Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
372
Cevap
14
Favori
62.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

Bi çok padish poposunu! kaldıramazdı bunu mu kaldıracak ? Bunlar hep o padişahların kudretlerini göstermek için onlara verilen hediyeler idi.

Yavuz Sultan Selim ömrü muharebelerde geçmiş hem bir şair hem bir savaş sanatkarıdır.
    4.Murad yeniçerilerin saray ve İstanbul üzerindeki baskısı artınca yeniçerileri bastıran bostancılar ve baltacılarla İstanbul'u kan gölüne çevirmiş ve tebdil olarak savaştığı kayıtlarda geçer.
    Daha onlarca örnek veririm sana ama
    1.İbrahim psikolojik sorunları nedeniyle padişahlık görevini yerine getirememiş iç karışıklıklara neden olmuştur.
    Başka poposunu kaldıramayan padişah söyleyemezsin bana.
    Ve en önemlisi SÖĞÜTTE KURULMUŞ KÜÇÜK BİR BEYLİKTEN CİHAN İMPARATORLUĞU KURMUŞLARDIR.
    NASIL BİR KUYRUK ACISI BIRAKTILARSA SİZDE BUGÜN BİLE ÇİRKİN HAKERETLERDE BULUNUYORSUNUZ.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Mangalay

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Cokme ne demek arkadas savas bu yenilirsen bazi seyleri kaybedersin.ellerinden tutan olmadi savunmasinlar diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tutunkolonyasi

quote:

Orijinalden alıntı: Mangalay

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Cokme ne demek arkadas savas bu yenilirsen bazi seyleri kaybedersin.ellerinden tutan olmadi savunmasinlar diye

o çökmüş bu çökmüş mantığı ilk insanlara kadar gider öyle bir mantık mı var onlarda bi şekilde zamanında ele geçirmiş yerleşmiş e bizden onlardan aldık yerleştik bu kadar basit

• 2.7 metre kılıç mı olur lan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kılıç 3 metre değildi belki ama rahat 50 kilo vardır bu dökme demirden adam boyundaki satır

görüntüsü bile korkunç

• ve resim uçmuş...
     Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkkant

quote:

Orijinalden alıntı: Hasaza

Topkapı sarayında ki en büyük kılıçlar bunlardır.14. yy Macar kılıçları. Yukarıdan aşağıya 208, 270, 173 cm.

Kılıç bu kadar büyükse, bunu kullanan adamı merak ettim

HOBBİT DEĞİLLERDİ TABİYKİ DE

bu kılıçlar galiba 2 elle tutuluyor ama çok ucuzmuş ya

• Konuyu baştan sona okudum ve hala bizans soyunun devam ettiği kanısına vardım.
    Elin fransızı kıytırık napolyon ile övünürken bizimkiler osmanlıyı kötüler olmuş yazık.

Adamlardaki zihniyet bu olunca ecdada saygı beklemek aptallık olur.
  • Temsili kılıç bence bunlar

ayrıca bunu kullanan birisi kalkan kullanamaz bence.Değişik birimler kullanıyordur bu kılıçları sadece.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    temsili değil, gerçekten kullanılmış kılıçlar.. çift elle kullanılıyordu, kalkan yoktu bu yüzden ama askerler zırhlıydı.. dediğin gibi değişik birimler kullanıyordu, savaşlarda atın üzerlerinde kullanmıyordu tabi, piyade, zırhlı askerler tarfından çiftelle kullanılıyor, pek fazla savurma olmuyor, direk vuruş üzerine kullanılıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 5 Haziran 2014; 16:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShunGokuSatsu

Konuyu baştan sona okudum ve hala bizans soyunun devam ettiği kanısına vardım.
    Elin fransızı kıytırık napolyon ile övünürken bizimkiler osmanlıyı kötüler olmuş yazık.

Bunu yapan provakatör akpliler çıktı hala paylaşıyorsunuz aynı şeyi

Konuya gelirsek vay be nasıl kullanıyorlardı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Protez Bacaklı Çekirge

quote:

bu da muhtemelen sivil polistir değil mi ?

• quote:

quote:

quote:

Evet öyle, sen a haber izlemeye devam et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya gidin adam tek eliyle 250 kiloluk gürz ile savaşıyormuş. Hadi ağırlığı geçtim 250 kiloluk gürz ne kadar büyük olur hiç aklınız alıyor mu? İnsan elinin tutacağı kadar ince olan kısmı kalanını nasıl rahatlıkla tutuyor?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Seyit_Ali_%C3%87abuk

Buyrun size gerçek hikaye. Adam o ağırlığı savaş sırasında kaldırmasına rağmen dışarıda kaldıramıyor. Bakın adamın kaldırması bile efsane oluyor siz diyorsunuz ki diğeri tek eliyle kaldırıp savaşıyor. Daha vücut geliştirmede o ağırlıkla yapılan arm curl yok gelmişsiniz "Eski insanlar güçlüydü." diyorsunuz. 500 yıldan az sürede insan nasıl bu kadar geriliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

2.7 metre kılıç mı olur lan ?

1 metre = 100 santimetre
    1 dakika = 60 saniye hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet öyle, sen a haber izlemeye devam et

Adam ifşa oldu hala konuşuyorsunuz ya neyse uzatmayacağım.
    Kısaca, türkler istanbulu işgal etti diyen zulüm 1453'te başladı da der kardeşim. Ecdadımızın yaptıklarıyla övünüp hatalarından ders çıkarmadığımız sürece bizden hiçbir şey olmaz.

• Tarih bilmeyen cahil gelmiş burada adamların şehrine çökmüşuz diyor. 2. Murat öldükten sonra kac yuz koy Bizans tarafindan basilmis da kac bin müslüman ve hristiyan ölmüş. Haçlı seferleri sirasinda ust olarak kullanılmış. Adamlar Fatih cani sıkılmış da Istanbulu o yuzden almış zannediyorlar.

Edit:Kimisi gelip Turk tarihçilerin yazdıklarına mi inanmıyorsun diye çıkışabilir. Sadece Turk tarihcilerinden edindiğim bilgi değil bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa34 -- 5 Haziran 2014; 17:07:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Ya gidin adam tek eliyle 250 kiloluk gürz ile savaşıyormuş. Hadi ağırlığı geçtim 250 kiloluk gürz ne kadar büyük olur hiç aklınız alıyor mu? İnsan elinin tutacağı kadar ince olan kısmı kalanını nasıl rahatlıkla tutuyor?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Seyit_Ali_%C3%87abuk

Buyrun size gerçek hikaye. Adam o ağırlığı savaş sırasında kaldırmasına rağmen dışarıda kaldıramıyor. Bakın adamın kaldırması bile efsane oluyor siz diyorsunuz ki diğeri tek eliyle kaldırıp savaşıyor. Daha vücut geliştirmede o ağırlıkla yapılan arm curl yok gelmişsiniz "Eski insanlar güçlüydü." diyorsunuz. 500 yıldan az sürede insan nasıl bu kadar geriliyor?

hocam gözünü seveyim kafadan uydurma.. bak yukarıda yazmışım,bilmeden etmeden yok arm kurl'den yok bilmem enden bahsediyorsun.. bu adam o gürzü kaldrmışki hala konuşuluyor yani bunu idrak etmek çok zor değil.. al sana gerçek hikaye:

"Mevcut yazılı kaynaklara bakılarak tespit edilen "târihî" gerçekleri boş ve asılsız iddiâlarıyla "tahrif" etmeye çalışan, kendi zan ve kuruntularını "gerçek târih" diye halka yutturmaya kalkışan seviyesiz tahrifçiler, şimdi de Sultan IV. Murâd'ın 250 kiloluk bir topuzu tek başına kaldırabildiğini gösteren rivâyetleri dillerine dolayarak, bu târihî kayıtların "Aklın-mantığın kabul edeceği bir şey olmadığını" söyleyip "uydurma" olduğu yalanını ortaya atmışlardır.

Hâlbuki Sultan IV. Murâd'ın 200 okka (256.589 kg.) ağırlığında bir topuzu kaldıracak derecede güçlü olduğu, bu devri bizzat idrâk etmiş olan Na'îmâ'nın "Ravzatü'l-Huseyn fî Hulâsati Ahbâri'1-Hâfıkeyn", ya da "Târîh-i Na'îmâ" adıyla bilinen meşhur vekâyî-nâmesinde açıkça zikredildiği gibi; yine pâdişâhı görmüş olan ünlü Türk seyyâhı Evliyâ Çelebi'nin "Seyâhat-nâme"sindeki kendi müşâhadesine dayanan tasvirleri ve Kâtib Çelebi'nin "Fezleke"sindeki nakilleriyle de kesin olarak tasdik görmektedir."

bak burda da kaynaklar var.. kaynak mı istiyorsun buyur:

http://www.hakikat.com/dergi/186/hyilmaz186.html

yetmedi al bak buda var:

http://blog.milliyet.com.tr/iv-murat-in-olaganustu-kuvveti/Blog/?BlogNo=374006

hadi bunlarda yetmedi bak buda var:

http://www.radikal.com.tr/hayat/iv_muratin_evliya_celebiyle_karsilasmasi_ve_hareme_dair_bir_sir-1036920

hala arm curl dü bilemem neydi.. şimdi senin kendince mantığından uydurduğun şeye mi inanalım, yoksa bunca kaynağa mı inanalım

• quote:

Orijinalden alıntı: safa34

Tarih bilmeyen cahil gelmiş burada adamların şehrine çökmüşuz diyor. 2. Murat öldükten sonra kac yuz koy Bizans tarafindan basilmis da kac bin müslüman ve hristiyan ölmüş. Haçlı seferleri sirasinda ust olarak kullanılmış. Adamlar Fatih cani sıkılmış da Istanbulu o yuzden almış zannediyorlar.

Edit:Kimisi gelip Turk tarihçilerin yazdıklarına mi inanmıyorsun diye çıkışabilir. Sadece Turk tarihcilerinden edindiğim bilgi değil bunlar.

Kardeşim bunların hiçbir şeyden haberi yok bilse , açıp okusa böyle şeyler söylemez. Biri çıkmış çökmüş diyor öbürü 10 katı ordu vardı çok büyütülecek birşey yok diyor, bilmiyor ki o surların önünden kaç hükümdar kaç devlet eli boş dönmüş. İstanbul fethedilene kadar nasıl bir süreç yaşanmış bizans neler yapmış açıp okumuşlar mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: safa34

Tarih bilmeyen cahil gelmiş burada adamların şehrine çökmüşuz diyor. 2. Murat öldükten sonra kac yuz koy Bizans tarafindan basilmis da kac bin müslüman ve hristiyan ölmüş. Haçlı seferleri sirasinda ust olarak kullanılmış. Adamlar Fatih cani sıkılmış da Istanbulu o yuzden almış zannediyorlar.

hocam öyle bünyeler varki, adamı al zaman makinesine koy o günlere götür, göster.. yine inanmaz
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.