arkadaslar dell xps m1530 marka laptopum var. son bır kac aydır fan asırı calısıyordu, devamlı devredeydı yani ve bir vvvuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sesi anlatamam isanı intihara surukler bu ses. bugun teknıkten geldıler ve fanı değiştirdiler sağolsunlar. ancak arkadaslar sorun hala devam edıyor fan devamlı devrede sızce bu neden olabılır bana yardım edersenız sevınırım. ıslemcı sıcaklıgı 37. fan devrı:3080. bıostan baktım fan ıle ılgılı bır ayar bulmadım. hayır adamları arayacağim gene bu sefer nedıyecegım anakartla ılgılı bır sorun mu var acaba.
otomatik fan devresi vardır genelde fana entegre olanları var , anakarta olanlarıda. Senin fan işlem yapmadığın sürece durması gerekli. Eğer sıcaklık değerleri yüksek olsaydi fan tam oturmamış diyecektim. Sen adamları arad böyle böyle fan aşıtı çalışıyor rahatsız ediyor de.
bilgisayarı şimdi açtım ve foruma gırdım sadece baska işlem yapmadım.işlemci sıcaklıkları 33-37 arası gıdıyor gelıyor fan gene 3080 de calısıyor.
hıcbı ışlem yapılmadan işlemcı kullanımı ne kadar bazen fakında olmadan pc ye vırus gırıyor ve ışlemcıyı kullanımı %100 cıkartıyor fan cıldırıyor
evet oda aklıma gelmıştı kis le tarama yaptım ancak hıç bir şey bulmadı ve gorev yöneticisinden baktığımda işlemci kullanımı normal bıktım. valla
bı ısten anlayan yok mu arkadaslar
arkadaşım disüstünden anlamam. ama bildiğim kadarıyla disüstlerinde sistem ve işlemci sıcaklığını sürekli kontrol ederek ısınma halinde fanı çalıştıran donanımsal bir özellik var. muhtemelen bu devre dışı kalmıştır. yeniden devreye sokmak için donanımsal bir müdahale gerekebileceği gibi biostan bir ayar yardımıyla da yapılabilir belki de. dizüstü kullanan veya bbu konuda daha geniş bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme