Şimdi Ara

Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
5
Favori
68.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay aracımı değiştirdim. Ama bunun farları sattığım arabaya göre yanmıyor nerdeyse. Ampul değişikliği yaptım ama fayda etmedi. Kalitesiz ampul de olabilir çok anlamıyorum far sistemlerinden. Bunda mercek var galiba o mu düşürüyor parlaklığı diye düşünmekteyim. Gece nerdeyse görmüyorum yolu. Önereceğiniz far, ampul veya ne bileyim herhangi bir var mı? Aracın fotoğrafları burda
     Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü ) Farlarım aydınlatmıyor(sorun çözüldü )

Edit: arkadaşlar tavsiyeler üzerine en basit çözüm olan ampul değişikliğini yaptım. Osram night breaker unlimited ampul aldım ve taktırdım. Sonuç gayet iyi bence. Far temizliği de dıştan yapılıyor sadece. Araçta silikon değil pres baskı yapıldığı söyleniyor o yüzden farın içini açacak bir babayiğit bulamadım :) herkese çok teşekkürler

Bu gece çekimi

Bu yeni hali
    Bu da eski hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 29 Aralık 2015; 23:16:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arbanızın Farları İyi Aydınlatmıyorsa Yapmanız Gerekenler

Arabanızın farları iyi aydınlatmıyorsa, bu gece sürüşü tehlikeli hale getirebilir. Sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Far Ampullerini Kontrol Edin

İlk olarak, far ampullerinizin arızalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ampulleri çıkarın ve filamanların sağlam olup olmadığına bakın. Yanmış veya kararmış filamanlar varsa, ampulleri değiştirmeniz gerekir.

Far Düzenlemesini Kontrol Edin

Far ampulleri sağlamsa, farların düzgün bir şekilde ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol edin. Yanlış hizalanmış farlar, yola yeterince ışık yansıtmayabilir. Far düzenlemenizi ayarlamak için bir tamirciye veya otomotiv mağazasına gidebilirsiniz.

Mercekli Farlar

Bazı araçlarda mercekli farlar bulunur. Mercekli farlarda, geleneksel ampuller yerine HID (Yüksek Yoğunluklu Deşarj) lambaları veya LED'ler (Işık Yayan Diyotlar) kullanılır. Mercekli farlar genellikle geleneksel farlardan daha iyi aydınlatma sağlar, ancak aynı zamanda daha pahalıdır.

Diğer Potansiyel Sorunlar

Ampullerin ve far düzeninin iyi durumda olması durumunda, farlarınızın aydınlatmama nedeni aşağıdakilerden biri olabilir:

• Arızalı bir far anahtarı veya rölesi
    • Elektriksel sorunlar
    • Kirli veya hasarlı far reflektörleri

Profesyonel Yardım

Farlarınızı kendiniz kontrol ettikten sonra sorun devam ediyorsa, profesyonel yardım almanız önerilir. Bir tamirci, sorunun tam nedenini teşhis edebilir ve uygun onarımları yapabilir.

Güvenli Sürüş İçin İyi Aydınlatılmış Farlar

İyi aydınlatılmış farlar, gece sürüşü için hayati önem taşır. Farlarınız iyi aydınlatmıyorsa, lütfen bir an önce kontrol ettirin. Bu, sizin ve diğer sürücülerin güvenliğini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Osram ampulleri iyi aydınlatma sağlıyor diye duydum.
  • Orjinal xenon taktirabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Orjinal xenon taktirabilirsiniz.

İşte orijinal xenon dediğiniz sadece ampul mü? Farı komple değiştirmekten bahsetmiyorsunuz değil mi? Eğer ampul ise önereceğiniz marka model var mı?
  • Osram Night breaker Unlimited alin, isinizi gorur..Xenon vs ugrasmayin bence..

Bun ek olarak Fat camin da Buģulanma da olabilir...Sanayi tipi yerler de Cam buğu giderme parlatma islemleri de yapiliyor...

Bu iki islemden sonra memnun kalirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 28 Aralık 2015; 10:46:22 >
  • Öncelikle iyi bir yerde far ayarinizi yaptırın. Far camlarınızin temiz olduğundan emin olun. Sonrasında ampul veya xenon düşünürsünüz. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken şeyler bunlar.

Öncelik bu olsun.
  • Osram iyide once bi far ayari lazim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Osram iyide once bi far ayari lazim
    Reflektörü kararmış, lensi çizilmiş, farın içi kirlenmiş veya farın açı ayarı yanlıştır. Ampulle pek ilgisi yok, ampul ya yanıyordur veya patlamıştır. Zamanla kararan ampuller eskidendi.

Plastik optiklerin pek ömrü yok, far grubunu olduğu gibi değiştirin isterseniz, hem araba da yeni gibi görünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Reflektörü kararmış, lensi çizilmiş, farın içi kirlenmiş veya farın açı ayarı yanlıştır. Ampulle pek ilgisi yok, ampul ya yanıyordur veya patlamıştır. Zamanla kararan ampuller eskidendi.

Plastik optiklerin pek ömrü yok, far grubunu olduğu gibi değiştirin isterseniz, hem araba da yeni gibi görünür.

Alıntıları Göster
    aküyü de bir kontrol ettirin...
  • Farı komple değiştireceksiniz muhtemelen lensler islenmiş,kararmıştır.temislik yapılan noktalar var ama hem ucuz değil hem kesin sonuç alınamıyor.çıkma dar grubu ayarlarsanız iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

aküyü de bir kontrol ettirin...

Dün bi uyarı çıktı ek akü düşük voltaj mı ne yazıyordu.. Ondan da olabilir haklısınız

Far ayarı yaptıracak yer bulamadım ankarada. Yaptım diyor yine aynı oluyor ben bişey anlamadım. Far temizliği de kesin çözüm olacaksa yaptırırım fakat emin olamıyorum. Ama içi buğulu duruyor farın şu anda
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Far temizliğiyle (çizik giderme) bir miktar düzelme olur, ama içerden sararma varsa daha zahmetli, yapışkanlı kısmı ayırıp öyle temizleyen birkaç yer vardı, yalnız iyi birleştirilmezse hava alıp buğu yapabilir içi.
    Ampul olarak Philips %130 daha fazla ışık veren ampulu tavsiye edebilirim. 50-55 tl gibi fiyatı var. Müthiş aydınlatıyor (standart 55w dı sanırım) ancak ömrü 1 sene. Farlar gündüz de açıksa daha az olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 28 Aralık 2015; 11:30:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talbotlago

Far temizliğiyle (çizik giderme) bir miktar düzelme olur, ama içerden sararma varsa daha zahmetli, yapışkanlı kısmı ayırıp öyle temizleyen birkaç yer vardı, yalnız iyi birleştirilmezse hava alıp buğu yapabilir içi.
    Ampul olarak Philips %130 daha fazla ışık veren ampulu tavsiye edebilirim. 50-55 tl gibi fiyatı var. Müthiş aydınlatıyor (standart 55w dı sanırım) ancak ömrü 1 sene. Farlar gündüz de açıksa daha az olabilir.

Far temizliği yapılması gerekiyor gibi. İçi buğulu duruyor, ama o nasıl bir işlemdir nasıl sonuçları olur kestiremiyorum
  • iki çözüm var :

1- yeni far alın ( 2 tane)
    2- xenon taktırmak ( tavsiye edilmez , başkalarının gözünü aldığı için),

başka ne denerseniz deneyin boşuna çaba olur.
  • Farlar temizlenecek arkadaslarında dedigi gibi. Yeni almadan önce mutlaka temizletin. Eger temizlemeyle fayda görmezseniz yeni far alın derim. Paranız cebinizde kalsın

Daha iyi bir aydınlatma icin de xenon kit alın. Hazır merceginiz de var. Beyaz beyaz göz almadan gezersiniz. Sarı farlar bu tarz araclara yakısmıyor.

Yeni far almanın yarı fiyatına da bu dedigim islemleri halledersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Farlar temizlenecek arkadaslarında dedigi gibi. Yeni almadan önce mutlaka temizletin. Eger temizlemeyle fayda görmezseniz yeni far alın derim. Paranız cebinizde kalsın

Daha iyi bir aydınlatma icin de xenon kit alın. Hazır merceginiz de var. Beyaz beyaz göz almadan gezersiniz. Sarı farlar bu tarz araclara yakısmıyor.

Evet şu anda vaziyet onu gösteriyor. Far temizliği dıştan mı yapılıyor yoksa içi açılıp içten mi yapılıyor? Xenon kit tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Farlar temizlenecek arkadaslarında dedigi gibi. Yeni almadan önce mutlaka temizletin. Eger temizlemeyle fayda görmezseniz yeni far alın derim. Paranız cebinizde kalsın

Evet şu anda vaziyet onu gösteriyor. Far temizliği dıştan mı yapılıyor yoksa içi açılıp içten mi yapılıyor? Xenon kit tavsiyeniz var mı?

Far temizliginde aracın farları sökülüyor. Ondan sonra yarım saatlik bir işlemi var ustasına göre. Benim son iki aracımda da basıma geldigi icin az cok biliyorum ;)

Farı söküyor. Her kısmını temizliyor. Solma varsa vs. Sonra silikonlayıp yerine takıyor. Olay bu. Yeni gibi oluyor zaten bu sekilde.

Xenon konusunda pek bilgim yok ama adi duyulmus markalar her zaman iyidir diye düsünüyorum. 5000 k falan bulursanız da hafif mavimsi ısık verir. Görüntü de güzel olur. Aydınlatmanız da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Far temizliginde aracın farları sökülüyor. Ondan sonra yarım saatlik bir işlemi var ustasına göre. Benim son iki aracımda da basıma geldigi icin az cok biliyorum ;)

Farı söküyor. Her kısmını temizliyor. Solma varsa vs. Sonra silikonlayıp yerine takıyor. Olay bu. Yeni gibi oluyor zaten bu sekilde.

Xenon konusunda pek bilgim yok ama adi duyulmus markalar her zaman iyidir diye düsünüyorum. 5000 k falan bulursanız da hafif mavimsi ısık verir. Görüntü de güzel olur. Aydınlatmanız da.

Tamam hocam teşekkür ederim bilgi için.
    Xenon konusunda da ya bembeyaz olmalı ya da sarı ampul. Mavi olanları sevmiyorum nedense :)

• Probleminiz ne ampul nede far temizliği ile ilgili. Mercekli farlarda merceğin arkasında bir perde bulunur ışık perdeye çarparak reflektörden yansıma yaparak aydınlatma sağlar.

Zamanla sıcağın etkisi ile reflektör kararma yapıp parlaklığını yitirir ve yansıtma yapamaz, bu da %60 aydınlatma kaybı demektir.

Yapabileceğiniz en iyi ve ekonomik şey iki adet çıkma mercek alarak mercekleri değiştirmek. Almışken de bi xenon mercek alırsınız bi xenon farlarınız olur. Bosch merceklerin tanesi 50 tl. Farlarınız hali hazırda xenon ise maliyetiniz çok az olur. H7 ise iki adet kaliteli D2S ampul ve balast alırsınız. Yeni Bmw ler gibi farlarınız olur.
  • ampulle alakasi yok bence farlar temizlik istiyor gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.