Şimdi Ara

Fanların ters çalışması yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son edit: Kasanın önündeki camı açtığımda sorun tamamen çözülüyor. Sorun tamamen dizayn hatası. Sonuç olarak Sharkoon TG4 almayın kasa sorunlu.

İncehesap sitesinden sharkoon tg4 model kasalı hazır sistem aldım. Bugün fanların ters çalıştığını farkettim. Öndeki fanlar havayı dışarı üflüyor. Arkadaki fan ise havayı içeri çekiyor.

Konu hakkında çok bilgim yok fanları ters çevirmek kolay bir işlem mi?

Yoksa hiç uğraşmadan kasayı geri mi yollamalıyım?

Edit:

Yaptığım araştırmalara göre fanların konumlandırmalarında bir sorun yok gibi gözüküyor. Kasanın yan camını açtığımda arkadaki fanın havayı dışarı atmaya çalıştığını farkettim burada da sorun yok. Fakat öndeki fanların da havayı dışarı atmak istediğini gördüm. Böyle olunca öndeki 3 fan bütün hava sirkülasyonunu bozarak bütün havayı önden çıkarmaya çalışıyor.

Öndeki fanların fotoğrafını ve havanın nasıl öndeki fanlar ile çekildiği konusunda bir video gönderiyorum.

Fanlar doğru takılmış gözüküyor ama neden havayı çektiklerini anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Fanların ters çalışması yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybeerk -- 21 Nisan 2020; 13:21:3 >

• fanları tutan civatalar sökülüp fanlar ters çevrilebilir. kolay bir işlem zor değil.5
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Anakartı falan sökmeye gerek kalmadan sökülebilir mi arkadaki ve öndeki bütün fanlar? Şu anda bilgisayar yanımda değil yarın bakabilicem. Teşekkürler cevabınız için.
  • aybeerk A kullanıcısına yanıt
    hayır anakart ile işiniz yok. sadece fanların kasaya takıldığı civataları sökmeniz gerekiyor. çok basit.

tabii fanların ters takıldığından emin olmanız gerekiyor. fanlar ızgara tarafından üfler ona dikkat edin.
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı güncelledim bakmanız mümkün mü?
  • Kasanın ön kısmını ve arka kısmını görünecek şekilde fotoğraf paylaşır mısın
    Fan yönünü anlamanın en basit yolu fanın gövdesini kenara tutan 4 kollu plastiklerin olduğu yöne üfler.
    İlk görselde plastik kısım kasanın içine baktığı için kasa içine temiz hava üflüyor.

Isınan hava yükselir. Kasanın her zaman üst bölümü ızgaralı olması performans açısından iyidir. Sıcak havayı sadece arkadan atmaya çalışmak performans açısından mantıklı değil.
  • experiment67 kullanıcısına yanıt
    Ön kapak takılıyken kasanın önden hava çekeceği kanallar çok dar bu yüzden kasa ters basınç yapıyor. Öndeki kapak çıkarıldığında kasa olması gerektiği gibi çalışarak havayı önden alıp arkadan veriyor. Kapak takılıyken, kasa serin havanın büyük bölümünü arkadaki fanın altındaki ızgaradan almaya çalışıyor.

Fanların yönünde herhangi bir sorun yok. Kasanın önü cam ve ön kapağın yanlarında 2 adet ızgara var.

Kasanın üst bölümünde hava alacağı herhangi bir yer bulunmuyor.

Şu anda arkadaki fanın altındaki havanın çekildiği ızgara bölüme filtre koydum. Uzun vadede standart haliyle çalışması kasa içinin çok fazla tozlanmasına sebep olacaktı.

Kasa içe sıcaklıklara gelirsem. 3500X model işlemci kullanıyorum. Bilgisayar boştayken işlemci 55 C civarı geziniyor. İşlemciyi %100 yükte zorladığımda da 75 C üstüne çıkmıyor. Bilgisayar serin çalışıyor diyemem ama çok kafaya takılacak bir durum olmadığını düşündüm.

Yabancı forumlarda araştırdığım kadarıyla bu sorun hepsinde mevcut. Zaten herkesin söylediği kadarıyla serin çalışan bir kasa değil. Kasayı geri yolladığımda da yüksek ihtimal bir sorun olmadığını söyleyip geri yollayacaklar. İade edip başka kasa alsam mı diye düğündüğümde de bu kasayla iyi kötü idare edebileceğimi düşündüm. Kısacası çok uğraşmak istemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cooler Master dahil çoğu firma görsellik nedeniyle öp paneli pleksi ya da temperli cam ile kapatma yoluna gidiyor. Kasa da ön panelin bir parmak ileri doğru konumlandırılıyor. Sağdan ve soldan hava almak durumunda kalıyor.

Ben olsaydım ön panelin orta bölümünü 12CM'lik fanın orta bölümünü dairesel keserek fan filtresi montajı yapar ve bu şekilde ile kullanma yoluna giderdim. Kesme biçme ile modifikasyon ile uğraşmak istemiyorsan ve ısınma problemi yoksa bu şekilde devam et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.