Bilgisayarımda ben fark etmeden alttan bir program çalışıp 2 -3 sn.'liğine sanıyorum cpu'ya yükleniyor. Bunu oyun oynarken fark ediyorum cs, veya lol de fps'im anlık olarak düşüyor. bir süre yoktu ama nasıl olduğunu bilmiyorum tekrar geri geldiler ve görev yönetcisinden ne oldugunu bulamıyorum.
Bana yardım edebilecke birisi varsa process monitör ile logları paylaşabilrim ya da ne önerirseniz birisine bakması için bi şekilde log göstermem gerek. sorunun öyle anlaşılabileceğine inanıyorum.
İ5 iştelemci toshiba dizüstü bilg. kullanıyorum, windows 8.1
şimdiden teşekkürler.
online oyunlarda fps düşmesi olabilir
yok zaten fps, ısı kaynaklı çok yüksek değil onda tamamım da daha önceden normal oynayabiliyodum. ya windows update'lerle alakalı bir şey oldu ya da driverlarla alakalı bişiler var diye düşünüyorum.
fps stabil giderken bi 2-4 sn arası düşüyor sonra geri düzeliyor. altta bi program açılıp kapanıyor gibi ama fark edemiyorum ne olduğunu log ile anlaşılabileceğine inanıyorum
Eğer dediğin gibi görev yöneticisinde göremediğin bir uygulama varsa %80 virüstür. Anti virüs çalıştır belki bulur bir şeyler. Bunu sen de tahmin etmişsindir sanırım, bunun dışında bilgisayarı boşta bekletirken bak bakalım cpu da olağan dışı dalgalanmalar oluyor mu
virüste değil çünkü sistemi baştan yükledim, driverları ve updateleri de yaptım. ve malware + spyware ve antivrüslerle temizlettim.
task managerda görünmüyor çünkü dediğim gibi 2 ila 4 sn arası duruyor. çok uzun durmuyor. task manager da bazen system dosyaları artıp düşüyor ama tabi anlaması mümkün değil yapar mı yapmaz mı gereklimidir yaptığı vs.
ekran kartı driver'ım güncel ama ondan olabilir belki tam emin değilim. belki da tamamen başka bişey. işte sistem bilgisi olan birinin log bakarak anlaya bileceğini umuyorum