Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
372
Cevap
14
Favori
61.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

inanmak istiyorsan inan ama ben o yazıyı okumaya hiç niyetli değilim yalan tarih pek ilgimi çekmiyor 60 kgma tamam ama 250 abartı

Sen git annenin pazar poşetlerini taşı koçum..Aklın almaz böyle işleri

Fena kapak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1lac

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

yahudiler ve ingilizler tarafından geçmişi silinmek istenen, kaynakları yok edilmeye çalışılan, bunlar yobaz bunlar gerici çığırtkanlığı yapan, barbar ünvanını yakıştıran, İslam ve Türk düşmanlarına kulak asmış onların yolunu takip etmiş ve türk olduğunu söyleyen, bu kadar kişiyi bir arada görmek üzücü gerçekten

oyuna gelmek bu kadar kolay olmamalı,

dünyada o kadar çok vahşet saçmış daha birkaç asır öncesine kadar katliam yapmış ülkeler, tarihlerini ne kadar anlı şanlı gösteriyorlar halk da sahip çıkıyor

bizimkilerde adalet ahlak güç kudret dolu geçmişimizi kötülemek için yerden yere vurmak için yapmadıkları yok, sorsan ingilizlere amerikalılara düşmandırlar bide, ingilizin amerikalının kurduğu oyunlara geldiklerinin farkında olmamaları büyük cehalet

+1453 .mesela yazdığına örnek vereyim haçlılar kudüsü aldıklarında şehirdeki tüm müslümanlari katletmis, oyleki şehre girdiğinde diz boyunda müslüman kanı olduğunu söyler tarihçiler. Bu cennetin krallığında da vurgulanıyor. Ayrıca bir kitaba başladım yazar bir amerikalı haclilarla ilgili bir kitap daha baslardayim bir şey dikkatimi çekti ,orta çağ avrupasinda bir adam insan eti satıyormuş , bu durum başkaları tarafından anlaşılmış ve adama ceza vermişler,etleride gommusler ,adamın biri bu etleri gömüldüğü yerden çıkarmış ve yemiş sonra o adama da ceza vermişler,bu nasıl barbarliktir ya

Pargalı İbrahim paşa adlı romandan alıntı...
    Teşekkürler hocam Okuyan birini görmek beni mutlu etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: CriminalScum

quote:

Orijinalden alıntı: Kyuzo !

quote:

Orijinalden alıntı: HKS571

quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

257 kilogram ağırlığında olan gürzdür.

askerinin başında savaşa katılan son osmanlı padişahı olarak bilinen iv. murat, olağanüstü kuvvetiyle ünlüydü. huzura kabul edilen fransız gezgin du loir, anılarında iv. murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını; bir ciritle 8 kalkanı birden delmesini; kendine özgü uzun kılıcını saatlerce yorulmadan sallamasını ve güreştiği genç yeniçerileri enselerine vurduğu tek şaplakla yere sermesini hayranlıkla anlatır. tarihçilerin yazdığına göre yayını çektiği ok, tüfek mermisinden uzağa düşerdi.

abartsınlar abarsınlar

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey sanırım, bir ok uzun mesafede bir mermiden çok daha fazla mesafe alıp çok daha ölümcül olabilir.

quote:

murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını;

bu kısım abartı değilde ne ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

askerinin başında savaşa katılan son osmanlı padişahı olarak bilinen iv. murat, olağanüstü kuvvetiyle ünlüydü. huzura kabul edilen fransız gezgin du loir, anılarında iv. murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını; bir ciritle 8 kalkanı birden delmesini; kendine özgü uzun kılıcını saatlerce yorulmadan sallamasını ve güreştiği genç yeniçerileri enselerine vurduğu tek şaplakla yere sermesini hayranlıkla anlatır. tarihçilerin yazdığına göre yayını çektiği ok, tüfek mermisinden uzağa düşerdi.

abartsınlar abarsınlar

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey sanırım, bir ok uzun mesafede bir mermiden çok daha fazla mesafe alıp çok daha ölümcül olabilir.

quote:

murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını;

Üstteki yorumunda sadece o kısmı alıntılamadığın için benim yorumum özellikle büyük fontla yazılan kısmı kapsamakta, 257 kilo muhabbetine katılmamakla beraber 4.Murat'ın tarihteki en ağır gürzü kullandığı bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

ne kadar boş beleş insan var ya sadece muhalefet olan hatta onu bile beceremeyen

Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz!... tarih okuyun okuyunda kimin torunlarıyız görün

siz şimdi osmanlı tokatının etkisine de inanmazsınız

"Tokat çalışmaları ıslak mermere avuç içleri ile vurma şeklindedir. bunun amacı; genelde düşman üzerine gönderilen ilk birlik olması nedeniyle, kalabalık bir düşman kitlesine karşı savaşan bu birlik elemanları bir süre sonra elindeki kılıcı ve kalkanı atıp düşmanın başına tokat vurmak suretiyle safdışı etmeleri içindir. bu tokatı yiyenlerin genelde boynu kırılır ya da beyin travması geçirir."

valla günlerdir diğer konularda da anlatmaya çalışıyoruz da insanlar ufacık bir merak edip araştırma zahmetine girmiyorlar. Yeniçerilerin yay eğitimlerini bir okusalar... Pehlivanların ayakta kuramadıkları okları adamlar at üstünde hareket halinde iken kuruyorlar... Azıcık okusak ne güzel olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-47CB66FB8

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abartsınlar abarsınlar

quote:

Üstteki yorumunda sadece o kısmı alıntılamadığın için benim yorumum özellikle büyük fontla yazılan kısmı kapsamakta, 257 kilo muhabbetine katılmamakla beraber 4.Murat'ın tarihteki en ağır gürzü kullandığı bir gerçek.

Alıntıları Göster
    forumda bizanscık kırıntısı da varmış demek.. Fetihin acısı hala içlerinde yazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

quote:

ne kadar boş beleş insan var ya sadece muhalefet olan hatta onu bile beceremeyen

Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz!... tarih okuyun okuyunda kimin torunlarıyız görün

"Tokat çalışmaları ıslak mermere avuç içleri ile vurma şeklindedir. bunun amacı; genelde düşman üzerine gönderilen ilk birlik olması nedeniyle, kalabalık bir düşman kitlesine karşı savaşan bu birlik elemanları bir süre sonra elindeki kılıcı ve kalkanı atıp düşmanın başına tokat vurmak suretiyle safdışı etmeleri içindir. bu tokatı yiyenlerin genelde boynu kırılır ya da beyin travması geçirir."

valla günlerdir diğer konularda da anlatmaya çalışıyoruz da insanlar ufacık bir merak edip araştırma zahmetine girmiyorlar. Yeniçerilerin yay eğitimlerini bir okusalar... Pehlivanların ayakta kuramadıkları okları adamlar at üstünde hareket halinde iken kuruyorlar... Azıcık okusak ne güzel olacak.

Katılıyorum Eğitim Şart

• quote:

quote:

quote:

Katılıyorum Eğitim Şart

Alıntıları Göster
    Kim çıkardı şu 250 olayını bi kapatın artık konuyu , Osmanlı değil body building konusuna döndü

O macar kılıçlarınıda canlı olarak görmüştüm Topkapı Sarayında , hiç bir insan evladının kullanabiliceğini düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 4 Temmuz 2012; 23:45:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

inanmak istiyorsan inan ama ben o yazıyı okumaya hiç niyetli değilim yalan tarih pek ilgimi çekmiyor 60 kgma tamam ama 250 abartı

Sen git annenin pazar poşetlerini taşı koçum..Aklın almaz böyle işleri

Fena kapak

off ne kapak ama saçma sapan laflar söyleyerek kapakmı yapmış oluyorsunuz bende sana git kumda oyna velet diyim kapak yapmış olayım o zaman o arkadaşa cevap dahi vermicem zaten takılsın kendi çapında

• quote:

Orijinalden alıntı: by_the_king

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

quote:

anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.

gerçek dışı olduğunu kanıtla tamam diyeceğim

aklı başında bir insan analr zaten gerçek olmadığını güldürme beni kanıtla diyor birde sende aksini kanıtlayabilir misin benim dediğimin ?

ben 50 kiloyu tek kol salonda sırta çekiyorum tutup kaldırması bile zor. 30 kg tek kolda dumble bicep çalışıyorum kıçım yırtılıyor kaldırana kadar. siz diyorsunzu bu adam 60 kg sallıyor kılıç gibi gelde gülme

Ya bırak 60 kg yı 250 diyoruz.

Sen dambıl kaldırırken zorlanıyorsun diye adam kaldıramayacak mı? Kaldıkı fiziksel gücüyle ün yapmış bir Osmanlı Padişahı.

Az yukarılarda okursan bir belge paylaştım.Belgelerle konuşuyorum.

Senin mantığına uymuyor diye gerçek dışı ilan etmek neyine?

Kurtuluş savaşınıda o kadar az kişi kazandık.Buda mantık dışı.O zaman sen bunada inanma.

dostum MÜMkün değil diyorum ya.. mümkün değil. gözlerimle görmden hayatta inanmam, o kadar açık fikirl ibir insanım herşeye önyargısız yaklaşrıkm hayatta ama bu mümkün değil bak diyorum.

kurtuluş savaşını az kişiyle kazanmışız diyorsun her seferde ona bir laf ettim mi ki ? hayır etmedim.. kazandıysakta kazanmışızdır zaten bunun aksi ispatı olamaz.. iyi strateji uygulamışalrdır güçlüydülerde heralde kazandılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efendioğlum

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

madem çökmüşüz neden Atatürk Kurtuluş Savaşıyla geri vermemek için savaştı ?

zamanında çökmüşüz arkadaş o kadar yıl içinde bizim toprağımız olmuş türkleşmiş. heralde geri vermek istemeyecek. hele bırak istanbulu hiçbir devlet yeni almış olsa bile toprak vermek istemez. saçma sapan soru ya, yaşın kaç senin?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadBull

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

osmanlı öyle çıkıpta meydanda cesurca kaç kez beklemiş ?

büyük zaferlere bakın hepsinde teknik taktik üstünlüğüyle kazanmışız , bunu bir anlasa bu millet direk çağ atlıcaz ama hala atarlıyız

Bir ilk okullu daha oyun oynamaktan beyninin son hücrelerinide kaybetmiş.Meydana çıkıp cesurca bekleyen bir toplum gordunmu ? Gidin biraz büyüyün gelin boş muhabbet yapmayın burada.

Sırf bunu yazmak için lgiriş yaptırtın bana

diğer toplumlar cesurca beklemiş mi dedim ? söylemek istediğimi anladın mı ki tepkilisin ?

bu arada 88 liyim , lise1 de evime bilgisayar girdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

Gerçek sahibi

Evet ne olduki ?

trollüyor işte. Ölü taklidi yap gider.

Yav he he , adamların yaşadığı şehri al burası bizimdi de, Adamların kutsal mekanını cami yap, Biri mekkeyi klise yapsa ne yapardınız acaba ?

Neyse ben trolüm siz aynen devam edin.

bağrımıza mı basalım kafirleri ne yapalım.Kuran'da bile kafirlere Allah'ın düşmanları diye hitap ediliyor.Onların savunmasına mı geçtin ? Bu ümmete Kitap gönderildi Peygamber gönderildi ki Dünyada Tevhid hakim olsun.Cizyelerini vericekler.

Hz. Enes (radıyallahu anh): "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), sabah vakti baskın yapardı. (Yaklaştığı yerleşim bölgesine) kulak kabartır, (ezan okunup okunmadığını kontrol eder) ezan sesi işitecek olursa durur, işitmezse saldırıya geçerdi."

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    boşa tartışılmış.250kg gürzü yerinden kaldıramaz hiçkimse.kaya olsa,gülle olsa belki ama gürz gibi saplı,250kg kaldırmak imkansız. geometrisi buna müsait değil.yerden dörtgen biçimli 300kg yük kaldırsa tamam da sapından tutup çevirmek falan imkansız.

60kglik gürz kullanması ise normal.zaten gürzün amacı kılıç gibi sallamak değil,momentumla düşmanı yıkmak.yani hedefe tutarsa tüm enerjisini ona aktarıyor,kullanıcı açısından çok çok zor değil.hatırladığım kadarıyla topkapıda gürzler vardı ,60kg gelir gibi duruyorlardı.gerçekten insani bir silah değil gürz.

eski ilkel tüfeklere göre yaylar elbette çok daha uzun menzile erişebilirdi.bu da mantıklı.gidipte şimdiki modern silahlarla mukayese etmeyin.ayrıca çok güçlü yaylar var,iş kirişi çekene de bakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

İlla küçük düşüreceksiniz Osmanlıyı amaç belli zaten.
    Bende ekmeğinize yağ süreyim o zaman.
    Bizans konstantinopolis'in kapısını açık unutmuş savaş sırasında ayrıca Bizans 300 kişiydi Osmanlı 100 bin.
    4.Murad diye biri aslında hiç olmadı,gürz olayı tamamen yalan tarihçiler yememiş içmemiş böyle yalanlar uydurmuş işte.
    Osmanlıyı kötüledim çok ''COOL'' oldum bak şimdi.
    Sıra kurtuluş savaşını ve yakın geçmişimizi kötülemekte....

allah allah ne alaka ya..
    tamam 4.murad güçlüdür ona birşey diyen var mı
    ama 100metre dünya rekoru yaklaşık 10saniye ise bunu 5 saniyede koşacak insan yoktur, insaf, biraz da mantık..

istanbulun fethi büyük bi olay ona bişey diyen var mı

kurtuluş savaşında da tarih yazıldı, ona da birşey diyen yok, demesin de zaten, ayıptan öte olur, sömürgelikten kurtuluşumuzdur.

250 kilo savaşta tek kişinin kullanması için çok uçuk bir rakam diyoruz, sonra toplum düşmanı oluyoruz, cidden ne alaka, ne kadar kolay sıfatlar yapıştırıyorsun insanlara, bunun ecdadımızı inkar etmek, küçük düşürmek, cool olmak vs vs vs, bulduğun bu hastalıklı tanımlamalarla ne alakası var.

neyse ya, seni kırmayalım, istese 500 kiloyu da kaldırır.

takip listemden çıkartıyorum artık burayı..

Yanlış anlamadan kaynaklanıyor sanırım tüm sorun.
    Kimsenin sana birşey dediği yok.
    250 kiloyla savaşıyor demiyoruz.Sadece 250 kiloyu kaldırıyor.

• quote:

Öncelikle yeniçeri eğitimi ile ilgili iddiana yukarıdaki cevabı veriyorum, sen hala doğal yöntemlerle, güncel doğal olmayan yöntemlerin - sağlıksızz olması kısmına girmeyelim - önüne geçilebileceğini düşünüyorsan, atları çalıştırarak ferrarilerden hızlı gidecek bir düzeye getirebileceğimize inanıyorsun.

Burada inanç din meselesine girmek istemiyorum, fakat müslümanların acı çekmesine üzülüp, hristiyanların, yahudilerin, ateistlerin öldürülmüş yada öldürülüyor olmasına karşın hiç bir üzüntü duymuyorsan, sen ne islamiyeti, ne de osmanlı mantığını anlayamamışsın.

Ayrıca, bir padişahın sigara içen askerlerini öldürmek için 257 kiloluk gürzünü kaldırırmasına, savaştaki bir peygambere bahşedilen yardımın bahşedildiğine de eminim...

Ayrıca geçiştirmek istiyorsanız mesajımı alıntılayıp ukala cevaplar yazmazsınız, açık bir forumda yazılan her şeyi üzerinize alınmak zorunda değilsiniz.

doğru diyorsun dostum savaş hazırlıkları, savaşlar hijyenik ortamlarda yapılıyordu. Orta çağda binlerce kişilik ordular yürürken arkadan portatif wcler vardı sağlıklı olması açısından, o binlerce kişiyede hijyenik ortamlarda yemek pişiriliyordu. ABD nin ırağa girip üzülmemekten bahsediyorsun üzülüyorum diyorum ozaman diğer insanlar ölünce üzülmüyorsan falan filan neyin kafası bu? ben o şekilde herhangi bir şeymi dedim? Allah'a peygamberime dinime kitabıma düşman olana bende düşmanım bu kadar basit beni geriside enterase etmez. Ayrıca x birinin söylediği yeniçerinin kafasına indirdi örneğini benim örneğimle nasıl birleştirirsin? Ben savaş meydanından bahsediyorum sen neden bahsediyorsun? Ferrari örneğinle senin mantık seviyene ulaşamayacağımı anladım kusura bakma seviyene yetişemiyorum şuana kadar söylediklerim içinde özür dilerim valla kusura bakma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by_the_king

quote:

quote:

quote:

anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.

gerçek dışı olduğunu kanıtla tamam diyeceğim

aklı başında bir insan analr zaten gerçek olmadığını güldürme beni kanıtla diyor birde sende aksini kanıtlayabilir misin benim dediğimin ?

ben 50 kiloyu tek kol salonda sırta çekiyorum tutup kaldırması bile zor. 30 kg tek kolda dumble bicep çalışıyorum kıçım yırtılıyor kaldırana kadar. siz diyorsunzu bu adam 60 kg sallıyor kılıç gibi gelde gülme

Ya bırak 60 kg yı 250 diyoruz.

Sen dambıl kaldırırken zorlanıyorsun diye adam kaldıramayacak mı? Kaldıkı fiziksel gücüyle ün yapmış bir Osmanlı Padişahı.

Az yukarılarda okursan bir belge paylaştım.Belgelerle konuşuyorum.

Senin mantığına uymuyor diye gerçek dışı ilan etmek neyine?

Kurtuluş savaşınıda o kadar az kişi kazandık.Buda mantık dışı.O zaman sen bunada inanma.

dostum MÜMkün değil diyorum ya.. mümkün değil. gözlerimle görmden hayatta inanmam, o kadar açık fikirl ibir insanım herşeye önyargısız yaklaşrıkm hayatta ama bu mümkün değil bak diyorum.

kurtuluş savaşını az kişiyle kazanmışız diyorsun her seferde ona bir laf ettim mi ki ? hayır etmedim.. kazandıysakta kazanmışızdır zaten bunun aksi ispatı olamaz.. iyi strateji uygulamışalrdır güçlüydülerde heralde kazandılar.

Şimdi burada senin durumun turist ömer ile mr spak ın arasındaki duruma benziyor.
    MAntık dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

boşa tartışılmış.250kg gürzü yerinden kaldıramaz hiçkimse.kaya olsa,gülle olsa belki ama gürz gibi saplı,250kg kaldırmak imkansız. geometrisi buna müsait değil.yerden dörtgen biçimli 300kg yük kaldırsa tamam da sapından tutup çevirmek falan imkansız.

60kglik gürz kullanması ise normal.zaten gürzün amacı kılıç gibi sallamak değil,momentumla düşmanı yıkmak.yani hedefe tutarsa tüm enerjisini ona aktarıyor,kullanıcı açısından çok çok zor değil.hatırladığım kadarıyla topkapıda gürzler vardı ,60kg gelir gibi duruyorlardı.gerçekten insani bir silah değil gürz.

eski ilkel tüfeklere göre yaylar elbette çok daha uzun menzile erişebilirdi.bu da mantıklı.gidipte şimdiki modern silahlarla mukayese etmeyin.ayrıca çok güçlü yaylar var,iş kirişi çekene de bakar.

http://www.****.net/ilginc-garip-enterasan-seyler/252055-demir-adam-serce-parmagiyla-90-kilo-kaldirdi.html
    Serçe parmağıyla 90 kilo kaldıran adamlar,araba kaldıran adamlar var.
    İş zaten 250 kg nun kaldırılıp yada kaldırılamaması değil bazı art niyetli kişiler illaki kötüleyip yalanlayacak.
    Senin için demiyorum.
    Osmanlıyı aşağılamak hobi olmuş bazıları için.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle yeniçeri eğitimi ile ilgili iddiana yukarıdaki cevabı veriyorum, sen hala doğal yöntemlerle, güncel doğal olmayan yöntemlerin - sağlıksızz olması kısmına girmeyelim - önüne geçilebileceğini düşünüyorsan, atları çalıştırarak ferrarilerden hızlı gidecek bir düzeye getirebileceğimize inanıyorsun.

Burada inanç din meselesine girmek istemiyorum, fakat müslümanların acı çekmesine üzülüp, hristiyanların, yahudilerin, ateistlerin öldürülmüş yada öldürülüyor olmasına karşın hiç bir üzüntü duymuyorsan, sen ne islamiyeti, ne de osmanlı mantığını anlayamamışsın.

Ayrıca, bir padişahın sigara içen askerlerini öldürmek için 257 kiloluk gürzünü kaldırırmasına, savaştaki bir peygambere bahşedilen yardımın bahşedildiğine de eminim...

Ayrıca geçiştirmek istiyorsanız mesajımı alıntılayıp ukala cevaplar yazmazsınız, açık bir forumda yazılan her şeyi üzerinize alınmak zorunda değilsiniz.

doğru diyorsun dostum savaş hazırlıkları, savaşlar hijyenik ortamlarda yapılıyordu. Orta çağda binlerce kişilik ordular yürürken arkadan portatif wcler vardı sağlıklı olması açısından, o binlerce kişiyede hijyenik ortamlarda yemek pişiriliyordu. ABD nin ırağa girip üzülmemekten bahsediyorsun üzülüyorum diyorum ozaman diğer insanlar ölünce üzülmüyorsan falan filan neyin kafası bu? ben o şekilde herhangi bir şeymi dedim? Allah'a peygamberime dinime kitabıma düşman olana bende düşmanım bu kadar basit beni geriside enterase etmez. Ayrıca x birinin söylediği yeniçerinin kafasına indirdi örneğini benim örneğimle nasıl birleştirirsin? Ben savaş meydanından bahsediyorum sen neden bahsediyorsun? Ferrari örneğinle senin mantık seviyene ulaşamayacağımı anladım kusura bakma seviyene yetişemiyorum şuana kadar söylediklerim içinde özür dilerim valla kusura bakma

Kardeşim harbiden git bi duş al bi kahve iç kafan mı güzel ya ne hijyeni ne wc'si ya diyorum ki bugün vücut geliştirenler sağlıksız da olsa o kadar hormon, steroid alıyor ve anca 130 kilogram kaldırabiliyor sen diyorsun ki ağır çalışıyorlarmış o yüzden yaparlar.
    Senin zeka seviyene göre yazıyorum:

Steroid ve hormon yok, sadece ağır çalışma = orta çağ teknolojisi
    Atlar = orta çağ teknolojisi

Steroid ve hormon destekli çalışma = gelişmiş teknoloji
    Ferrari = gelişmiş teknoloji

Sen diyorsun ki, yeniçeriler çok ağır çalışıyordu onlara 250 kilo vız gelir. Dediğin şey, atların çok çalışmayla bir ferrari performansını geçebileceği.

Mantık seviyeme ulaşabildin mi?

Gelelim ABD olayına.

Osmanlı'nın İstanbul'u fethetmesine kahramanlık, orada mutsuzluk içinde yaşayan insanlara refah götürmek olarak bakıyorsan Amerika'nın da Irak'a girmesine aynı gözle bakılmasını normal görüyorsun demektir.

Ha ama sen diyorsan ki onlar hristiyan bunlar müslüman, o zaman sen insanlıktan payını almamış, din ile beyni yıkanmış bir insansın ve zaten benim mantık seviyeme yetişmeni bekleyemem senden.

Bugün Amerika güçsüz ülkeleri petrol için işgal ettiğinde yada Yahudiler kendi kutsal topraklarını işgal ettiğinde onlara insanlıktan çıkmış zalimler olarak bakıyoruz fakat Osmanlı hem dini hem siyasi çıkarları için İstanbul'u fethettiğinde kahramanlık olarak bakıyoruz.

YÜKSEK ZEKA SEVİYESİNE SAHİP ARKADAŞIM.
    2 yıldır body ile uğraşıyorum streoid dediğin şey vücuda iğneyle yapılan hormon kas gücüne ek bir katkısı yok denilecek kadar az.
    Streodli Alman arkadaşlarımla bilek güreşine her girdiğimizde ben kazanırım çünkü adam sadece "ŞİŞİK"
    Görüntü amaçlı yaptırıyorlar güç katmıyor vücuda tamam ?
    Üstte link attım serçe parmağıyla 90 kilo kaldıran adama bak bir istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTİ BUG -- 5 Temmuz 2012; 0:59:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

http://www.****.net/ilginc-garip-enterasan-seyler/252055-demir-adam-serce-parmagiyla-90-kilo-kaldirdi.html
    Serçe parmağıyla 90 kilo kaldıran adamlar,araba kaldıran adamlar var.
    İş zaten 250 kg nun kaldırılıp yada kaldırılamaması değil bazı art niyetli kişiler illaki kötüleyip yalanlayacak.
    Senin için demiyorum.
    Osmanlıyı aşağılamak hobi olmuş bazıları için.

Alıntıları Göster
    4 Sultan Murat 250 kiloyu kaldıracak kas yapısına sahip se , o zaman kılıçla ölmeyecek kadar güçlü olması lazımdır. Bence Sultan'a yalaklık olsun diye yazılmış doğma.

Bunun anası rum babası Türk olunca mı böyle oluyor anlamadım. Tamamı ile dogma.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.