Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
14
Favori
61.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gitizen

quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

Gerçek sahibi

Evet ne olduki ?

trollüyor işte. Ölü taklidi yap gider.

Yav he he , adamların yaşadığı şehri al burası bizimdi de, Adamların kutsal mekanını cami yap, Biri mekkeyi klise yapsa ne yapardınız acaba ?

Neyse ben trolüm siz aynen devam edin.

İstanbyiul kaç el değiştirdi biliyormusun senin o boş mantığına göre bütün insanlığın afrikada yaşaması lazım

Aslında amerikada bizim, fransa da bizim hakkımız olanı alacağız mutlaka.

Benim kurduğum mantığı anlayamamışsın sen dostum, Fethe bir şey dediğim yok ama feth edip burası bizimdi demek biraz ilginç geliyor bana açıkcası

Edit: Sayfanın tamamını okudum yine beni yanlış anlayanlar çoğunlukta, benim karşı çıktığım nokta şu Bir yeri fethedip burası bizimdi diyorsun, böyle bir şey olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öyle biri işte -- 5 Temmuz 2012; 11:46:44 >

• Arkadaşlar benim duyduğum bir olaya göre de 4. murat bir savaşında 100000000 kişilik bizans ordusunun arasına dalarak kafalarında sörf yapmış ve arkalarından flipheadup yaparak saltolarla aşağı inmiş ama ne derece doğru bilemem tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKS571

quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

257 kilogram ağırlığında olan gürzdür.

askerinin başında savaşa katılan son osmanlı padişahı olarak bilinen iv. murat, olağanüstü kuvvetiyle ünlüydü. huzura kabul edilen fransız gezgin du loir, anılarında iv. murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını; bir ciritle 8 kalkanı birden delmesini; kendine özgü uzun kılıcını saatlerce yorulmadan sallamasını ve güreştiği genç yeniçerileri enselerine vurduğu tek şaplakla yere sermesini hayranlıkla anlatır. tarihçilerin yazdığına göre yayını çektiği ok, tüfek mermisinden uzağa düşerdi.

60 kg yazıyo wikipedia 'de. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

yahudiler ve ingilizler tarafından geçmişi silinmek istenen, kaynakları yok edilmeye çalışılan, bunlar yobaz bunlar gerici çığırtkanlığı yapan, barbar ünvanını yakıştıran, İslam ve Türk düşmanlarına kulak asmış onların yolunu takip etmiş ve türk olduğunu söyleyen, bu kadar kişiyi bir arada görmek üzücü gerçekten

oyuna gelmek bu kadar kolay olmamalı,

dünyada o kadar çok vahşet saçmış daha birkaç asır öncesine kadar katliam yapmış ülkeler, tarihlerini ne kadar anlı şanlı gösteriyorlar halk da sahip çıkıyor

bizimkilerde adalet ahlak güç kudret dolu geçmişimizi kötülemek için yerden yere vurmak için yapmadıkları yok, sorsan ingilizlere amerikalılara düşmandırlar bide, ingilizin amerikalının kurduğu oyunlara geldiklerinin farkında olmamaları büyük cehalet

Sonuna kadar katılıyorum , Osmanlı imparatorluğunu kötüleyen gençliğin Amerika hayranı olması ne vahim bir durumdur . Amerikanın yaptığı 'kıyımın' yüzde birini Osmanlı yapmamıştır ama ne yazık ki Amerika şanlı oluyor Osmanlı imparatorluğu kötüleniyor . O devirde savaşmadan ayakta kalabilmek mümkün müdür ? İşin içinde katliam yok soykırım yok neden insanlar bu kadar rahatsız oluyor ?

• nedense osmanlının hep iyi zamanlarını anlatırlar hic kimse neden son dönemlerini hasta adam oldugu zamanları anlatmaz halkın samanlardan ekmek yapıp yedigi borc bıraktıgı avrupada soykırıma uğradını ve bugun hala devam ettigini anlatmıyorlar şuan türkiye bağımsız bir ülke değil hatta işgal edildi
  • yüzükler efendisindeki sihirlere abartı demezsiniz ağaçların konuşmasını normal bulursunuz elflerin okları normaldir ama bu kılıçları o eski yaşananları abartı bulursunuz alemsiniz liseli genç konu dışı tayfası sizi
    eski insanlar şimdiki gibi böyle mc donalsd kfc lipton icetea yemiyordu herşeyleri doğaldı ve güçlü heybetli insanlardı giydikleri elbiseye bizden 2kişi girer içine o kılıcı anca taşırsınız adamlar onu at üstünde savuruyorlarmış.. helal olsun diyoruz dalga geççek başka malzeme arayın kendinize..
  • Herkes birbirine sallamış herkes birbirine çatmış ne konu olmuşYurdum insanin hepsi TarihçiTarih bilim dalı belgelerle konuşur bulun orjinal söylediğiniz lafların kaynağını da herkes doğru bilgiye ulaşşsın bilgi kirliliği yaptınız şurda tarih ile ilgili de konular yasaklanmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513
    Gelelim ABD olayına.

Osmanlı'nın İstanbul'u fethetmesine kahramanlık, orada mutsuzluk içinde yaşayan insanlara refah götürmek olarak bakıyorsan Amerika'nın da Irak'a girmesine aynı gözle bakılmasını normal görüyorsun demektir.

Ha ama sen diyorsan ki onlar hristiyan bunlar müslüman, o zaman sen insanlıktan payını almamış, din ile beyni yıkanmış bir insansın ve zaten benim mantık seviyeme yetişmeni bekleyemem senden.

Bugün Amerika güçsüz ülkeleri petrol için işgal ettiğinde yada Yahudiler kendi kutsal topraklarını işgal ettiğinde onlara insanlıktan çıkmış zalimler olarak bakıyoruz fakat Osmanlı hem dini hem siyasi çıkarları için İstanbul'u fethettiğinde kahramanlık olarak bakıyoruz.

Peygamber (s.a.v) efendimizinde müjdelediği ; İstanbulun fethi İstanbul'a,; refah, huzur ve bütünlük getirmiştir. İslám'ın ilerleyişinede büyük bir katkıda bulunmuştur.

Amerika nın Irak'a girmesinin konuyla hiç bir alakası yok, çok yanlış bir benzetme kullanmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpertfn

şurdaki adamlara baktıkça bitmişiz diyorum 12-13 yaşındaki bebeler ecdadıyla dalga geçiyor . sonra cemaat ele geçirmiş kürtler ele geçirecek diye korkuyoruz diyorlar sen çocuğunu bu şekilde yetiştiriyorsun cemaat ve pkk hedefleri doğrultusunda yetiştiriyor sonra kalkıp klasik türksün işte , suçu kendinde arayacağına elalame ana avrat sövüyosun ,adamlar hedefleri ilkeleri için herşeyi, yapıyor sen uğruna sövdüğün ülken için ne yapıyorsun ? ecdadına söven nesil yetiştiriyosun, işi gücü facebook tweeter olan nesil yetiştiriyorsun . soruyorsun adama atatürkçüyüm diyor ilkeler yok, doğum ve ölüm tarihi yok . neyse işte kime ne anlatıyosam burda

Konuya ilac oldun.okudukca hirslaniyorum genclere..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

şurdaki adamlara baktıkça bitmişiz diyorum 12-13 yaşındaki bebeler ecdadıyla dalga geçiyor . sonra cemaat ele geçirmiş kürtler ele geçirecek diye korkuyoruz diyorlar sen çocuğunu bu şekilde yetiştiriyorsun cemaat ve pkk hedefleri doğrultusunda yetiştiriyor sonra kalkıp klasik türksün işte , suçu kendinde arayacağına elalame ana avrat sövüyosun ,adamlar hedefleri ilkeleri için herşeyi, yapıyor sen uğruna sövdüğün ülken için ne yapıyorsun ? ecdadına söven nesil yetiştiriyosun, işi gücü facebook tweeter olan nesil yetiştiriyorsun . soruyorsun adama atatürkçüyüm diyor ilkeler yok, doğum ve ölüm tarihi yok . neyse işte kime ne anlatıyosam burda

aynen....

• quote:

quote:

Veletlerini böyle yetiştiren ana babalar da zaten bunlar gibi ecdadına laf etmeyi hobi edinmiş zırtapozlardır. Yazık cidden yazık. Gavurların oyunları çok iyi işliyor. Bunların veletleri olduğu zaman artık ana avrat küfretmeye başlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: unwanted_rogue

quote:

quote:

Veletlerini böyle yetiştiren ana babalar da zaten bunlar gibi ecdadına laf etmeyi hobi edinmiş zırtapozlardır. Yazık cidden yazık. Gavurların oyunları çok iyi işliyor. Bunların veletleri olduğu zaman artık ana avrat küfretmeye başlarlar.

Boyle oldukca ortalik cemaat ve pkkya kaliyor istedikleri gibi top kosturuyorlar sistemli bir egitim orgutlenmesi bile yok cemaat okuluna gittin mi adam sistemli egitiyor hedefine ulasiyor biz? Bu ulkede ya boyle bos bebeler var ya cemaatciler duzgun yetisrn nesil cok az su anda polyanacilik yapmaya gerek yok ulke ya birilerinin eline gececek icten ya da dis guclerden umarim gerceklesmez ama genclik bunu gosteriyor , bi bakin facebooka falan 14 yasindaki cocuklarin hava agma sekli icki siseleriyle fotograflar liseli dostlar buraya geliyor amerikan filmlerindeki partiyi koyuyor yok mu bu ulkede boyle parti nasil bi ulke burasi veya kizlara bak turkiyedekilere bak isyan bu adamlardaki bilmiyorum arkadaslar gelecegimiz vahim bu ulke turk kalsa da degisecek ondan eminim ozellikle onumuzdeki 2 secim cok onemli ama koskoca bir nesli kaybettik bizler ve bu nesil buyuyup cocuk yetistirecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unwanted_rogue

quote:

quote:

Boyle oldukca ortalik cemaat ve pkkya kaliyor istedikleri gibi top kosturuyorlar sistemli bir egitim orgutlenmesi bile yok cemaat okuluna gittin mi adam sistemli egitiyor hedefine ulasiyor biz? Bu ulkede ya boyle bos bebeler var ya cemaatciler duzgun yetisrn nesil cok az su anda polyanacilik yapmaya gerek yok ulke ya birilerinin eline gececek icten ya da dis guclerden umarim gerceklesmez ama genclik bunu gosteriyor , bi bakin facebooka falan 14 yasindaki cocuklarin hava agma sekli icki siseleriyle fotograflar liseli dostlar buraya geliyor amerikan filmlerindeki partiyi koyuyor yok mu bu ulkede boyle parti nasil bi ulke burasi veya kizlara bak turkiyedekilere bak isyan bu adamlardaki bilmiyorum arkadaslar gelecegimiz vahim bu ulke turk kalsa da degisecek ondan eminim ozellikle onumuzdeki 2 secim cok onemli ama koskoca bir nesli kaybettik bizler ve bu nesil buyuyup cocuk yetistirecek.

çok haklısın hocam, işte adamlar savaşlarla yapamadıklarını medya, reklamlar, ürünler, ikoncanlarla vs ile yapıyor. Ve başarılı da oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

quote:

Orijinalden alıntı: LazqopaT61

Gereksiz Yaşayan nede çok insan var.Peygamber övgüsü almış.kaza namazı olmayan dinine bağlı bir lidere ettiğiniz laflara bak.ya müslüman dglsnz.yada musluman olarak görunuyorsunz.tek kaza namazın dgr taraftaki cezasını blsenz nefes almadan namaz kılarsnz daha bi kibrit ateşine dayanamayan insanların dünyayı boş geçirmesi garip ne düşünürsen düşün.ölünce kaçacak yerin yok hepsinin cevabını vereceksnz.Hayırlı kandiller.

Orasını Yaratan bilir, kardeş.

Haklısın kimi affedip afetmeyeceğini Allah Bilir.Fakat Bir Hadiste Peygamberimiz Kızına :Ey Fatıma Peygamber kızıda olsan namaz kılmadıkça cennete giremessin.Kılmayanın way haline. Yazdıklarım ordan hareketle kardşm yoksa Allah dilediğini affeder.

• quote:

yahudiler ve ingilizler tarafından geçmişi silinmek istenen, kaynakları yok edilmeye çalışılan, bunlar yobaz bunlar gerici çığırtkanlığı yapan, barbar ünvanını yakıştıran, İslam ve Türk düşmanlarına kulak asmış onların yolunu takip etmiş ve türk olduğunu söyleyen, bu kadar kişiyi bir arada görmek üzücü gerçekten

dünyada o kadar çok vahşet saçmış daha birkaç asır öncesine kadar katliam yapmış ülkeler, tarihlerini ne kadar anlı şanlı gösteriyorlar halk da sahip çıkıyor

bizimkilerde adalet ahlak güç kudret dolu geçmişimizi kötülemek için yerden yere vurmak için yapmadıkları yok, sorsan ingilizlere amerikalılara düşmandırlar bide, ingilizin amerikalının kurduğu oyunlara geldiklerinin farkında olmamaları büyük cehalet

+1 en güzel mesaj bence bu....

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

+2

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

250 kg neyi kaldırıyor eliyle

60 kg dı gürzü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

+2

+3

• Bu kılıç 125 cm den daha uzun gibi görünüyor...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.