Şimdi Ara

FARK NEDİR BEYLERRR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG 47LD750http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-47LD750.jsp
    LG 47 LD751http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-47LD751.jsp
    2 sinin arasındaki fark nedirrr??? 2 sinden 1 isini almayı düşünüyorum LD751 DAHA PAHALI AMA BEN HİÇ BİR ÖZLLEİĞİNİ GÖREMEDİM DONANIMSAL OLARAK FARKI NEDİR?

• Sadece renk farkı;
    Lcd nin alt kısmı ld750 de bordo, ld751de açık füme.
    Özellikler aynı, Samsungtaki c650,c651,c653 gibi yani.Sadece renk farkı.
    Birde artık 750 yerine 751 üretiliyor,750 olanlar elde kalanlar diye biliyorum.Bordo tercih ettiğim için 750 aldım.
  • LG 47LE5300 al sen.Boşver bunları. Almışken LED al. geçti artık full hd lcd davası. Gözlüksüz 3D tv çıkana kadar LED akar :)
  • bence e5300 led alacağınıza ld 750 alın.çünkü e5300 çakma led üstelik görüntü de hiçbir farkı yok.üstelik ld 750 lcd lerin üst seviyesinde.sırf led diye lcd alınmaz mantığı çok yanlış.ledlerin de çoğu zaten lcd tv.led lcd tv diye geçiyor e5300.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usa2006

bence e5300 led alacağınıza ld 750 alın.çünkü e5300 çakma led üstelik görüntü de hiçbir farkı yok.üstelik ld 750 lcd lerin üst seviyesinde.sırf led diye lcd alınmaz mantığı çok yanlış.ledlerin de çoğu zaten lcd tv.led lcd tv diye geçiyor e5300.

Nasıl çakma oluyor kardeşim sölermisin bana ? led aydınlatma olupda çakma nasıl oluyor acaba kastın Full Led-EDGE LED mi demek istedin ? Eğer böle düşünmüyorsan tamamen saçmalıyorsun.

47LE5300 piyasada çok tutulan Samsung,Sony gibi modellerden 400 tl daha cazip fiyatla satılan en uygun LED modeldir.İçinde LED aydınlatma haricinde TFT LCD tvlerde olan aydınlatma sistemini içirmez.

47LE5300 EDGE LED üründür. FULL LED değil zaten fiyatları çok çok yüksek.

Görüntü kalitesinde nasıl fark olamıyor buda acayip ? HD görüntülerde LED aydınlatmanın bir 5 kat daha iyi görüntü verdiğini sokaktaki çoçuğa sorsan o bile bilir.

3.000.000.000 Dinamik kontrast oranı ile iyi görüntü değil diyorsan senin gözlerin bozuk.

tekrar söylüyorum 5300 modelleri %100 LED TV dir.Üstelik MAT paneldir Yansıma yapmaz..

• sayın kazarus ezbere konuşmayın ve yanlış yönlendirmeyin bir tv led diye iyi olacak değil evet le5300 diğerlerine göre ucuz ama bakalım diğerleri kadar iyi gösteriyor mu?
    bir tv nin kontrast oranı 3 milyon diye iyi gösterir olmaz hele ki beğenmeyenin gözü hiç bozuk olmaz o sallama değerleri ciddiye aldığınız için siz hata yaparsınız ölçüm teknikleri tamamen fazla sayı çıkarmak için yapılan uydurmazyon bir rakam.çoğu led ve lcd lerin gerçek değerleri 5000 i geçmez.
    5300 ayrıcana %100 led değildir sadece led desteklidir oda şöyle bir panel hayal edin lcd lerde bulunan florasan aydınlatmanın yerine 4 kenarına veya 2 kenarına led koyarak oluşan aydınlatma biçimidir yani %100 led değildir.
    bu konu hakkında burda çok yazı var üşenme oku.
    bide ld750 le5300 dan hem donanım hemde performans olarak daha iyi bir tv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

sayın kazarus ezbere konuşmayın ve yanlış yönlendirmeyin bir tv led diye iyi olacak değil evet le5300 diğerlerine göre ucuz ama bakalım diğerleri kadar iyi gösteriyor mu?
    bir tv nin kontrast oranı 3 milyon diye iyi gösterir olmaz hele ki beğenmeyenin gözü hiç bozuk olmaz o sallama değerleri ciddiye aldığınız için siz hata yaparsınız ölçüm teknikleri tamamen fazla sayı çıkarmak için yapılan uydurmazyon bir rakam.çoğu led ve lcd lerin gerçek değerleri 5000 i geçmez.
    5300 ayrıcana %100 led değildir sadece led desteklidir oda şöyle bir panel hayal edin lcd lerde bulunan florasan aydınlatmanın yerine 4 kenarına veya 2 kenarına led koyarak oluşan aydınlatma biçimidir yani %100 led değildir.
    bu konu hakkında burda çok yazı var üşenme oku.
    bide ld750 le5300 dan hem donanım hemde performans olarak daha iyi bir tv.

Yalan yanlış bilgi değil arkadaşım bunlar. Hala iddaa ediyorsunuz florasan lamba var diye. O kadar güveniyorsanız kendinize gidip tknik servise içini açtırırım.ben bizzat içini gördüm tv nin.florasan olamaz florasan lambanın sığabileceği bir yer ebatıda mevcut değil tv.

Ld750 le5300 karşılaştırmasını yapmak kafadan yanlış ayrı panaller ikiside.kontrast oranları tv nin belirttiği %70 ini içerir gerçek değerler verilmez ama ne samsung nede sony gibi mega kontrast hikayesinin arkasına sığınmıyor LG.

istiyene 47 LE5300 İçin itina ile iddaa ya girebilirim.tv yi teknik servisde açtırırız florasan varsa sıfırıın hediye ederim yoksa siz alırsınız uyarmı

Birde 2 led demişsin tam 98 adet led mevcuttur 4 kenarında..47LE5300 fiyatıda ucuz dediysek o kadarda değil 2.450 tl peşin fiyatı LG türkiye garantisi altında.

Hala florasan var diyip böbürlenen arkadaşların pm lerini bekliyorum. telefon bildirin size geri dönüş yapılacaktır.

LG-SAMSUNG-BEKO Yetkili servisinde çalışıyorum.Dediğim gibi Tv nin içini gösterebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazarus -- 9 Mart 2011; 21:55:48 >

• sen arka aydınlatması backlight ı tamamen led olan bir tv ye baktıysan o da her yerde olan ledleri görmüşsündür bir tane tv görüpte hepsininde öyle olduğunu düşünme florasans lamba derken evde kullandığın lambalardan değil tabi ki haa bide anlamak isteyene lafı nasıl oraya çektiysen 4 kenarına ve 2 kenarına derken sıra halinde kenarlarında olduğundan bahsettim.
    eğer zahmet edip fotolara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi pm yede gerek kalmaz bilmiyorsan bir konu hakkında araştırıp yorum yap bide aaaa adamı nasıl bozdum bak yaa gibi duygu içerinde olup küçük resimler ekleme yoksa dalga konusu sen olur ve sana gülünür.

üstteki resim üstünde de yazdığı gibi edge ledlerin görüntüsü ve göründüğü gibi sadece 4 kenarında ve bir sıra halinde led aydınlatmalar.
    alttaki resim ise lcd panel görüntüsü ve orda beyaz silindirik olarak görünen şeyde florasan lamba. herhalde açıklayıcı olmuştur.

FARK NEDİR BEYLERRR???

• vallahi yazık bide yetkili serviste çalışıyorum diyorsun bizde dünya para verdiğimiz eşyalarımızı sizin gibi bilgisizlere emanet ediyormuşuz vallahi şimdi anladım cep telefonlarının niye bir kes tamir olduktan sonra dikiş tutturamadığını yeteri kadar bilgi sahibi olmadan iş yapılırsa tabi bunlar normal.
  • lg-samsung servisiyim dersen ok diyecektimde arkadaşım içine bekoyuda katınca dur derim beko diğer markalara bakamaz servis olarak ama sony e bakar mnalum arçelik fabrikasında üretilmeye başladı 5300 led dir evet ama samsung 40c650 lcd dir fakat ben led tv yim diyenlerede kalitede görüntüde basar yanılıyorsam yanılıyorsun de birde led ile lcd paneli farklımıdır bunuda söylersen sevinirim mesela 40c650 panelle diğer led tv paneli farklımıdır 5300 ün tutulma nedeni ucuz olması paralel ithalatının çok olması başka nedeni yok şuanda piyasada en çok paralel ithalatı olan tv 5300 dür
  • Verdiğin resimler 5300 ait değildir arkadaşım.Hala iddaa ediyorsun. 5500 aynen dediğin gibi 5300 değil.Ben size iddaa edenler irtibat kursun kendine güvenenleri göreyim bu konuda.

5300 LG ilk led panelidir. o gördüğü şekilde tam 24 adet led varken 5300 da 98 adet ufak olmak üzere aralarda boşluk yoktur dikkatini buraya çekiyorum. ne kadar çok led o kdar elektrik yakar.

5300 %40 elektirik tasarrufu sağlarken 5500 %70 sağlıyor peki neden çünkü led aydınlatma sistemi sıklıkla değil aralıklara dizilmiştir.bu bakımdam ışık sızması sorunu 55000 panallerde nerdeyse hiç görülmüyor.

5300 neden çok tutuldu diğer markalara göre samsung 46c6000 sony 46ex700-710 modelleri eş değer modellerdir.aralarındaki tek fark DTS çözememesidir. Ve fiyat farkının fazla olması.

Tekrar söylüyorum çakma led nedir senin anlayışına göre fbm333 takmışsın çakma led .

parası olan Full Led alır olmayan Edge led alır arz talep meselesi.

• ben çakma led falan demedim sadece led destekli olduğunu ve bununda led tv olmadığını demek istedim.ama halen anlamamaya çalışmakta iddaa ediyorsun koyduğum resimler tabi 5300 ün değil ama edge ledlerin ve lcd tvlerin genel olarak panel yapısı.bide %40-70 falan enerji tasarrufundan bahsetmişsin ama bu hep teorik bilgiler genel kullanımda lcd ile edge led arasında o kadar fark tok çünkü gelen sinyal gücü ile bile bu kullanım artabilir en iyi %10-15 gibi farklardan bahsedebiliriz yine bu enerji tasarrufu hakkında burda da çok konu var ama tabi sen bunları zahmet edip okumassın çünkü fikir sabit görüş alanın dar ben buraya ne yazsam nafile ama zaten bu kadar yazıyı seni bilgilendirmek için değil senin yazdıklarına inanıp boşuna fazla para verecek olan arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum zaten anlayan anlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

ben çakma led falan demedim sadece led destekli olduğunu ve bununda led tv olmadığını demek istedim.ama halen anlamamaya çalışmakta iddaa ediyorsun koyduğum resimler tabi 5300 ün değil ama edge ledlerin ve lcd tvlerin genel olarak panel yapısı.bide %40-70 falan enerji tasarrufundan bahsetmişsin ama bu hep teorik bilgiler genel kullanımda lcd ile edge led arasında o kadar fark tok çünkü gelen sinyal gücü ile bile bu kullanım artabilir en iyi %10-15 gibi farklardan bahsedebiliriz yine bu enerji tasarrufu hakkında burda da çok konu var ama tabi sen bunları zahmet edip okumassın çünkü fikir sabit görüş alanın dar ben buraya ne yazsam nafile ama zaten bu kadar yazıyı seni bilgilendirmek için değil senin yazdıklarına inanıp boşuna fazla para verecek olan arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum zaten anlayan anlar.

Ya hala inat ediyorsun. Led destekli olması o tv nin led olmamasınımı gösteriyor ?

Senin söylediklerine göre Samsung C60000 SONY EX700-710 LG 5300 serilerine para vermeye değmez anlamına geliyor.

Buda LED tvlere ön yargılı olduğunu gösterir zaten .konuşmayada gerek yok .

eğer kendi dediklerine güveniyorsan gel göstereyim sana ne kadar elektirk harcıyor ölçümünüde yaparım.

Eğer dediklerimde hata varsa sıfırını hediye ederim.yoksa sen alırsın bu kadar basit ..

LG 5300 serisi çok kaliteli bir LEd örneğini olmayabilir.Ama şu gerçek var ki Full HD panellerden birkaç adım önde. çok kaliteli olmaması derken piyasada daha üst modelleri var demek istedim.fiyatına göre göre tam hakeden ürün.

Ah bide dlna özelliği olsaydı bu fiyatlara zaten bulamazdınız bu tv yi.sadece dts seslerini çözemiyor.

Birde EDGE LED i çakma led yaptın ya daha ne diyeyim. ozaman edge led alanlar enayi sana göre.

EDGE LED ile Full led arasında uçurm kadar fiyat farkı vardır.buda bilinsin türkiyede şuan çok pahalı olarak satılmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazarus -- 10 Mart 2011; 12:02:02 >

• offf be lafları nerelere çekiyorsun ben adamlar edge led alıyor enai falan nasıl anlıyorsun sen yaaa ben burda demek istediğim konu ile bilgisi olmayanların her led i full led olarak algılamaması sağlamak ve bilgi vermeye çalışıyorum herkes görüntüsünü beğendiğini alsın güle güle kullansın sadece led ise lcd den iyidir diye bişey yok çünkü panel bir yere kadar bunun içinde işlemci,mühendislik gibi faktörlerde var .ayrıca ex700 oldukça iyi bir tv ama c6000 yerine c650 yi daha çok tercih ederim çünkü daha iyi bir malzeme uyumu var ve ışık sızması olayıda c6000 den oldukça az çıkıyor.yani yine gel gelelim genel olarak demek istediğime bir tv eğer led ise lcd den iyidir diye birşey yok. yine sen istersen üşenmeden bir bak burdaki elektrik sarfiyat konularına da ona göre yaz.benim ayrıcana led lere karşı ön yargım olamaz çünkü bababın lcd fabrikası yada dükkanı yok isteyen istediğini alır ama kavram karmaşası var piyasada özellikle satıcılardan dolayı alıcıların bu konu hakkında yanlış bilgileri var yine diyorum ben onlara bu kavramı onların anlattığı gibi değilde böyle olduğu çünkü onlar ürünü satmaya bakar gerisi önemli değil.haa bide led destekli olası evet onun led tv olmadığını gösterir hatta full led aydınlatmalı tvlerde led tv değildir çünkü arada ki tek fark lcd ile aydınlatmada led kullanılması ama dışarıya konulan sinevizyonları görmüşsündür onlarda renkleri veren led lambalarını görmüşsündür işte gerçek led tvler onlar bunlar sadece led aydınlatmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.