Şimdi Ara

Fakir insanlar neden çocuk yapıyor? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
26.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cahillerin cahilliğini kabul etmeyip ''herkes kendi doğrusunu yaşar'' mantığı günümüzün en büyük problemlerinden. Cahilin daha kaliteli yaşayabilmesi için cahile bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz; cahil, ''sen kendini ne sanıyorsun, insanlara bir şeyler öğretebilme cüretini kimden alıyorsun, plato musun einstein misin'' diye karşılık veriyor. Bu topraklardan popüler filozof çıkmaması gayet normal, kimse kendisinden daha üstün bir akıl olduğunu kabul etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk zengini olmak içindir ;(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz de fakir bir aileden doğabilirdiniz. Ve 5-6 kardeşiniz olabilirdi. O zaman da bu cümleleri kurabilecek miydiniz?

İnsanlar fakir de olsa, 5 çocuk yapar ve en iyi şekilde eğitilmelerini sağlayabilir. Çok ta tanıdığım insan var bu şekilde.

Ama size göre eğitim sadece maddiyata bağlı bir şey sanırım.

Bence sizin içinizde insan sevgisi yok. Küçümseme duygusu var. Hatta bir tahminde daha bulunayım, insanları fiziksel görünüşleri ve banka hesaplarına göre değerlendiren birisiniz.

Bir psikoloğa görünün. Ben neden böyleyim diye bir sorgulayın kendinizi.

• Aykut elmasın bakamayacaksınız niye doğurdunuz cümleli ergen vine ı geldi aklıma. Bir arkadaşım vardı Doğulu 9 kardeşlerdi çalışanlarda vardı okuyanlarda aylık eve giren para 20 bini buluyordu en azından o öyle söylüyordu. Ama çirkin söylemini hiç anlamadım çirkinler çevrede görüntü kirliliğimi yapıyor yada çoçuklar çirkin olacak diye çoçukları ona mahkum mu ediyor ne demek istediniz anlamadım açıkçası.

• Kesinlikle haklısınız bu konuda bunla ilgili bir film vardı

Kefernahum diye izlemenizi tavsiye ederim

Anne babasını yoksulluk ve sefalet bir hayata getirdikleri için dava eden bir çocuğun hikayesi

• Bedava olduğu için :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 nedeni var, aslında içice;

Çevrenin etkisi ve yaşlanınca kendine baktırmak. Otomatiklesmis bir durum. Sorsan hayır denir ama durum bu.

• Para olmayınca eğlenceyi çocukta buluyorlar, birde içlerinden zeki bir şey çıkarda bize bakar diye

• Çok sığ bakıyorsunuz. Zenginlik, zeka, güzellik, insani duygular, içgüdüsel yaşam seviyeleri hep görecelidir. Kimin hangi yönünü eleştirip kendinizi üstün görseniz - ki gerçekten üstünde olabilirsiniz- bu hakkı kendinizde görmeniz sizinde üstünüzde olan veya olduğunu sanan insanlara aynı hakkı vermiş olursunuz. İnsana saygı kendine saygıdır. Çoğu yorum sahibi bu mantıkla yazdıklarını değerlendirseydi sanırım bu konu bu kadar hit olmazdı. Bu konunun birde araba versiyonu vardı. Çocuk kelimesini çıkarın araba kelimesini koyun çoğu yorum aynı basmakalıp sığ bencil.

Çocuk sayısına birşey diyemem konu sahibinin haklı olduğu kısımlarda var. Ayrılan kısmı inancımda çocuğun rızkını Allah verir. Orda şüphem yok ama o rızkı sen yiyecek kadar bencilsen. O çocuğu temizleyip paklamayacak, her nimetten beslemeyecek, ahlaklı dürüst bir insan olarak yetiştirip vatana millete faydalı bir birey olması için uğraşmayacaksan çocuk yapma.

• Arkadaş size ne..neden her boka bir şey buluyorsunuz neden kendinizi her konuda otorite görüyor sizin gibi olmayanları aşabiliyorsunuz.. ya bi rahat bırakın

• Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    ne yani adam fakir diye çocuk yapmaya hakkı yok mu?

berbat dünya demişsin bu dünyayı berbat hale getirenler de bu dünyayı güzelleştirmek için çabalayanlar da bir annenin babanın evladı oturduğum yerden berbat dünya diyeceğine evlen evliysen çocuk yap çocuğun varsa da onu vatana millete hayırlı bir birey olarak yetiştir. öyle çocuk yap sonra sokağa at işte bu yüzden dünya berbat oluyor ki böylesi insanların çocuk yapmasına bende karşıyım

• La bedavaya hem kalori yaktıran hemde zevk veren aktivite yapıyor adamlar. Kendin de söylüyon fakir diye. Fakir napıcak sinemaya tiyatroya sahile mangala mı gidecek akşam eve gelip çatır çatır sex yapacak. Sonrası Allah kerim , bizim burda var yapıp yapıp sokağa atıyolar çocuklar sokakta büyüyo işte ölmezse falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikincieldeguven.com -- 31 Mart 2019; 9:28:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: idris0189

ne yani adam fakir diye çocuk yapmaya hakkı yok mu?

berbat dünya demişsin bu dünyayı berbat hale getirenler de bu dünyayı güzelleştirmek için çabalayanlar da bir annenin babanın evladı oturduğum yerden berbat dünya diyeceğine evlen evliysen çocuk yap çocuğun varsa da onu vatana millete hayırlı bir birey olarak yetiştir. öyle çocuk yap sonra sokağa at işte bu yüzden dünya berbat oluyor ki böylesi insanların çocuk yapmasına bende karşıyım
    Evet. Bu dünya berbat oluyor bu gibi insanlar yüzünden. Fakir insan çocuk yapsın,yapmasın demiyorum.
    Bütçesine göre düşünsün tartsın yapsın. Lafı nasıl anlıyorsunuz. Yaşın kça bilmiyorum ama sana söyleyeyim ben 42 yaşındayım ve 2 çocuğum var. Benim durumumda olsalardı en az 8 çocukları vardı o fakir dediklerinizin.
    Doğunun Zengini de fakiri de çocuk yapıyor. Bu bir eğiitm ve bilinç meselesi.

Sözlerimi yanlış anlamayın. Herkes çocuk yapabilir. Gücü ölçüsünde olmalı. Şu dünyaya adam gibi hayat yaşamayacak çocuklar gelmemeli.

• Fakir erkek karısıyla, zengin erkek playstation la oynadığı için
  • Güç gösterisi bir nevi.
    Bak benim 6 senin 2 çocuğun var demek icin vs.

Birde siyasilerin teşvikleri. Çoluk çocuk parasi vs.
    2 çocuktan fazlasına yardımı kisitlasan bak bakalım kimse 2 den fazla yapacakmi
    Son yıllarda da insanoğlu üreme hizida artti herhalde.
    Ceketini atanın çocuğu oluyor Emenike.

81 milyon ulke mi olur yilda 1 milyon kemiksiz nüfusu artıyor ülkenin

• Daha çok işçi, daha çok para mantığıyla olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.