Bildirim
Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü ) (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu
Xenon merceğe osram night breaker taktıracaklar
Bu konuya açıklık getirin nolur :) anlamıyorum diye karışıyor kafam iyice. Benim farlarım xenon mu yani?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ES3NT
Fotolara bile bakmaadan yazıyorlar yahu. Araçta orjinal xenon var far yıkama ile birlikte.
Farlar kapalı iken merceğin içinin rengi siyah ise o mercek bitmiş demektir.
örnek:
Bi-xenon dönüşüm yapan yerlere mercek değişimi yaptırabilirsiniz. Far açılmışken zaten temizliğinide yaparlar. Ankarada Oktay Toker var. Bu işi Türkiyede en iyi yapan ustadır. En azından gidip fikir alın.
Farların içi yani mercek kısmı beyaz. Farlar kapalıyken beyaz yani. Ama puslu duruyor mercek. İçi görünmüyor yani. Belki normal hali budur bilmiyorum. Bu durumda öneriniz nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: High Quality
Nasıl güldüm anlatamam ya. Mobilde üşenmedim, 3 sayfayı okudum. 1 kişi demez mi aga bu xenon zaten diye.
Konu sahibi arkadaşım; bu işlerden anlayan bir elektrikçiye gidin. Far camı falan da temizletme gibi bir duruma girmeyin çünkü camda bir şey yok. Olay mercek ve yansıtmalarda yuzde doksan.
imla.
Mercek ve yansıtmalardaysa yapmam gereken işlem nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: MYılmaz4646
quote:
quote:
quote:
Öncelikle farları yaktığınızda farlar otomatik olarak ayarlanıyor mu kontrol edilmeli. Yani farları açınca farlar sağa/sola-aşagı/yukarı hareket ediyor mu bakılmalı eğer hareket ediyorsa sıkıntı yoktur.
Ampuller kontrol edilmeli ampul değiştirdim demişsiniz ama kim bilir nasıl bir ampul takıldı.
D1s/D2s 4300 kelvin değerinde kaliteli bir ampul takılmalı.
Eğer ampul değişince düzelmesse sorun merceklerdedir.
Mercekler zamanla kirlenir,kararır.
Bu iki türlü olur;
1.si merceğin cam kısmı zamanla islenir ve tozlanır. Bunu temizlemek için mercekler sökülüp cam kısmı hafif nemli yumuşak bir bez ya da pamuk vs ile dikkatlice temizlenir.
2.si merceğin içindeki tas'ın (ismini bilmiyorum) kararması.
Bunun sebebi ampulun yaydığı ısıdan dolayı merceğin içindeki reflektör gibi yansıtıcı görevi yapan cismin zamanla kararması.
Bunu çözümü ise ya mercek komple yenisi ile değişecek ya da eğer bulunabiliyorsa bu bahsettiğim yansıtıcı görevi yapan şeyin değişmesi lâzım.
Evet dediğiniz gibi basit bir ampul takmış. Anlamadığım için çöpe gitti para diyebilirim. Önerdiğiniz ampul yeterli parlaklığı ulaşır mı? Far aşağı yukarı hareket ediyor ama sağa sola etmiyor. Aşağı yukarı dediğim de otomatik değil. Belki her arabada olan far yükseklik ayarı. Farın gece görüntüsü de şu şekilde
Aracın far yüksekliği içerden ayarlanabiliyor mu ?
Evet ayarlanıyor ama bu çoğu arabada var diye biliyorum. Otomatik değil ama
O zaman işler değişti eğer içerden ayarlanabiliyorsa xenon far yok demektir.
Ben mercek+far yıkama olunca xenon vardır diye düşündüm ama yokmuş.
O zaman önce osram night breaker unlimited gib kaliteli bir ampul alın.
Daha sonra far ayarı yaptırın.
Eğer düzelmezse yine sorun merceklerdedir temizlik lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: K.B.R.O
quote:
Orijinalden alıntı: erkmenson
quote:
Hocam sen burada yazılanlarla kafanı bulandırma. Hemen yeni far almak gibi bir hata da yapma.
Farın icini acıp,mercege ulasmak imkansız falan denmis de kac kere yaptırdınız merak ediyorum. Farı ısıtıcı ile ısıtırsın ve silikonlar gevser. Gevseyen silikonları da koparıp farı acabilirsin. Her yerini temizler sonra silikonlayarak geri takarsın. Olay biter.
Temizlemek gerekmez diyenler de var. Onlar neye göre diyor bunu. Farlar zaten su alıyor. Bugu yapıyor. Her halukarda temizlenecek zaten bugu yapmaması icin. Suyla gelen lekeleri cıkartmak icin.
Boş atmayın. Milletin de kafasini bulandırmayın.
kendim bizzat söktüm ve far merceğine ulaşmaya çalıştım. atıp tutarken tutarlı atın. FARI KIRMADAN KESMEDEN MERCEĞE ULAŞMAK İMKANSIZ DİYORUM ARKADAŞIM İDDAA EDİYORUM. burayaa video da atarım söküp temizlemeye çalıştığımın ve en son çekiçle parçaladığım, istediğin kadar ısıt o silikonları sökemezsin. Bunu yapan firmalar far 100 tl cviarı fiyat alıyorlar. yapılıyor düzeliyor peki nemden su buharından nasıl koruyacaksın ? aylar sonra nem oluşuyor far içinde. bu riske girmeye değer mi?
Hocam bosuna iddaa etme. Elinin altında internet var. Ac bak. İsıtıcıyla sikilonları eritirsin. Silikon erir. Beton degil bu. Basit silikon.
Millet orjinal farını actırıp bi xenon dönüsüm yaptırıyor. Sen icini kırmadan acamazsın diyorsun
Bir de arkadaslar hemen teshisi koymus xenon zaten diye. Biz bilmiyorduk o kadar sayfa bosuna konusmusuz demek ki. Sarı far nasıl xenon oluyor ? İzah edinde bizde bilelim.
Daha xenon mu değil mi onda anlaşamadık :) aracı aldığımda araç sarı farlıydı. Ama aydınlatma zayıftı. Ben de ampul değiştirmek için gittim elektirikçiye. Beyaz daha çok aydınlatır diye ve mercek var diye beyaz ampul taktırdım. Aracın son fotoğrafını biraz yukarıya koydum
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Öncelikle farları yaktığınızda farlar otomatik olarak ayarlanıyor mu kontrol edilmeli. Yani farları açınca farlar sağa/sola-aşagı/yukarı hareket ediyor mu bakılmalı eğer hareket ediyorsa sıkıntı yoktur.
Ampuller kontrol edilmeli ampul değiştirdim demişsiniz ama kim bilir nasıl bir ampul takıldı.
D1s/D2s 4300 kelvin değerinde kaliteli bir ampul takılmalı.
Eğer ampul değişince düzelmesse sorun merceklerdedir.
Mercekler zamanla kirlenir,kararır.
Bu iki türlü olur;
1.si merceğin cam kısmı zamanla islenir ve tozlanır. Bunu temizlemek için mercekler sökülüp cam kısmı hafif nemli yumuşak bir bez ya da pamuk vs ile dikkatlice temizlenir.
2.si merceğin içindeki tas'ın (ismini bilmiyorum) kararması.
Bunun sebebi ampulun yaydığı ısıdan dolayı merceğin içindeki reflektör gibi yansıtıcı görevi yapan cismin zamanla kararması.
Bunu çözümü ise ya mercek komple yenisi ile değişecek ya da eğer bulunabiliyorsa bu bahsettiğim yansıtıcı görevi yapan şeyin değişmesi lâzım.
Evet dediğiniz gibi basit bir ampul takmış. Anlamadığım için çöpe gitti para diyebilirim. Önerdiğiniz ampul yeterli parlaklığı ulaşır mı? Far aşağı yukarı hareket ediyor ama sağa sola etmiyor. Aşağı yukarı dediğim de otomatik değil. Belki her arabada olan far yükseklik ayarı. Farın gece görüntüsü de şu şekilde
Aracın far yüksekliği içerden ayarlanabiliyor mu ?
Evet ayarlanıyor ama bu çoğu arabada var diye biliyorum. Otomatik değil ama
O zaman işler değişti eğer içerden ayarlanabiliyorsa xenon far yok demektir.
Ben mercek+far yıkama olunca xenon vardır diye düşündüm ama yokmuş.
O zaman önce osram night breaker unlimited gib kaliteli bir ampul alın.
Daha sonra far ayarı yaptırın.
Eğer düzelmezse yine sorun merceklerdedir temizlik lazım.
Peki o ampulün rengi beyaz mı sarı mı? Ayrıca o dediğiniz ampule yarın bakayım olmazsa
Bi de otomatik far yükseklik ayarı olmadığı için xenon takarsamm muayeneden geçemiyormuş. Bu dediğiniz osram night breaker unlimited H7 tipi ampuller xenon değil galiba doğru mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 28 Aralık 2015; 21:43:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35
Ustası değilim bu konuların yıpranma iç taraftan ise (tabakalaşma veya ayna kısmı) eninde sonunda değişmeli. Fakat dışarıdan ise ki öyle gözüküyor bana sorarsanız temizletmeniz yeterli olur. Gene de göstermeniz faydanıza olur.
Yarın fırsat bulursam osram night breaker unlimited ampul alıp deneyecem. Olmazsa far temizliği için gidecem artık
Far yıkamayı gören xenon far diyor. Bir de bilmiş bilmiş konusuyorlar cakma xenon u xenon a takacaklar diye. .Sanki her far yıkaması olan da xenon olacak. Biz hic foto yu görmedik sanki.
Hocam senin farların xenon degil. Xenon far sarı olmaz. Seninkinde sadece mercek var. Ki mercekli olması da guzel. Neden ? Evet orjinal olmayan xenonlar muayeneden gecmiyor. Göz alıyor vs. Fakat sende mercek oldugu icin istedigin bir xenon kiti takıp kimsenin gözünu almadan beyaz ısıkla gezebilirsin. Muayene zamanı da 5 dk lık bir islemle xenon kitini söküp normal ampulu takarsın. Yine o sekilde gecersin.
Otomatik yükseklik ayarın olsaydı sorunsuz gecerdin. Ama o zaman da xenon olurdu zaten. Üst paketlerde xenon oldugu icin seninkini de xenon u cikarip sadece mercegi birakiyorlar. Fabrikasyon olayı. Bir ara megane larda vardı mercekler. Ama sarı farlıydi. Üst paketlerinde ise xenon vardı. Keza yeni kadjar. Hepsi mercekli. Ama kimisi sarı iken kimisi xenon. Vs vs. Yani senin aracın da ya üst paket degil ya da xenon opsiyonun yok kısacası.
O yüzden osram vs ugrasmana gerek yok. Kaliteli bir yol aydınlatması istiyorsan o xenon kitler senin isini fazlasıyla görür. Zaten üstte bir arkadas da sistemi anlatmıs zaten kendi aracından.
-
quote:
Far yıkamayı gören xenon far diyor. Bir de bilmiş bilmiş konusuyorlar cakma xenon u xenon a takacaklar diye. .Sanki her far yıkaması olan da xenon olacak. Biz hic foto yu görmedik sanki.
Hocam senin farların xenon degil. Xenon far sarı olmaz. Seninkinde sadece mercek var. Ki mercekli olması da guzel. Neden ? Evet orjinal olmayan xenonlar muayeneden gecmiyor. Göz alıyor vs. Fakat sende mercek oldugu icin istedigin bir xenon kiti takıp kimsenin gözünu almadan beyaz ısıkla gezebilirsin. Muayene zamanı da 5 dk lık bir islemle xenon kitini söküp normal ampulu takarsın. Yine o sekilde gecersin.
Otomatik yükseklik ayarın olsaydı sorunsuz gecerdin. Ama o zaman da xenon olurdu zaten. Üst paketlerde xenon oldugu icin seninkini de xenon u cikarip sadece mercegi birakiyorlar. Fabrikasyon olayı. Bir ara megane larda vardı mercekler. Ama sarı farlıydi. Üst paketlerinde ise xenon vardı. Keza yeni kadjar. Hepsi mercekli. Ama kimisi sarı iken kimisi xenon. Vs vs. Yani senin aracın da ya üst paket degil ya da xenon opsiyonun yok kısacası.
O yüzden osram vs ugrasmana gerek yok. Kaliteli bir yol aydınlatması istiyorsan o xenon kitler senin isini fazlasıyla görür. Zaten üstte bir arkadas da sistemi anlatmıs zaten kendi aracından.
Hocam tavsiyeniz hangi ampul? Bana önemli olan aydınlatma. 4300k Philips marka xenon lar var ama fiyatı 300-400 lira civarı. Osram night breaker unlimited var 80 lira falan. Aydınlatma için osram yeterli olmaz mı? Yoksa paraya kıyıp Philips mi alsam? Bana sorarsanız o kadar para vermeye niyetim yok orijinal xenon da değil Zaten diye
-
quote:
quote:
Hocam tavsiyeniz hangi ampul? Bana önemli olan aydınlatma. 4300k Philips marka xenon lar var ama fiyatı 300-400 lira civarı. Osram night breaker unlimited var 80 lira falan. Aydınlatma için osram yeterli olmaz mı? Yoksa paraya kıyıp Philips mi alsam? Bana sorarsanız o kadar para vermeye niyetim yok orijinal xenon da değil Zaten diye
Hocam o kadar yukarılara cıkmak istemiyorsan en iyisi osram ya da philips dir. Sana tavsiyem suan piyasada philips diamond vision 5000 k denen bir ampul var. Suan xenon a yakın ısık veren en iyi ampul. Ancak onun da 1 sene gibi bir ömrü var yanlıs hatırlamıyorsam. Fiyatı da 55 liraydı heralde. Hem beyaza da cok yakın. Xenon kit kadar olmaz ama yine de isini görür.
-
Far ampulü olarak Bosch Plus 90 öneririm, Osram NB den daha iyi aydınlatıyor. Ömürleri normal ampullerden kısadır bu performans ampullerinin ama yine de arabadan arabaya değişiyor. 2 yıl dayanan da oluyor 1 ayda geçen de.
Diğer konularda ise genel olarak söylenildiği gibi far ayarı ve temizliği önemli.
quote:
quote:
quote:
Hocam o kadar yukarılara cıkmak istemiyorsan en iyisi osram ya da philips dir. Sana tavsiyem suan piyasada philips diamond vision 5000 k denen bir ampul var. Suan xenon a yakın ısık veren en iyi ampul. Ancak onun da 1 sene gibi bir ömrü var yanlıs hatırlamıyorsam. Fiyatı da 55 liraydı heralde. Hem beyaza da cok yakın. Xenon kit kadar olmaz ama yine de isini görür.
Ömrü uzun olsa iyi olur. Çünkü aracın farı kapanmıyor sürekli olarak açık. Ya da bu özelliği iptal ettirmem gerekiyor zaten me işe yarıyorsa :)) herşey için çok teşekkür ederim. Yarın gidip ampul değişikliği yapayım, olmazsa daha sonra farın içini dışını temizleteyim yine olmazsa bi fatiha okurum :)) far ölmüş demektir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Daerohn
her lensli fara xenon olacak diye bir kural yok. uygulanacak adımları 3 aşağı beş yukarı anlatmışlar. far dış lensleri zamanla sararır. temizletseniz dahi daha kısa sürede tekrar sararacaktır. bence öncelik olarak:
1. far ayarlarını kontrol ettirin
2. far ampüllerini kontrol edin
3. tüm elektrik bağlantılarını ve aküyü kontrol edin
4. eğer hala düzelmedi ise far dış lensini bir gözden geçirin eğer sararma var ise temizletmek yerine direk değiştirin. çok daha kalıcı çözüm olur
xenon far kullanılması sıkıntı yaratır. öncelikle xenon için ek bir ecu gerekir. bu ecu sonradan takılır ise aracın kendi ecu'su ile çakışarak sorun yaratabilir. xenon ampüllerin ısı değeri farklıdır. farların plastik aksamına zarar verebilir. odak noktaları da ampüllerden farklıdır. bu da farklı noktaların aydınlatılmasına sebep olur ve yolu aydınlatmadan daha ziyade karşıdakinin gözünü alır. illa xenın derseniz bu aracın üst donanımlarında xenon ampüllü farlar varsa onlardan temin edip araca takmayı deneyebilirsiniz. ek olarak xenon ampül için far yıkama sistemi de olmalıdır. eğer aracınızda bu tarz bir donanım yok ise ve üst donanım ya da ek donanım olarak xenon far sunulmuyor ise hiç xenon'a girmeyin.
xenon yerine nightbreaker, diamond vision gibi ampüller var ancak bunların hem maliyeti daha fazla hem de ömürlerini bir kontrol etmek gerekebilir, normal ampüllere göre daha kısa süre dayanıyor olabilir (tam bilgim yok).
Yarın bi çıkıp dediğiniz gibi bakayım hocam. Far değiştirme yapamam şu anda malesef maddi durumum o kadar iyi değil Nisan A kadar
-
quote:
quote:
Nasıl güldüm anlatamam ya. Mobilde üşenmedim, 3 sayfayı okudum. 1 kişi demez mi aga bu xenon zaten diye.
Konu sahibi arkadaşım; bu işlerden anlayan bir elektrikçiye gidin. Far camı falan da temizletme gibi bir duruma girmeyin çünkü camda bir şey yok. Olay mercek ve yansıtmalarda yuzde doksan.
imla.
Kabinde fat yükseklik ayarı varsa xenon değildir.
Araç S40 değil mi ? 2004-2012 yılları arası ? Hatta 2008 üstü facelift kasa olması lazım.
Her mercekli far xenon değildir, her merceksiz far da halojen değildir. O kasada Xenon kullanıldı.
Far yükseklik ayarının olduğuna eminseniz duvara karşı parkedip te aydınlatma hüzmesine bakar mısınız normal mi duruyor ?
-
quote:
quote:
quote:
imla.
Kabinde fat yükseklik ayarı varsa xenon değildir.
Araç S40 değil mi ? 2004-2012 yılları arası ? Hatta 2008 üstü facelift kasa olması lazım.
Her mercekli far xenon değildir, her merceksiz far da halojen değildir. O kasada Xenon kullanıldı.
Far yükseklik ayarının olduğuna eminseniz duvara karşı parkedip te aydınlatma hüzmesine bakar mısınız normal mi duruyor ?
2006 model aracım. Duvara karşı parkedip far yükseklik ayarıyla oynamıştım. Manuel olarak ayarlanan far yükseklik ayarı var yani xenon falan değil ama mercekli farlar var
-
Aynı sıkıntı mercekli megane de de vardı. Mercek ve içi kararıyor en iyi çözüm değiştirmek.
quote:
Orijinalden alıntı: ali119
Aynı sıkıntı mercekli megane de de vardı. Mercek ve içi kararıyor en iyi çözüm değiştirmek.
Mercek temizlenmez mi?
Böyle bi video buldum. http://mr-fix.info/volv...eaning-v50-s40-c30-c70/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 29 Aralık 2015; 11:18:26 >
Arkadaşlar ampul değişikliği ve far iç dış temizliğe karar verdim. Çünkü bendeki ampul 8000K. Yani o da parlak değil zaten. Şu linkteki ampullerden hangisini tavsiye edersiniz? İnternetten sipariş verecem burdaki aksesuarcıda bulamazsam
http://m.n11.com/philip...Xt97t_8kCFWj3wgodXbEKng
http://m.n11.com/osram-...lvvzt_8kCFWXnwgod0yoLwQ
http://m.kliksa.com/Uru...GwodyMYNvA&gclsrc=aw.ds
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 29 Aralık 2015; 12:22:50 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X