Şimdi Ara

EWEAT EW902 4K Realtek 1195 Android MP (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
7.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimki kargo takibinde gözüktü. 05/11/14'te kargoya verilmiş.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Sanırım 20 güne gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Yalnız bu big little benim bildiğim kadarıyla cep telefonlarında pil tasarrufu için geliştirilmiş bir şey ve 8 çekirdek aynı anda çalışmıyor. Ya A7'ler çalışıyor ya da A15'ler. Grafik işlemcisi güçlü gibi duruyor.

Nedense şimdiye kadar kullandığım Android cihazların hiçbirinin internet kullanımı Android telefonlardaki kadar akıcı ve sorunsuz olmadı. Belki bu cihazda oluyordur. RK3288 kullanmadım, onunkini de bilmiyorum.

Rk3288 bildigin pc gibi calisiyor nette. Belki en guclu oldugu konulardan biri bu.

Android cihazlarin hepsinin video kalitesi ilgili sorunlari Android lolipop 5 ile cozulecek. Zira android 4.x video oynatiminda interlaced goruntu veriyor. Lolipopdan once cok iddalari olmayacak. Android 5 yani L nin cihazlara guncelleme olarak gelebilmesi onemli. Bundan dolayi minimum 2gb ram onemli kutularda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşallah öyle olur. Android 5'in bizim cihazlara sonradan geleceğini zannetmiyorum. Android 5'li chazlar çıkarsa onları alırız. Bu arada Eweat'in yeni uzun bir videosunu daha izledim, menüler olsun, akıcılık olsun gerçekten güzel bir cihaz. Medya oynatıcı arayanlar biraz beklesinler.
  • 4gb/2gb farkını uzman biri cevaplarsa çok makbule geçer. Ayrıca AllWinner A80 Octa-core,Amlogic S812,Rockchip RK3288 ve Realtek 1195 diye 4 temel işlemci var. Her biri için ayrı ayrı benchmark test sonuçları olsa da tamamına yakını performans ölçümü ile ilgili, görüntü ve renk sonuçlarını kıyaslayanını göremedim. Acaba en iyi görüntüyü hangi işlemci veriyor?

• quote:

İnşallah öyle olur. Android 5'in bizim cihazlara sonradan geleceğini zannetmiyorum. Android 5'li chazlar çıkarsa onları alırız. Bu arada Eweat'in yeni uzun bir videosunu daha izledim, menüler olsun, akıcılık olsun gerçekten güzel bir cihaz. Medya oynatıcı arayanlar biraz beklesinler.

Valla cihaz gelince paylaşacağın izlenimlerini bekliyoruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tikileaks

4gb/2gb farkını uzman biri cevaplarsa çok makbule geçer. Ayrıca AllWinner A80 Octa-core,Amlogic S812,Rockchip RK3288 ve Realtek 1195 diye 4 temel işlemci var. Her biri için ayrı ayrı benchmark test sonuçları olsa da tamamına yakını performans ölçümü ile ilgili, görüntü ve renk sonuçlarını kıyaslayanını göremedim. Acaba en iyi görüntüyü hangi işlemci veriyor?

4GB / 2GB farkı işletim sistemi ihityaç duymadığı sürece önemli değildir. Android 5.0 ne kadara ihtiyaç duyuyor bilmiyorum ama bana göre 2 GB her şeye yetecektir. Benim Q5 Quad'daki 2GB ram'in 1 GB'den fazlası sürekli boş duruyor. Fiyat farkı çok değilse büyüğünü almakta fayda var, ne de olsa PC'deki gibi sonradan arttırılabilir bir şey değil.

Performans olarak sıralama belli, Alwinnner A80, RK3288, S812 ve Reltek 1195 diye gider. Hatta Himedia'daki Hisilicon3798C'de S812 ayarındadır. Film izlemeye gelince iş değişir. Orada genel performansın konu ile hiç alakası kalmıyor, en düşük skoru alan işlemci en iyi oynatmayı yapabiliyor. O sebepten bana göre Antutu gibi testlerin hiçbir anlamı yok. Yavaş işlemcinin tek eksiği internette gezinme hızında ve oyunlarda ortaya çıkıyor.

Hocam senin cihaz nasılsa geliyor Q5'i bana satsana
  • Cihaz gelsin bakacağım. Gerçi karşı komşum beğenirsem Eweat'i almak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 13 Kasım 2014; 10:17:39 >
  • quote:

quote:

4gb/2gb farkını uzman biri cevaplarsa çok makbule geçer. Ayrıca AllWinner A80 Octa-core,Amlogic S812,Rockchip RK3288 ve Realtek 1195 diye 4 temel işlemci var. Her biri için ayrı ayrı benchmark test sonuçları olsa da tamamına yakını performans ölçümü ile ilgili, görüntü ve renk sonuçlarını kıyaslayanını göremedim. Acaba en iyi görüntüyü hangi işlemci veriyor?

4GB / 2GB farkı işletim sistemi ihityaç duymadığı sürece önemli değildir. Android 5.0 ne kadara ihtiyaç duyuyor bilmiyorum ama bana göre 2 GB her şeye yetecektir. Benim Q5 Quad'daki 2GB ram'in 1 GB'den fazlası sürekli boş duruyor. Fiyat farkı çok değilse büyüğünü almakta fayda var, ne de olsa PC'deki gibi sonradan arttırılabilir bir şey değil.

Performans olarak sıralama belli, Alwinnner A80, RK3288, S812 ve Reltek 1195 diye gider. Hatta Himedia'daki Hisilicon3798C'de S812 ayarındadır. Film izlemeye gelince iş değişir. Orada genel performansın konu ile hiç alakası kalmıyor, en düşük skoru alan işlemci en iyi oynatmayı yapabiliyor. O sebepten bana göre Antutu gibi testlerin hiçbir anlamı yok. Yavaş işlemcinin tek eksiği internette gezinme hızında ve oyunlarda ortaya çıkıyor.

Cevap icin teşekkürler. Rk3288 i denedim ama siyah renklerdeki performansını hiç beğenmedim. Film izlemek için almayı düşündüğümden a80 için film performansı en üst cihazdır diyebilirmiyiz?

• tikileaks T kullanıcısına yanıt
    Diyemeyiz çünkü cihazı görmedik. Benim için en iyi film cihazı Himedia'dır. Yolda gelen Eweat EW902'den de umutluyum.
  • Ew 902 ile ew 802 arasında ne fark var. 802 modeli daha pahalı. Forumda 802yi kullanan fazla yok. O kadar alınası bir cihaz değil mi. En iyisini almaya çalışıyorum. Bluray ile işim olmaz. Sizce hangisini almalıyım

• RTD1195 işlemcili cihalzarda da XBMC optimizasyonu gerekecek gibi görünüyor. HD sesler ve 4K bazı videolarda
    takılma sorunu yaşanıyormuş. Her yeni chipset çıktığında XBMC de bu sorunlar oluyor.

Bu cihazların hiçbirisinde HDMI 2.0 olmaması üzücü gerçekten. Allwiner A80'e HDMI 2.0 kesinlikle gelmeyecek bilgisini aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Kasım 2014; 8:37:52 >
  • quote:

quote:

quote:

Cevap icin teşekkürler. Rk3288 i denedim ama siyah renklerdeki performansını hiç beğenmedim. Film izlemek için almayı düşündüğümden a80 için film performansı en üst cihazdır diyebilirmiyiz?

Film performansı için android cihaz bakmayın bence. Dune, Egreat, Mede8R gibi cihazlara odaklanın. Hiçbir android oynatıcı saydığım cihazların kalitesini
    veremez. Yukarda gerekçesini belirttim. Android 4.x os versiyonu interlaced çıkış vererek zaten video kalitesini düşürüyor. Sıkıntı Android kernelinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Kasım 2014; 8:48:48 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    O cihazlar o paraları haketmiyorlar. Ayrıca ben görüntü kalitelerinin özellikle Realtek işlemcili cihazlarda kesinlikle Himedia'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Görüntü neden interlaced onu da anlamadım ? Cihaz bal gibi 1080p çıkış veriyor. Interlaced olmasının görüntü kalitesine etkisi oluyor mu ki ? Olsa olsa görüntü titrer ama 1080p çıkışta o da olmuyor. Bir de o cihazların hantallığı, işlemcilerinin yavaşlığı çekilir gibi değil.

Bence çok kıyaslamaya gerek yok. Aldığınız görüntü tatmin ediyorsa tamamdır. Ben Dune'dan Himedia'ya geçince bir farklılık hissetmedim. Hala daha bazı filmlerdeki görüntü kalitesi beni şaşırtır. Bu hafta YIFY sürüm "Şeytan'ın Avukatı" nı izledik ki YIFY'lerin bitrate'leri düşüktür, görüntü harikaydı. En güzeli de film oynatma esnasında görüntüde en ufak bir tekleme, kırılma olmaması. Sahne ne kadar karmaşık olursa olsun bunu yapmıyor. Son derece güçlü bir işlemcisi var.

Yine söylüyorum, şu anda piyasadaki tüm cihazları, A80 dahil önüme koyup birini al git deseler yine seçimim Himedia Quad olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 18 Kasım 2014; 9:26:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

RTD1195 işlemcili cihalzarda da XBMC optimizasyonu gerekecek gibi görünüyor. HD sesler ve 4K bazı videolarda
    takılma sorunu yaşanıyormuş. Her yeni chipset çıktığında XBMC de bu sorunlar oluyor.

Bu cihazların hiçbirisinde HDMI 2.0 olmaması üzücü gerçekten. Allwiner A80'e HDMI 2.0 kesinlikle gelmeyecek bilgisini aldım.

ugoos ut3 de HDMI 2.0 desteği var diye biliyorum.
    Kodi XBMC forumunda araştırırsanız android 4.x kernelinin neden video kalitesini törpülediği ili ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.
    Sadece siz hissetmediğiniz için böyle bir durumun yokluğunu savunmanız sadece subjektif bir yaklaşım olur. Bu interlacing sizin
    tabir ettiğiniz interlacing gibi olmuyor. Görüntüyü interlace edip tekrar 1080p olarak bastığı söyleniyor.

Eğer benim için Himedia'nın görüntüğü iyi beklentilerimi karşılıyor derseniz sorun yok. Ancak bu sadece sizin kişisel değerlendirmeniz olur.

Önünüze her gelen fırsatta kullanmadığınız chipsetler ile ilgili olumsuz yazılar yazıp, görüntü kalitesini eleştiriyorsunuz. İşte bu durum kişisel tespitiniz oluyor.

Önümüzdeki yıl HDMI 1.4 olan hiçbir cihaz piyasada olmayacak. Sadece bunu bilmeniz yeterli.

Android Lollipop (gerekliyse) + HDMI 2.0 + h265 + 4K = Yeni nesil oynatıcılar , bu özellikleri sağlamayan oynatıcılar ara model olmaktan öteye gidemeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Kasım 2014; 15:16:02 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    Hocam yakın zamanda TV değiştirip 4K almayı düşünmeyenler için bence daha HDMI 1.4'lerin bir kaç sene ömrü var, yeter ki disk, format, bitrate kıl tüy seçmesin videoları adam gibi oynatsın.

Zaten 2 haftadır bu forumda yazılanlar yüzünden beyin travması geçirmeye başladım.

Şu an kafamda oluşan izlenim HiMedia Q4 Quad ya da üst sınıf bir cihaz almazsan görüntü kalitesi, video performansı falan bekleme.

Benim beklentim çok net, adam gibi 2,5" 2TB Toshiba HDD'mi görsün, 1080p MKV, BluRay 3D isoları oynatsın, yeter ki takılmasın ve DTS surround sesleri AVR'me passthrough yapsın.

Ama o kadar çok yazılıp çizildi ki, beklentilerimi karşılayacak cihzlar minmum 150 dolardan başlıyor ve Türkiye'den hiç bir şekilde bulmak mümkün değil gibi bir durum oluştu.

tek çare kafamda gidip şimdi dewat ya da q5 quad almak.

• İnsanlar teknolojiyi çok hafife alıyor. Düne kadar 60 fps için ne gerek var diyen arkadaşlar, geçen hafta 60fps videoları yayınlamaya başlayacağını açıklayan
    youtube için ne diyecekler çok merak ediyorum

Realtek için söyleyebileceğim şu an sadece içerisinde gelen RTKplayer ile stabil video oynattığını yazmışlar. Bunun dışında sıkıntılı diyorlar. iyi araştırın derim.
    En azından XBMC güncellemesi için beklemeyi göze alın.

RK3288, Himedia Q5-Q10, Realtek 1195 gibi cihazların yazılımları genelde beta seviyesinde şu an. Sadece bunu demek istemiştim.

Android 4.x handikapları :

"The main limitations with Android - the following :

1. No automatic frame rate switching. If you watch content with a mix of frame rates (in Europe we watch 24p movies, 25p or 50i DVD, TV etc. and
    in some cases some 60i Blu-ray/DVD content) and want XBMC to output this at the best frame rate for viewing, it will need to switch between 24Hz,
    50Hz and 60Hz refresh rates on-the-fly. (i.e. if you watch a 50Hz DVD it will switch to 50Hz output, if you watch a 24p movie it will switch either to
    24Hz output - or 60Hz if your display doesn't support 24Hz input). Unfortunately Android doesn't let Apps control the display refresh rate, it is a
    system-wide setting (and some Android boxes won't allow you to switch from 60Hz - which makes 25/50Hz stuff quite nasty to watch).
    This means either you have to manually alter the refresh rate in Android settings depending on what you want to watch, or put up with a
    fixed refresh rate, which may not be ideal. If you are in North America or another 60Hz territory (aka "NTSC-land") and don't watch 25/50Hz
    content this may not be an issue for you, particularly if you don't have a 24p compatible TV. If you are in Europe and care about picture quality - this is a big issue.

2. No HD Audio bitstreaming. So far none (that I'm aware of) of the Android platforms support HDMI HD Audio (DTS HD, Dolby True HD)
    bit streaming (and I'm not sure HDMI multichannel PCM is supported either), and in some cases even getting Dolby Digital or DTS lossy streams
    is challenging. Android was really geared up for PCM stereo output only (and at one point even had to resample to 44.1kHz I believe - though I think this is no longer the case)

3. Variable Hardware acceleration. AIUI you can only really expect H264 content to be hardware accelerated. Some platforms don't support MPEG2 or VC-1 hardware acceleration.
    "

Devamını okumak ve Android 4.x ile 5.x karşılaştırmalarına bakmak için :

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=202878&pid=1819307

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Kasım 2014; 15:15:01 >

• hdmi 2.0 4k için kullanılacaktı ama 1.4 içinde bu yeterli olacak ve 2.0 geçmeye gerek yok diye soyleniyordu 5 ay önce falan.2.0 geçmek için 8k beklemek gerekecek diye bi yazı okumustum.
    4k için 1.4 yeterli oldugu ve yazılım guncelemesiyle halledilecek seklinde acıklama okumustum ama sonrasını takip etmedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.