Şimdi Ara

Fan yavaş dönüyor ve duruyor acil yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar CPU fanım 1000 rpm dönüyor.Düne kadar 4500 lerdeydi.Acaba sorun nedir.Belli bir süre dönüyor sonradan duruyor.Yağladım sorun geçmedi.Acaba ömrümü tükendi.Yoksa virus filan olabilir mi tavsiyeniz var mı?

İşlemcim p4 630.Buna fan mı almam gerekiyor.Garanti geçer mi buna???
    Acil yardım.

Kusura bakmayın arayamadım oturduğum bilgisayar çok dandik.Kitlenip duruyor.

• hocam bence o fanı guzel bi temizle
    olmazsa sole kaliteli bi fan al
  • Fanı elinle bir cevirmeyi dene eger bi zorlanma varsa donerken , degistir fanini
    ama yoksa bi zorlanma fan elektrigini taktigin yeri bi degistir.

Ama bios ayarlarindan fan devir ozellikleri degismis olabilir onlara bir bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: querman

hocam bence o fanı guzel bi temizle
    olmazsa sole kaliteli bi fan al

fanınız eskiyse zaten değiştirmen artık en mantıklısı....
    fan zamanla tozlandığından bu fanın dönmesine engel olabilir....
    yeni fan alın
  • bilgisayar çalışırken fan duruyo diyosunuz peki küçük bi harekette fan tekrar çalışıyormu cevap evet se sorun power yada sistemde çok aygıt var....
  • bence hic temizlemeye felan ugrasma 2-3$ lik fandan kar yapacam diye islemcinden olabilirsin.Kaliteli bi fan al islemcin yanabilir
  • Arkadaşlar gittim yeni bir fan ve soğutucu aldım 30 liraya.Ancak buda sorunlu.Açılışta CPU fan error diyor.Bu fan daha hızlı dönüyor.Orjinali 1000 lerde olduğu için bilgisayar ısıdan kapanıyordu.Şu anda yeni fanım 2000 lerde dönüyor ve kapattırmıyor.Ancak asus probe programında dönmüyor diye gösteriyor.
    Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

Fan durunca elimle çevirince dönmeye devam ETMİYOR.Fanla alakalı bir sorun yok.Powerdanda olamaz çünkü 2. HDD ve DVD-RW nin kablolarını çıkarttım aynı durum devam ediyor.Vİrusde değil sanırım çünkü taratıyorum ve %94 te.
    Bilen arkadaş var ise yardımcı olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı fanlar durdurdugunda donmeye devam etmez normal dır de senın aldıgın fan kaç pınlı 2000 lerde dondugunu nerden goruyorsun tahmın edıyorsun sanırım? pron gormedıgıne gore
  • biostan görüyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

bazı fanlar durdurdugunda donmeye devam etmez normal dır de senın aldıgın fan kaç pınlı 2000 lerde dondugunu nerden goruyorsun tahmın edıyorsun sanırım? pron gormedıgıne gore
  • oncekı fanın 4pınlı dıye bılıyorum buda 4 se yapacak birşey yok bıos goruyor pro gormuyor ilginç
  • biosu load deafult yap öyle dene, şimdiye kadar okuduğum en ilginç sorun. birde 30 ytl pahalı değilmi?
  • soğutucu+fan aldım.Tek fan yoktu.En ucuzu buydu.Bahçelievler golddan aldım mecburen açık olan yerlerde yoktu...Bi kapatıp deneyeyim load defaultu ama sanmıyorum.Çünkü iosa dokunmadığım halde böyle oldu.Gece kapattım sabah açtım bu sorun oldu.

speed fan yükledim oda 2200 rpm gösteriyor.Daha hızlı çalışmıyor deli olucam.Voltaj arttırsam işe yara mı ki?
    quote:

Orjinalden alıntı: denoo

biosu load deafult yap öyle dene, şimdiye kadar okuduğum en ilginç sorun. birde 30 ytl pahalı değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

soğutucu+fan aldım.Tek fan yoktu.En ucuzu buydu.Bahçelievler golddan aldım mecburen açık olan yerlerde yoktu...Bi kapatıp deneyeyim load defaultu ama sanmıyorum.Çünkü iosa dokunmadığım halde böyle oldu.Gece kapattım sabah açtım bu sorun oldu.

speed fan yükledim oda 2200 rpm gösteriyor.Daha hızlı çalışmıyor deli olucam.Voltaj arttırsam işe yara mı ki?
    quote:

biosu load deafult yap öyle dene, şimdiye kadar okuduğum en ilginç sorun. birde 30 ytl pahalı değilmi?

daha hızlı çalışmaz zaten ısıya gore yukselırse belkı bıraz yukselır voltaj falan verıyım deme

• voltajla olmaz forumda bir kaç arkadaş fan yavaş dönsün diye direnç takıyordu senin durumunda değişik şeyler yapılabilir ama benim tahminim fan kontrolcüsü bozulmuş olmalı, sen cd rom ve hard diske giden kablodan 12 voltluk kombisyonla fanı bağlamayı dene.

• 12 volt kombinasyon nasıl olacak o iş?
    Sanırım en iyisi garantiye götürmek olacak.Gerçi fanı yağlamıştım sanırım garantieden çıkıyor.Gerçi sorun boardda olmalı...
    quote:

voltajla olmaz forumda bir kaç arkadaş fan yavaş dönsün diye direnç takıyordu senin durumunda değişik şeyler yapılabilir ama benim tahminim fan kontrolcüsü bozulmuş olmalı, sen cd rom ve hard diske giden kablodan 12 voltluk kombisyonla fanı bağlamayı dene.
  • En iyisi garantiye götürmen olacaktır olurda kıllık yaparlarsa burdan yardımcı oluruz 12 volt için basitçe cd-rom'a giden güç kablosunun sarı olanı 12 volt verir yanındaki siyahta 12 volt topraklaması oluyor kırmızı olansa 5 volt ve yanındaki topraklaması, fanı 12 volt'la bağlarsan 3000 devir garanti diyebilirim. yalnız kontrolcü'den bağımsız olduğu için biostan ve windowstan devir hızını göremezsin. sen yine'de garantiye ver makinayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.