Şimdi Ara

F200EXR ile TZ20 karşılaştırması yapabilirmisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce Fuji F200EXR aldım güzel makina lakin benim gibi amatör bile olmayan foto severler için değil bence onun için tz20 almayı planlıyorum sizce nasıl olur + ve eksilerini söyliyebilecek arkadaşlar var ise sevinirim..... Tşkler....

• Zoom mu yetmiyor? Neden F200'ü değiştiriyorsun? Eğer üzerine para vereceksen bence değmez.
  • Görüntü kalitesi olarak F200Exr daha iyidir.
    Ama genel kullanım (video - zoom vs.) bence TZ20 çok eğlenceli makina.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Zoom mu yetmiyor? Neden F200'ü değiştiriyorsun? Eğer üzerine para vereceksen bence değmez.

Zoom Da olabilir belki ama asıl sorun videoda zoom yok + auto modda çokta harikalar çıkaramıyorum manuel ayarda gerçekten çok harika çekim yapabiliyorum ama gündüzleri rastgele oda yani ensantre diyafram ayarı bilmem anlamam gece deniyorum çok karanlık oluyor ayarları kurcalayıncada çok parlak yani en büyük sorunum videoda zoom yok birde gece auto mod cekimlerinde çokta başarılı değil onun için her ayarı mükemmel olarak kendi yapan bir makina arıyorum bu tz20 olarak aklımdan geçti onunda fiyatı 900 tl (tr) garantili açıkçası kararsızım ne yapsam ne etsem sizlerin vereceği bir öneri var ise dinlemeye hazırım tşkler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex76 -- 18 Temmuz 2011; 17:53:51 >

• Bence kesinlikle değiştirmeyin , F200 ün sunduğu imaj kalitesini şuan piyasadaki çoğu kompakt makinada bulamazsınız ( canon g , panasonic lx vs modeller hariç )

TZ20 için 900 lira çok ama çok fazla , fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu bütçeyle DSLR almanız daha doğru olur ( pentax kx , Canon 450d )

Manuel ayar imkanı sunan iyibir kompakt makinanız var fotoğrafçılıkla ilgili temel konuları ve terimleri öğrendikten sonra makinayı elinizden bırakmazsınız bir süre sonra DSLR istersiniz zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex76

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Zoom mu yetmiyor? Neden F200'ü değiştiriyorsun? Eğer üzerine para vereceksen bence değmez.

Zoom Da olabilir belki ama asıl sorun videoda zoom yok + auto modda çokta harikalar çıkaramıyorum manuel ayarda gerçekten çok harika çekim yapabiliyorum ama gündüzleri rastgele oda yani ensantre diyafram ayarı bilmem anlamam gece deniyorum çok karanlık oluyor ayarları kurcalayıncada çok parlak yani en büyük sorunum videoda zoom yok birde gece auto mod cekimlerinde çokta başarılı değil onun için her ayarı mükemmel olarak kendi yapan bir makina arıyorum bu tz20 olarak aklımdan geçti onunda fiyatı 900 tl (tr) garantili açıkçası kararsızım ne yapsam ne etsem sizlerin vereceği bir öneri var ise dinlemeye hazırım tşkler....

Evet, F200'ün en kötü tarafı otomatik modu ne yazık ki. Bu yüzden bende olduğu sürede sürekli Av modunda kullanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bence kesinlikle değiştirmeyin , F200 ün sunduğu imaj kalitesini şuan piyasadaki çoğu kompakt makinada bulamazsınız ( canon g , panasonic lx vs modeller hariç )

TZ20 için 900 lira çok ama çok fazla , fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu bütçeyle DSLR almanız daha doğru olur ( pentax kx , Canon 450d )

Manuel ayar imkanı sunan iyibir kompakt makinanız var fotoğrafçılıkla ilgili temel konuları ve terimleri öğrendikten sonra makinayı elinizden bırakmazsınız bir süre sonra DSLR istersiniz zaten..

Bu msj dan şunu çıkarabilirmiyim peki Canon g11 veya g12 yada panasonic lx5 ile değişim yaparsam kesinlikle çıta yükseltmiş olurum peki bu modellerde birbirinden üstün kılan model hangisidir g12 mi lx5 mi? en önemlisi video modunda zoom yapılması ve manuel ayar yapmadan auto modda süper fotoraf hangisi ile çekebilirim tşkler....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar fotoğraf makinesi alıcam, forumda çok dolaştım, kafam karıştı. Marka olarak panasonic de karar kılmış gibiyimdiğer tercihim canondu , limitim 500 Tl civarı, bana bir model tavsiye edermisiniz.
    Birde EW de ,

http://www.electroworld.com.tr/urunler/panasonic-dmc-tz19-ec-k-dijital-fotograf-makinesi.aspx

linkteki kampanya var, gerçi limitimi aşıyor ama eğer bu fiyatı hakediyorsa şartlarımı zorlayacağım. Yalnız bu modeli EW den başka hiç bir yerde bulamadım, bu tuhaf geldi, o yüzden hangi markanın hangi modeliyle kıyaslayacağımı da bilemedim bu durumda. Yardımcı olursanız sevinirim, video çekimi de resim kadar kadar önemli benim için, özellikle videoda ses de iyi olmalı. Profesyonel değilim, yeni yeni heveslenmeye başladım fotoğraf işine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayfer55

Arkadaşlar fotoğraf makinesi alıcam, forumda çok dolaştım, kafam karıştı. Marka olarak panasonic de karar kılmış gibiyimdiğer tercihim canondu , limitim 500 Tl civarı, bana bir model tavsiye edermisiniz.
    Birde EW de ,

http://www.electroworld.com.tr/urunler/panasonic-dmc-tz19-ec-k-dijital-fotograf-makinesi.aspx

linkteki kampanya var, gerçi limitimi aşıyor ama eğer bu fiyatı hakediyorsa şartlarımı zorlayacağım. Yalnız bu modeli EW den başka hiç bir yerde bulamadım, bu tuhaf geldi, o yüzden hangi markanın hangi modeliyle kıyaslayacağımı da bilemedim bu durumda. Yardımcı olursanız sevinirim, video çekimi de resim kadar kadar önemli benim için, özellikle videoda ses de iyi olmalı. Profesyonel değilim, yeni yeni heveslenmeye başladım fotoğraf işine.

Kesin garantili olsun şeklinde bir beklentiniz yoksa, aynı makineyi tahminimce 500 lira bandında internet üzerinde spot olarak bulabilirsiniz.

TZ19'u bende ilkkez duydum fakat tahminimce mağazalara özel isimlendirmeyle ilgilidir. Çünkü yazan özellikleri TZ20 ile aynı.

• TZ 19 da GPS özelliği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex76

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bence kesinlikle değiştirmeyin , F200 ün sunduğu imaj kalitesini şuan piyasadaki çoğu kompakt makinada bulamazsınız ( canon g , panasonic lx vs modeller hariç )

Bu msj dan şunu çıkarabilirmiyim peki Canon g11 veya g12 yada panasonic lx5 ile değişim yaparsam kesinlikle çıta yükseltmiş olurum peki bu modellerde birbirinden üstün kılan model hangisidir g12 mi lx5 mi? en önemlisi video modunda zoom yapılması ve manuel ayar yapmadan auto modda süper fotoraf hangisi ile çekebilirim tşkler....

Çita yükselmiş sayılmazsınız F200 ile yazdığınız makinaların sensörleri aynı boyutta çok büyük farklar olumaz sadece markaların sensör farklılığından dolayı renk tonları değişir.. F200 ü değiştirmemenizi tavsiye ederim fakat değiştirmekte kararlıysanız Fujifilm S200 EXR iyi bir tercih olabilir.. Bütçenizi tam belirtirseniz sizin için daha faydalı olur , mesela F200 ü satıp üzerine ekelyerk spot veya 2.el DSLR düşünürmüsünüz ?

• TZ 19 un TZ 20 den tek farkı gps ise alınır gibi o fiyata ne dersiniz.

Garantili olmasını tercih ederim, Hayatımda bir kez spot mal aldım (cep telefonuydu), 2 ay sonra bozuldu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayfer55

TZ 19 un TZ 20 den tek farkı gps ise alınır gibi o fiyata ne dersiniz.

Garantili olmasını tercih ederim, Hayatımda bir kez spot mal aldım (cep telefonuydu), 2 ay sonra bozuldu!

Fotoğraf makinalarında öyle bir sorun olmaz. aldığınız an bozuksa bozuktur zaten o anda da değiştirilir. Daha sonra siz fiziksel bir darbe vermediğiniz sürece sağlam cihazlardır. spot almaktan çekinmeyin derim
  • Var mı önerebileceğiniz bir site, Electroworldden başka bir yerde rastlamadım bu modele , aslında bu da beni çekindiriyor. 450-550 TL aralığında başka bir öneriniz varsa düşünebilirim, canon-panasonic ikilemim hala sürüyor bu arada, videoda zoom sesi yorumları nedeniyle vazgeçtim canondan ama hala tavsiyelere açığım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.