Şimdi Ara

Farların içleri temizlenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar farlarımdan bir tanesi çatlak ve içeri su kaçırıyor diğeride kirlenmiş , doğal olarak aydınlatması zayıf. Her ikisinede yeni ampüller taktım çok farketmedi. Farlarım kirli olduğu için xeon bile taktırsan farketmez diyorlar.
    Acaba farlarımı değiştirmeden içlerini temizletmek mümkün mü?
    Not: Farlarım tek parça. ( Peugeot 206 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratermis -- 23 Kasım 2006; 9:08:48 >

• SENİN FARLARINDA İSLENME OLMUŞ SANIRIM.AMPULÜN TAKILDIĞI DELİKTEN ESNEK BİR MATERYALİN UCUNA KADİFE TÜRÜ BİR MALZEME DOLAYARAK FARIN AYNA KISMINI SİLEBİLİRSİN.BU ÇOK FAZLA ETKİLİ OLMAZ AMA ŞU ANKİ DURUMDAN %50 DAHA PARLAK OLACAKTIR.
  • bende yasadım aynı durumu
    temızlesende pek bı fark olmuyo
    oksıtlenme gıbı bısey olmustu bızım aracta
    belkı senın kı faklıdır bılmıyorum
  • çamaşır suyuyla silebilirsiniz içini. kendiniz yapmak istemezseniz de sanayide bu işlemi daha profesyonel yapanlar var. ankarada var en azından...
  • Ben fari cikarip icine su+sivi sabun doldurup 2-3 sefer kuvvetlice calkalayip dokuyorum.Sabununu duruladiktan sonra da en son saf su ile bir kez daha duruluyorum,boylece beyaz kirec lekeleri kalmiyor kuruyunca. 1 gun evde kuruttuktan sonra da arabaya takiyorum. Eger kararma v.s. olmamis sadece islenme ve tozlanma v.s. varsa oldukca iyi ise yariyor. Zaten fardan ilk bosalttiginiz suyun rengi de acikiyor kirliligin boyutunu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Ben fari cikarip icine su+sivi sabun doldurup 2-3 sefer kuvvetlice calkalayip dokuyorum.Sabununu duruladiktan sonra da en son saf su ile bir kez daha duruluyorum,boylece beyaz kirec lekeleri kalmiyor kuruyunca. 1 gun evde kuruttuktan sonra da arabaya takiyorum. Eger kararma v.s. olmamis sadece islenme ve tozlanma v.s. varsa oldukca iyi ise yariyor. Zaten fardan ilk bosalttiginiz suyun rengi de acikiyor kirliligin boyutunu :)

nasıl yani farı komple söküp evde içine su doldurup mu çalkalıyorsun.
    temizlikte pril gibi maddler kullansak ne olur acaba. Hani kir yağ sökücü özelliği varya onların o bakımdan sorudm.

• Yeni tip Farlarda Far acmak oldukca tehlikeli. Hatirlatmakta fayda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Yeni tip Farlarda Far acmak oldukca tehlikeli. Hatirlatmakta fayda var

hocam afedersin ben cümleyi anlamadm
    birtek ben anlamadıysm affola,uzun yoldan geldm şimdi

farın içini açmanın ne gibi bir tehlikesi olabilirki?Daha doğrusu eski tip farlarda neden tehlikeli diildide şimdi tehlikeli oluo?

açıklarsan sevinirm,iyi akşamlr
  • Aynen.Zaten sivi el sabunu kullaniyorum temizleyici olarak.Prilin de zarar verecegini sanmiyorum. Oldukca iyi temizleniyor hic bezle sopayla icini silecegim diye ugrasma olmuyor zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Ben fari cikarip icine su+sivi sabun doldurup 2-3 sefer kuvvetlice calkalayip dokuyorum.Sabununu duruladiktan sonra da en son saf su ile bir kez daha duruluyorum,boylece beyaz kirec lekeleri kalmiyor kuruyunca. 1 gun evde kuruttuktan sonra da arabaya takiyorum. Eger kararma v.s. olmamis sadece islenme ve tozlanma v.s. varsa oldukca iyi ise yariyor. Zaten fardan ilk bosalttiginiz suyun rengi de acikiyor kirliligin boyutunu :)

temizlikte pril gibi maddler kullansak ne olur acaba. Hani kir yağ sökücü özelliği varya onların o bakımdan sorudm.

• aynı sorun bendede var farlar simsiyah olmuş aydınlatmıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Bi arkadaşınkini sanayide temizletmiştik, önce saf su kullandılar, baktılar ki değişiklik yok bastılar sabunlu çeşme suyunu...
    Çok ta iyi temizlenmemişti ya o da ayrı konu...

• Eger reflektor parlakligini kaybettiyse zaten yapacak birsey yok. Ama is toz camur v.s. varsa icinde onlari temizliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Yeni tip Farlarda Far acmak oldukca tehlikeli. Hatirlatmakta fayda var

hocam afedersin ben cümleyi anlamadm
    birtek ben anlamadıysm affola,uzun yoldan geldm şimdi

farın içini açmanın ne gibi bir tehlikesi olabilirki?Daha doğrusu eski tip farlarda neden tehlikeli diildide şimdi tehlikeli oluo?

açıklarsan sevinirm,iyi akşamlr

benda anlamadım

• DENEMEDİM AMA FARLARI KOMPLE KAYBETMEKTE VAR İŞİN İÇİNDE.
  • denemekte fayda var ztn şimdi işe yaramıyo eğer denendiğinde bi aksilik çıkarsa çokda fazla bişi farketmez her şekilde yeni far alıcaksın belki bu yöntemle kurtarabilirsin
  • dene arkadaşım işe yararsa bizde uygularız.merakla bekliyorum..
  • farların yerinden sökmek her babayiğidin harcı değildir yani. Sonuçta işi batırmakta var. Daha kolay bi yolu yokmudurkine?
  • ALTI ÜSTÜ 4-6 VİDA BUNU SÖKEMEZLERSE ARTIK.
  • farın sadece ön tarafını alma imkanın olabilir. sanayide biraz dolaşman ve araştırman lazım. eğer bulabilirsen ön camı çıkart içini güzelce temizle ve tekrar tak. biliyorum buraya yazıldığıkadar basit olmayacak ama yaptığında güzel olacaktır.
  • elinizden iş geliyorsa farı söküp temizleyin.....hatta farı ısıtarak (saç kurutma makinesi ile....) farın camını çıkartın cok daha etkili bir temizlik olacaktır....farın içinde zamanla yağımsı siyah katman oluşuyor öyle kolay kolay da çıkmıyor farın camından ve reflektörden......
    kimyasal parlatıcıların reflektöre zarar vermeyeceğinden emin olun.....eğer reflektör özelliğini yitirip oksitlenmişse....sanayiden çıkma çok çok ucuza far alıp reflektör kısmını yada cam kısmını kullanabilirsiniz.....farlar genelde ayakları kırıldığı için sanayide çıkma olarak satılıyor....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.