Arkadaşlar FSP Epsilon 600W güç kaynağından söküp 4 adet mavi led taktığım Protechnic Electric MGA12012HS-025 model fanın gayet güzel bir şekilde çalışıyordu. En son olarak kasayı toparlayıp yan kapağı kapatırken biraz fazla bastırmış olacağım ki fanın çerçevesi az birşey kanatlara sürttü. Zaten ses gelince hemen bastırmayı bıraktım. Neyse taktım kapağı, son bir kontrol için girdim biosa veeee fan rpm 0. ışıkları yanıyor, fan dönüyor ama artık rpm göstermiyor. aslında al yenisini kurtul diyeceksiniz ama fan 2500 rpm dönebiliyor ve çok iyi hava üflüyor, o yüzden bunu tamir etmek istiyorum. Başka anakartta denedim durum yine aynı. kabloda, sinyal lehimine kadar bir sorun yok, test ettim. görebildiğim kadarı ile devresinde de yanmış birşey yok. Sizce ne olmuş olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum...
Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek?
fan kablosu söketinde, "rpm sence" kablosu oturmuyor olabilir....
en az 3 kablo olmalı, resimler ile durumu anlat da bakalım bi
lehimler tamam ama 4 adet led bağladım fanın 12v ve - ucundan. Led - diye bi yer vardı, onu kullanmadım. Acaba çok mu yüklendim fan devresine? Ledlerde sorun yok, fanın çalışması da normal ama rpm sensörü aniden uçtu..