Şimdi Ara

fabia-ibiza-polo sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 aydır ikinci el araba arıyorum. yalan-dolan, üçkağıt... 5664'e gönderdiğim mesajların ücreti de cabası, bir sürü sıkıntısı var. artık yıldım ve şartları biraz daha zorlayıp sıfır araba almaya karar verdim. 27-28 lira civarında üç araba daha öne çıktı şimdilik;

Seat Ibiza 1.4 lt 85 hp Reference 27.300
    VW Polo 1.2 70 PS Trendline 27.950
    Skoda Fabia Ambiente 1.4 85 HP 27.370

sizce hangisi iyidir? tavsiyelerinize ihtiyacım var.

• VW de pazarlık yapıp indirim alma şansınız yok denecek kadar az. Fakat Seat ta biraz indirip alıp, aradaki farkla bir kaç opsiyonda koydurabilirsiniz. Ayrıca daha güçlü bir motora sahip araç.
  • Tip olarak

Polo
    İbiza
    Fabia

İç mekan

Polo
    Fabia
    Ibiza

Motor olarak zaten her şey ortada geriye 2. el ve donanım kalıyor ona da sen karar ver.

Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben kendime göre yorumladım göreceli kavramları.
  • biz polo almadan önce 3 aracıda detaylı inceledik

skoda bence gri sert plastik iç mekandan kaybediyor.

ibiza polo ya göre daha donanımlı fakat yol gürültüsü polo ya göre daha fazla geldi ve iç mekan kalitesi polodan düşük

geriye polo kalıyor ama 1.2 70 bg motor yetersiz kalabilir performans olarak.

benim gönlüm polodan yana , ş. içi kullanacaksanız 1.2 70 sorun yaratmaz ama uzun yolda sıkıcı gelebilir.

not: arkadaşlar 1.2 70 bg model trendline di , comfortline ile karıştırdım. donanım olarak çok kısıtlı bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 20 Nisan 2011; 19:25:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altans

3 aydır ikinci el araba arıyorum. yalan-dolan, üçkağıt... 5664'e gönderdiğim mesajların ücreti de cabası, bir sürü sıkıntısı var. artık yıldım ve şartları biraz daha zorlayıp sıfır araba almaya karar verdim. 27-28 lira civarında üç araba daha öne çıktı şimdilik;

Seat Ibiza 1.4 lt 85 hp Reference 27.300
    VW Polo 1.2 70 PS Trendline 27.950
    Skoda Fabia Ambiente 1.4 85 HP 27.370

sizce hangisi iyidir? tavsiyelerinize ihtiyacım var.

bütçen dar olması polonun 1.2 trensline alcağına dacia sandero al daha iyi emin ol daha çok donanım var benden tavsiye o arabayı kimseye ravsiye etmiyorum ben olsam skoda fabia alırım
  • Kesinlikle Fabia almalısın bence 70 hplik Polo ciddi anlamda huzursuz eder.Şehir içi de olsa yeri gelince gaza yüklenmen gerek.İbiza da 2.elde değer kaybı aralarında en fazla olucak model.Bu yüzden fabia al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 20 Nisan 2011; 19:46:17 >
  • bir de grande punto var donanımı çok daha fazla. 26.900 fiyatı var

1.4 FIRE 77 HP BENZİNLİ
    Silindir hacmi: 1368 cc
    Maksimum güç: 77 hp (57 kW) / 6000 dd
    Maksimum tork: 115 Nm (11.7 kgm) / 3000 dd
    Vites kutusu, vites sayısı: 5 + geri
    Maksimum hız: 165 km/s
    Hızlanma (0-100 km/s): 13.2 saniye
    Ortalama yakıt tüketimi (manuel-otomatik):*
    5.9 / 5.7 (lt/100 km)

* ABS+EBD
    * Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları
    * Manuel klima
    * Direksiyondan kumandalı Radyo+CD+MP3 Çalar
    * Elektrikli siyah dış dikiz aynaları
    * Dualdrive City fonksiyonlu direksiyon
    * Yol bilgisayarı
    * Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    * Elektrikli ön camlar
    * Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    * Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    * Kabin içinden açılabilen elektrik kumandalı bagaj kapağı
    * Gövde rengi tamponlar
    * Asimetrik katlanabilen arka koltuklar
    * Far yükseklik ayarı
    * ESP+ASR+MSR+HBA+Hillholder*

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat İbiza mı Vw Polo mu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Polo almak daha mantıklı.

Donanımı az doğru. Ama iç mekan kaliteli, Rahatlığı ve konforu iyi.

Tutulan bir araç.
  • yetkili satıcıları gezdim, aşağıdaki araçları inceledim. (pazarlık mantığını ve pazarlık yapmayı sevmeyen biri olarak) aldığım indirimli bayi fiyatları aşağıda.
    önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

VW Polo 1.2 70 PS Trendline 27.950 --> 27.700(indirimli fiyatı)
    Hyundai i20 Mode 1.2 26.850 --> 26,300
    Seat Ibiza 1.4 Reference 27.300 --> 27,000
    Citroen C3 1.4 Attraction 29.450 --> 27,750
    Skoda Fabia 1.4 Ambiante 27.770 --> 27,200
    Nissan Micra Passion 1.2 28.700 --> 27,000 (yeşil renk 26,000)
    Renault Clio 1.2 Extreme 30.926 --> 27,750

(hepsi trafik sigortası ücretini fiyata dahil ediyor.)

bu hafta son kararı vererek birini alacağım. ilk arabam olacak.
    28.000'in üzerine çıkmak istemiyorum.
    sürüş tecrübem olmadığı için pratik anlamda donanımların gerekliliği/gereksizliği hakkında pek fikir sahibi değilim.
    alım aşamasında tekrar indirim yaparlar mı bilmiyorum.
    çoğu arkadaşım vw markasına duydukları güveni ve ikinci el piyasasınını göz önünde bulundurarak polo'yu öneriyor.
    donanım ve fiyat olarak i20 daha cazip geldi ayrıca 5 yıl garantisi var.
    arabaların hepsi güzel, ikinci el araba almak zor iş ama sıfır almak da kolay değilmiş.

• quote:

yetkili satıcıları gezdim, aşağıdaki araçları inceledim. (pazarlık mantığını ve pazarlık yapmayı sevmeyen biri olarak) aldığım indirimli bayi fiyatları aşağıda.

sürüş tecrübem olmadığı için pratik anlamda donanımların gerekliliği/gereksizliği hakkında pek fikir sahibi değilim.
    çoğu arkadaşım vw markasına duydukları güveni ve ikinci el piyasasınını göz önünde bulundurarak polo'yu öneriyor.
    arabaların hepsi güzel, ikinci el araba almak zor iş ama sıfır almak da kolay değilmiş.

skoda fabia yada reno clio al nissan micrayı aklından bile geçirme derim parçası pahalı birde çok çirkin

• Fiyatları yazmışsınız ama donanımlar pek belli değil....5bine kadar farkettiriyor fiyatı....
  • quote:

yetkili satıcıları gezdim, aşağıdaki araçları inceledim. (pazarlık mantığını ve pazarlık yapmayı sevmeyen biri olarak) aldığım indirimli bayi fiyatları aşağıda.

aga dün gezdim polo için 27000 tl ye alan arkadaşım var, 700 tl ye donanım ekletirsin yol bilgisayarı filan.

• 2700tl farkla Polo 1.4 lt 85 Comfortline tercih ediniz. 1.2 70 bg biraz üzer........
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden
    Fiyatları yazmışsınız ama donanımlar pek belli değil....5bine kadar farkettiriyor fiyatı....

Donanımlar aşağı yukarı aynı, giriş seviyesinde; çift hava yastığı, abs, elektrikli ön camlar, ısıtmalı aynalar.
    micra da esp de vardı.
    i20'nin mode modelinde daha fazlası var.
    polo da yol bilgisayarı, elektrikli arka camlar var.
    hiçbirinde alüminyum alaşımlı jant yok...

quote:

Orijinalden alıntı: natbolad
    aga dün gezdim polo için 27000 tl ye alan arkadaşım var, 700 tl ye donanım ekletirsin yol bilgisayarı filan.

Trafik sigortası da dahil mi bu fiyata? hemen tüm bayileri aradım sigorta dahil 27,250'nin altına düşen olmadı. hatta bazıları bu fiyata bulduysan hiç kaçırma dedi. alırken biraz daha zorlarım ama 1 ay önce bir arkadaşım da daha fazla indirememiş düşeceklerini sanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: paanther
    2700tl farkla Polo 1.4 lt 85 Comfortline tercih ediniz. 1.2 70 bg biraz üzer........

Evet farkındayım güç olarak pek tatmin etmeyebilir ancak arabaya genellikle tek kişi binecek ve şehir içi trafiğinde kullanılacak bir de vergi avantajı var. fiyatı da göz önünde bulundurduğumda 1.2 motor almak kötü bir seçenek olmuyor benim için. bu fiyata çıkmak için biraz kastım açıkcası.

• 1.2 trendline, 1.4 comfortline...trendline donanım olarak sizi memnun ederse, sanırım sorun kalmıyor...hayırlı olsun.
  • polo ile golfü karşılaştırısanız poloda güvenlik namına birşey olmadığını görebilirsiniz....esp falan adı bile geçmiyor....Bu durumda markaya takılmak hiç anlamlı değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden
    polo ile golfü karşılaştırısanız poloda güvenlik namına birşey olmadığını görebilirsiniz....esp falan adı bile geçmiyor....Bu durumda markaya takılmak hiç anlamlı değil...

Zaten arkadaş şehiriçi kullanacağını tek kişi olduğunu ve ilk aracı olacağını söylemiş şehir içinde espye ne kadar ihtiyaç duyabilirsin ki şahsen ben 99 model Mazda 3.23 kullanıyorum esp falan yok hiç ihtiyaç duymadım çok sakinde kullanmam
  • esp= güvenlik değildir tabiki...dikkat ederseniz güvenlik dedim esp örnek....karşılaştırma yapabilirsiniz sitesinde birinde nerdeyse 1 sayfa diğerinde yarım sayfa donanım....
  • Skoda Fabia Ambiente Dinamik al.

İç mekanı en geniş araçtır. Arka diz mesafesi gayet iyidir.

Bu donanımda

15 inch Alaşım Jant
    Mercekli far
    4 cam otomatik
    Sis farları

standart.

Ayrıca park sensörü zaten bütün bayiler hediye ediyor. Kol dayama, cam filmi gibi hediye için bastırın.

1.2 motor yeterli olur.
  • colt al bence 1.3 95 bg ve bir sürü donanımı var yağmur sensörü, far sensörü , park sensörü gibi ayrıcalıkları var.

edit: pardon o 29bin lira imiş. ve elegance modelinde imiş invite modelinde 4 hava hastığı var, daha gelişmiş bir müzik sistemi var, elegance'da ise o dediğim sensörler var bi iki farklı birşey daha var işte karartılmış camlar gibi 30bin... 29bin'e değecek bir araç olarak görüyorum gerek motoru gerek donanımı ile. istersen bir test sürüşüne çıkabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 26 Nisan 2011; 22:29:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.