Şimdi Ara

F/P araci Lada samara tecrübesi olanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sayin forumdaslar bir tanidigima ev-is arasi gidip gelmesi icin arac bakiyorum. Arastirmalarima gore modeli yuksek ve az yakan en mantikli arac samaralar gozume carpti. Bu araçlarin kac model sonrasi alinmali ? Alirken ozellikle neye dikkat edilmeli ?

8-10 bin tl ye yakiti dusuk,parcasi bol ve ucuz sanirim başka mantikli arac yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Skoda favorit de öneririm. Kolay kolay arıza vermiyor.

• o bütçeye en mantıklı araç samara'dır. favorit'ten uzak dur hararet sorunu var kronik.
  • Lada samara en ucuz tercih... Temiz bulursanız keyfini sürün....Bulamazsan R - 12 veya Şahin veya Doğan veya Spring veya Broadway dediğin paraya alınır...Bunlarda parça bol..Ucuz...Asla servise ihtiyacın yok...Kolay gelsin...
  • 2008 yılında aldık 2004 model var babamda,dagda bayırda heryerde kullanır hararet problemi var 5 kere yaptırdı radyotör değiştirdi 90lık müşür taktırdı gene sorunları oluyor ama yolda bırakmadı ben tavsiye ederim seneden dediğim gibi 1-2 problem cıkarır.2000 üstü enjeksiyonlu tavsiye ederim.
  • Oh be sonunda bu forumda niye yok deyip görmesem kendim açacağım konu. :) Aynı şekilde bende almayı düşünüyorum ama ben büyük ihtimal kışa doğru alıcam o zamana araba fiyatları düşüyor biraz. :) Benimde limit 7-8 bin bandı. Temizini bulursam 11 12bine akdar veririm yada 7-8 bin verip aldığım araba 4-5 bine adam olursa onu da alırım. Arabanın fazla piyasası olmadığı için fiyatı da düşük oluyor ama. Araştırdım bayağı fiyatına göre sağlam ve az yakıyomuş. Hararet sorununu da internette bi usta çözmüş derece 60'a gelince fanı çalışacak şekilde ayarlamış artı kendi manuel fan düğmesi takmış samaraya. :) zamanını bekliyorum alıcam inş :)
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Eylül ayında düşmeye başlar ama tam tersi artabilir malum piyasa şartları bayiler bir zam yapıyor bit pazarına nur yağıyor. 93 şahine 15-17 bin tl istiyorlar bu samaralar eskiden 5-6 bin tl ye satılıyordu. Eskiden dediğim 2015-2016 yıllarında önce öyle çok önceleri değil. Araştırdım en mantıklı araçlardan biri sebebi ustaya,ona buna muhtaç değilsiniz. Herşeyini ağır bakım baskı balata,triger,rektefe hariç kendiniz çözebiliyorsunuz. Hararet sorunu videosunu paylaşırsanız bende bakayım o videoya. Büyük tofaş-broadway radyatörü ve 60 lık müşürle çözülür. Parçalar ucuz olduğundan orjinal kullanılabilir gidipte yan sanayiye gerek yok ve yan sanayi parçaları rus arabalarına dayanmıyormuş illa orjinal olacak.

Dalga geçme konusuna gelirse forum çoluk çocuk ergen kaynıyor napacaksınız baba parasıyla ve krediyle araba alması kolay. Mevlana boşuna dememiş '' Sabreden derviş muradına ermiş...'' önemli olan biriktirip borçsuz harçsız araba alabilmek kimseye muhtaç olmayacaksın. Bir piyade yüzbaşının dediği gibi Sakın güvenip erden iş yapmasını bekleme yoksa cephede çok kan dökülür...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Eylül ayında düşmeye başlar ama tam tersi artabilir malum piyasa şartları bayiler bir zam yapıyor bit pazarına nur yağıyor. 93 şahine 15-17 bin tl istiyorlar bu samaralar eskiden 5-6 bin tl ye satılıyordu. Eskiden dediğim 2015-2016 yıllarında önce öyle çok önceleri değil. Araştırdım en mantıklı araçlardan biri sebebi ustaya,ona buna muhtaç değilsiniz. Herşeyini ağır bakım baskı balata,triger,rektefe hariç kendiniz çözebiliyorsunuz. Hararet sorunu videosunu paylaşırsanız bende bakayım o videoya. Büyük tofaş-broadway radyatörü ve 60 lık müşürle çözülür. Parçalar ucuz olduğundan orjinal kullanılabilir gidipte yan sanayiye gerek yok ve yan sanayi parçaları rus arabalarına dayanmıyormuş illa orjinal olacak.

Dalga geçme konusuna gelirse forum çoluk çocuk ergen kaynıyor napacaksınız baba parasıyla ve krediyle araba alması kolay. Mevlana boşuna dememiş '' Sabreden derviş muradına ermiş...'' önemli olan biriktirip borçsuz harçsız araba alabilmek kimseye muhtaç olmayacaksın. Bir piyade yüzbaşının dediği gibi Sakın güvenip erden iş yapmasını bekleme yoksa cephede çok kan dökülür...
    "
    aykut tukyayoutube
    lada samara ( hararet de neymiş... ben hallettim tavsiye ederim....)
    https://www.youtube.com/watch?v=DTZQdkrySsc
    " Buyur hocam linki burda. Evet dediğin gibi fiyatlar artabilir ama artsa da bu araba yakıt cimrisi diyorlar. ben gözüme bunu kestirdim. Yeni ehliyet aldığım için şöförlüğü bunda öğrenmem lazım :)

• Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    2000 sonrası al o zaman devir saati acemi biri için çok önemli. Acemilik konusunda mantıklı araç,ben acemiliği clio-1 de atmıştım o zamanlar ucuzdu arabalar,işçilik ve parça fiyatları 10.300 tl ye alıp aynı fiyata vermiştim. Tabi 1500 tl masraf ettik,kazık yedik...

Devir saatsiz zor olur öğrenmesi ve vites değiştirmesi. Birde 2000 altı karbüratörlü yaz kış zırt pırt ayar yaptırman lazım oradan buradan hava alıyor,lpg ayarı,ateşleme sorunları... uğraştırır sonuçta eski teknoloji motor. Karbüratörü geçtim subap ayarı da ister zamanla,karbüratörlü araçlarda yokuş aşağı viteste gidince subap ayarları bozuluyor ve ayar yaptırman gerekiyor. Babamın spring vardı oradan biliyorum.
  • quote:

2000 sonrası al o zaman devir saati acemi biri için çok önemli. Acemilik konusunda mantıklı araç,ben acemiliği clio-1 de atmıştım o zamanlar ucuzdu arabalar,işçilik ve parça fiyatları 10.300 tl ye alıp aynı fiyata vermiştim. Tabi 1500 tl masraf ettik,kazık yedik...

Devir saatsiz zor olur öğrenmesi ve vites değiştirmesi. Birde 2000 altı karbüratörlü yaz kış zırt pırt ayar yaptırman lazım oradan buradan hava alıyor,lpg ayarı,ateşleme sorunları... uğraştırır sonuçta eski teknoloji motor. Karbüratörü geçtim subap ayarı da ister zamanla,karbüratörlü araçlarda yokuş aşağı viteste gidince subap ayarları bozuluyor ve ayar yaptırman gerekiyor. Babamın spring vardı oradan biliyorum.
    Hocam acemiysek o kadar da değil %60 70 şöförlüğüm var motor sesinden anlarım devir durumunu onun dışında devir yerine başka bi gösterge var ladalarda ordan da anlaşılıyor. olduğu kadar öğrencez artık. 2000 üstü 10 bin bandı bulmak zor oluyor

• lada epey kullandım, kullanması zevklidir, şehir içi için uygundur ancak bu arabaların devri geçti orijinal parça pek yok olanlar da yerli üretim sanırım, sürekli bir taraflarını yaptırır durursun. model yılının da lada için pek önemi yok çünkü çürüyecek oldu mu çürüyor modele bakmıyor. zaten ladalarda eski modelleri tutuyorlar piyasada.

o paralara temiz, bakımlı oldumu döverölmez sanayiye uğramayacağın araba karbüratörlü vectra var. örnek ilan olarak:
    sahibinden.com
    Opel / Vectra / 1.8 / GL / 1992 opel vectra 2021 muayneli vade olur sahibinden.comda - 719557504
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1992-opel-vectra-2021-muayneli-vade-olur-719557504/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

lada epey kullandım, kullanması zevklidir, şehir içi için uygundur ancak bu arabaların devri geçti orijinal parça pek yok olanlar da yerli üretim sanırım, sürekli bir taraflarını yaptırır durursun. model yılının da lada için pek önemi yok çünkü çürüyecek oldu mu çürüyor modele bakmıyor. zaten ladalarda eski modelleri tutuyorlar piyasada.

o paralara temiz, bakımlı oldumu döverölmez sanayiye uğramayacağın araba karbüratörlü vectra var. örnek ilan olarak:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1992-opel-vectra-2021-muayneli-vade-olur-719557504/detay
    Benim aklım hala samara da hocam yakın arkadaşımın babasının arabası da samara 95 model. Adam hala kullanıyor. ve çok memnun temizini bulabilirsem samara alıcam bakalım :)

• Uno almaya calisin her isini gorur

• Renovatio90 kullanıcısına yanıt
    Çok yakıyor onlarda boyutuna ve motor hacmine göre. Tofaş motoru var tek eksantrikli ne kadar lpg ayarı yaptırırsan yaptır olmuyor. 60s ler 1.1 az yakıyor fakat onlarda tutulmuyor ve parçası yok.
  • Muhteşem bi gidiş, ekonomik yakıt için doğru tercih. Fakat iç aksam ayna kapı gibi parçaları çok dandik. Yani otla .okla çok uğraşırsın haberin olsun. Karbiratörlüsü iyidir. Enjeksiyon dedikleri tek nokta elektronik ateşleme olması lazım. Sorun yaşayan çok var ki onlarda karbıratöre çevirdi daha sonra. 2005 i de aynı 1990 ı da aynı. Ufak tefek 2 3 şeyden başka farkı yok. Ben senin yerinde olsam illa Lada alacaksam 95 model üstüne çıkmam. Hem daha ucuz hem daha sorunsuz. Yok Lada gibi dandik olmasın az elle tutulsun diyosan da R11 temiz bi araba alınabilir o paralara. 1.7 motor bulursan ve temiz olursa çoğu benzinli arabadan aşağı kalmaz.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Samara da hararete meyilli termostat aralığı kısa doğu bloğu araçları bunlar hararetin yüksek olması normal.
  • quote:

Çok yakıyor onlarda boyutuna ve motor hacmine göre. Tofaş motoru var tek eksantrikli ne kadar lpg ayarı yaptırırsan yaptır olmuyor. 60s ler 1.1 az yakıyor fakat onlarda tutulmuyor ve parçası yok.
    bende 1 .4 karburatorlu 70s vardı şehir içi lpg 10-11 yakardı emin misin hocam?
  • Yanlış hatırlamıyorsam bundan 5 sene önce araba arayışına girişmiştim.Samaralarda ortalama 4-5 bin lira arasında.Hatta servisine gitmiştik kompresyon testi yaptırttık,lifte çektik arabanın altı hep çürük doluydu.Servisteki usta aman bulaşma deyince vazgeçmiştik.20 lira gibi komik bir para verip çıkmıştık servisten.
    Kısa bir sürüş yapmıştım da aman Allahım hayatımda ki en kötü konfora sahip araçtı kendisi.Muhakkak alacağınız aracı bir sürün,sağına soluna baktırın çürük varmı.

Bana kalsa eğer arkadaşınız evli çocuklu biri değilse o paralara daha yeni model tek kapı palio , eski fiestalardan falan alabilir.Tek kapı diye fiyatları düşük oluyor hem yeni model araçlar (ladaya göre),hem daha konforlu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

Yanlış hatırlamıyorsam bundan 5 sene önce araba arayışına girişmiştim.Samaralarda ortalama 4-5 bin lira arasında.Hatta servisine gitmiştik kompresyon testi yaptırttık,lifte çektik arabanın altı hep çürük doluydu.Servisteki usta aman bulaşma deyince vazgeçmiştik.20 lira gibi komik bir para verip çıkmıştık servisten.
    Kısa bir sürüş yapmıştım da aman Allahım hayatımda ki en kötü konfora sahip araçtı kendisi.Muhakkak alacağınız aracı bir sürün,sağına soluna baktırın çürük varmı.

Bana kalsa eğer arkadaşınız evli çocuklu biri değilse o paralara daha yeni model tek kapı palio , eski fiestalardan falan alabilir.Tek kapı diye fiyatları düşük oluyor hem yeni model araçlar (ladaya göre),hem daha konforlu...
    Hocam benim samara almaktaki tercihim, az yakıyor ve sağlam olması.

• İlk arabam olur kendileri.

Bu makinelerin kronik bazı sorunları var.

- bagaj içi kulelerin ve alt tabanın çürümesi durumu
    - debriyaj bilyası dağılma sorunu
    - krank keçesini kesme ve yağ atma durumu var
    - sigorta kutusunun su alma durumu

Daha önce çok işlem görmemiş, kuleleri sağlam çürümemiş bir samara alınabilir. Elektrik aksamında heryerinin çalıştığına sa emin olun. Alırken altına üstüne sağlam bakın. Piyasada satılmak üzere üstün körü toplanmış samara çoktur.

Geçici olarak toplayabilen çok usta olsa da gerçekten bu araçlardan anlayan sayısı azdır. Her parçası da heryerde bulunmaz.

Fakat güzel bir motor gücü var. Piyasaki şahini doğanı yer. Güzel ayarlanmış bir samara 180 ibreyi geri 0 a çevirebilir. Kaldı ki lada niva gibi bir arazi aracında da aynı motor mevcut.

Enjeksiyonlu modelleri daha bir derli topludur. Kronik durumlar giderilmiş ve yakıt konusunda daha istikrarlıdır. Karbüratörlü gibi yaz kış ayar istemez.

Favorit ise benim 2. Arabam. Kesinlikle uzak durun. Bu aracın kaportası samaranın tersine kolay çürümez. Kupası yakışıklıdır fakat her sene conta yakar motor indirirsiniz. Mekanik olarak zayıf bir araçtır kendileri.

Eğer temiz samara bulunmaz ise alternatif spring yada broadway olabilir. Hem al sat konusunda hem parça konusunda hemde usta konusunda sizi üzmez.

Şahini doğanı bu listeye hiç koymayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.