Şimdi Ara

Fanlar çalışıp geri duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce cpu fanım kırıldı ve bende yeni cpu fanı aldım eskisini rahatça çıkarmak için anakartı söktüm ve yeni fanı taktım. Daha sonrasında düğmeye bastığımda,güç kaynağı fanı ve işlemci fanı 1 saniye dönüp duruyor ve bu elektriği kesmediğim sürece devam ediyor. Ekran kartını,ram'i,cpu'yu,hdd'yi çıkarıp tek tek denedim ama sonuç yine aynı. %90 anakart'dan diye düşünüyorum sizce sorun nedir? Uzay çalıştırmayı daha denemedim ve bios piliylede oynamadım. Power switchi çıkarıp tornavida yardımıylada çalıştırmayı denedim ama yine sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellcrys -- 10 Mart 2017; 1:56:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anakartın kısa devre algılıyor.

anakartı kasadan çıkar işlemci ve bios pili dahil her şeyi sök.
    sadece anakart kalsın.
    bi on dakika bekle ve sırası anakartı kasaya tak işlemci ve rami tak psu bağlantılarını yap ve sistemi aç bakalım sonuç ne olacak.
  • Anakartı sök uzay montaj ile çalıştırmayı dene bios pili ile alakalı da olabilir.

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Sabah ilk işim bunu denemek olucak. Yanlız benim işlemcim anakarta gömülü. Sonucu tekrar buraya yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellcrys -- 11 Mart 2017; 2:10:26 >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    malesef uzay montaj bana olumlu bir sonuç vermedi. Bunu denemiştim

• ellcrys kullanıcısına yanıt
    Kısa devre var . Anakart temizliği yaptın mı ? Wd-40 , selülozik tiner veya çeşitli kontak spreyler kullanabilirsin. Multimetren varsa soket uçlarını ölçebilirsin

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    sonuç yine aynı açılmıyor.

• Mocle kullanıcısına yanıt
    Yarın bi bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum, tanıdık. Onlar sorunu çözebilirmi acaba?

• ellcrys kullanıcısına yanıt
    Soruna neden olabilecek bir çok sebep var, ancak büyük ihtimalle ana kartın yandı.

Diğer alternatifler : Bios ile alakalı sorunlar : senin durumunda söz konusu değil, çünkü fan çalışmaya başlıyor ve sonrasında sistem kapanıyor.Ekran görüntüsü alamıyorsun.

CPU yandı: Eğer CPU yu çıkarıp bakarsan, arkasındaki peteklerde bir kararma görme ihtimalin var.Bu durumda hem anakartın hem de cpu yandı.

Anakart Sorunu: 1)Mosfetlerden biri yada bir kaçı yandı 2)Kısa devre var
  • gablay12 G kullanıcısına yanıt
    Ramlerin yuvaları biraz yamuk duruyor, sebep bu olabilirmi ?
  • Mocle kullanıcısına yanıt

wd40 yüksek frekans altında iletkendir. Milleti yanlış yola sürükleyip elindeki malzemeyi de çöp etmek mi amacınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.