Bir hücredeki değeri =A5 diyerek başka bir hücreye kopyalayabiliyoruz fakat A5 hücresinde bir şey yazmıyorsa kopyalamak istediğim hücreye 0 değeri veriyor. Ben ise hücrede 0 yazmasını istemiyorum sadece hücre boş gözüksün istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Selam hocam,
Aşağıdaki formül işini görür. Eğer A5 boş ise boş bırak, değilse A5'in değerini al.
=EĞER(A5="";"";A5)
Dosya / Seçenekler / Gelişmiş Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster seçeneğini iptal edin.
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
Dosya / Seçenekler / Gelişmiş Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster seçeneğini iptal edin.
Ayarlardan sıfırları göster seçeneğini kapattığınız zaman, bu dosyayı başkasına yolladığınızda eğer onun b.sayarında bu ayar açık ise 0'lar yine gözükecektir. Bu ayrıntıya dikkat. Amacınız sadece kendi bilgisayarınızda görünmemesi ise evet bu yöntem en kesin ve zahmetsiz olan yöntemdir :)
Bu ayar sadece seçili sayfayı etkiler. Başka bilgisayarda da aynı görünür. Genel bir ayar değildir.
Merhaba kopyaladığınız sütunu seçin, Koşullu Biçimlendirme- Hücre Kurallarını vurgula- eşitttir seçip, 0 yazın ve yandaki biçimlendirmeden Özel biçimlendirmeyi seçin. Yazı rengini beyaz yaparak gizleyebilirsiniz.
Saygılarımla,
Ömer BAĞCI vidoport.com
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme