Şimdi Ara

Ezik bilgisayar psikolojimi geçirebilecek yeni bir laptop tavsiyesi (Trajedi içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı gibi bilgisayar konusunda çok dertliyim. Kısaca değinmek istiyorum (İntroyu geçmek isteyen arkadaşlar en alttaki paragrafa atlayabilir).Bundan 6-7 yıl önce ilk okul 8. Sınıfta iken her genç çocuk gibi bilgisayarlara merakım vardı sürekli bilgisayar diye yatıp kalkıyordum. Misafirliğe gittiğimizde o bilgisayarla oynamak isteyen itici pislik misafir çocuğu oluyordum. Her neyse en sonunda annem ile babam liseyi kazanırsan eve bilgisayar alırız dediler. Zaman geçti liseyi kazandım ve babam,babamın arkadaşının genç oğlu ve ben İzmir’den trenle Tireye gittik. Toplama bilgisayar alacağız dediler onun ne olduğunu da bilmiyorum tabi o zamanlar tek düşündüğüm bilgisayarda bir sürü oyun oynamak. Her neyse adamlar başladı bilgisayar parçalarını kararlaştırmaya. (Babam biraz cimri bir adamdır laf aramızda getirdiği çocuğu da tembihlemiş fiyatı düşük olsun diye) Çocuk bir bilgisayar yaptırmış 5 yıldır aralıksız kendisine iyi dileklerimi iletiyorum. Bilgisayarın özellikleri en basit haliyle 1 gb ram 1 gb ekran kartı 160 gb hdd. Tabi ilk yıl hiçbir şey anlamamıştım mutlu mesut oyunlarımı oynuyordum arkadaşlarıma hava atıyordum. Ama zaman geçti 1 yıl sonra yeni oyunlar çıktı o oyunlarda kasmalar başladı ve böylelikle benim kabus dolu günlerimde başlamış oldu. Her yaz arkadaşlarımla yeni pc oyunlarına,online oyunlara atılırdık ve yavaş yavaş ezilirdim. Benim pc oyunu kaldırmazdı düşük grafiklerde oynatırdı geç yüklenirdi kasardı ancak arkadaşlarımın hiçte öyle değildi. Neyse zaman geçti bilgisayara daha da hakim olmaya başladım ve ızdırabım harddiskin yetersizliği bazı üst düzey programların kurulamaması,kasması, bilgisayar masasındaki en ufak bir sarsıntıda ekran kartının gitmesi ve en baştan süre gelen online oyunlar olarak devam etti. Artık büyüdük ve bilgisayar mühendisliğini kazandım :D seneyede inşallah 1. Sınıfta okumaya başlayacağım. Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla bazı sınavlara laptop ile giriliyormuş ve 6 yıl aradan sonra yeni bir bilgisayar almaya karar verdim.

Sizden istediğim arkadaşlar şu özellikleri bulunan güzel laptop tavsiyeleriniz. Okul işlerinde vs kullanacağım tabiî ki dey eni çıkan oyunlarda falan da beni üzmesin yüksek grafiklerde oyun keyfi yapmak istiyorum artık.
    İstediğim sabit özellikler:
    3.nesil İntel core i7 işlemci
    1 tb hdd
    16 gb ram

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Bu mesaj silindi.
    Hocam senin psikoloji baya bozulmuş. (Eğer sanallaştırmayacaksan) 16 GB RAM i ne yapmayı düşünüyorsun? Anladığım kadarıyla sadece oyun oynamak için kullanmışsın bu zamana kadar bilgisayarı. O kadar uçmana gerek yok. 8 GB RAM bile fazla.

(Bende 16 gb ram kullanıyorum laptopta ama sanallaştırma için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbak

Hocam senin psikoloji baya bozulmuş. (Eğer sanallaştırmayacaksan) 16 GB RAM i ne yapmayı düşünüyorsun? Anladığım kadarıyla sadece oyun oynamak için kullanmışsın bu zamana kadar bilgisayarı. O kadar uçmana gerek yok. 8 GB RAM bile fazla.

(Bende 16 gb ram kullanıyorum laptopta ama sanallaştırma için)

Alıntıları Göster
    Aradığın bu sanırım?http://www.teknosa.com/urunler/125032486/asus-n56vz-s4402h-notebook

ASUS N56VZ-S4402H
    1 TB HARD
    16GB RAM
    4 GB nVidia GT650M
    İ7 3630 İŞLEMCİ

• yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    Bütçe 2500 tl ye kadar hocam :D Bu sefer vericek valla meslekte bu yönde olunca biraz daha destek oluyor bu sefer :D
  • zdearban34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çok iyiymiş acaba turuncu günlerinde falan ne kadara iniyordur?
  • arbak A kullanıcısına yanıt
    Piskolojim çok fena hocam :D fazla ram göz çıkarmaz diye düşünüyorum birde almışken iyisini alıyım ya bundan 3-4 sene sonra tekrar ağlamıyım böyle :D
  • danceinthedark kullanıcısına yanıt
    ne çok hocan varmış, her mesaj hocana hitabetmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

ne çok hocan varmış, her mesaj hocana hitabetmişsin

Benim hitap şeklim böyle bilader desem daha mı iyi
  • danceinthedark kullanıcısına yanıt
    içten söylemedikten sonra hocamla biraderin ne farkı var, tut birini vur ötekine
  • Tamam. Haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: danceinthedark

Tamam. Haklısın
    2-3 gün önce aldım. Şimdilik çok memnunum.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Notebook/ASUS/N56VZ-S4283H-p-101210-c-24.htm

İndirimi takip ederseniz uygun fiyata alırsınız. (Teknosa fiyatlarını ciddiye almayın. Çok fahiş o fiyatlar.)
  • Fernando_S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam indirimde ne kadar oluyor acaba? Birde bunların hepsi nin farklı modelleri var galiba elimde bu ürünün 3 tane linki var hepsininde modelleri ve fiyatları farklı biri S4283H biri s4431 diğeride s4402

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danceinthedark -- 14 Ağustos 2013; 12:03:11 >
  • quote:

Teşekkürler hocam indirimde ne kadar oluyor acaba? Birde bunların hepsi nin farklı modelleri var galiba elimde bu ürünün 3 tane linki var hepsininde modelleri ve fiyatları farklı biri S4283H biri s4431 diğeride s4402

En yüksek modeli s4283h gibi gözüküyor. (Daha yükseği varsa da bilmiyorum ben.)

Ben 2.699 TL'ye aldım... Ama 1-1,5 ay önce sanırım 200-300 TL daha uygun kampanyalı fiyatlar varmış.

Ddediğim gibi... İndirimleri takip etmenizi öneririm.
  • Fernando_S kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)
  • quote:

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)
    msi ge60 serisi var. işini görür. özellikle oyun babında
  • Hocam açıkcası Asus gibi bir marka varken msi falan ile uğraşmak istemiyorum. Asus şuan en yakın marka olarak geliyor bana sonuçta türkiyenin her yerinden ücretsiz kargo ile tamire gönderebiliyorsun yada kendi bölgendeki merkeze götürüp 3 gün içerissinde geri alabiliyorsun.
  • quote:

Hocam açıkcası Asus gibi bir marka varken msi falan ile uğraşmak istemiyorum. Asus şuan en yakın marka olarak geliyor bana sonuçta türkiyenin her yerinden ücretsiz kargo ile tamire gönderebiliyorsun yada kendi bölgendeki merkeze götürüp 3 gün içerissinde geri alabiliyorsun.

asus tabiki hem marka hemde kalite olarak iyidir. ama f/p ürünleri yok denecek kadar az. msi ge60 serisi kasadan biraz feragat etse de donanım olarak gayet iyi. servis meselesine gelince. kendi cihazımı bizzat servise gönderdim. ne kargoya nede servise tek kuruş ödemedim. serviste de onarılıp kusursuz bir şekilde bana ulaştırıldı. ben bir sorun yaşamadım yani. ayrıca kargo zaten ücretsiz oluyor servislere gönderimde. sonuç olarak karar senin tabi ki.

• Teşekkür ederim hocam. BU msi ge60 ı birçok kişiden duydum zaten millet bu kadar önerdiğine göre vardır bir numarası. En son nasıl olucak bilmiyorum ama bunlar arasından bir tercih yapıcam hadi hayırlısı bakalım. Sağolun vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için :)
  • quote:

Hocam açıkcası Asus gibi bir marka varken msi falan ile uğraşmak istemiyorum. Asus şuan en yakın marka olarak geliyor bana sonuçta türkiyenin her yerinden ücretsiz kargo ile tamire gönderebiliyorsun yada kendi bölgendeki merkeze götürüp 3 gün içerissinde geri alabiliyorsun.

MSI sanki merdiven altı marka, asus'u hiç bir konu da aratmaz hatta bence soğutma konusunda daha iyi. Fiyat olarakda daha uygun.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. BU msi ge60 ı birçok kişiden duydum zaten millet bu kadar önerdiğine göre vardır bir numarası. En son nasıl olucak bilmiyorum ama bunlar arasından bir tercih yapıcam hadi hayırlısı bakalım. Sağolun vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için :)

önemli değil. kafana takılan bir şey olursa yine sorabilirsin. zaten bu aralar popüler olan 3 cihaz var. lenovo y5oo, ge60 ve asus n56vz. forumda dikkat ettiysen en çok bunları öneriyorlar. kullanıcıları baya arttı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.