Şimdi Ara

F/P araci Lada samara tecrübesi olanlar bakabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek nokta değil,sıralı sistem LPG takılmış. Tek noktalısı olduğunu bilmiyordum. Lada vega daki 8v motorla aynı.

4 tane yanyana sıralı enjektör var motorda kırmızı. Bende tek nokta clio 1 vardı oradan biliyorum sistem tamamen farklı.

• tek nokta degil 4 nokta enjeksiyon atiker marka lpg takılı 30 bin kmdir sorun yok 2004 model ülkeye son gelen samaramız var.160binde sadece conta yaktıgı için üst kapak açıldı.onda araç fokur fokur su kaynatırdı biz ilgilenmedik her gören araç su atıyor diyordu bakmıyorduk bile gene sadece conta yaktı,hararet yapsa bile sadece conta yakar yolda kalmaz.
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    Ne kadara yaptırdınız üst kapak conta tamirini ve taşlamayı ? Birde tofaş,broadway vs radyatörü bunlara uymuyor mu ? Aslında radyatörler ucuz 100-150 tl ye sizin samaranın radyatörünü takasla verip büyük hacimli radyatör alınabilir. Montajı çok basit radyatörlerin bende uno vardı oradan biliyorum klipsli sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Ne kadara yaptırdınız üst kapak conta tamirini ve taşlamayı ? Birde tofaş,broadway vs radyatörü bunlara uymuyor mu ? Aslında radyatörler ucuz 100-150 tl ye sizin samaranın radyatörünü takasla verip büyük hacimli radyatör alınabilir. Montajı çok basit radyatörlerin bende uno vardı oradan biliyorum klipsli sistem.
    2016da galiba 800civara yetkili serviste.aracımız hep yetkili servise girer.contadan sonra büyük radyotör 90lık müşür takıldı otomatik şahin fanı takıldı,şu sıralar tekrar hararet yapmaya başladı.babamın aracı dagda avda sürer öyle cok masraf cıkarmadı en büyük masrafı conta yanıgıydı onun dısında yag su degısımı 200 250tl,contada hemen yakmaz 1 sene 110 derecede kullanınca yaktı 110 120 hararetle 300km yol yaptık banamısın demıyor.süspansüyonu sert ama bunu süren başka araçtan zevk almaz ,virajlarda güven verir lastik iyi ise yapışıyor yola,tam bir rally arabası alt takımı var beton gibi.bu paralara en iyi araç benım tavsiyem biraz ucuzunu bulup 4-5 bine kendınızın toparlaması 4 bine 0 gibi olur.boyası iyi ise boyatmak masraflı,180 kadranı görür sallama bile yapmaz.en büyük derdi pas cürüme biz 3 sene önce tavan hariç boyattık gene paslanmalar var,çamurluk üstleri,kapı altları bagaj kapısı altı kronik paslanır.alt şaşe al taraf pas kontrolü mutlaka yapılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

2016da galiba 800civara yetkili serviste.aracımız hep yetkili servise girer.contadan sonra büyük radyotör 90lık müşür takıldı otomatik şahin fanı takıldı,şu sıralar tekrar hararet yapmaya başladı.babamın aracı dagda avda sürer öyle cok masraf cıkarmadı en büyük masrafı conta yanıgıydı onun dısında yag su degısımı 200 250tl,contada hemen yakmaz 1 sene 110 derecede kullanınca yaktı 110 120 hararetle 300km yol yaptık banamısın demıyor.süspansüyonu sert ama bunu süren başka araçtan zevk almaz ,virajlarda güven verir lastik iyi ise yapışıyor yola,tam bir rally arabası alt takımı var beton gibi.bu paralara en iyi araç benım tavsiyem biraz ucuzunu bulup 4-5 bine kendınızın toparlaması 4 bine 0 gibi olur.boyası iyi ise boyatmak masraflı,180 kadranı görür sallama bile yapmaz.en büyük derdi pas cürüme biz 3 sene önce tavan hariç boyattık gene paslanmalar var,çamurluk üstleri,kapı altları bagaj kapısı altı kronik paslanır.alt şaşe al taraf pas kontrolü mutlaka yapılmalı.

Alıntıları Göster
    Ben bu mesajdan sonra samaradan başka araba almam :)

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bizde 1994 Samara varken bakmıştım yenilerine aklımda öyle kalmış zaten çok da emin olmadığımı belirtmiştim. Samarada 1990 1996 arası olan modelleri tutuluyor bunu başka bi arkadaş da söylemiş. Soğuk iklim arabası olduğundan hararet sürekli göz önünde olmalı. Başka dediğim gibi iç malzeme kalitesi kötüdür. Biz 2012-2015 yılları arası 94 model kullandık bu sorunlardan başka bi derdi yoktu. Ben olsam Lada yerine R11 1.7 Flash bakardım. Hem seri ve atik hem malzeme kalitesi daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhtesemmatrix

bende 1 .4 karburatorlu 70s vardı şehir içi lpg 10-11 yakardı emin misin hocam?

Alıntıları Göster
    Valla bende anlamadim arkadas Uno danmi bahsetmis yakit konusunda yani Uno ya da yakiyor diyorsaniz bisikletle gezin derim yada gidin Fiat Bis alin =D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlardan haberim yok ama 2004 ve üzeri Lada öneririm.

• Araç benzinde ve gazda 100 km'de kaç litre yakıyor tecrübelerinizi paylaşır mısınız ? Birde sport modeli normal medellerle aynı mı yakıyor ?
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Klimali ve hd direksiyonlu vegaya 15-16 verilir mi ? 2.el piyasasi ve arac genel olarak nasil ? Kronik olarak arizalar genelde nelerle karsilastin ve en buyuk masrafin ne oldu ?

• 2000 lada samara 1.5i sahibiydim öğrenciyken,
    Bütçe kısıtlıysa ideal araba.
    Enjeksyonlu model az yakıyo zaten tüp takmamıştım benzinde binmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 26 Ağustos 2019; 12:31:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Hocam karbüratörlü samaradan az mı yakıyordu ?
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Tabii ki, enjeksyonlu araçlar karbüratöre göre daha az yakar teknolojileri gereği.

• Hiç bulaşma ocağına incir ağacı diker. 3 sene önce bu zamanlar 93 lada samara aldım. Şuan sanayide tanımadığım esnaf yok. 6bine aldım 2 3 bin masraf yaptım. 4 bin liraya zor sattım. Gençliğimi çürüttü.

• quote:

Klimali ve hd direksiyonlu vegaya 15-16 verilir mi ? 2.el piyasasi ve arac genel olarak nasil ? Kronik olarak arizalar genelde nelerle karsilastin ve en buyuk masrafin ne oldu ?
    Vega yada Samara diye ayırmıyorum. 2004 ve üzeri olsun. Ben; bozulan havaakışın yerine sürekli yanlış kod takılan havaakışın dışında kayda değer problem yaşamadım. Birde conta yaktıydım. Onun haricinde çok keyfi masraf yaptım o benim pimpiriklipim yada hevesimle ilgili. Şuan tanıdığımda araç ve aşırı memnun. 15, 16 klimalı hidrolik Ladaya verilir. Verilir ama ne kadar verim alırsın bilemem, aracın geçmişi de çok önemli. Benim gibi birinden araba alırsan genel anlamda memnun kalırsın. Yolda kaldıkça tamire giden, iş arabaya gelince cebinde akrep olan adama denk gelirsen, ne alırsan al yüzün gülmez.
    Sana da gelecek olursak; yorumlarını arada görüyorum, ucuz olsun, hiç masraf çıkartmasın, yakıtı az olsun araba bakıyorsun. Dostum çok şey arıyorsun, eski araba aldığın zaman her türlü masraf çıkarabileceğini göz önüne alarak almalısın. Yada sıfır araba alacaksın başka çözümü yok.

• quote:

klimalı 8v megane alırdım ben o paraya
  • aylık sanayi turu yaptırır bu araçlar. Ya bir yeri kopar, ya motorda bişey olur.

temizine çok para isterler. Onu alana kadar şunu alır der uzaklaşırsın hacım.
  • o model araca bı 5 bın tl triger baskı balata amortısor curuk carık yerler vs para ayırmanız lazım ekstra olarak
  • Konu sahibi Samara'yı aldı mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.