Merhaba Arkadaşlar F-Disk Kullanarak Format Atmayı Sanırım Pek Bilen Kimse Yok Ve CD ile Format Attıktan Sonra Hala Bilgisayarındaki Virüslerin Silinmediğini Belirten Kişilerde Oldukça Fazla Bu Yüzden Böyle Bir Konu Açmak istiyorum. Yapılan Yorumlara Göre Değerlendiricem Dosyalarım Hazır. Sizce Böyle Bi Konunun Açılması Gereklimidir ?
iyi olur benim hard diski bölmem lazım yapamıyorum mesela, partition magic kullandım format atarken tekrar birleşti hard disk bilgilendirirsen sevinirim..
elbette yorulara göre hareket etmek mantıklı...Ama öce şu konuya açıklık getirmek gerekli.
Windows Cd si ile biçimlendirme-bölümlendirme yaptığı halde virus vs zararlı yazılımlardan kurtulamayan arkadaşlar suçu windows Cd sinde değil kendilerinde arasınlar..Şöyleki windows kurulduktan sonra harddiskteki diğer partitionlara grip sürücü program vs kurdukları an eğer o partitionda virus varsa anında tekrar windows a bulaşıyor..Benzer şekilde viruslu sürücü yada programların yedeğinin cd/dvd flash disk gibi harici ortamlara çekip windows kurduktan sonra yine bunlardan yükleme yapılıyorsa virus yine bulaşıyor..
Kısa kesmek gerekirse windows setup daki disk bölümlemdirme ve biçimlendirme aracı ile fdisk in yapacağı iş aynı..ayrıca fdisk yapmaya kara vermiş bi arkadaş çok çok çok büyük bir ihtimalle harddiskindeki tüm datalardan vazgeçmiş demektir..Bu durumda windows setup daki disk bölümlendirme aracı ile de işini çok daha rahat görebilir...Ayrıca harddisk de ufak bir hata olsa dahi fdisk işlemi bitiremeyebilir...Ancak windows setup bu konuda daha başarılı..Hdd sıkıntılı bile olsa çoğu zaman windows kurabiliyor..
Neyse başka düşünceler geldikçe daha farklı açıklamalarda olacaktır..
aç hemde 10dk içinde...
quote:
Orijinalden alıntı: ßy eXpert
aç hemde 10dk içinde...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme