Arkadaşlar merhabalar. Bilgisayarımdaki fan sesinden rahatsızım. Yeni topladım bilgisayarı, ısınma mısınma bir problemim yok. Sadece fanları kontrol etmek istiyorum. Speedfan'ı kullanmayı denedim ancak ne kadar uğraşsam da fanları ve ısıları görüntülemekten ileri gidemedim.
THERMALTAKE VL86021W2E V3 Kasa ve üzerinde 1 tane 120cm stock fan.
Speedfan'ı kullanamadık. Asus'un AI suite programı ile cpu fanını kontrol edebiliyorum. Aşağıdaki gibi ayarladım. Kasa fanını ayarlamak için ne yapmalıyım? Sessizlik için bir veya iki fan alıp düşük hızda çalıştırsam daha iyi olur gibi geliyor bana. Ama hızlarını kontrol edemedikten sonra bir anlamı olmaz. GPU fanını da kontrol edemiyorum tabiki. Benim gördüğüm kadarıyla asıl ses çıkaran da o zaten. Kasaya cpu'yu soğutmak amacıyla mı fan yerleştirmeliyim o zaman acaba. Napsam bana bir fikir verin.
Eğer sen ekran kartının fanını kontrol etmek istiyorsan şöyle birşey söyleyebilirim; Ben Nvidia Zotac 9800 GT kart aldım, bu kartın yanında bedava overclock programı verdiler. Hiç sabit overclock etmedim bir süreliğine etmiştim ama fazla fark görmediğim için ekran kartınada zarar gelsin istemedim. Ancak fan olayı var orda işe yarıyor. En az %35 filan oluyor fakat oda ses çıkarmıyor zaten :) Nvidia değilse diğer OC programlarından yararlanabilirsin. Yada önce bi dene ismi : Zotac Firestorm bulursun internette bedava bir program zaten.
Cpu fanı için diyorsan; sanırım benim bulduğum cpu, biosta ayarı var bende ki benim biostan overclock bile yapılmıyor intel kart bende varsa bu fan ayarı sende mutlaka vardır :)
Ben ikisinide denedim ikise işe yarıyor. Ancak Power'ın içindeki nasıl kontrol edilir onu bilmiyorum :)
Bahsettiğiniz gibi MSI Afterburner programını kurdum. Çok rahat kontrol edebiliyorum fanı ama gigabyte fan hızını %17 ile %90 arasında sınırlandırmış. %17 olsa dahi ses yapıyor. Boştayken bile %17 olunca rahatsız ediyor. Gigabyte'a mail attım kartın güvenliği için cart curt dediler. Dolayısıyla programla bu alt sınıra müdahale edemiyorum. Napmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası ama film izlerken bile çok rahatsız edici.
aynı kasa bendede var egzos fanının birini kapağa takınca ses yapıyor. cızırdıyor diyelim. üste veya alta takıcna ses yok.