Merhabalar, elimde Vestel Venus Z20 model bir telefon var ve ben bu telefona custom ROM yüklemek istiyorum. Vestel firması pek tanınmadığı için cihaza özel bir Custom ROM yok. Dolayısıyla ben de farklı bir cihaza ait custom ROM'u kendi cihazıma yüklemenin mümkün olup olmadığını sormak istiyorum. Normal şartlarda rastgele bir custom ROM'un cihazımda çalışmayacağını biliyorum. Ancak internette yaptığım ufak bir araştırmayla telefonumla aynı CPU ve GPU'yu kullanan birkaç telefona rastladım. Bunlardan telefonuma en benzer olanı Yandex Phone. Birçok özelliği Z20 ile aynı (belki aynı üretici tarafından üretilmiş dahi olabilirler). Şu ana kadar denediğim ve en sevdiğim ROM olan Lineage OS'un da Yandex Phone için bir sürümü mevcut. Peki ben bu ROM'u bendeki telefona kurmaya çalışırsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Not: Vestel Venüs Z20'nin stock ROM'u internette mevcut yani eğer bu Custom ROM düzgün çalışmaz ise stock ROM ile geri dönebilirim. Benim burda sorduğum daha ciddi sorunlar. Yardım ederseniz sevinirim... |
Bildirim