Şimdi Ara

Fakir insanlar neden çocuk yapıyor? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
26.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin ana babanız çok mu zengindi de sizi yaptı, Steve Jobs'ın veya Atatürk'ün anne babası çok mu zengindi.

Allah çocuksuzluk belasını kimseye vermesin.
  • çocuk yapmak gariban ve fakirin işin bence. işi gücü olanın stresi eksik olmadığından seksi düşünemiyor. düşündüğünde de olmuyor zaten. ne demiş atalarımız ? zenginin işi fakirin dikişi meşhurdur.
  • fakirin karni doyunca..
  • Zenginlerin yapmadigi kotayi onlar dolduruyor. Onlarda yapmasa nufus yaslanacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilave tv'de 8 tane çocuğu akp ile büyüttüm diye kadından sonra bir inme geldi bana..
  • Sen kafanı yorma böyle işlere.

• İlginç bir bakış açısı ama tamamen onaylayamayacağım

• Çocuk yapmak ehliyete bağlanmalı. Hem de global olarak, en hızlı şekilde.
  • forumda ciddi manada kalite düşmüş sizene milletin cocuk yapmasından allahın verdiği nasibi sorgulamak yorumlamak sizemi düştü kimsiniz ne sanıyorsunuz kendınızı bu forumun admınlerı nedir ne iş yapar
  • Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bununla alakalı güzel bir hikaye dinlemiştim..

Bir gün özdilek alışveriş merkezinde kırmızı ceketli yaşlı bir abimizle ayak üstü alkol reyonunda yarım saat sohbet etmiştik. Tabi "orada" idik ama alkol alışverişi yapmıyordu :) Özetini yazacağım.. Önce bu abimizle aynı raftan birşeyler bakarken bir anda dönüp bana gülümsedi ve hakkımda birşeyler öğrenmek istedi. Buralımısın dediği anda yarım saatlık muhabbet başlamıştı artık.. Evlimisin, neler yapıyorsun, şudur budur sorularını sorduktan sonra çoğuna basit yanıtlar verdim. Evli değilim, evet çalışıyorum ve hayatımdan memnunum. Fikirlerimin olduğunu ve bunları gerçekleştirmek için herşeyden vazgeçebileceğimi dile getirdim. Kısaca evlilik hakkında konuşmamızda, alt yapımı tam anlamıyla kurmadan o toplara giremeyeceğimi belirttim. Erken evlenenlerin yaşadığı borç krizlerinden ve çocuklarına tam anlamıyla istedikleri hayatları yaşatamadıklarından bahsettim. Kendiside haliyle onaylamıştı. Çünkü birazdan anlatacakları, belkide benim için bir dönüm noktası olacaktı..

Bu abimiz hakkında birşeyler öğrenmek istiyordum ama her seferinde kaçamak cevaplar veriyordu. Gemiyle denize açılacağını, kaybolması gerektiğini dile getirdi. Bir yazılımdan, bir takım şeylerden bahsediyordu sanki gizli bir örgüt üyesi yada herhangi bir ajan gibi birilerinden kaçıyormuş gibi konuşuyordu. Belkide eşiyle ayrıldı, birileri peşine düştü kim bilir. Çokta sık boğaz etmek istemedim ve çokta derine inmedim. Sadece denize açılacağını söyledi, uzaklara gitmem gerekiyor mert dedi..

Artık evlilik hakkında konuşmalara başladı. Mert ben türkiye'de aşık olduğumu "düşündüğüm" kızın ailesinin evine gittik, kızın ailesi bana avrupaya git. Önce hayatını yaşa, bir git gel sonra kızımı benden iste dedi. Adam da mecburen kızı babası vermeyince avrupaya gitme kararı almış. Avrupa macerasına başladığında, avrupaya her giden türkün başına geldiği gibi "kadınlara bak be" durumu adamda da uyanıverdi. Bir kadına aşık oldu ve türkiye'de bulunan kadını hemen unutuverdi.. Dedi ki adam haklıymış, ben o kıza aşık olmamışım kendimi kandırıyormuşum.. Önce dünyayı gezip, hayatımı yaşamam gerekiyormuş. Öyle erkenden evlenme, öyle bir anda aşık oldum triplerine girmek yerine.. dünyayı gezmem gerekiyormuş mert dedi.

Kırmızı ceketli yaşlı abimizin ismini de öğrenemeyince, öylece kapıdan çıkıp gitti. Ne bir telefon numarası alabildim, ne de bir adres. Sadece kendine iyi bak, belki bir gün karşılaşırız dedi ama asla karşılamayacağımızı biliyordum. Biliyordum çünkü o denizlere yelken açmakta kararlıydı..

• quote:

Orijinalden alıntı: niceworkisc

Sizene birader? Adam istediği kadar yapar. Senden para mı istiyor? Hem neye göre kime göre fakir? Ihtiyacı çok olana fakir denir. Sen ne kadar ihtiyaç hissedersen 10 bin aldansa fakirsindir . Adam 2 bin alır ancak elindekilerle mutludur o fakir değildir
    çok seviyorum bu forumu
  • 1 cevap sanane.

2 cevap bu yine iyi bir dünya savaşı yok. İnsanlar mutsuz Ken üreme eğilimi içinde oluyorlar. Bknz gelişmemiş ülkelerin nüfus artış hızı

• Sonuçta fakir dediğimiz "canlı" da insandır ve herkes gibi "üremek" onun da hakkıdır.

Ha bakılabileceğinden fazla çocuk yapılması, bir nebze eleştirilebilir...

Gerçi Suriyeliler geldi geleli, "Çocuk yapma rekorunu" bizden aldılar

• Fakir dedigin insan da bir sebeptir.
    Zengin de bir sebeptir. Mesela söyle düşün senin baban fakir olsaydi (belki de öyleydi) sen olmayacaktın.
    Sen olmasaydin hic olsaydin mesela benim de yaşamak dünyaya gelmek hakkimdi diye düşünmez miydin?
    Bu yazınızdaki püf nokta 'her yer insan dolu' sözüdür. Siz rahat ve zenginlik icinde yaşarken " bu insanlar bana rahat vermiyor " cumlesini farkli bakış açısıyla empoze etmeye çalışıyorsunuz

• Zenginler neden çocuk yapıyor ?

• Gidip onu çine söyleyeceksin kardeşim. Türkiyenin 1 milyar olmaya bile yolu çok.

• Gariban evcil hayvan alabilir demişsin hayvanla insanı bir tutmuşsun seninle hayatta 2 çift laf edilemez kardeşim.

• O kadar haklısın ki..

• Milletin çocuğuna kadar mı karışır olduk ya, kime ne, kime ne?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.