Şimdi Ara

Fanlar Aşırı Hızlanıyor ve Monitör Kararıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
6.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: parcapincik

Ben anakart işlemciyi Teknobiyotik'ten aldım kurulum vs yaptım sıkıntı yoktu, sesi sürekli HDMI üzerinden AVR ( amfi ) ile aldım hep, hiç 3.5 mm kullanmamıştım 2 hafta sonra sesli görüşme yapmak için kulaklık takınca hem arka hem ön panelin çalışmadığını farkettim, önce site üzerinden iletişime geçip sorunu A4 kağıdına kapsamlı bir şekilde yazip anakarti cuma günü Aras kargoya verdim pazartesi günü tekniklere ulaştı mesajı geldi, Çarşamba günü yeni sıfır anakart gönderdiler cuma günü elime geçti inşallah sizin süreç benim süreç gibi hızlı ve sıkıntısız geçer.
    umarım aynı hızda gerçekleşir fakat bende sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmediğim için kasayı göndermeyi düşünüyorum

• ateseren11 A kullanıcısına yanıt
    Kasayı göndermeyi düşünüyorsanız ekran kartını söküp ayrıca kutlayıp göndermeyi unutmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    tamamdır mutlaka öyle denerim hala bir kaç birşey denemek isityorum göndermeden önce acaba ekran kartı voltajını arttırmak çözüm olurmu sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Ben anakart işlemciyi Teknobiyotik'ten aldım kurulum vs yaptım sıkıntı yoktu, sesi sürekli HDMI üzerinden AVR ( amfi ) ile aldım hep, hiç 3.5 mm kullanmamıştım 2 hafta sonra sesli görüşme yapmak için kulaklık takınca hem arka hem ön panelin çalışmadığını farkettim, önce site üzerinden iletişime geçip sorunu A4 kağıdına kapsamlı bir şekilde yazip anakarti cuma günü Aras kargoya verdim pazartesi günü tekniklere ulaştı mesajı geldi, Çarşamba günü yeni sıfır anakart gönderdiler cuma günü elime geçti inşallah sizin süreç benim süreç gibi hızlı ve sıkıntısız geçer.
    İnşallah benim süreçte bu kadar kısa sürer ve sorunu halledip geri yollarlar kasayı. Sizi arayarak bilgi verdiler mi böyle böyle işlemler yaptık diye, yoksa teknik servis sayfasına bilgi mi düşüyorlar. Siz bu süreçte firmayla irtibata geçtiniz mi ne yaptınız veya benim işlem ne durumda diye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinsel -- 10 Ocak 2020; 0:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sahinsel S kullanıcısına yanıt
    siz ekran kartını ayrı mı paketlediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateseren11

siz ekran kartını ayrı mı paketlediniz
    Açıkçası pek aklıma gelmedi ayrı göndermek, kasada montajlı şekilde gönderdim. Bana da bu şekilde geldiydi.

bana da aynı şekil gelmişti ondan sordum

geriye bir tek gpu voltaj arttırma kaldı onu da deneyeceğim o da olmazsa pazartesi göndercem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateseren11

bana da aynı şekil gelmişti ondan sordum

geriye bir tek gpu voltaj arttırma kaldı onu da deneyeceğim o da olmazsa pazartesi göndercem
    Voltaj yükseltme ile sorunu çözsen bile, bence sistemin sıkıntılı olduğu gerçeğini göz ardı etme. Biz problem yaşamayalım, ikinci el ile uğraşmayalım sıfır ürün alalım sıkıntısız tasasız sistemi kuralım diye uğraşıyoruz. Ben bu kadar uğraşacaksam niye sıfır ürün aldım o zaman değil mi? Neyse, bugün teknik servisten aradılar. Bilgisayarın giriş şifresini yazmayı unutmuşum onu sordular. Bugün sistemi test etmeye başlamışlar yarına kadar tamamlanır dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinsel

Voltaj yükseltme ile sorunu çözsen bile, bence sistemin sıkıntılı olduğu gerçeğini göz ardı etme. Biz problem yaşamayalım, ikinci el ile uğraşmayalım sıfır ürün alalım sıkıntısız tasasız sistemi kuralım diye uğraşıyoruz. Ben bu kadar uğraşacaksam niye sıfır ürün aldım o zaman değil mi? Neyse, bugün teknik servisten aradılar. Bilgisayarın giriş şifresini yazmayı unutmuşum onu sordular. Bugün sistemi test etmeye başlamışlar yarına kadar tamamlanır dediler.

Alıntıları Göster
    tamamdır dostum bende teknik destek ile iletişime geçtim video istediler gönderdim mail adreslerine ona göre bana dönüş yapacaklar bende pazartesi kargoya vermeyi düşünüyorum.
    beni ne olup bittiyle alakalı haberdar edersen eğer çok sevinirim dostum.

• Arkadaşlar umarım vaktinde yetişmişimdir, her cevabı okuyamadım fakat benzer bir sorun benim ekran kartımda da vardı, witcher gta gibi zorlayıcı oyunlarda bir süre sonra ekran kartından ses geliyordu monitöre görüntü akışı kesiliyordu. Sonra farkettim psunun harddisk kablo demetinden olan bir kabloyu güç kablosu olarak bağlamışım ekran kartına, doğru kablo ekran kartının anakartta taktığın portunun ismine göre belirleniyormuş, uzun lafın kısası güç yetmezliğinden yaşıyordum sorunu. Böyle çözdüm umarım yardımcı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sigismund Dijkstra

Arkadaşlar umarım vaktinde yetişmişimdir, her cevabı okuyamadım fakat benzer bir sorun benim ekran kartımda da vardı, witcher gta gibi zorlayıcı oyunlarda bir süre sonra ekran kartından ses geliyordu monitöre görüntü akışı kesiliyordu. Sonra farkettim psunun harddisk kablo demetinden olan bir kabloyu güç kablosu olarak bağlamışım ekran kartına, doğru kablo ekran kartının anakartta taktığın portunun ismine göre belirleniyormuş, uzun lafın kısası güç yetmezliğinden yaşıyordum sorunu. Böyle çözdüm umarım yardımcı olur
    dostum biraz daha açarmısın ya da sana ulaşabilmem için instagram facebook falan verebilirmisin henüz servise göndermedim
  • ateseren11 A kullanıcısına yanıt
    PM den yazdım

• quote:

Arkadaşlar umarım vaktinde yetişmişimdir, her cevabı okuyamadım fakat benzer bir sorun benim ekran kartımda da vardı, witcher gta gibi zorlayıcı oyunlarda bir süre sonra ekran kartından ses geliyordu monitöre görüntü akışı kesiliyordu. Sonra farkettim psunun harddisk kablo demetinden olan bir kabloyu güç kablosu olarak bağlamışım ekran kartına, doğru kablo ekran kartının anakartta taktığın portunun ismine göre belirleniyormuş, uzun lafın kısası güç yetmezliğinden yaşıyordum sorunu. Böyle çözdüm umarım yardımcı olur
    Sistem montajlı olarak geldi. Böyle bir hata yapabileceklerini zannetmiyorum ama, beşer şaşar. Var mı bir gelişme kontrol edebildiniz mi bağlantıları?

Sınav dönemim halen konunun tamamını okuyamadım ama yine de arkadaşa instagram idmi verdim, ulaşınca anlatacağım bendeki çözümü. Zaten bu problemi araştırmıştım ekran kartındaki bir bozukluk veyahut güç yetmezliğinden yaşanıyor işte. LoL vs oynayabiliyordum mesela ama Witcher gibi bilgisayarı emen oyunlar açtığımda bu yaşanıyordu... Bazı forumlarda ekran kartını iadeye ver çözsünler yazıyordu ama servisle haşır neşir olup sinir krizleri geçirmeden önce (TR'deki servisler malumunuz ) Bu çözümü de denesin arkadaş sonuçta bundan da olabilir yani.

• Birazdan eve geçeceğim kabloları sırayla paylaşacağım görsel olarak bulunsun diye.

• quote:

Sınav dönemim halen konunun tamamını okuyamadım ama yine de arkadaşa instagram idmi verdim, ulaşınca anlatacağım bendeki çözümü. Zaten bu problemi araştırmıştım ekran kartındaki bir bozukluk veyahut güç yetmezliğinden yaşanıyor işte. LoL vs oynayabiliyordum mesela ama Witcher gibi bilgisayarı emen oyunlar açtığımda bu yaşanıyordu... Bazı forumlarda ekran kartını iadeye ver çözsünler yazıyordu ama servisle haşır neşir olup sinir krizleri geçirmeden önce (TR'deki servisler malumunuz ) Bu çözümü de denesin arkadaş sonuçta bundan da olabilir yani.
    Haberleri bekliyoruz.

• Sigismund Dijkstra kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz kablo işlemciyi besleyen 12v kablosu 4+4 pin olarak gelir, anakart modeline göre ya sadece 4 pin takılır yada ikisi birleştirip 8 pin haliyle takılır anakart modeline göre,

Siz nasıl taktınız ekran kartınıza merak ettim, ekran kartı 6 pin ise sadece 4 pin olanı takabilirsiniz, ekran kartı 8 pin diyelim 8 pin olarak ekran kartına taktınız diyelim işlemciyi ney ile beslediniz kafam allak bullak oldu

Gerçi yazmayı unuttum pinler farklı olduğu için takılma ihtimali yok yada ben öyle biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 11 Ocak 2020; 13:28:57 >
    Fanlar Aşırı Hızlanıyor ve Monitör Kararıyor
    İlk görselde güç kablosu olarak bu takılıyken bilgisayar kilitleniyordu. Fanlar Aşırı Hızlanıyor ve Monitör Kararıyor şuan bunu taktım kilitlenmiyor

• Sigismund Dijkstra kullanıcısına yanıt
    ilk resimde gösterdiğiniz 6 pin uçlu kablo sabit diskleri besleyen molex kabloya takılan bir dönüştürücü, 6 pin dönüştürücü diye geçer ismi piyasada, orijinal güç kaynağında öyle bir kablo bulunmaz sonradan takılan bir kablo o, molex kablolar sabit disklere elektrik veren kablolar ve ekran kartı beslemek için optimize edilmediğinden böyle durumlar yaşanabilir,
    Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.