Şimdi Ara

Fanlar Aşırı Hızlanıyor ve Monitör Kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
6.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım. Bilgisayarı açıyorum bazen oyundayken fanlar aşırı hızlanıyor ve monitör ekranı bir anda kararıyor. Oyunu hala oynayabiliyorum (yani seslerini duyuyorum) ama ne monitöre görüntü geliyor ne de fanlar yavaşlıyor. O şekilde kalıyor, güç düğmesine basılı tutup kapatıyorum. Açılınca herhangi bir problem olmuyor. Sizce sorun ne olabilir?

Sistemim
    İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4
    Ana Kart: ASRock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX
    Bellek (RAM): Adata DDR4 16 GB(2x8GB) 3000MHz SINGLE XPG Gammix D10 RED RAM
    Ekran Kartı: Galax GeForce GTX1660 Ti White 6 GB 192Bit GDDR6
    Harddisk (SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s
    Kasa: Dark Diamond Pro 4x12CM RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0
    Güç Kaynağı: Aerocool 500W 80+ Cylon Serisi Aktif PFC RGB
    Monitör: Acer KG241QBMIIX 24' 1MS 75Hz (Analog+2XHDMI) FreeSync Full HD LED

• Sisteminizin 8 gb bellekli hali bende var ve bende de aynı sorun son birkaç gündür cereyan etmeye başladı. Bilgisayardaki monitör kararıyor ve fanlar aşırı hızlı çalışmaya başlıyor. Güç düğmesinden başka hiçbir şekilde pc kapanmıyor.https://forum.donanimhaber.com/ekran-kapaniyor-bilgisayar-calismaya-devam-ediyor--141438918
  • Aynı anakart işlemci aynı makinede ayni sorunu yaşadım, bios defaulta aldım, sadece xmp açık, temiz kurulum yaptim, 19.11.1 radeon yazılımı yükledim ryzen master ve riva tuner yüklemedim şuan hiçbir sorun yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Aynı anakart işlemci aynı makinede ayni sorunu yaşadım, bios defaulta aldım, sadece xmp açık, temiz kurulum yaptim, 19.11.1 radeon yazılımı yükledim ryzen master ve riva tuner yüklemedim şuan hiçbir sorun yok
    Denemekte fayda var, ben ekran kartı veya güç kaynağından şüphelenmiştim. Peki core performance boost unuz açık mı ? Kronik sorun gibi birşey mi bu her bu sisteme sahip kişilerde meydana geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinsel -- 3 Ocak 2020; 3:0:37 >
  • sahinsel S kullanıcısına yanıt
    Biraz uzun olacak cevabım :)

Ana bileşenler şu şekilde

Ryzen5 2600x,Asrock B450M-HDV R4.0 ,Sapphire Radeon RX590 Nitro+ SE,Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4,High Power 850W 80+ GOLD Performance GD,Kingston HyperX Savage 240GB

Anakart default, yukarıda yazdığım gibi sadece xmp ile ram 3000 mhz çalışıyor,

İlk makinayı kurdum herşey süper.. sanki bir şey değişecek gibi riva tuner kurup anlık ısı, güç tüketimi vs yapmak istediğimde 60 fps oynadığım oyun 24 25 fps hızlara düşüp ekran kartı kullanımı yüzde yüze sabitlenip makine siyah ekrana düşüyor fanlar tam hızda çalışmaya başlıyordu, ben ilk başta anlayamadım, bazen gün içinde 2 3 kere yaptığı oluyordu, ekran siyah olmadan 1 2 sn önce klavyenin rgb ışıkları sönüyordu yani usb falan komple gidiyordu cihaz,

fazla uğraşmak istemedim temiz kurulum yaptım, stres testler her şey kusursuz, sonra riva tuner yükleyince yapmaya başladı anladım ki riva tuver kaynaklı, riva tuner kullanmayı bıraktım, nerdeden gördüysem ryzen master ile ilgli bir makale okudum ryzen master yükledim hiçbir sorun yok cihazda aynı olay başıma gelmeye başladı, neyse bu olaylar aynı gün yaşanıyor 1 ay önce falan, sonra hemen yine temiz bir kurulum, ryzen master ve riva tuner yok, 19.11.1 yüklü radeon yazılımı olarak herşey süper, sonra adrenalin 2020 çıktı betaydı galiba yükledim yine aynı sorun :)

Eskilerin bir lafı var ÇALIŞIYORSA BIZIKLAMA :)

Hemen biosu defaulta aldım, xmp açtım, temiz kurulum yaptım, 19.11.1 yükledim, anakartın sitesindeki sürücüleri kurdum, riva tuner yok, ryzen master yok, nazar değmesin cayır cayır çalışıyor,

Aynı sorun mu bilmiyorum fakat, intel sistem sahibi arkadaşımda aynı sorunu yaşadık rx590 nitro+ se ile riva tuner ve adrenalin 2020 ile aynı sorunu yaşadı siyah ekran ve fanların tam performans dönmesi olayı onun sorununu da riva tuner kaldırarak ve 19.11.1 e geçerek çözdük,

Arkadaşımda da bende de corsair klavye var klavyenin yazılımı tuşlara işlemci ekran kartı anakart sıcaklıkları renkli olarak aktarabiliyor, dedik herhalde bir çakışma var bize özel bir sorun dedik ama baya kişide görünce yazma ihtiyacı hissettim.

Ben bu şekilde çözdüm sorunu, herkes için çözüm olur mu bilmiyorum, şu an nazar değmesin herhangi bir problem yok,

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    ya benim ekran kartı nvidia sadece işlemci amd yine de dediğin 19.11.1 bu işlemci için mi yoksa ekran kartı içinmi orayı anlayamadım
  • ateseren11 A kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma yazarken ben sorunu nasıl çözdüğümü direk yazdım, senin gpu Nvidia bende ki Radeon, 19.11.1 Radeon yazılımı, ryzen master kurulu ise kaldır derim, riva tuner vb yazılım varsa kurmadan dene, oyun ici sicaklik fps veren programları yuklemeden dene, bilgi birikimin varsa temiz kurulum yap ben sorun çözülür diye umuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    msi afterburner var sadece birde amd software diye bir şey yüklü o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateseren11 -- 3 Ocak 2020; 12:7:28 >
  • Afterburner yuklenurken riva tuner yukleyip yuklemek istemedigini sorar, oyun oynarken sicaklik.fps vb kullaimlari takip etmeni saglar, varsa kaldır, revo unisnstaller tarzi program ile amd ile ve msi afterburner riva tuner vb yazılımları gelişmiş olarak kalinti kalmyacak.sekilde kaldirdiktan sonra güncelleştirme yap pc kapat ac duzelecek büyük ihtimalle

• Oyun oynarken sol ustte turuncu renkte sıcaklık fps kullanim gösteren programin adi riva tuner çoğu kisi afterburner sanıyor,

Fanlar Aşırı Hızlanıyor ve Monitör Kararıyor

tamamdır dostum çok teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateseren11

tamamdır dostum çok teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka
    Sorununuzu çözebildiniz mi?
    msi afterburneri sildim biosu default yaptım daha da olmadı birde bende sorun sadece cs go da olduğu için oyunun çözünürlüğünü düşürdüm şuan için bir sıkıntı yok
  • quote:

msi afterburneri sildim biosu default yaptım daha da olmadı birde bende sorun sadece cs go da olduğu için oyunun çözünürlüğünü düşürdüm şuan için bir sıkıntı yok
    Cs go dışında hangi oyunları oynuyorsunuz ? Bu kartla tüm oyunlarda sorun yaşadım. Çözünürlük düşürmek sıkıntıyı neden çözdü hiç araştırdınız mı peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sıkıntı çözülmedi malesef hala devam ediyor olmuyor sanmıştım ama sadece cs go da oluyor anlam veremiyorum
    siz halledebildizmi
  • quote:

siz halledebildizmi
    Hayır halledemedim. Yazılımsal olarak herşeyi yaptım. League of Legends dışında oynadığım tüm oyunlarda (PUBG, CS:GO, Fortnite, COD MW) sıkıntıyı yaşadım. Donanımsal demekten başka birşey gelmiyor elden. Satıcı ile görüştüm , kartı gönderin bakalım dediler. Sanırım kartı göndereceğim. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinsel -- 7 Ocak 2020; 3:11:15 >
    bilmiyorum donanımsal olarak düşündürecek kadar büyük bir problem olsa her oyunda yaşarım ama sadece cs go da yaşamam olayı daha da ilginç hale getiriyor
  • quote:

bilmiyorum donanımsal olarak düşündürecek kadar büyük bir problem olsa her oyunda yaşarım ama sadece cs go da yaşamam olayı daha da ilginç hale getiriyor
    En yüksek FPS değerlerine bu oyunda mı ulaşıyorsun hocam?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.