Şimdi Ara

Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
5
Favori
68.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Hocam sen burada yazılanlarla kafanı bulandırma. Hemen yeni far almak gibi bir hata da yapma.

Farın icini acıp,mercege ulasmak imkansız falan denmis de kac kere yaptırdınız merak ediyorum. Farı ısıtıcı ile ısıtırsın ve silikonlar gevser. Gevseyen silikonları da koparıp farı acabilirsin. Her yerini temizler sonra silikonlayarak geri takarsın. Olay biter.

Temizlemek gerekmez diyenler de var. Onlar neye göre diyor bunu. Farlar zaten su alıyor. Bugu yapıyor. Her halukarda temizlenecek zaten bugu yapmaması icin. Suyla gelen lekeleri cıkartmak icin.

Boş atmayın. Milletin de kafasini bulandırmayın.

kendim bizzat söktüm ve far merceğine ulaşmaya çalıştım. atıp tutarken tutarlı atın. FARI KIRMADAN KESMEDEN MERCEĞE ULAŞMAK İMKANSIZ DİYORUM ARKADAŞIM İDDAA EDİYORUM. burayaa video da atarım söküp temizlemeye çalıştığımın ve en son çekiçle parçaladığım, istediğin kadar ısıt o silikonları sökemezsin. Bunu yapan firmalar far 100 tl cviarı fiyat alıyorlar. yapılıyor düzeliyor peki nemden su buharından nasıl koruyacaksın ? aylar sonra nem oluşuyor far içinde. bu riske girmeye değer mi?

Sizin bahsettiğiniz durum sizin farınız için geçerli olabilir, her far aynı değildir. Fabrikasyon silikonlar zor ama sökülüyor bir şekilde, hiç bir şey imkansız değildir sadece teknik beceri ve uğraş ister.

• Merhaba
    Sanırım s40 ve v50 lerde kronik sorun bu.

Hangi marka mercek kullanmışlar bilemiyorum ama büyük ihtimal merceklerinizin reflektör kısımları siyahlaşmış. Kurum bağlar gibi oluyor. Silseniz de fayda etmeyebilir.

Eğer 2-3 gün arabasız durabilecekseniz farlarınızı sökün ve mercek değişimi yaptırın.

Mercekleri de değiştirmişlen bi xenon mercek koyabilirsiniz.

Edit: bence mercekler hella marka. Aynı sorun E46 bmw lerde de var. Belli bir süre sonra sıcaklık mercek tasını kavuruyor ve parlak kısmı yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 28 Aralık 2015; 15:09:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bumerang35

Bahsettiğim gibi sizin probleminiz reflektör kararması, bu temizlikle falan halledilebilecek bir durum değil. Boş yere para harcamayın, mevcut farlarınız da yapılabilecek tek şey mercek değişimi.

İsterseniz deneme amaçlı temizleyin ama aydınlatmadaki farkı anlamayacaksınız bile. Eliniz biraz yatkınsa kendiniz farı söküp temizleyin.

Mercek değişimi dediğiniz gibi baya külfetli olacak bana. Onu şu an için yapmam imkansız gibi duruyor. Temizlik biraz daha uygun olduğu için onu denemek istiyorum.

@sadri.abi hocam beni anlayan biri çıktı sonunda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

Merhaba

Hangi marka mercek kullanmışlar bilemiyorum ama büyük ihtimal merceklerinizin reflektör kısımları siyahlaşmış. Kurum bağlar gibi oluyor. Silseniz de fayda etmeyebilir.

Eğer 2-3 gün arabasız durabilecekseniz farlarınızı sökün ve mercek değişimi yaptırın.

Edit: bence mercekler hella marka. Aynı sorun E46 bmw lerde de var. Belli bir süre sonra sıcaklık mercek tasını kavuruyor ve parlak kısmı yakıyor.

Temizlik işlemi 80 liraya geliyor iki far için. Peki mercek değiştirmek istesem kaç liraya malolur? Dediğiniz gibi bi xenon mercek dönüşümü yapsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Bahsettiğim gibi sizin probleminiz reflektör kararması, bu temizlikle falan halledilebilecek bir durum değil. Boş yere para harcamayın, mevcut farlarınız da yapılabilecek tek şey mercek değişimi.

İsterseniz deneme amaçlı temizleyin ama aydınlatmadaki farkı anlamayacaksınız bile. Eliniz biraz yatkınsa kendiniz farı söküp temizleyin.

Mercek değişimi dediğiniz gibi baya külfetli olacak bana. Onu şu an için yapmam imkansız gibi duruyor. Temizlik biraz daha uygun olduğu için onu denemek istiyorum.

@sadri.abi hocam beni anlayan biri çıktı sonunda :)
    Far temizliği, değişimi şart gibi. Ben baya uğraştım eski sahibi Xenon taktırmıştı far içeriden kirlenmiş. Nedeni farın arkasındaki plastiği kesmişler Xenon için haliyle o da tozlanmış baya azalmıştı. Sonra gidip 24V takmak gibi bir gaflette bulunduk o da önümüzü göremez olmuştuk. 12V takınca herşey düzeldi.

• ilk önce far temizliği (dış. iç pek önermem)
    sonra osram night breaker (kulanıyorum memnunum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

ilk önce far temizliği (dış. iç pek önermem)

Başka hiçbir şeye gerek yok diyorsunuz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Far temizliği, değişimi şart gibi. Ben baya uğraştım eski sahibi Xenon taktırmıştı far içeriden kirlenmiş. Nedeni farın arkasındaki plastiği kesmişler Xenon için haliyle o da tozlanmış baya azalmıştı. Sonra gidip 24V takmak gibi bir gaflette bulunduk o da önümüzü göremez olmuştuk. 12V takınca herşey düzeldi.

Farın değişmesi mi gerekiyor? Yalnız bu aracın farları acayip pahalı olacağı için yaptıramam. Temizlikle kurtarmaz mı ki değişim neden şart?
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ustası değilim bu konuların yıpranma iç taraftan ise (tabakalaşma veya ayna kısmı) eninde sonunda değişmeli. Fakat dışarıdan ise ki öyle gözüküyor bana sorarsanız temizletmeniz yeterli olur. Gene de göstermeniz faydanıza olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

ilk önce far temizliği (dış. iç pek önermem)

Başka hiçbir şeye gerek yok diyorsunuz yani

hocam bu dediklerim ucuz ve etkili yöntemler. far temizletmeye 50 tl vermiştim. sonra osram night braker aldım. far ayarı yaptırdım şuan eskisine göre memnunum. ampülleri 60 tlye almıştım sanırım. far temizletme fiyatı bölgeden bölgeye değişir. bence max 150 tlye halledersiniz.

eğer sorun çözülmezse arkadaşların dediği gibi mercek perdesi, mercek ile uğraşacaksınız. bence bu dediklerimi yapın sonra mercek ile uğraşırsınız.

kolay gelsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Orjinal xenon taktirabilirsiniz.

İşte orijinal xenon dediğiniz sadece ampul mü? Farı komple değiştirmekten bahsetmiyorsunuz değil mi? Eğer ampul ise önereceğiniz marka model var mı?

Xenon takılamaz zira bu mercekler halojen farlar için dizayn edilmiş, ayrıca araçta otomatik yükseklik ayarlayıcısı yok. Eğer xenon olmasını istiyorsanız çıkma s40 xenon HID bakabilirsiniz ama masrafına değer mi o tartışılır sonra yaptırma da olmaz bu yöntemde her ne kadar mercek varsa da otomatik yükseklik ayarlayıcısı olmadıkça hiç bir anlamı olmayacaktır. Yani illa xenonisteniyorsa çıkma s40 xenon HID bakılmalı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Probleminiz ne ampul nede far temizliği ile ilgili. Mercekli farlarda merceğin arkasında bir perde bulunur ışık perdeye çarparak reflektörden yansıma yaparak aydınlatma sağlar.

Zamanla sıcağın etkisi ile reflektör kararma yapıp parlaklığını yitirir ve yansıtma yapamaz, bu da %60 aydınlatma kaybı demektir.

Yapabileceğiniz en iyi ve ekonomik şey iki adet çıkma mercek alarak mercekleri değiştirmek. Almışken de bi xenon mercek alırsınız bi xenon farlarınız olur. Bosch merceklerin tanesi 50 tl. Farlarınız hali hazırda xenon ise maliyetiniz çok az olur. H7 ise iki adet kaliteli D2S ampul ve balast alırsınız. Yeni Bmw ler gibi farlarınız olur.

H7 ampuller var şu anda. Merceklerin sıfır hali mi o fiyata? İşlem tamamen kaç liraya patlar bana?

Çıkma hocam, sıfırını bulmazsınız bulsanız da alamazsınız deli paralar. Çıkmaları zaten sıfır ayarında is ve kararma yapmamış bir mercek alırsınız.

Farı inceleyip ona göre bosch yada hella mercek alacaksınız. Boschlar çifti 100. Hella merceklerin çifti de 200 tl civarında.

2 adet philips D2S ampul çifti 300 civarında ucuzlarıda var farklı markalarda. Benim tavsiyem Philips D2S x treme vision olur. Standart D2S ampullere göre %50 daha iyi aydınlatma sağlıyor kendi aracımda kullanıyorum. Bunlar biraz daha pahalı diğerlerine göre 400-450 civarı çifti.

2 adet de 35 w xenon balast alırsınız 200 tl civarı alınır diye tahmin ediyorum, çakma xenon kitleri satılıyor ampul balast vs ama bunlar benim bahsettiğim modifiyenin verdiği aydınlatmayı sağlamaz.

Elinizden geliyorsa kendiniz yaparsınız, yapamazsanız 400-500 tl civarına yapıyorlar. Ben kendi aracıma ve iki arkadaşımın aracına uyguladım Bmw E39da. Bizim avantajımız orjinalden xenon olmasıydı. İki adet mercek ile çözdük işi.

Size 800-900 tl ye mal olabilir belki ama, orjinal farınızın yenisi dahi alıp taksanız bahsettiğim modifiyenin yarısı kadar ancak aydınlatma alırsınız. Dahada ilerisini isterseniz özel mercekler ve clear lens modifiyeleri olabilir.

Resim benim aracıma ait, bosch bi xenon mercek var şuan ve standart D2S ampul, Başka bir mercek ve Xtreme vision ampul modifiyesi yapacağım tekrardan. Bunun %40 daha fazlası olacak

Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü )

Mükemmel olmuş ellerinize sağlık ancak o kadar parayı verecek durumum yok şu anda :( sanırım sadece temizlikle halletmeye çalışacağım. Yaza doğru dediğiniz gibi mercek değişimini yapmayı düşünüyorum ama

temizlikle uğraşmayın sonuç değişmiyor 1 lirada olsa para çöpe gidiyor. bendede aynı sorun var sanırım sizin araçtada zkw marka mercek kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam öyle olması lazım. onları boscha veya hellaya çevirmekten başka seçenek yok. geri kalan ne yaparsanız sadece boşuna masraf yaparsınız. far camını bi temizletebilirsiniz oda pek bi işe yaramıyor. birkaç güne eski haline dönüyor. tek seçenek mercek değişimi.

• 1 kişi de dememiş zaten xenon bu farlar diye.
    Xenon yapın diyorlar.
    Çakma xenon yapmaya kalkan bile var xenom fara.
  • High Quality kullanıcısına yanıt
    Xenon merceğe osram night breaker taktıracaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Xenon merceğe osram night breaker taktıracaklar
    Fotolara bile bakmaadan yazıyorlar yahu. Araçta orjinal xenon var far yıkama ile birlikte.
    Farlar kapalı iken merceğin içinin rengi siyah ise o mercek bitmiş demektir.
    örnek:

Bi-xenon dönüşüm yapan yerlere mercek değişimi yaptırabilirsiniz. Far açılmışken zaten temizliğinide yaparlar. Ankarada Oktay Toker var. Bu işi Türkiyede en iyi yapan ustadır. En azından gidip fikir alın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: individual

Merhaba

Temizlik işlemi 80 liraya geliyor iki far için. Peki mercek değiştirmek istesem kaç liraya malolur? Dediğiniz gibi bi xenon mercek dönüşümü yapsam?

Doğru düzgün temizlik işlemi yapan hiçkimse sana o aracın 2 adet farını 80 TL'ye yapmaz. Arkadaştır bedavaya yapar orası ayrı. O farın iyi bir temizlik bedeli 2 adet için 200 TL'dir.
    80 TL'ye yapacak olan en fazla farı söker, ampulü çıkartır ve bezi uzunca bir şeye sararak merceği iç kısımdan silmeye çalışır, hepsi o kadar. 80 TL paranda çöpe gider. Sökene de birşey diyemezsin çünkü adam sök tak vs emek harcamıştır 80 TL hepsi der çıkar.

Mercek gittiyse yapacak birşeyin yok. Çözüm:

1) Komple far değişimi
    2) Çıkmacıdan aynı merceğin temizini bularak fara takmak
    3) Çıkmacıdan başka bir araca ait ancak senin farının içine uyacak mercek bulup taktırmak.

Yukarıdaki seçeneklerden hangisini seçersen seç normal şartlar altında çıkma lens ve işçilik olarak masrafın iki far için 500 TL'den aşağı olmicaktır.

• Nasıl güldüm anlatamam ya. Mobilde üşenmedim, 3 sayfayı okudum. 1 kişi demez mi aga bu xenon zaten diye.

Konu sahibi arkadaşım; bu işlerden anlayan bir elektrikçiye gidin. Far camı falan da temizletme gibi bir duruma girmeyin çünkü camda bir şey yok. Olay mercek ve yansıtmalarda yuzde doksan.

imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Quality -- 28 Aralık 2015; 19:34:29 >
  • Öncelikle farları yaktığınızda farlar otomatik olarak ayarlanıyor mu kontrol edilmeli. Yani farları açınca farlar sağa/sola-aşagı/yukarı hareket ediyor mu bakılmalı eğer hareket ediyorsa sıkıntı yoktur.

Ampuller kontrol edilmeli ampul değiştirdim demişsiniz ama kim bilir nasıl bir ampul takıldı.
    D1s/D2s 4300 kelvin değerinde kaliteli bir ampul takılmalı.

Eğer ampul değişince düzelmesse sorun merceklerdedir.
    Mercekler zamanla kirlenir,kararır.
    Bu iki türlü olur;
    1.si merceğin cam kısmı zamanla islenir ve tozlanır. Bunu temizlemek için mercekler sökülüp cam kısmı hafif nemli yumuşak bir bez ya da pamuk vs ile dikkatlice temizlenir.
    2.si merceğin içindeki tas'ın (ismini bilmiyorum) kararması.
    Bunun sebebi ampulun yaydığı ısıdan dolayı merceğin içindeki reflektör gibi yansıtıcı görevi yapan cismin zamanla kararması.
    Bunu çözümü ise ya mercek komple yenisi ile değişecek ya da eğer bulunabiliyorsa bu bahsettiğim yansıtıcı görevi yapan şeyin değişmesi lâzım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Öncelikle farları yaktığınızda farlar otomatik olarak ayarlanıyor mu kontrol edilmeli. Yani farları açınca farlar sağa/sola-aşagı/yukarı hareket ediyor mu bakılmalı eğer hareket ediyorsa sıkıntı yoktur.

Ampuller kontrol edilmeli ampul değiştirdim demişsiniz ama kim bilir nasıl bir ampul takıldı.
    D1s/D2s 4300 kelvin değerinde kaliteli bir ampul takılmalı.

Eğer ampul değişince düzelmesse sorun merceklerdedir.
    Mercekler zamanla kirlenir,kararır.
    Bu iki türlü olur;
    1.si merceğin cam kısmı zamanla islenir ve tozlanır. Bunu temizlemek için mercekler sökülüp cam kısmı hafif nemli yumuşak bir bez ya da pamuk vs ile dikkatlice temizlenir.
    2.si merceğin içindeki tas'ın (ismini bilmiyorum) kararması.
    Bunun sebebi ampulun yaydığı ısıdan dolayı merceğin içindeki reflektör gibi yansıtıcı görevi yapan cismin zamanla kararması.
    Bunu çözümü ise ya mercek komple yenisi ile değişecek ya da eğer bulunabiliyorsa bu bahsettiğim yansıtıcı görevi yapan şeyin değişmesi lâzım.

Evet dediğiniz gibi basit bir ampul takmış. Anlamadığım için çöpe gitti para diyebilirim. Önerdiğiniz ampul yeterli parlaklığı ulaşır mı? Far aşağı yukarı hareket ediyor ama sağa sola etmiyor. Aşağı yukarı dediğim de otomatik değil. Belki her arabada olan far yükseklik ayarı. Farın gece görüntüsü de şu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Hocam sen burada yazılanlarla kafanı bulandırma. Hemen yeni far almak gibi bir hata da yapma.

Farın icini acıp,mercege ulasmak imkansız falan denmis de kac kere yaptırdınız merak ediyorum. Farı ısıtıcı ile ısıtırsın ve silikonlar gevser. Gevseyen silikonları da koparıp farı acabilirsin. Her yerini temizler sonra silikonlayarak geri takarsın. Olay biter.

Temizlemek gerekmez diyenler de var. Onlar neye göre diyor bunu. Farlar zaten su alıyor. Bugu yapıyor. Her halukarda temizlenecek zaten bugu yapmaması icin. Suyla gelen lekeleri cıkartmak icin.

Boş atmayın. Milletin de kafasini bulandırmayın.

kendim bizzat söktüm ve far merceğine ulaşmaya çalıştım. atıp tutarken tutarlı atın. FARI KIRMADAN KESMEDEN MERCEĞE ULAŞMAK İMKANSIZ DİYORUM ARKADAŞIM İDDAA EDİYORUM. burayaa video da atarım söküp temizlemeye çalıştığımın ve en son çekiçle parçaladığım, istediğin kadar ısıt o silikonları sökemezsin. Bunu yapan firmalar far 100 tl cviarı fiyat alıyorlar. yapılıyor düzeliyor peki nemden su buharından nasıl koruyacaksın ? aylar sonra nem oluşuyor far içinde. bu riske girmeye değer mi?

Hocam bosuna iddaa etme. Elinin altında internet var. Ac bak. İsıtıcıyla sikilonları eritirsin. Silikon erir. Beton degil bu. Basit silikon.

Millet orjinal farını actırıp bi xenon dönüsüm yaptırıyor. Sen icini kırmadan acamazsın diyorsun

Bir de arkadaslar hemen teshisi koymus xenon zaten diye. Biz bilmiyorduk o kadar sayfa bosuna konusmusuz demek ki. Sarı far nasıl xenon oluyor ? İzah edinde bizde bilelim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.