Arkadaşlar merhaba, sorum aslında basit ama ben gerekli taşları yerine koyamadığım için doğru formülü bulamıyorum. Ekran alıntısı aşağıda, desteklerinizi bekliyorum.
soru anlaşılmadı
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
soru anlaşılmadı
@akcan birden fazla kişinin toplam 5 değişkeni var : ay zamanda birbirinden farklı sayıda örneğin : ali can 'ın toplam 30 müşterisi varken 5 değişken değeri var ahmet yılmaz'ın 21 müşterisi varken 5 değişkeni var mustafa ak'ın 36 müşterisi varken 5 değişkeni var
benim istediğim ise, örneğin: ali can / ahmet yılmaz / mustafa ak gibi isimlerin A sütununda olduğunu düşünelim, değer 1 - değer 2 - değer 3 - değer 4 - değer 5 ise 1 numaralı satırda bulunsun.
Ben ayrı bir tabloda aynı isimlerin ve aynı değerlerle öyle bir formül yazmalıyım ki (alında pivot table tarzı ama işlevsel ) bana : Düşey olarak Sadece ahmet yılmaz'ın Değer 1 - Değer 2 vs. toplamlarını versin Aslında Eğer say formülü bu işi yapıyor ama araya bir yere şu formülü gömsem tam olacak. Eğer A1 sütununda ahmet yılmaz var ise değer 1 deki rakamları topla / say
Excel bilmeyen biri değilimi ama bir türlü oturtamadım formülü, çalıştığım dosya çok büyük ve isim listesi çok uzun. Şimdiden teşekkürler, Anlaşılmaz ise bir örnek dosya gönderebilirim. Saygılar, hürmetler.
quote:
Orijinalden alıntı: nFc
@akcan birden fazla kişinin toplam 5 değişkeni var : ay zamanda birbirinden farklı sayıda örneğin : ali can 'ın toplam 30 müşterisi varken 5 değişken değeri var ahmet yılmaz'ın 21 müşterisi varken 5 değişkeni var mustafa ak'ın 36 müşterisi varken 5 değişkeni var
benim istediğim ise, örneğin: ali can / ahmet yılmaz / mustafa ak gibi isimlerin A sütununda olduğunu düşünelim, değer 1 - değer 2 - değer 3 - değer 4 - değer 5 ise 1 numaralı satırda bulunsun.
Ben ayrı bir tabloda aynı isimlerin ve aynı değerlerle öyle bir formül yazmalıyım ki (alında pivot table tarzı ama işlevsel ) bana : Düşey olarak Sadece ahmet yılmaz'ın Değer 1 - Değer 2 vs. toplamlarını versin Aslında Eğer say formülü bu işi yapıyor ama araya bir yere şu formülü gömsem tam olacak. Eğer A1 sütununda ahmet yılmaz var ise değer 1 deki rakamları topla / say
Excel bilmeyen biri değilimi ama bir türlü oturtamadım formülü, çalıştığım dosya çok büyük ve isim listesi çok uzun. Şimdiden teşekkürler, Anlaşılmaz ise bir örnek dosya gönderebilirim. Saygılar, hürmetler.
Alıntıları Göster
@akcan çok teşekkür ederim abi.
quote:
Orijinalden alıntı: nFc
@akcan çok teşekkür ederim abi.
Alıntıları Göster
sorun çözüldü mü ?
quote:
Orijinalden alıntı: haker01
sorun çözüldü mü ?
Alıntıları Göster
özet tabloyu önerdim. sanırım işini görecek
quote:
Akcan sen her yerde karşıma cıkıyorsun ya Excel konusunda güclerimizi birleştirelim mi
quote:
quote:
Akcan sen her yerde karşıma cıkıyorsun ya Excel konusunda güclerimizi birleştirelim mi
Alıntıları Göster
sorun hallolmuş :D olmasa uzun uzun yazacaktım bende...
quote:
quote:
nerde çıkıyorum ?
quote:
quote:
quote:
nerde çıkıyorum ?
Excel konusunda Ama saka yaptigimin farkindasin degil mi Alinma sakin
quote:
quote:
quote:
quote:
nerde çıkıyorum ?
Excel konusunda Ama saka yaptigimin farkindasin degil mi Alinma sakin
Alıntıları Göster
ben de kötü birşey yaptım sandım
quote:
Dh de olup kötü birşey yapmak mümkün mü sence :) Burada olman ve insanlara yardımcı olman bile cennetlik bir durum
quote:
quote:
Dh de olup kötü birşey yapmak mümkün mü sence :) Burada olman ve insanlara yardımcı olman bile cennetlik bir durum
Alıntıları Göster
Çözüm forumda da paylaşılsa diğer insanlar da istifade eder.
quote:
Orijinalden alıntı: serhatlı
Çözüm forumda da paylaşılsa diğer insanlar da istifade eder.
Alıntıları Göster
excelde özet tablo diye bir araç var. excel'le tablolarla haşır neşir olanların zamanla ihtiyaç duyacağı bir özellik bu detaylı bilgi google da var :)
arkadaşlar merhaba; bi yardım eli de bana uzatıverin. excelde bir formül yazmak istiyorum fakat bir türlü olmadı. oluşturmak istediğim formülü aşağıda açıklıyorum.
A1 HÜCRESİNDEKİ DEĞER 50 VE 50DEN KÜÇÜK İSE "1" YAZ, 51-75 ARALIĞINDA İSE "2" YAZ, 76-100 ARALIĞINDA İSE "3" YAZ bu formülü bu sekilde ihtiyacım olduğu kadar uzatacağım. teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: baykanizm
arkadaşlar merhaba; bi yardım eli de bana uzatıverin. excelde bir formül yazmak istiyorum fakat bir türlü olmadı. oluşturmak istediğim formülü aşağıda açıklıyorum.
A1 HÜCRESİNDEKİ DEĞER 50 VE 50DEN KÜÇÜK İSE "1" YAZ, 51-75 ARALIĞINDA İSE "2" YAZ, 76-100 ARALIĞINDA İSE "3" YAZ bu formülü bu sekilde ihtiyacım olduğu kadar uzatacağım. teşekkürler.
Arkadaşlar bir sorunum var. Acaba pivot table için yapılan Report Filter kısmını başka pivot table'lar için de kullanabilir miyiz? Örneğin tek report filter ile birden fazla pivot table kontrol edebilir miyiz? Benim kullandığım excel'de 20ye yakın pivot table var ve hepsinde aynı Report Filter'ları kullanıyorum ve bu excel'i zaman zaman güncellemem gerekiyor. Haliyle "tarih, ekipman" vs gibi report filter'ı tek tek her pivot table için değiştirmem gerekiyor. Eğer bu pivot table'ları tek bir report filter ile kontrol edebilirsem süper olacak BU arada kullandığım excel database'den verileri çekiyor. excel 2010 sürümü
Database icin ben acces oneririm ancak tercih sizin
quote:
Database icin ben acces oneririm ancak tercih sizin
Sorun database'e bağlanmak değil. Sorun database'den pivot table ile aldığım tabloları aynı anda tek bir filtreleme ile güncelleyememem. Tek bir report filter oluşturarak istediğim kadar pivot table için bu report filter'ı kullanabilmek istiyorum.