Şimdi Ara

Fallout: New Vegas (2010) [ANA KONU] (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
18
Favori
232.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her oyunda böyle...beklentilerinizi o kadar büyütüyoooor büyütüyorsunuz ki; ondan sonra oyun çıkıp da oynayınca her konuda olduğu gibi bu konuda da oyunu oynayıp da beğenenlerden çok beğenmeyenlerin tukakalarını okuyoruz.
    Fallout 3 den zevk alan adamın daha aradan 2 yıl geçmiş yeni versiyonunu beğenmemesine anlam veremiyorum...tamam ilk kez oynasanız tamam diyeceğim oyun rezalet.
    ha bu arada ben oymadım mı oynamadım new vegası ama ne ile karşılaşacağımı az çok biliyorum çünkü 13 yıllık pc oyuncusuyum, bunca yıldır hangi oyuna ne kadar beklenti yükleneceğini az çok öğrendim.
    ben bu oyunu atmosferi ve bana yaşattığı özgürlük hissi için sevdim ve seviyorum. yok rpg öğesi azmış, yok çevre grafiklerinin kendini tekrar etmesi, havada duran ağaç, npc lerin kayarak yürümesi vs bunlara takılan adamın zaten yanlış seçim yaptığını düşünüyorum. bir tek konuda eleştiririm o da görev sırasında görevlerin sürekliliğini engelleyen buglar varsa..bunlar da zamanla çıkacak patch lerle düzelecek şeyler..ha son olarak; dragon age ile karşılaştıranlar var, el insan diyorum ya, her ikisi de rpg diye mi karşılaştırdınız yoksa

• Size birşey söyleyeyim mi?.. Bu oyun olmuş.

Fallout evrenini özlemem bir yana, oyunun kıvamı tutturulduğu için oldukça beğendim. Gothic 4'te "Bitse de gitsek" şeklinde ilerledikten sonra New Vegas ilaç gibi geldi. Hardcore mode da gayet bunaltıcı olabiliyor. Oyunda daha da ilerledikten sonra RPG öğeleri hakkında daha sağlıklı yorum yaparım ama şimdilik gözüken o ki, beklentilerimi gayet karşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DerelictHuman

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

ülen frame teklemeleri gider diye yama kuruyoz adamlar item dolrumuş yamaya başka bişey yok , dünya kadar item verdi 10 lvl atlamış gibi hissediyorum kendimi :)

Bu DLC itemları çok saçma, evet. Dragon Age'de de öyleydi. Mesela çok sağlam bir item veriyor ama o item'ın bir dengini, oyun içinde bir yerinizden kan akıtarak alıyordunuz.

Yahu çok iyi bir pistol veriyor, deli bir armor ve Vault 13 canteen(yeah!). Gerisini attım ben, gelişme hissini öldürdüğü kesin.

DLC itemlarının dengeyi bozduğu kesin ama birşey soracaktım. Bu Vault 13 canteen ne işe yarıyor?

• Ara sıra yudumlamak için temiz su kaynağı.
  • Bu updateler oyunu berbat hale getirdi rutin aralıklarla oyun donuyor, quick save yapması 40 sn sürüyor oyunda sorun yaşamıyorsanız hiç yüklemeyin daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Bu updateler oyunu berbat hale getirdi rutin aralıklarla oyun donuyor, quick save yapması 40 sn sürüyor oyunda sorun yaşamıyorsanız hiç yüklemeyin daha iyi.

hakkaten ya banada şimdi item doluştu , ne anladım bu işten ... bunları atsaam yeri geldimi oyunda tekrara karşıma çıkarmı acaba oyun un dengesini bozduk , karman çorman oldu ... sövesim var çok fena :)
  • antimatter gun diye bir silan buldum bildiğin uçaksavar sniper mübarek tek atışta gebertiyor normal düşmanları :) sneak yaparak vurduğunda ise paramparça oluyor acayip yüksek hasarı var yanlış hatırlamıyorsam 99 dmg veriyordu. dps değil direk dmg. crosshair normal sniper gibi ama daha yavaş ateş ediyor kodumu uçuruyor bayıldım alete :) vegasın hafif batısında kalan bir yerde buldum baya pahalıydı ama deydi doğrusu.

Bu arada oyundaki en sağlam armor yine fallout 3 te olduğu gibi power armor sanırım ama yine giymek için power armor training lazım o da brotherhood of steel taraafından veriliyor. Ama bu sefer onların yerini bulmak baya zor. Allah tan explorer perkini aldımda haritadaki tüm yerler işaretli halde şu anda o kadar çok gitmediğim yer varki oyunda inanamadım harita karınca yuvası gibi maşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_one -- 23 Ekim 2010; 17:25:55 >
  • quote:

Bu updateler oyunu berbat hale getirdi rutin aralıklarla oyun donuyor, quick save yapması 40 sn sürüyor oyunda sorun yaşamıyorsanız hiç yüklemeyin daha iyi.

iyi de mevcut buglar herkeste aynıdır diye tahmin ediyorum ben. bu update lere güveniyordum ya oyuna başlamak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

quote:

iyi de mevcut buglar herkeste aynıdır diye tahmin ediyorum ben. bu update lere güveniyordum ya oyuna başlamak için

Ben Update sonrasında böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanırım herkes yaşamıyor bu problemi.

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

hakkaten ya banada şimdi item doluştu , ne anladım bu işten ... bunları atsaam yeri geldimi oyunda tekrara karşıma çıkarmı acaba oyun un dengesini bozduk , karman çorman oldu ... sövesim var çok fena :)

Oyunun data klasöründe DLC başına 3er dosya var onları silersen hiç DLC yüklememiş gibi olursun

• Oyun oynadıkça, yeni questler buldukça daha da hoşuma gitmeye başladı. Oyunla ilgili olumsuz yorumlar okudum ama bunlara katılmıyorum... Anlatıldığı kadarıyla oyunda ufak tefek buglar var. Gerçi ben henüz karşılaşmadım ama bunlar için yama gelecektir zaten...

Önümüzde keşfedilmeyi bekleyen koca bir Fallout evreni, yeni perkler, silahlar, itemler, questler...vs. var. Oyun içeriği Fallout 3'e göre bir hayli zenginleştirilmiş. Ayrıca silahları ve mermileri de upgrade edebiliyoruz artık...

Fallout 3'teki karma sisteminin korunup üstüne reputation sisteminin eklenmesi de hoş bir yenilik. Farklı faction'lar arası dengeyi sağlamak için questlerde zor kararlar vermemiz gerekebiliyor...

Bir questin birden fazla çözüm yolu olabiliyor bazen. Bunun dışında dikkatini çeken, hatırlarsanız Fallout 3'te dialoglarda "speech, science...vb." gibi şeçenekler çıkardı, ama dereceleri gözükmezdi. Bazen o skill'imiz düşük olsa bile oyun kabul edebiliyordu verdiğimiz cevabı. Ama şimdi belirli bir seviye istiyor ki bu da çok iyi olmuş...

Benim şu an için yadırgadığım tek nokta şu oldu. "Bence bir Fallout oyunu Vault'tan çıkarak başlamalı". Tabi bu oyun için bir eksi durum değil ama Wasteland'i bu şekilde keşfe başlamanın daha etkileyici olduğunu düşünüyorum...

Her ne kadar New Vegas'ı beğensem de benim için hala serinin en iyi oyunu Fallout 2'dir. O da ayrı bir konu...

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka
    quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı
    quote:

Ben Update sonrasında böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanırım herkes yaşamıyor bu problemi.

Bende hiçbir update yüklü değilken burada bahsedilen takılmalar, fps ve ses sorunlarını yaşamıyordum, updateden sonra donmalar başladı ve oyunu kapatırken yanıt vermiyor görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum her sistemde farklı etki yapıyor bu oyun.

• quote:

Update'ten sonra herhangi bir sorun yaşamadım...
  • oyunda tekleme yaşayanlar, npc karşısında fps düşüşü yaşayanlar
    http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=34778
    daki dll dosyasını oyunun kurulu olduğu klasöre atsınlar(data klaösrüne değil). bendeki yavaşlama falan gitti takılma falanda kalmadı.

*çift monitör kullananlarda çökmeye neden oluyor öyle bir durum olursa sadece silin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxhound

Her ne kadar New Vegas'ı beğensem de benim için hala serinin en iyi oyunu Fallout 2'dir. O da ayrı bir konu...

Kesinlikle. New Vegas ise bu yeni nesilde F3'ün yapması gerekeni yapıyor bence. Oynanış, keşif vs. bakımından ki keşif yönü hakkaten beni mest etti şu oynadığım 7-8 saatte. Hala ana göreve dalmadım, Nevada'nın güneyini arşınlayıp faction veya kasabalardaki görevlerle uğraşıyorum. Ki her görev farklı bir tat, farklı bir haz. Helios One çok güzeldi mesela, hakkaten ciddi şekilde ne yapacağınızı tartıp, neye inandığınızı belirleyip, ona göre bir seçim yapmak gerekiyor.

• quote:

quote:

Kesinlikle. New Vegas ise bu yeni nesilde F3'ün yapması gerekeni yapıyor bence. Oynanış, keşif vs. bakımından ki keşif yönü hakkaten beni mest etti şu oynadığım 7-8 saatte. Hala ana göreve dalmadım, Nevada'nın güneyini arşınlayıp faction veya kasabalardaki görevlerle uğraşıyorum. Ki her görev farklı bir tat, farklı bir haz. Helios One çok güzeldi mesela, hakkaten ciddi şekilde ne yapacağınızı tartıp, neye inandığınızı belirleyip, ona göre bir seçim yapmak gerekiyor.

Ben de şu an güneyi keşfetmeye çalışıyorum ve bir sürü sürükleyici quest çıkıyor karşıma... Hatta oyuna ilk başladığımda takılıp gittim bir questin peşine, sonra geri döndüğümde fark ettim traning'in henüz bitmediğini...

Asıl ilginç questler istiyorsanız oyunun başında Wild Wasteland perkini almış olmanız lazım. Gerçi hardcore mode'u seçtiyseniz, ana questin sonunda power armor ve alien blaster ile birlikte bu perk de size ödül olarak verilecek...

• quote:

quote:

quote:

Ben de şu an güneyi keşfetmeye çalışıyorum ve bir sürü sürükleyici quest çıkıyor karşıma... Hatta oyuna ilk başladığımda takılıp gittim bir questin peşine, sonra geri döndüğümde fark ettim traning'in henüz bitmediğini...

Asıl ilginç questler istiyorsanız oyunun başında Wild Wasteland perkini almış olmanız lazım. Gerçi hardcore mode'u seçtiyseniz, ana questin sonunda power armor ve alien blaster ile birlikte bu perk de size ödül olarak verilecek...

Buradan anladığım, ana quest bittiğinde haritada kalıp dolanmaya, keşfetmeye devam edebiliyoruz değilmi?

• Ana questin sonunda özgürce dolaşabilecek miyiz oyunda?Göstermelik alien blaster ve power armor vermezler heralde Neyse oyuna gelince oyun çok güzel olmuş.Şimdilik ana göreve hiç dokunmadım hep yan görevlerle uğraşıyorum ve çok zevkli.Hardcore mod'da oynuyorum ve biraz zor olmuş ama böyle daha zevkli.Oyunun grafiğine takanlara da crysis ve killzone 2 öneriyorum.Stalker ile Fallout'u karşılaştıranlar bile olmuş yuh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 23 Ekim 2010; 19:21:13 >
  • Updateleri yükledikten sonra oyunu yarım saate yakın sorunsuz oynayabiliyorum o süreden sonra belli aralıklarla takılıyor şimdi tamamen kaldırıp baştan yüklüyorum düzelmesi umuduyla.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.