Şimdi Ara

Faturasızdan faturalıya geçince vergi ödeniyor mu? Prosedürü bilen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün faturasız hattımı 19'luk tarifeli faturalı hatta geçirecektim. Ama işlem yapacağım yerde ilk ay 30 liraya yakın bir vergi ödeyeceğim söylendi. Bunun engellenmesi için hattı önce Turkcell'e taşıyorlarmış, sonra Turkcell'den Avea faturalıya taşıyorlarmış. Böyle olunca vergi gelmiyormuş.
    Müşteri hizmetlerini arayacaktım gün içinde ama unuttum, şimdi de geç oldu.
    Bilgisi olan var mı bu durumla alakalı?
    Böyle saçma şey mi olur ayrıca? Ben 8 yıldır Avea kullanıyorum bir de vergi mi ödeyeceğim?
    Yarın da son günü aksi gbii 19'luk tarifenin.

• Dediğin gibi ben avea konturlu hattı vodafone a geçirdim herhangi bir vergi olayı olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Bugün faturasız hattımı 19'luk tarifeli faturalı hatta geçirecektim. Ama işlem yapacağım yerde ilk ay 30 liraya yakın bir vergi ödeyeceğim söylendi. Bunun engellenmesi için hattı önce Turkcell'e taşıyorlarmış, sonra Turkcell'den Avea faturalıya taşıyorlarmış. Böyle olunca vergi gelmiyormuş.
    Müşteri hizmetlerini arayacaktım gün içinde ama unuttum, şimdi de geç oldu.
    Bilgisi olan var mı bu durumla alakalı?
    Böyle saçma şey mi olur ayrıca? Ben 8 yıldır Avea kullanıyorum bir de vergi mi ödeyeceğim?
    Yarın da son günü aksi gbii 19'luk tarifenin.

Yok öyle birşey. Yani hattı faturasızdan faturalıya geçirince vergi ödemesi olayı. Ama şöyle bir olay var:

Aveada nefes alsan paralı oldugu için (mesela tarife değiştirmek bazı tarifelerde paralı, mesela faturasızdan faturalıya geçmek 30 TL, kullanım dakikalarını sorgulamak 0.99 TL, vb) bunu vergi diye sallamışlar. Vergi filan değil. Avea'nın kestiği bir ücret.

Bu yuzden Avea kullananlar bazen tarife değiştirirken gercekten de önce başka bir operatöre geçip, sonra tekrar Avea'ya dönüyorlar.

Ama bu olay için bu şekilde yaparsan 19 luk tarifeyi 19 TL olarak kullanamazsın, çünkü internet sitesinde şöyle bir ibare var:
    http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturali/19luk_tarife.shtml?pagemenu=tarifeler.faturali.19luk
    Detaylarda:
    25 Mayıs 2010 tarihinden sonra numarasını diğer operatöre taşıyıp, sonrasında tekrar Avea'ya taşıyanlar için aylık ücret vergiler dahil 29 TL'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witter -- 31 Temmuz 2010; 9:20:35 >

• Doğru söylemişsin Witter.

Hatta şöyle bir olay daha olmuştu. Eşim Avea kullandığı dönem faturalıdan faturasıza geçmek istemişti ve 27 TL ücret yansıtılmıştı son faturasına. Meğer 150 kontör bedeli ücret yansıtılıyormuş faturasızdan faturalıya geçişte ve faturalıdan faturasıza geçişte. Eğer o zaman hattımı kapatırım diye tehdit edersen o ücret yansıtılmıyormuş ama o dönem bu detayı bilmiyorduk tabii. Zaten şu anda 150 kontör bedeli 30 TL. Hatta sonra tarife değiştirmek istemişti, Hepsi1 tarifesinden Mobil Öğrenci tarifesine geçecekti ona da 10 TL mi neydi tam net hatırlamıyorum o kadar ücret kesilecekti ve vazgeçmişti. Sabah 5 aksam 5 yapmaya başlamıştı. Avea gerçekten enteresan bir operatör.. Sanki dersin ki hakim konumda olan kendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeTha
    Doğru söylemişsin Witter.

Hatta şöyle bir olay daha olmuştu. Eşim Avea kullandığı dönem faturalıdan faturasıza geçmek istemişti ve 27 TL ücret yansıtılmıştı son faturasına. Meğer 150 kontör bedeli ücret yansıtılıyormuş faturasızdan faturalıya geçişte ve faturalıdan faturasıza geçişte. Eğer o zaman hattımı kapatırım diye tehdit edersen o ücret yansıtılmıyormuş ama o dönem bu detayı bilmiyorduk tabii. Zaten şu anda 150 kontör bedeli 30 TL. Hatta sonra tarife değiştirmek istemişti, Hepsi1 tarifesinden Mobil Öğrenci tarifesine geçecekti ona da 10 TL mi neydi tam net hatırlamıyorum o kadar ücret kesilecekti ve vazgeçmişti. Sabah 5 aksam 5 yapmaya başlamıştı. Avea gerçekten enteresan bir operatör.. Sanki dersin ki hakim konumda olan kendisi.

Ekstra parayı çok seviyor hocam Avea, MH aradım 3G ye gecmek için (6 kere mesaj attım gecmeyince) goruntulu konuşma yaparsam 20 saniyede bir 60 kurus alirlarmis

• Müşteri Hizmetlerini aradım şimdi. 30 lira gibi bir ücret yokmuş. 6 ay boyunca 19 lira ödeyecekmişim.
    Bu 30 lira mevzusunu dün bana bir Avea bayisi söyledi. "Gidin tekrar sorun eğer yine aynısını söylerlerse oradan bizi arayın" dediler. Bi gideyim bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.