ne beklersin ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.

Buradaki herkes aynı şeyi düşünüyor Trojka. Yanlız değilsin...

Kimin maaşlı olduğunu bilemem artık ama senin de bu gereksiz çabanın bir sebebi olmalı...

Benim amacım birşeyler öğrenmek ve araştırma yapıp kendimi geliştirmek... Her ne kadar sizlerden öğrenecek birşey çıkmasa da sayenizde araştırma yapıyorum biraz...

Senin amacın nedir Trojka? Öğrenmek veya kendini geliştirmek olduğunu sanmıyorum, zira, senin üslubundan anlaşıldığı kadarıyla sen aşmışsın... Hem zaten kendini geliştirmene gerek de duymazsın sen, evrim nasılsa o işi yapıyor senin yerine...

maaşlı çalışan biri varsa cok akıllıca bir iş yapıyor bence,birşeyler öğretiyor sonucta,konusmaya degmez bunlarla borsazade internet bilgileriyle herşeyi bildiklerini zannediyorlar,eğer bilimle birazcık uğraşmış olsalardı,bilimin sansürlerini ve kısıtlamalarını fark ederlerdi,şimdi bazı bilim adamlarıda bunu savunuyor derler,evet onu savunuyor,ama sende onların ideolojisini körü körüne savunuyorsun,amaçlarına gayet iyi ulaşıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

maaşlı çalışan biri varsa cok akıllıca bir iş yapıyor bence,birşeyler öğretiyor sonucta,konusmaya degmez bunlarla borsazade internet bilgileriyle herşeyi bildiklerini zannediyorlar,eğer bilimle birazcık uğraşmış olsalardı,bilimin sansürlerini ve kısıtlamalarını fark ederlerdi,şimdi bazı bilim adamlarıda bunu savunuyor derler,evet onu savunuyor,ama sende onların ideolojisini körü körüne savunuyorsun,amaçlarına gayet iyi ulaşıyorlar.

İlaveten; buların bilimden anladıkları sadece pozitif bilimler... Siz ısrarla felsefi evrim vurgusu yapıyorsunuz ama takip ediyorum, hiç konu hakkında yorum yapmıyorlar... Evrimi biyoloji, kimya ve çokça arkeoloji zannettikler ap açık ortada... Çünkü iş felsefeye dayanınca düşünmek zorunda kalacaklar ve size cevap verecek kaynak google'layamayacaklar... Birgün ezberleri adam akıllı bozulacak, o zaman ne yapacaklar çok merak ediyorum...

Selam ve saygılar...

• geç olucak iş işten geçmiş olucak malesef
  • Felsefe bilim midir sayın Borsazede?
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    varyasyonla mutasyonu karıştırıyorsun dikkat et aynı şeyler değil.
    virüslerin yapısının değişmesinin sebebi varyasyondur, DNA sında kayıtlı olan crossing over mekanizmasından dolayı farklılaşır, grip virüsü gibi, bunun varyasyonlarını daha önce detaylı yazmıştım,
    bunları tıp bilimiyle uğraşan biriyle de konuşabilirsin...
    ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var, yanlış bilgilerle beynin doldurmuşsun.
    diğer cümlende de hata var, evrim kuramının yaratıcı ile alıp veremediği birşey yok demekle evrimin neyi savunduğunu tam anlamadığın gözüküyor.
    evrim tüm evrenin ve canlıların tasadüf ve rastlantılarla oluştuğunu anlatır ve altında yatan ateizmi savunur, bunu da düzelteyim.
  • Borsazede B kullanıcısına yanıt
    Sadece felsefe değil ki bilimden anladıklarını sanmıyorum (Google olmasa),homo erectus akıllı değil diyen mi ararsın,parmak izlerimiz farklı değil diyen mi ararsın,ateist olsaydım ateistligimden utanırdım

Actıgım evrim ve felsefe konusundan sonra admine 3 mesaj yazdım,3ünede cevap vermedi,Felsefeyle ilgisi olmayan adamları alıpda felsefe bölümü başkanı yaparsanız böyle olur tabi.Bir kullanıcı Dini eleştiren(hakaret etmeden tabii) bir konu açsa,bırak şikayeti admin konuyu silse admine yine mesaj atarım neden siliyorsun diye,sonra özgürlükten bahsetmesin kimse burada.Sonra üstü kapalı bir şekilde ağır laflar edin diğer konularda,herkes kendine yakışanı yapar,başkada birşey demem.Şimdide banlarlar beni büyük ihtimalle bunları söyledigim için,ben size söyleyeyim,sonra çıkıp da özgürlük diye milleti eleştirmeyin,yada forumun ismini evrimforum diye değiştirin,o zaman tabii ki silme hakkınız olur,sonucta sizin lehinize bir şey açmışımdır,ama şu şekilde yapılan şey hiç doğru değil.

Selamlar.

• Archozi şaka yapıyorsun herhalde.Varyasyon,demek tür içindeki farklılıklar demektir.Sen ile ben aynı türüz ama seni görmesem de büyük ihtimal dış görünüşlerimiz,yapımız birbirinden farklıdır.Buna varyasyon deniyor.Mutasyon da varyasyona sebep olabilir,krossing over ve mayoz bölünme olayları da.
    Ayrıca virüsün krossing over yaptığını da ilk senden duyuyorum.Krossing over olayı mayoz bölünmede gerçekleşir.Virüslerin,genomunun değişmesi için mutasyondan başka yol yoktur.Bu değişiklikler sayesinde konak hücreye farklı farklı protein sentezletir.Aynı şey bakteriler için de geçerli.Yani bir nevi mikroevrim geçiriyor bu yapılar.DNA larına sürekli yeni bilgiler ekleniyor.

Hala tesadüf ve rastlantı diyorsun.Bu yaşam moleküllerine uzayda ve dünyada rastlamışlar demekki kendiliğinden oluşmaması için hiçbir neden yok.
    Deistler neden evrim kuramına inanıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Felsefe bilim midir sayın Borsazede?

Tüm bilimlerin temeli olan ve adı bile türkçeye "düşünbilim" olarak geçmiş bir kavram üzerinden demogoji yapma... Kaldı ki sana göre; tarih, psikoloji, siyaset, ilahiyat, hukuk ve aklıma gelmeyen birçok bilim bile tartışmalı değil mi?

Felsefe bilimi yoktur ama tüm bilimlerin felsefesi vardır. Yanlış cümle kurduğum için seni de suçlayamıyorum ama sen beni çok iyi anladın sayın Canis Majoris. Evrimden anladığınız sadece biyoloji, kimya, arkeoloji değil midir? Evrimin felsefesi yok mudur? Evrimin herşeyi tesadüfe bağlaması bilim midir, felsefe midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borsazede -- 24 Aralık 2013; 21:39:41 >

• @Interludium Ben homo erectus un akıllı olmadığını söylemedim.Yok olduğuna göre yeterince üstün değilmiş doğada demekki dedim laflarımı çarpıtmayın.Karşınızdaki insana biraz saygınız olsun.Burada parmak izi ile ilgili açıklama yapan benim.Nerede söylemişim parmak izlerinin farklı olmadığını? Bari bir hata yaptıysam alıntılayın da düzelteyim kendi hatamı.Öyle ortaya laf atmakla olmuyor bu işler.

@Borsazede saydıklarının hepsi bilimdir sayın Borsazede,bir itirazım yok.Evrim konusu genelde doğa bilimleriyle ilgilidir,sonuçta doğa ile ilgili bir konu.İşin felsefesini yapacaksak yapalım sorun değil.Her şeyin tesadüfen oluştuğunu söyleyen falan yok.Öyle bilim mi olurmuş? Mesela neye tesadüf diyorlarmış evrimciler?
  • quote:

@Interludium Ben homo erectus un akıllı olmadığını söylemedim.Yok olduğuna göre yeterince üstün değilmiş doğada demekki dedim laflarımı çarpıtmayın.Karşınızdaki insana biraz saygınız olsun.Burada parmak izi ile ilgili açıklama yapan benim.Nerede söylemişim parmak izlerinin farklı olmadığını? Bari bir hata yaptıysam alıntılayın da düzelteyim kendi hatamı.Öyle ortaya laf atmakla olmuyor bu işler.

@Borsazede saydıklarının hepsi bilimdir sayın Borsazede,bir itirazım yok.Evrim konusu genelde doğa bilimleriyle ilgilidir,sonuçta doğa ile ilgili bir konu.İşin felsefesini yapacaksak yapalım sorun değil.Her şeyin tesadüfen oluştuğunu söyleyen falan yok.Öyle bilim mi olurmuş? Mesela neye tesadüf diyorlarmış evrimciler?

Sanırım silinen konulardan birindeydi, dünyanın en iyi üniversitelerinde kürsüleri olan evrimi yere göğe sığdıramıyordunuz... Ben de en büyük 10 üniversitedeki ilahiyat fakültelerinden bahsetmiştim... hatırladınız mı? Hafızam biraz zayıftır, siz değil de başka bir evrimci arkadaş ta olabilir ama yine yanlış hatırlamıyorsam ilahiyatın bilim olmadığından dem vurmuştunuz...

Evrim ateizm kökenlidir diyorum ama karşı çıkıyorsunuz... Ateizm felsefe değil midir? Ateizm ile evrimi aynı cümlede kullandığımızda veya ima ettiğimizde rahatsız olan siz değil misiniz? Evrim teorisinin ateizmle ilgisi yok diyen siz değil misiniz? Defaatle söyledim... canlıların türleşmesi konusunda sizden farklı düşünmüyorum... hatta yaratılış olgusunun bir anda olabileceği gibi kademe kademe de olabileceğini çok defa söyledim... Hatta Kuran'dan bile örnek verdim... Ama siz evrim teorisinin temeline doğal seçilim mekanizmasını koyarsanız bunun adı ateizm olur... Yaratılış felsefesinin iddaası evrendeki tüm hareketlerin bir bilinç kontrolünde olduğu üzerinedir. Yaratıcı istediği evrede istediği şeye müdahale edebilir, istediği kanunu istediği süre ile kaldırır (buna mucize denir)

Doğal seçilimin kelime karşılığı tesadüf değil midir sayın Canis? DNA'da rastlantısal değişim ve bu değişimin doğaya uyumlu olanının devam etmesi doğal seçilim değil mi? Tüm canlılar doğal seçilim neticesinde oluşmuyor mu? Diğer mekanizmalar; yapay seçilim, mutasyon, vs hepsinde de tesadüf söz konusu değil mi?

Evrim sadece doğa ile ilgili diyorsunuz ya... dillerin gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

@Interludium Ben homo erectus un akıllı olmadığını söylemedim.Yok olduğuna göre yeterince üstün değilmiş doğada demekki dedim laflarımı çarpıtmayın.Karşınızdaki insana biraz saygınız olsun.Burada parmak izi ile ilgili açıklama yapan benim.Nerede söylemişim parmak izlerinin farklı olmadığını? Bari bir hata yaptıysam alıntılayın da düzelteyim kendi hatamı.Öyle ortaya laf atmakla olmuyor bu işler.

Homo erectus olayına hiç girmeyecegim zaten,bir tutarlı fikrin olsun ondan sonra tartışırız,parmak izi olayını başka bir arkadaş söylemişti,üstüne alınma hemen.

• Onu ben söylemedim.Büyük ihtimal başka bir arkadaş söylemiştir.

Şu anda evrimi sağlayabilecek temel mekanizma doğal seçilim.Ona alternatif bir mekanizma ortaya sunulamadı.Şöyle düşünebiliriz.Sonuçta bir Tanrı varsa doğayı yaratan da o olacaktır ve ona bir mekanizma tayin edecektir.Kendisi ise ara ara olayların akışını değiştirecek hareketlerde bulunacaktır.Böyle bir şeyle evrim kuramını bağdaştıramaz mıyız?

Doğal seçilimin genel anlamı tabiki de tesadüf değildir hatta zerre alakası yoktur tesadüfle.Bakın bu konuda vikipedi nasıl bir tanım yapmış.''Doğal seçilim, belirli bir türde dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarabilmeleri yoluyla işleyen evrimsel mekanizma.'' Bu tanımda bir tesadüf unsuru görebiliyor musunuz? Güçlü ve dayanıklı olanlar hayatta kalıyor zayıf ve yetersiz olanlar ise eleniyor.Mutasyon rastlantısaldır nedeni ise doğanın rastlantısal olmasıdır.Yani bir kimyasalın veya bir ultraviyole ışının hangi geni etkileyeceği,nasıl bir şey ortaya çıkaracağı tamamen rastlantıdır,rastgeledir.Yani bir torbada farklı renklerde toplar var,elinizi atıyorsunuz ve bir top çekiyorsunuz.Hangi renk topu çekeceğiniz rastlantısal olur değil mi,bu da aynı hesap.

Dil derken konuştuğumuz dilden mi bahsediyoruz yoksa organ olan dilden mi?

• Mesela hangi fikrim tutarlı değilmiş?
  • Borsazede B kullanıcısına yanıt
    Evrime Felsefenin nasıl karıştıgınıda göstereyim burada.

-Ontolojik Naturalizm(Metadolojik naturalizm kullanmak yerine ontolojik naturalizm üretmek,Bilim değildir,yorumdur ve bana göre mantıksızdır)

-Evrim amaçsızdır (böyle bir safsata var,bunu kim bilebilir ? neye dayanarak bu sonuca ulaştınız ?)

-Değişim ve varyasyonların rastgeleliği (Bilimsel açıdan neredeyse evrende tesadüf diye birşeyin olmayacagını göreceğiz,hala bunda ısrar edenler var)

-Varolan tüm mekanizma önerileri ve hipotezleri (Bunların hiçbiri evrim biliminde yoktur,bunları kabul etmeyebilirsiniz,anında kendi hipotezlerinizi sürebilirsiniz)

-Metafiziksel çıkarımları reddetmek

Bu 5 maddeyide bütün arkadaşlar yapıyor ve bunu bilimsellik diye nitelendiriyorlar,benden size bir tavsiye olsun,önce bilimin ne oldugunu öğrenin,evrim üzerine daha cok araştırma yapın(evrimagacı gibi bilgi seviyesi düşük siteler değilde yabancı kaynaklardan araştırabilirsiniz),savundugunuz şeyin ne oldugunu bilin,ondan sonra esip gürlersiniz şimdi yaptıgınız gibi.

Hangi fikrin tutarlı ?,yada fikir değil ezber mi dememiz lazım.
    size laf anlatmaktan yoruldum, ne tesadüfü ne rastlantısı? ısrarla tesadüf diye birşey yoktur diyorum sen hala aynı yerdesin...

virüslerde şekil değişikliği sadece yüzeydeki bağlanma noktalarında olur, yani yüzey proteinlerinde...bunun evrimle alakası yok!
    zaten yaratıldıkları an itibarıyle DNA sında şifrelenmiş 1 den 11 e kadar H, 15 e kadar da N, bunlar çapraz ilişkilenebiliyor.
    H5N1 ve H1N1 kuş ve domuz gribi virüsleri mesela...
    geçen yıl Çin de H7N9 diye başka bir grip virüsü çıktı, 9 kişi öldü ve bilim adamları araştırıp bunun kodunu bularak aşısını geliştirdiler konu bitti,

başka bir deyişle H25-N32 diye bir virüs ortaya çıkmaz çünkü kodunda bu opsiyon yok, bilmem anlatabildim mi?
    dikkat-sadece yüzey proteinlerinden birini seçip kullanabiliyor. DNA sında kodlu yüzey proteinlerinin kodu kadar değişiklik gösterebiliyor bundan ötesi yok.....

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.