Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI (403. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.353
Cevap
19
Favori
715.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 401402403404405
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erhan701

bana HoneyIce3.2.7RC3.0.2x exe seklinde adresi varsa yollayabilirmisin simdiden tskler

http://www.mediafire.com/?o15ud615rtbez4i linkinden indirebilirsiniz.
  • VegaCream BETA 4.1:

CWM-Flashable ZIP:http://www.mediafire.com/?yj5e3j575g2d57h

NVFlash:http://www.mediafire.com/?e3xh810a2p2e4u4

*Warning* This version uses the new 3.1.10 kernel and can still cause problems. If you are not sure if you want to use this version, then please do not download and install !!!

[CHANGELIST]
    BETA 4.1:
    *THIS IS STILL EXPERIMENTAL*
    - Kernel 3.1.10
    - WiFi working as it should
    - Suspend problems should be solved

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 4 Temmuz 2012; 0:40:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan701

bana HoneyIce3.2.7RC3.0.2x exe seklinde adresi varsa yollayabilirmisin simdiden tskler

Dostum benim kurduğum link buhttp://www.mediafire.com/?ybbk46kyxjgw2t5
  • Beyler öncelikle selamlar... Eski bir Easypad kullanıcısıyım. Şuanda Sgs3 aldım mutluyum huzurluyum, lakin benim easypad de acıların pedi oldu desem yalan olmaz.

Öncelikle pad'in geri tuşu içine kaçtı :) Yani geri tuşunu hiçbir şekilde kullanamıyorum bu nedenle rom yükleyemem diye düşünüyorum (Açma tuşuna ve geri tuşuna beraber basmak lazım) Ayrıca ekranı çatladı. En sol üst kenarda ufak bir çatlak var. Çatlakta büyüme yok ilk günkü gibi :)) Zaten Easypad e özel bir kılıf ile kullanınca catlak gözükmüyor, yani ekranda değil ekranın kenarındaki siyah kısımlarda.. Dokunmatiğe de en ufak zararı yok.. Üstüne bunun sarj aleti de kayıp, sarj da edemiyorum...

Sizden duymayı arzu ettiğim cevapların başında; nereden buna uyan bir sarj aleti bulabilirim...
    İkincisi geri tuşuna basmadan rom felan yükleyebilir miyim?
    Eğer ikinci sorunun cevabı hayırsa garantiye yollamam lazım tamir için arada ekranıda yaptırmak zorunda kalıcam nekadara patlar? (tahmini olarak söyleseniz yeterli, bazı arkadaşların geri dönüşlerini bekledim fiyat hakkında ama geri dönüş yapılmamış daha konuya)

Sorularıma vakit ayırıp cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: aelin339

Beyler öncelikle selamlar... Eski bir Easypad kullanıcısıyım. Şuanda Sgs3 aldım mutluyum huzurluyum, lakin benim easypad de acıların pedi oldu desem yalan olmaz.

Öncelikle pad'in geri tuşu içine kaçtı :) Yani geri tuşunu hiçbir şekilde kullanamıyorum bu nedenle rom yükleyemem diye düşünüyorum (Açma tuşuna ve geri tuşuna beraber basmak lazım) Ayrıca ekranı çatladı. En sol üst kenarda ufak bir çatlak var. Çatlakta büyüme yok ilk günkü gibi :)) Zaten Easypad e özel bir kılıf ile kullanınca catlak gözükmüyor, yani ekranda değil ekranın kenarındaki siyah kısımlarda.. Dokunmatiğe de en ufak zararı yok.. Üstüne bunun sarj aleti de kayıp, sarj da edemiyorum...

Sizden duymayı arzu ettiğim cevapların başında; nereden buna uyan bir sarj aleti bulabilirim...
    İkincisi geri tuşuna basmadan rom felan yükleyebilir miyim?
    Eğer ikinci sorunun cevabı hayırsa garantiye yollamam lazım tamir için arada ekranıda yaptırmak zorunda kalıcam nekadara patlar? (tahmini olarak söyleseniz yeterli, bazı arkadaşların geri dönüşlerini bekledim fiyat hakkında ama geri dönüş yapılmamış daha konuya)

Sorularıma vakit ayırıp cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..

aelin339, öncelikle geçmiş olsun.1. Yol: Geri tuşu, sadece tabletin içine kaçtıysa hemen eline küçük bir yıldı tornavida alıp tabletin arka kapağını sök. Kenarlarda küçücük kare şeklinde plastikler yapıştırılmış vidaların üzerine.Onları ince tornavida ile kaldır ve kaybetmeyeceğin şekilde bir kenara koy. vidaları sök. Toplam 4 tane falan olmalı. Ve en zor kısmı beyaz kapağı sökmede.Alttan yada deneyerek beyaz kapağı kasa ile zıt yönlere çekerek çıkar. Kırılmaz merak etme :) Ve düğmelerin bulunduğu devreyi en üst köşede göreceksin. Yeşil bir baskı devresi L şeklinde. Büyük ihtimalle o devrenin tırnakları kırılmıştır. Devreyi vidalarından sökerek kırılan tırnakların bulabilirsen kırığını, bulamazsan herhangi bir sert küçük bir plastik parçasını oraya yapıştır. Ve beyaz kapağı kapatıp çalıştırabilirsin. Arka tablet kapağı açıkken de bir deneyebilirsin. Ancak lehimlenmiş kısımlara elinizin yada metalik bir şeyin temas etmemesine dikkat edin. Vücudunuzda statik elektriklenme olabilir ve bazı parçalara bu zarar verebilir. Elinizi 3-5 sn. duvara yada betana dokanarak en azından bu durumdan kurtulabilirsiniz. 2. yolu ise emin değilim. Tableti recovery modunda açmadan evvel bir usb fare takarak açabilirsiniz. Daha evvelinden, sd karta yükleyeceğiniz romun zip halinde indirdiğinizi kopyalarsınız. Sonra tableti recovery modunda açarsınız. Ve fare ile yükleme işlemini yaparsınız. Bu yöntemin olup olmayacağını bilmiyorum. Sahinden.com sitesinde kılıf satılıyor. Eğer çatlak sadece kenarında ise, o kılıf o bölümü kapatıyor. Bir de kılıf alıp takınca hiç bir şey kalmaz. En azından çatlak kamufle edilmiş olur. Ancak şunu söylersem lütfen kırılmayın. Daha önceki sayfalarda olmuş ve bize bayağı laf sayan bir arkadaş olmuştu. Oluşabilecek olumsuzluklardan bizi sorumlu tutmayın. Eğer cesaretiniz ve birazcık tornavida tutmuşluğunu yoksa 2. yolu deneyin. Kaybedeceğim bir şey yok, diyorsanız 1. yol bence en köklü çözüm.Sonucu buraya bir yazın. Ben de merak ettim sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 5 Temmuz 2012; 13:58:34 >

• Öncelikle tekrardan selamlar Ahmet yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Tableti açtım ama içeride bu korkunç manzara ile karşılaştım. o parçada karşıma çıkmadı. Yani geri tuşunun fonksiyonunu geri kazandırmam imkansız değil mi?

• İyi de, nereye gitmiş o parça? Mutlaka araya bir yerlere sıkışmıştır. Sallayınca düşmemişse sebebi bu olabilir. Evir-çevir aralarına bir bak.Bulamazsan bir yolunu buluruz arkadaşlarımızın yardımıyla inşallah.
  • Ben cihazı satalı bayağı oldu ama hatırladığım kadarıyla çoğu versiyonlarda CWMye bir program aracılığıyla dönülüyordu. O şekilde CWMye girilebilirse menülerden hatırladığım kadarıyla yeni rom flashlanabilir ama girilen menüden çıkılamazsa Data/cache wipe yapmak mümkün olmaz. Menülerin altında geriye dön seçeneği varsa o zaman geri tuşuna gerek yok, sorunsuz flashlayıp bütün işlemleri yapabilirsiniz. Elinde cihaz olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir. Belki ADB modunda PCden işlemleri yapmak mümkün olabilir.

Olmazsa ve eski Froyo versiyonlarında kaldıysanız Button Savior programını kurup ekrana sürekli olarak geri tuşunu ekleyebilirsiniz.

Cihazı özlemişim. Ağır, ekranı kötüydü ama iş görüyordu kerata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 5 Temmuz 2012; 15:42:44 >

• Bakier romu kullanıyordum yalnıs hatırlamıyorsam, üzerinde fonksiyonel bir dokunmatik geri tuşu bulunduğu için düşen geri tuşunu hiç aramadım. Cihazı açtığımda içinde yoktu belki bir ara dışarı düşmüştür yani bulamadım. Bu arada 16tl civarında bir fiyata ayarlanabilir amperli bir adaptör aldım. Şuanda cihaz sarj oluyor (ışığı yanıp sönüyor mor olarak) ama bilemiyorum daha kontrol etmedim açıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: runic

Ben cihazı satalı bayağı oldu ama hatırladığım kadarıyla çoğu versiyonlarda CWMye bir program aracılığıyla dönülüyordu. O şekilde CWMye girilebilirse menülerden hatırladığım kadarıyla yeni rom flashlanabilir ama girilen menüden çıkılamazsa Data/cache wipe yapmak mümkün olmaz. Menülerin altında geriye dön seçeneği varsa o zaman geri tuşuna gerek yok, sorunsuz flashlayıp bütün işlemleri yapabilirsiniz. Elinde cihaz olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir. Belki ADB modunda PCden işlemleri yapmak mümkün olabilir.

Olmazsa ve eski Froyo versiyonlarında kaldıysanız Button Savior programını kurup ekrana sürekli olarak geri tuşunu ekleyebilirsiniz.

Cwm'de hatırladığım kadarı ile geri tuşu yoktu. Olsaydı dediğiniz gibi sorun biterdi. Adb modu derken Runic Apx modunu mu kasteddin? Eğer apx modu ise geri al tuşuna basmadan yine bil.ye tanıtılamıyor bildiğim. Yani o gıcık tuş olmadan biraz zor gibi rom yüklemesi. Senin Exper ne oldu. Yoksa aramızdan ayrıldın mı? Bayağıdır mesajın gözükmemişti. Yoksa can düşmanımız iPad mi aldın :) (benimkisi kedi ve ciğer meselesi galiba).

• quote:

Bakier romu kullanıyordum yalnıs hatırlamıyorsam, üzerinde fonksiyonel bir dokunmatik geri tuşu bulunduğu için düşen geri tuşunu hiç aramadım. Cihazı açtığımda içinde yoktu belki bir ara dışarı düşmüştür yani bulamadım. Bu arada 16tl civarında bir fiyata ayarlanabilir amperli bir adaptör aldım. Şuanda cihaz sarj oluyor (ışığı yanıp sönüyor mor olarak) ama bilemiyorum daha kontrol etmedim açıp

Baki Beyin Romu ile Recovery modda açılıyor hatırladığım kadarı ile.Sd kartınıza rom atıp oradan en azından cache vb. yapabildiğinizi yapıp rom yükleyebilirsiniz. Restart bölümünü ise power düğmesine 6 sn. basılı tutarak kapatıp sonra tekrar açarak halledebilirsin. Ancak senin yerinde olsaydım oraya bir çift bacaklı düğme uydururdum. Elektronikçilerde çok kolay bulursun.Onlar sana yardım ederler.Olmazsa tabletide yanında götürüp bir tuş bak bence.Nasıl olsa tabletinin fazla bir şeyi yok. Bence değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

quote:

Bakier romu kullanıyordum yalnıs hatırlamıyorsam, üzerinde fonksiyonel bir dokunmatik geri tuşu bulunduğu için düşen geri tuşunu hiç aramadım. Cihazı açtığımda içinde yoktu belki bir ara dışarı düşmüştür yani bulamadım. Bu arada 16tl civarında bir fiyata ayarlanabilir amperli bir adaptör aldım. Şuanda cihaz sarj oluyor (ışığı yanıp sönüyor mor olarak) ama bilemiyorum daha kontrol etmedim açıp

Baki Beyin Romu ile Recovery modda açılıyor hatırladığım kadarı ile.Sd kartınıza rom atıp oradan en azından cache vb. yapabildiğinizi yapıp rom yükleyebilirsiniz. Restart bölümünü ise power düğmesine 6 sn. basılı tutarak kapatıp sonra tekrar açarak halledebilirsin. Ancak senin yerinde olsaydım oraya bir çift bacaklı düğme uydururdum. Elektronikçilerde çok kolay bulursun.Onlar sana yardım ederler.Olmazsa tabletide yanında götürüp bir tuş bak bence.Nasıl olsa tabletinin fazla bir şeyi yok. Bence değer.

nasıl yani.. elektronikçiler o komple kopan parçanın benzerini bulup lehimle yapabilirler mi? bu mümkünse tabi ki denemeye değer.

• quote:

quote:

Ben cihazı satalı bayağı oldu ama hatırladığım kadarıyla çoğu versiyonlarda CWMye bir program aracılığıyla dönülüyordu. O şekilde CWMye girilebilirse menülerden hatırladığım kadarıyla yeni rom flashlanabilir ama girilen menüden çıkılamazsa Data/cache wipe yapmak mümkün olmaz. Menülerin altında geriye dön seçeneği varsa o zaman geri tuşuna gerek yok, sorunsuz flashlayıp bütün işlemleri yapabilirsiniz. Elinde cihaz olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir. Belki ADB modunda PCden işlemleri yapmak mümkün olabilir.

Cwm'de hatırladığım kadarı ile geri tuşu yoktu. Olsaydı dediğiniz gibi sorun biterdi. Adb modu derken Runic Apx modunu mu kasteddin? Eğer apx modu ise geri al tuşuna basmadan yine bil.ye tanıtılamıyor bildiğim. Yani o gıcık tuş olmadan biraz zor gibi rom yüklemesi. Senin Exper ne oldu. Yoksa aramızdan ayrıldın mı? Bayağıdır mesajın gözükmemişti. Yoksa can düşmanımız iPad mi aldın :) (benimkisi kedi ve ciğer meselesi galiba).

Hayır debugging mode, hatta cihazın ilk günlerinde bu modda yüklenmek için hazırlanmış romlar vardı. Detayları hatırlamadığım için kesin konuşamıyorum ama şu anda cihaz üzerindeki romda ADB çalışıyorsa data/cache wipe işlemleri pc üzerinden konsolda yapılabilir belki. Ufacık tuşun açtığı sorunlara bak

iPad piyasa fiyatlarında almam vallahi, bana fiyat/performansı yüksek cihaz lazım. Cihazı satalı bayağı oldu. Bir süre Galaxy S Wifi 5.0 kullandım ama USB Host olmayınca çok işime yaramıyordu, kardeşime verdim. Şimdi Nexus 7 bekliyorum. Exper'in Tegra2li cihazlar için yaptığı atılımı Google Tegra3 için yapıyor, bakalım.

• Tablette Recovery var. Recorvery olarak başlatınca restart atıyor ve yeniden açıldığında bana aşağıdaki seçeneklerden birini seç diyor.
    -reboot system now
    -apply sdcard: update.zip
    -wipedata/fabrika ayarlarına geri dönüş
    -wipe cache partition
    -install zip from sdcard
    -backup and restore
    -mounts and storage
    -andvance

Bunlar herhalde rom yüklememi sağlar. Peki şöyle birşey mümkün mü? yine ben bakier romda kalsam (memnunum) ama söyle bir ilk günkü gibi hale gelse yani sıkıntım tableti bir açıyorum şu durdururdu bu durdururdu. e-postaya bakıyorum e-posta hizmeti durdururdu. yani çok hata veriyor. ilk bakieri yüklediğimde böyle değildi.
  • quote:

Hayır debugging mode, hatta cihazın ilk günlerinde bu modda yüklenmek için hazırlanmış romlar vardı. Detayları hatırlamadığım için kesin konuşamıyorum ama şu anda cihaz üzerindeki romda ADB çalışıyorsa data/cache wipe işlemleri pc üzerinden konsolda yapılabilir belki. Ufacık tuşun açtığı sorunlara bak

iPad piyasa fiyatlarında almam vallahi, bana fiyat/performansı yüksek cihaz lazım. Cihazı satalı bayağı oldu. Bir süre Galaxy S Wifi 5.0 kullandım ama USB Host olmayınca çok işime yaramıyordu, kardeşime verdim. Şimdi Nexus 7 bekliyorum. Exper'in Tegra2li cihazlar için yaptığı atılımı Google Tegra3 için yapıyor, bakalım.

Tamam hatırladım şu adb modunu.Denemiş fakat başaramamıştım.Her neyse. Nexuz 7'yi o donınıma göre bayağı bir hesaplı satışı olacak galiba. 199 dolar mıydı neydi. Bizde de 250 yi geçer herhalde. Özelliklerini okuyunca benim de içimden geçmedi diyemem. Alıp kullandığında edindiğin izlenimlerini yazarsan memnun olurum.

• quote:

Tablette Recovery var. Recorvery olarak başlatınca restart atıyor ve yeniden açıldığında bana aşağıdaki seçeneklerden birini seç diyor.
    -reboot system now
    -wipe cache partition
    -install zip from sdcard
    -backup and restore
    -mounts and storage
    -andvance

Bunlar herhalde rom yüklememi sağlar. Peki şöyle birşey mümkün mü? yine ben bakier romda kalsam (memnunum) ama söyle bir ilk günkü gibi hale gelse yani sıkıntım tableti bir açıyorum şu durdururdu bu durdururdu. e-postaya bakıyorum e-posta hizmeti durdururdu. yani çok hata veriyor. ilk bakieri yüklediğimde böyle değildi.

Elektronikçiler için çok basit. Aynı tipte tuş olmayabilir ama bir şekilde kasaya monte edilir.Aslında sen de yapabilirsin lehim takımın varsa.Sonra bir düşün. Recovery moda gelince. Önce
    sd kartı tabletten çıkar.İndirdiğin beta3 romunun adını update.zip diye değiştir ve kartın ana dizine kopyala. Adres: http://www.mediafire.com/?m0uws3efpo560e8
    Sonra sd kartını tabletine tak.
    Recovery modda aç ve wipe cache partition seçeneğini tıklayıp onayla.
    apply sdcard: update.zip
    işlem bitince tableti yeniden başlat.

En kısa haliyle ve bazı adımları zoraki atlayarak bu şekilde bir dene istersen.

• quote:

Tablette Recovery var. Recorvery olarak başlatınca restart atıyor ve yeniden açıldığında bana aşağıdaki seçeneklerden birini seç diyor.
    -reboot system now
    -wipe cache partition
    -install zip from sdcard
    -backup and restore
    -mounts and storage
    -andvance

Cihazın Ayarlar menüsünde fabrika ayarlarına dönme seçeneği olması lazım, ya da CWMdeki seçenek de cihazı sıfırlar. Bunu yapınca bütün programlar, ayarlar uçar. Yalnız resetleyince yanlış hatırlamıyorsam USB Mode programı uçabilir, kullanan arkadaş varsa daha sağlıklı bilgi verebilir. Gerçi uçsa da sonra yine kurulabiliyordu.

• senın verdiğin linkteki romu indiriyorum. Romlarla pek alakam yok. Favorimde yok. Senin verdiğin linkteki işimi görecek diye umuyorum. Sd kartı biçimlendirip ana dizinine bu indirdiğim romun adını update.zip olarak değiştirip atıcam. sonra ama ne yapayım orada ''wipe cache partition'' da var ''apply sdcard: update.zip'' da var. Hangisini seçmem lazım?
  • quote:

senın verdiğin linkteki romu indiriyorum. Romlarla pek alakam yok. Favorimde yok. Senin verdiğin linkteki işimi görecek diye umuyorum. Sd kartı biçimlendirip ana dizinine bu indirdiğim romun adını update.zip olarak değiştirip atıcam. sonra ama ne yapayım orada ''wipe cache partition'' da var ''apply sdcard: update.zip'' da var. Hangisini seçmem lazım?

Önce wipe cache partition. Daha sonra 'apply sdcard: update.zip. Bunları hafızamda kaldığı kadarı ile söylüyorum. Deneme-yanılma seçeneğinden başka yolun yok. bu işlemin sonunda baki beyin romu ile de açılmayabilir. Yeni romla da. ama öyle yada böyle bu makinayı canlandırmakta fayda var. Eğer tablet çöker ve hiç açılmazsa bildir. Son bir işlem daha var.

• quote:

quote:

senın verdiğin linkteki romu indiriyorum. Romlarla pek alakam yok. Favorimde yok. Senin verdiğin linkteki işimi görecek diye umuyorum. Sd kartı biçimlendirip ana dizinine bu indirdiğim romun adını update.zip olarak değiştirip atıcam. sonra ama ne yapayım orada ''wipe cache partition'' da var ''apply sdcard: update.zip'' da var. Hangisini seçmem lazım?

Önce wipe cache partition. Daha sonra 'apply sdcard: update.zip. Bunları hafızamda kaldığı kadarı ile söylüyorum. Deneme-yanılma seçeneğinden başka yolun yok. bu işlemin sonunda baki beyin romu ile de açılmayabilir. Yeni romla da. ama öyle yada böyle bu makinayı canlandırmakta fayda var. Eğer tablet çöker ve hiç açılmazsa bildir. Son bir işlem daha var.

Heyecanlandım bak şimdi :)) Neyse iyi yada kötü haberlerle az sora msj atıcam :)

• 
Sayfa: önceki 401402403404405
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.