Bildirim
Farklı Model Access Pointleri birbirine tanıtmak ?
Viofo Plus Duo Quad HD Wi-Fi GPS Ön Arka Araç Kamerası : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B08M982GS1
geçen yıl paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
teorik olarak Accespoint ler zaten bu işe yarıyor, ama ben bir haftadır uğraşıyorum olmuyo meret. -
AP ler sadeceAP olarak çalişmalzr
ap olarak çaliştikları zaman çıkışı bir kablo ile bağlayarak sonlardınrmak gerekir amaclanangatewaye veya modem tarzı şeye
fakat
AP yi bir Wireless Bridge olarak kullanabilirsiniz busayede bir iki wifi aleti wireless olarak bağlamk mümkün olur airties ve usr wifilerini hiç kullanmadım menülerde nerede olur bilmiyorum
fakat
genel olarak AP yi bridge olarak modifiye et deyip ulaşılmak istenen USR rin mac adresini ve ip numarasını verdiğiniz zaman bir sıkıntı olmadan bağlanabilirsiniz
daha geniş bilgi içi Ap nizin sitesinede user manuallerine bakabilirsiniz
yok olmaz ise msn den de irtibata geçebilirsiniz benim le ama
user manuallerini bulmanız ve bir defa okuyup denemeniz şartıyla
kolay gelsin -
Selam
Hoca USR9106 ve ASUS WL330g var. ikisininde web sitelerini ve manuallerini hatmettim, ancak olmuyo işte meret. Deli etti beni.
ASUSun menusu son derece dar ve AP-Bridge seçeneği yok. Modemde var ancak bir işe yaramıyor.
Detaylar aşağıda
http://forum.donanimhaber.com/m_3415986/tm.htm -
Bildiğim kadarı ile "bridge" seçeneği varsa ve kullanılacaksa, ADSL modem-Access Point veya Access Point-Access Point aynı marka olmak durumundadır. Ama (x) marka bir ADSL modemin Ethernet/LAN çıkışından (y) marka Access Point'a kablolu bağlantı yapılabiliyor ve o ortamda iki ayrı "verici" çalışabiliyor, aynı ADSL hattından beslenerek iki ayrı kablosuz ağ adı altında yayın yapabiliyor... Hatam varsa düzelteceklere peşinen teşekkür ederim... -
mesafeyi arttırmak için kullandığın access pointlerin kullanacaksan adsl modem+router in markaları aynı olmak zorunda.
örnek: AIRTIES RT-210 ADSL MODEM + AIRTIES AP300 +AIRTIES AP300 kullanabilirsin... burada AP300 ler tekrarlayıcı modunda olacak ;(repeater mode) bole bir yapı kllanacaksan AIRTES oneririm sana. örnek nete çıkacak notebook bu access pointlerden hangisinden daha iyi sinyal alıyorsa o access point e bağlanacak ve hızın daha iyi olacaktır. -
kablosuz network un mesafesini repeater kullanarak artirmak icin tavsiye edecem model conceptronic c54apm. turkiyede satilmiyor. hollanda merkezli bi firma ancak avrupada bulabilirsiniz. urun muhtemelen piyasadaki en ucuz access point. 40euro nun altina bulmak mumkun. ama tam bir repeater canavari.
http://www.norskit.com/norskit/default.asp?PageNo=DEFAULT&DeepLink=PA10000D%2CHardware%2CNETZW%2DWLLAN%2DAP110031237%2C
son bir kac aydir bu repeater isi ile ugrasiyorum. linksys, dlink gibi bir suru model denedim. hepsinde sonuc hep husran oldu. sonra hollandadan bir arkadas conceptronic'i getirdi ve bu isin ne kadar basit olabilcegini gordum. arayuzunde karisik hic bir ayar yok. acik sifresiz hat icin tek gereken universal repeater modunu gecmek. ordan scan tusuna basinca menzil icindeki wireless lari goruyorsunuz ve birini seciyorsunuz ondan sonra kanal ve mac no su gibi ayarlari cihaz otomatik yapiyor. tek dikkat edilmesi gereken sey cihazsin ismini ESSID'ini ana root cihazla ayni yapmamak. eger wep yada wpa sifreleme varsa security kismindan sifresini girmeniz yaterli. su an wpa ile sorunsuz calisiyor
simdiye kadar zoom, airties, dlink ve zyxel ile denedim. sorunsuz calisti. hunuz repeater olarak sorun cikardigi bir modelle karsilasmadim. ucuz, kucuk ama yapmasi gerekeni sorunsuz olarak yapiyor. antende takilip sokulebiliyor standard sma soket var. kuvvetli bir antenle guclendirilebiliyor. ustundeki 2db anteni 6db us robotics antenle degistirdim. baya fark etti.
-
Repeater için cihazların çipsetlerinin aynı olması gerek. -
conceptronic c54apm'de hangi chip kullanildigi hakkida bir bilgi bulamadim. ama en cok repeater olarak baglandigiklarim dlink ve airties. dlink 2100ap Atheros 2313 chip kullaniyor, airties larda Texas Insturements kullaniyor. bunlar disinda da baglandigim wireless lar oldu. simdiye kadar hic biri ile bir uyumsuzluk yasanmadi.
dedigin chipsetlerin ayni olma sarti WDS baglantisinda olabilir. ama universal repeater olarak baglandiginda baglanan makina ana makinaya client olarak baglaniyor. yani ana makina acisindan baglanan repeater access point herhangi bir wireless kullanicisindan farksiz. hatta repeater olan cihaz her kullanici gibi ip aliyor ana makinadan. ondan sonra interneti ayri bir wireless hat olarak kendi networku icinde veriyor. ana makina sadece internet gateway gorevi goruyor.
chipsetle ilgili bir sorun yok. esas sorun firmware lerdan kaynaklaniyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: darkaura
conceptronic c54apm'de hangi chip kullanildigi hakkida bir bilgi bulamadim. ama en cok repeater olarak baglandigiklarim dlink ve airties. dlink 2100ap Atheros 2313 chip kullaniyor, airties larda Texas Insturements kullaniyor. bunlar disinda da baglandigim wireless lar oldu. simdiye kadar hic biri ile bir uyumsuzluk yasanmadi.
dedigin chipsetlerin ayni olma sarti WDS baglantisinda olabilir. ama universal repeater olarak baglandiginda baglanan makina ana makinaya client olarak baglaniyor. yani ana makina acisindan baglanan repeater access point herhangi bir wireless kullanicisindan farksiz. hatta repeater olan cihaz her kullanici gibi ip aliyor ana makinadan. ondan sonra interneti ayri bir wireless hat olarak kendi networku icinde veriyor. ana makina sadece internet gateway gorevi goruyor.
chipsetle ilgili bir sorun yok. esas sorun firmware lerdan kaynaklaniyor.
vallaha seninkinin sistemi ayrıymış yani repeater olunca ayrı bir sistem oluyor yani client ten öte bişey tam emin değilim ama daha hızlı bir sistemi var daha az kayıplı dlinkten airties e repeater olarak bağlanılmıyor mesela çünkü çipsetleri farklı
-
DD-WRT v24 versiyonuna repeater ozelligi eklemisler . az once denedim simdi onun uzerinden baglaniyorum. cok basit ve sorunsuz. her model access pointle uyumlu. wds ile ugrasmaya hic gerek yok.
once bilmiyenler icin dd-wrt nin ne oldugunu kisaca acikliyim. dd-wrt broadcom chip kullanan wireless routerlar icin icin hazirlanmis acik kaynak bi firmware yazilimi. linksys g54, asus 500g yada buffalo benzeri sitesinde belirtilen uyumlu wireless routerlardan birini alip.www.dd-wrt.com adresinden indirdiginiz uygun firmware'i orjinal fabrika firmware inin yerine yukluyorsunuz. detaya girmiyecem repeater yaninda ozellikle internet trafik kontrolu, bandwidth management gibi bir suru guzel extra ozellikleri de var. dd-wrt ile wirless yada kablodan baglanan herkezin ne kadar download upload yaptigini gorebilir istediginiz kisinin mac adresine gore internetini kesebilir yada sadece msn, torrent gibi belirli programlari kullanmasini engelliyebilirsiniz. hatta belirli siteleri blokliyabiliyorsunuzda.
repeatera donelim. ayarlar cok basit. oldukca kolay ve sorunsuz sekilde radyo menzili icindeki herhangi marka model wireless access pointi web arayuzden gorup seciyorsunuz. ayarlari kaydettikten sonra sectiginiz kaynaga client olarak bir bilgisayarin baglandigi gibi baglaniyor. bu durumda wireless router a kablo ile baglanip internete girebilirsiniz. wireless girebilmek icin repeater menusunden virtual interface olusturuyorsunuz ve istediginiz ismi ssid veriyorsunuz. o isimle wireless yayina basliyor. sanki interneti kablodan almis gibi baska bi isimle wireless yayin yapiyor.
asus 500g premium modeline kurdum. su an airties dan gelen wireless i daha onceki yazimda anlattigim conceptronic le repeat ediyorum. ordan gelen yayinida dd-wrt li asusla tekrar repeat ediyorum. deneme amacli oldugu icin boyle dolasiyor. bi hiz yada performans eksikligi yok. yeterli sayida cihaz olsa internet bu bu sekilde defalarca kilometrelerce tasinabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 2 Haziran 2007; 19:59:14 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X