< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (14. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: perSNNLüksemburg asgari ücreti 2021 yılı itibariyle net 2.201 € olarak belirlendi(yalnız buradaki gibi zorunlu değil, tavsiye edilen yani olması gereken olarak belirleniyor diye biliyorum).
- Lüksemburg’da ortalama maaş; 2677 €
- Lüksemburg’da muhasebeci maaşı; 3641 €
- Lüksemburg’da sekreter maaşı; 2142 €
- Lüksemburg’da ofis asistanı maaşı; 2326 €
- Lüksemburg’da çiftçi maaşı; 1580 €
- Lüksemburg’da balıkçı maaşı; 2169 €
- Lüksemburg’da denizci maaşı; 2222 €
- Lüksemburg’da veteriner hekim maaşı; 4980 €
- Lüksemburg’da araba tamircisi maaşı; 3026 €
- Lüksemburg’da oto elektrikçi maaşı; 3240 €
- Lüksemburg’da finans danışmanı maaşı; 4980 €
- Lüksemburg’da duvarcı maaşı; 2437 €
- Lüksemburg’da inşaat işçisi maaşı; 2356 €
- Lüksemburg’da vinç operatörü maaşı; 3829 €
- Lüksemburg’da mimar maaşı; 4338 €
- Lüksemburg’da mühendis maaşı; 5034 €
- Lüksemburg’da elektrik mühendisi maaşı; 5060 €
- Lüksemburg’da makine mühendisi maaşı; 4578 €
- Lüksemburg’da inşaat mühendisi maaşı; 4712 €
- Lüksemburg’da kaynakçı maaşı; 3400 €
- Lüksemburg’da çatı ustası maaşı; 2195 €
- Lüksemburg’da tamirci maaşı; 3240 €
- Lüksemburg’da resepsiyonist maaşı; 1981 €
- Lüksemburg’da İngilizce öğretmeni maaşı; 3454 €
- Lüksemburg’da öğretmen maaşı; 3721 €
- Lüksemburg’da tercüman maaşı; 3261 €
- Lüksemburg’da çevirmen maaşı; 3674 €
- Lüksemburg’da diş hekimi maaşı; 10.603 €
- Lüksemburg’da doktor maaşı; 8622 €
- Lüksemburg’da tıp asistanı maaşı; 2597 €
- Lüksemburg’da hemşire maaşı; 4391 €
- Lüksemburg’da aşçı maaşı; 2061 €
- Lüksemburg’da otel işçisi maaşı; 1928 €
- Lüksemburg’da avukat maaşı; 6480 €
- Lüksemburg’da garson maaşı; 1552 €
- Lüksemburg’da temizlik işçisi maaşı; 1794 €
- Lüksemburg’da hizmetçi maaşı; 1636 €
- Lüksemburg’da elektrikçi maaşı; 3374 €
- Lüksemburg’da makine operatörü maaşı; 3052 €
- Lüksemburg’da CNC operatörü maaşı; 2437 €
- Lüksemburg’da bebek bakıcısı maaşı; 1419 €
- Lüksemburg’da çocuk bakıcısı maaşı; 2409 €
- Lüksemburg’da yaşlı bakıcısı maaşı; 1981 €
- Lüksemburg’da kasiyer maaşı; 1422 €
- Lüksemburg’da güvenlik görevlisi maaşı; 1981 €
- Lüksemburg’da gece bekçisi maaşı; 1285 €
- Lüksemburg’da kamyon şoförü maaşı; 3400 €
Bu arada doktorlar ve diş hekimleri maaşlarına ek olarak yaptıkları işten de prim alıyorlar, aylık ellerine geçen 20bin euroyu geçiyor. Bu arada bizim kadar da pahalı değil, yani asgari ücretli biri aç kalmıyor.
Lüksemburg’da gıda fiyatları:
- Bir ekmek; 1.15
- Bir düzine yumurta; 3.8
- 1 litre süt; 1.4
- Peynir; 17
- Domates; 1.83
- Marul; 1
- Soğan; 2.83
- Patates; 1.75
- Elma; 2.62
- Portakal; 2.9
- Muz; 1.67
- Bir buçuk litre su; 1.39
- Yerli bira; 2.33
- Yabancı bira; 2.58
- Bir şişe alkolsüz şarap; 8.5
Lüksemburg’da ulaşım fiyatları;
- Tek seferlik toplu taşıma bileti; 2
- Aylık toplu taşıma kartı; 25
- Taksi açılış ücreti; 3
- Taksiyle 1 saatlik yolculuk; 30
- 1 kilometre standart taksi ücreti; 3
- 1 litre benzin; 1.22
gördüğünüz gibi ulaşım da bizden ucuz.
Lüksemburg’da kira fiyatları;
- Merkezde tek yatak odalı daire kirası; 1488
- Şehir merkezine uzak semtlerde tek yatak odalı daire kirası; 1205
- Merkezde 3 yatak odalı daire kirası; 2742
- Şehir merkezine uzak semtlerde 3 yatak odalı daire kirası; 2111
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kiralar da bizden az, en azından İstanbul'dan.
Bu arada İsveç'ten falan hiç bahsetmiyorum bile.
Alıntıları Gösterkaynak lütfen?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ElonınÜniversitesikaynak lütfen?
Alıntıları Gösteren.wikipedia.orgEconomy of Luxembourg - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Luxembourg -
İşte olarak tam olarak bu. Ben mühendisim. Şuan hala iş arıyorum. Mesleğe daha baslamadım ama seviyorum sürekli öğrenmeyi kendimi geliştirmeyi. Eksiklerim var bunları evde tamamlamaya calısıyorum ingilizce yazılım vs klasik kendini geliştirme muhabbeti. En azından orta seviye yasayabilexeğimi düşünüyorum bunların hakkını verirsem. Ama malesef tek uğraştığım sorun bu değil. Bir yandn askerlik yaklasıyor bir yandan herkes işe gir diyor. Rastgele işe girsem 2500 alsam herkes için tamam olacak. Ömrümü öyle geçirmemek için direniyorum ama vakit azaldı. Keşke tek derdim calısmak olsaydıquote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Sonda yazdıklarını anlamadım ama :)
Bilim para için yapılmaz ama bilim yapmak için de paranın olması lazım.İyi bir okulda okuman,iyi bir çevrenin olması lazım,maddi bi desteğe ihtiyacın var bunlar için.Belli dertlerle uğraşmaman lazım yani Celal Şengör üniversiteyi bitirince işsiz kalır mıyım,ne kadar maaş alırım,faturaları ödeyebilir miyim gibi sıkıntılarla uğraşmıyordu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen koşullar insanı olduğu gibi yönlendiriyor.
Mesela ben 3 yıl olacak neredeyse Almanya'ya dayımın vasıtasıyla geleli. İş var gel çalış dedi gittim. Cebimde para da yoktu fazla. Sadece 10 bin tl fabrikada çalışmıştım istanbulda biriktirdiğimke gittim. Almanya da şuan da dayımın eski çalıştığı araba soğutma sistemi parçası yapan fabrikada gece işçisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Aylığım mesai ile 6 bin Euro şuanda. Tabi ilk 6 bin ile başlamadım. 3 yıl sonra bakıyorum şuan 130 bin euro bankada birikmişim var. Türkiye de şimdi banka hesabıma koysam yine ömür boyu beni kurtaracak asgari miktar kazanca sahil olabilirim. Aklımda 10 yıl çalışıp geri gelmek vardı.
Gerçi Türkiye ye döner miyim orası da muamma
Çünkü hayatı burada kurmaya başladım. Kız arkadaşlarım burada. Türkiye de edinemediğim kız arkadaşı ben burada gördüm. Komşularım var arkadaşlarım var. Yani bir çevrem oluştu burada.
Hayat beni buraya iteledi. Maalesef istendiği gibi gitmiyor hayat. Ne kadar çabalarsanız çabalayın. Kısmetiniz neyse onu yaşıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almancanı A2 yapıp Almanya ya gel ya da farklı bir ülkeye gel. Ama gideceğin ülke için dil en önemli. Türkiye de harcanırsın. 4. Dünya ülkesi yolunda ilerleyen bir ülkede hiçbir halt edemezsin.
İmkanın yoktur işte o konuda bişey diyemem. Acı ama gerçek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MesutzgvnAynen koşullar insanı olduğu gibi yönlendiriyor.
Mesela ben 3 yıl olacak neredeyse Almanya'ya dayımın vasıtasıyla geleli. İş var gel çalış dedi gittim. Cebimde para da yoktu fazla. Sadece 10 bin tl fabrikada çalışmıştım istanbulda biriktirdiğimke gittim. Almanya da şuan da dayımın eski çalıştığı araba soğutma sistemi parçası yapan fabrikada gece işçisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Aylığım mesai ile 6 bin Euro şuanda. Tabi ilk 6 bin ile başlamadım. 3 yıl sonra bakıyorum şuan 130 bin euro bankada birikmişim var. Türkiye de şimdi banka hesabıma koysam yine ömür boyu beni kurtaracak asgari miktar kazanca sahil olabilirim. Aklımda 10 yıl çalışıp geri gelmek vardı.
Gerçi Türkiye ye döner miyim orası da muamma
Çünkü hayatı burada kurmaya başladım. Kız arkadaşlarım burada. Türkiye de edinemediğim kız arkadaşı ben burada gördüm. Komşularım var arkadaşlarım var. Yani bir çevrem oluştu burada.
Hayat beni buraya iteledi. Maalesef istendiği gibi gitmiyor hayat. Ne kadar çabalarsanız çabalayın. Kısmetiniz neyse onu yaşıyorsunuz.
Çok iyi hocam. Kurtulanları görünce seviniyorum :D . Almanyaya gelmenin diğer avrupa ülkelerinden farkı varmı kolaylık açısından ki ? Yani ben ingilizce öğreniyorum ama öyle bir kolaylık varsa Almancada öğrenebilirim. Tabi şuan batıyo ülke neresi olursa farketmez ama önceliğim daha sakin avrupa ülkleleri norveç isveç irlanda vs veya avrupa dışında kanada da güzel olabilir. Fakat şuan dil okulu veya yüksek lisans harici nasıl gidilebilir emin değilim hiç bir akrabam yok yurtdışında
-
Kişisel gelişim kitapları yazarlarının zengin olmak için kendilerine yaptıkları en büyük kişisel gelişim hamlesidir.
-
İşte o zaman işin zor. Norveç yapabilirsen gidebilirsin ya da hollanda. Almanya dan daha iyi. Oraya giden gerçekten bilen kişilerle iletişime geçebilirsin veya arkadaş edinmen gerek o taraflardan. Ama gerçekten zor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chrome_TRtüm loserler toplanmış depresyon gecesi yapıyorlar :D
Kişisel gelişimci alınmış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: realexile
İşte olarak tam olarak bu. Ben mühendisim. Şuan hala iş arıyorum. Mesleğe daha baslamadım ama seviyorum sürekli öğrenmeyi kendimi geliştirmeyi. Eksiklerim var bunları evde tamamlamaya calısıyorum ingilizce yazılım vs klasik kendini geliştirme muhabbeti. En azından orta seviye yasayabilexeğimi düşünüyorum bunların hakkını verirsem. Ama malesef tek uğraştığım sorun bu değil. Bir yandn askerlik yaklasıyor bir yandan herkes işe gir diyor. Rastgele işe girsem 2500 alsam herkes için tamam olacak. Ömrümü öyle geçirmemek için direniyorum ama vakit azaldı. Keşke tek derdim calısmak olsaydı
Alıntıları GösterHangi bölüm ve üniversite
-
quote:
Orijinalden alıntı: perSNNen.wikipedia.orgEconomy of Luxembourg - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Luxembourg
Alıntıları GösterHani bulamadım, nerede?
-
Tamam, çok gevelenip içi boşaltıldı ama kendini geliştirmekte bir kandırmaca göremiyorum ben
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke bu kısır döngüden bir çıkış yolu olsa
her gün sabah 4te uyan
hemen 2800 tane şınav çek, yapamam deme kendine inan!
Olmuyor usta
up
-
Benim anlamadığım konu kendini geliştir diyorlar eyw.
Tamam kardeşim geliştirdim kendimi artık 2 katı bilgiliyim,2 katı daha hızlı yapabilirim işleri diyorsun,
o zaman benim 10 değil 5 saat çalışmam gerekli?
ee sürekli 9-6 işe geleceksem neden kendimi geliştireyim??
Benim sorunum para değil, çalışma saati..
-
Oyun böyük yiğen bunlar derin konular girersek çıkamayız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendini gelistir cümlesi sıfırdan başlayan ve bir planı olanlar için.Yani bir hedefin var ve o hedefe ulasmak icin kendini gelistirirsin..Ama gerisi bostur.Ben kendini Sürekli kendini gelistiren zengin bir insana rastlamadım.Ama piyasayı arastıran bilgi veren cevreleri vardı.Ve o fikirleri toplayıp kendi fikirleri gibi çok iyi pazarlayabiliyorlar.Herseyden anlayan cok fakir tanıdım ama zengin tanımadım..Ama sunu gördüm.Varlıklı insnaların cevresi vardır ve hangi bilgi lazımsa onu bilen birini arar ve sorar..Yani mevcut düzene baktığımızda da piramidin altında becerikli ve varlıksız insanlar..Ama yukarıdakilerin kültür seviyesine bakarmısınız..
Bir yol belirleyip o yol icin gerekenleri toplamak.Bence bu kabul edilebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X