Şimdi Ara

Farenjit nasıl bir hastalık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler, bilen varsa yazsın. Farenjit nasıl bir hastalıktır? Kötü mü iyi mi? Korkulacak bir durum var mıdır? Tedavisi nasıldır? Yazanlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: akyol538

Gençler, bilen varsa yazsın. Farenjit nasıl bir hastalıktır? Kötü mü iyi mi? Korkulacak bir durum var mıdır? Tedavisi nasıldır? Yazanlara şimdiden teşekkürler.

Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdinizyazılarınızı niye küçük fontla yazdınız ? okumakta zorlandım sizin için Farenjiti araştırdım hayırdır kardeş kim Farenjit oldu ?

Farenjit,Pharyngitis yutağın (farenks) iltihaplanmasına (enflamasyon) yani yutak iltihabına verilen isimdir. Yutağın bazen mikrobik, bazen metabolik, bazen de çalışılan ortamın ısısına, tozuna bağlı olarak reaksiyon göstermesi olan farenjit sıklıkla boğaz ağrısı veya boğaz yangısı olarak anılır. Bademciklerin enfeksiyonu, tonsilit, de eş zamanlı olarak görülebilir.

Özellikle 4-7 yaş arasında sıklıkla rastlanan farenjit, bir yaşın altındakilerde nadiren görülürken, semptomatik belirtileri hastalığın sebebine göre değişir[1]. Yaklaşık %90'ı viral (parainfluenza, rhinovirüs, adenovirüs, Herpes simpleks gibi) olan enfeksiyonun, kalan kısmı genellikle bakteriyel nadir olarak oral kandidiyaz sebeplidir. Ayrıca bazı farenjit vakaları çeşitli ajanların sebep olduğu tahriş sonucudur. Semptomlar hastalığın sebebinin belirlenmesi açısından, kesin bir şekilde olmasa da (tıbbî literatürde bu tartışmalıdır), belirli bir oranda yardımcı olabilir. Örneğin bakteriyel sebepli farenjitlerde semptomlar genellikle daha ağırdır; bakteriyel sebepli faranjitte ateş 40 °C'ye kadar çıkabilirken, viral sebepli farenjitte ateş genellikle çok yüksek seviyelere çıkmaz

• Sürekli öksürüyorsun hiç durmadan vs vs.

Benim bahar alakalıydı gerçi, 15 gün igne yemiştim, mümkünse bir daha karşıma çıkmasın..
  • Sorun yok. İlaclarini duzenli al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akciğer kanseri oldum diye sigarayı bırakmıştım. Faranjit olduğumu öğrenince tekrar başladım
  • Yutkunurken boğazında bir batma hissi oluşur, boğazını çok rahatsız eden bir hastalıktır. Ama antibiyotik ile tedavisi kolaydır. 3 tane dev gibi antibiyotik vermişti doktor, her gün 1 tane içtim ve geçti. İlaçlar başarılı
  • akşam alıntıla anlatıyım... (devamlı faranjit oluyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.