Şimdi Ara

Fakir insanlar neden çocuk yapıyor? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
259
Cevap
5
Favori
26.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin gibiler forumlarda kafasi güzel gezsinler diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoksulluk sınırının 6500 TL olduğu bir ulkede fakirler neden çocuk yapıyor diye konu açmak

• Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmış.
  • Hayattaki tek başarısı evlenmek, üzerine bide çocuk işte 1 tanede değil, fakir olup yanında 5 çocuk gezdirene zerre acımıuorum. Suriyeden gelmiş kucağında 1 yaşında cocuk , burda yapmışsın işte o cocugu

• Antiseptiq A kullanıcısına yanıt
    Yoksukluk sınırı neyse de.
    Açlık sınırında kalanlarda var bu sorun.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Rezillik. Bir de temiz değiller.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Burda açlık sınırında kalıp 5 çocuk yapanlardan bahsediyor. 1 çocuk neyine yetmiyor.
    Uckuruna sahip çıkacaksın.
    O 5 çocuğun geleceğine temin ediyor musun? Yoksa sokağa salıp banane naparsa yapsın mı derdindesin

• Anan Baban seni niye yaptıysa aynı sebepten!

Seni yaparlarken Annenin ya da Babanın diğer insanlardan üstün bir tarafı mı vardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 30 Mart 2019; 10:1:52 >
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    Turkiye 1milyar olursa zaten uretim olmadigindan yaklasik 300 400milyon kisi belki daha fazla işsiz olur. Onlarda hergun tecavuz gasp hirsizlik dolandiricilik yapar. Ev ve kira fiyatlari tavan yapar. Talepten dolayi.vsvs.

• Bir Türk atasözü şöyle der "Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno33 -- 30 Mart 2019; 10:31:9 >
  • maddi durumu iyi degil ve cahilse kisirlastiracan 1 cocuktan sonra adam pabucunu cekemiyor 6 tane cocugu var cocuklar perisan neden yaptin len bu kadar cocugu diyorum kendisi oldu diyo ulen muptezel prezervatif denen birsey hadi onuda bulamadin alamadin cop poseti var 🤣🤣🤣🤣

• 1 kutu prezervatif 50 lira.

• Yapmamaları gerekir. Çok sorumsuzca bir davranış.
    Bu filmi öneririm.https://www.imdb.com/title/tt8267604/
    Fakir insanlar neden çocuk yapıyor?
  • Eşimde , bende çalışıyoruz , 1 sene önce evlendik , borçlar bitsin nasipse 1 - 2 sene sonra cocuk düşünüyorum oda 1 tane.

Konu sahibinede katılıyorum sonuna kadar.
  • 50 sene önce de senin gibi düşünenler vardı . O zamanlar Toplum senin gibi düşünseydi şuanda ülkedeki en genç insan herhalde 65 falan olurdu.
    Çocuk sahibi olmak çok güzel birşey. Hele birde onu vatana insanlığa hayırlı biri olarak yetiştirebilirsen tadından yenmez.
    Bir diğeri ise çok klasik bir söz olacak ama evet Allah onun rızkını verir. Dünyada yaşayan milyarlarca canlının rızkını veren Rabbim bizim birkaç çocuğumuzumu aç bırakacak

• Fakirler neden çocuk yapıyordan önce fakirler neden evlenir diye düşünmüşümdür, klasik cevap ise yaşın geldi oğlum yaşın geldi kızım artık aileni kur hayatın düzene girsin dalından kopmuş yaprak gibi bir o yana bir bu yana savrulup durma evladım tutunacak bir dalın olsun, her zaman genç olmayacaksın bunun yaşlılığı da var, evlen hayatın düzene girsin çocukların olsun ilerde yaşlanıp elden ayaktan düştüğünde seninle kimse ilgilenmez en azından çocukların torunların olur onlar bakarlar,ilgilenirler,arayıp sorarlar... zihniyet bu kısaca bu !

sanki evlenince herşey yoluna girecek güllük gülistanlık olacak zaten hayat koşulları kötüyken, mahalle baskının verdiği evlenme olayıyla bir başkasını hayatınıza alıp onun da hem manevi hem maddi sorumluluğunu üstelenip iyice sıkıntıya giriliyor, tek güzel yanı haftasonu aileyle piknik yapmak olsa gerek ardından birkaç sene içinde sırayla çocuklar dünyaya geldi mi erkek ve kadının hayatı baştan sona değişiyor kendilerini var yoklarını onlara adıyorlar onların ihtiyaçları için zor şartlara katlanıp kendilerinden ödün verip büyütmeye bakıyorlar peki bunları yaparken herşey yolunda gidiyor mu hiç eksik kalan birşeyler olmuyor mu ? sen o çocukları dünyaya getirdin bakalım ihtiyaçları karşılayabilecek misin ? kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musun? bir bunları düşün kendine sor? cevabını ver? cevap hazır dünyaya getiren Allah rızkını verir bir şeklide büyür giderler..rızkını vermediğin de görüyoruz senin de o çocukların da ne durumlara düştüğünü nasıl mutsuzluklar yaşadığını daha da kötü durumlarda ise topluma nasıl sorunlu problemli bir insan daha kattığını..

• Kesinlikle katılıyorum.Ayağına giyecek donu yok paso çocuk yapıyorlar.Hadi 1 tane yap soyunun devamı için fakirde olsan.Ee 3-5tane yapıyor salıyor sokağa.Sonra geçinemiyorum,çocuklarıma bakamıyorum diyor.Sonra bu çocuklar genelde sokak çocuğu oluyor.Her türlü pisliğe bulaşıyorlar.

• thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Allah rızkını verir diye çocuk yapılmaz hocam
    Allah olduda 2. 3. Cocuğu verdi o zamab dersin rabbim rızkını verir ama Allah nede olsa rızkını verir diye durup durup çocuk yapılmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.