Şimdi Ara

fakirliği övenlerden nefret ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dünyadaki en kötü şey fakirliktir. parasızlıktır.

çocukken babam günde 14-15 saat fabrikada çalışırdı. eve gelince hep söylenirdi sızlanırdı kendimi kötü hissederdim.

bu yüzden sabahları okula giderken annemden para istemeye çekinirdim. hiç para harcamazdım okuldan eve gelince de tek aktivitem bilgisayarımda metin 2 oynamak olurdu.

büyüdüm büyüyünce de başarısız oldum onları gururlandıramadım hiç. okul hayatında, giriştiğim her şeyde başarısız oldum.

berbat bir his bu.

çok zengin olup aileme çok para harcamak isterdim. gariban anne babalara yardım etmek isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 11 Ocak 2025; 14:55:2 >

• Yas kaç ve neden başarısız oldunuz. Bu arada çocukken çocuk kalbi ve masumluğu ile hassas davranmissiniz güzel bir kalbiniz varmış benim de vardı zamanında. Ama şöyle düşünün bir de sizi kendi istekleri ile yaptılar küçücük çocuğa bu hissi yaşatmaya hakları yoktu aslında. Travma olmuş daha çocuk yaşta ne kadar ince düşünüp kafaya takmış dert edinmissiniz kendinize.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes ailesine güzel bi hayat sunmak ister ama olmayıncada dert etmeye gerek yok olduğu kadar.Anne babamız bizim sağlığımızı,güvenliğimizi, iyi insan, hayırlı evlat olmamızı ister. İyi niyetli olduktan sonra parayı pulu boşverin

• Fakirliğin övülmesinin tek ama tek sebebi zenginlerin düzeni bozulmasın diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

• Fakirliği ya fakirler över ya da paydan vermek istemeyen zenginler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zengin çocuklarının youtube da video çekip: "işsiz kalın, memurluktan istifa edin, parasız kalınca içinizdeki gücü keşfedip en tepeye çıkacaksınız" diye martaval okumalarına deliriyom. herif hayatında hiç çalışmak zorunda kalmadan yabancı sevgilisi ile yurt dışında tatil yapıyor sonra evleniyor, bu herif bizim gibi parasız tek başına olan kişilere "memurluktan istifa et parasız kal" diyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ülkeden nefret ediyorum
    4 gün önce açıldı
    yaşamaktan nefret ediyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sabahları okula giderken annemden para istemeye çekinirdim. hiç para harcamazdım

ben fakirlikten yıllarca okulda öğle yemeği yiyemedim ve fiziksel olarak gelişemedim.

zengin çocuğu Efe Aydal kendisi kolejde okuyan şişman birisi, hayatı boyunca yemiş içmiş, hiç bir işe girip çalışmak zorunda kalmadan yabancı sevgilisi ile evlenmiş. bu herif gelmiş bana fakirliği övüyo.

• Üniversite okuyun sen de başarabilirsin güzel insan, olmadı seneye bırak güzel insan, 4-5 sene mühendislik, hukuk vs oku sonunda işsiz kal. İş bulursan da asgariden bir tık yüksek al.

Zenginler, kendilerini korumak için yıllar yıllar önce sistemi güzel tasarladılar. Dünya üzerinde kara aklama olayları nedense büyük zenginler ve yakın oldukları devlet adamları ile ortaya çıkıyor wikileakste kaç kere patladı bunlar.

• Lafla peynir gemisi yürüyse 10 gemide benden,

• Çok da zengin olsan, çok da fakir olsan ne zaman ölüp de toprağın altına gireceğini hiç tahmin edemediğin ve dolayısıyla ölümün soğuk nefesini hergün ensende hissettiğin bir dünyada yaşadığın için zenginliği ve fakirliği şu 3 günlük dünyada çok da dert etmeye gerek yok. Geçenlerde ölen gayrimenkul zengini şarkıcı, toprağın altına sadece kefeniyle gitti... Bu yüzden geçici olan ve elden kolayca çıkacak şeylere kafanızı takmayın...Madem dünyada fakirsiniz, bari ahıretinizi zengin edin, çünkü orası sonsuz ve hiç yok olmayacak bir yer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 12 Ocak 2025; 9:43:58 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    dünya 3 günlük değil hocam 70 yıllık. baya uzun. iyi yaşamak gerek.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Nerde biliyorsun 70 sene olduğunu? garanti mi? söz mü aldın? nerde 70 sene olacağını garanti eden senedin? çok kimseler buna aldanıyor.. bebek dahi ana karnındayken 1 nefes alıp, ikincisini veremeden ölenler oluyor.. genç yaşta ölenlerin sayısının ihtiyarken ölenlerin sayısına olan oranını incelemek lazım..

Ayrıca "Yaş 35, yolun yarısı eder" diye şiiir yazan şair bile 46 yaşında vefat etmistir... O da senin gibi düşünüyordu ama 70 ini göremedi.. İşte bu yüzden hakiki din kitaplarında ölüm ani gelir, her an gelir, bu yüzden önemli işleri yarına ertelemeyin, hemen yapın, ibadetlerinizi yapın günahlarınıza tevbe edin, ertelemeyin diye sık sık belirtilir...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    benim şahsım için değil insanlık için konuşuyoruz. istatistik ne diyorsa odur.

Ben de insanlık için konuşuyorum, örneklemem de bunu gösteriyor zaten. bak sana Cahit Sıtkı Tarancı'dan bir örnek verdim. Bu şair:

"Yaş otuz beş!

yolun yarısı eder.

Dante gibi ortasındayız ömrün."

diyordu ama 46 yaşında öldü.. O da senin gibi ve diğer insanlar gibi 70 yaşına kadar yaşayacağını düşünüyordu.. Bu hesapla ömrünün 70 sene olacağını hesaplamıştı. Özetle; mezarlıklar, gelecek hayalleri, hatta emeklilik hayalleri yapan ölmüş gençlerle dolu... Bunu hiç unutmamalı...

Yanacaksın mübarek.

• fakirlik 10 numaradır. yaşasın fakirlik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.