Şimdi Ara

Fazla parası olmayan için Bir İşyeri kurarken Kiralamak mı Mantıklı Yoksa Satın Almak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Fazla parası olmayan için Bir İşyeri kurarken Kiralamak mı Mantıklı Yoksa Satın Almak mı?

(En Son Oy Tarihi: 27.10.2017)
Giriş
  • Fazla parası olmayan için Bir İşyeri kurarken Kiralamak mı Mantıklı Yoksa Satın Almak mı?

Ben işleri büyütmek istiyorum.
    Ama mülk ün çok pahalı olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz.

Kadıköy'ün göbeğinde bir dükkan almak 2milyon 3milyon tl...Ya da İstasyon alsam yine fiyatlar yüksek...
    Ben kiralama olarak düşünüyorum.

Elde sermaye bile olsa 2 milyonu bir yere bağlamak mantıklı gelmiyor...
    En kötü yapmayan dükkan bile 150.000tl değerinde... 150.000tl lik bir dükkanın kirası da 500 tl vermek daha mantıklı.
    2milyonluk bir yer içinde 20.000tl kira daha mantıklı gibi duruyor.

Daha önce iş yapılan bir forum sitesinde sordum.
    Kiralamak mantıklı diyor.
    Fakat sen işyeri büyütünce müşteri senin değişmeyen adresinde görmek ister diyor.

Size sorayım dedim?

• Öncelikle kiralamak daha mantıklı tabii ki. Işler tutar da büyürse, elinizde sermaye de varsa satın alabilirsiniz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesela iş yapan bir abimiz var...
    7500 tl kira ödüyor...iş yapmasına rağmen, 1.500.000 tl yi bir yere bağlamıyor.
    mülk çok pahalı olduğu için...

işleri büyütmek isteyen biri sürekli mülk alarak işleri nasıl büyütebilir?
    kısacası imkansız gibi geliyor?
  • Paranız yoksa 2'side mantıksız
  • 7500 tl ye bir dükkan kiralarsan 3 ayda bir vergi dairesinede 7500 tl ödersin.
  • Örneğin: 2010 yılında kiraladığımız bir iş yeri için aylık 500 TL. net kira ödüyoruz.
    Kira net ise stopajını hesaplamak için brüte çevirmemiz gerekiyor.
    500 TL. net kiranın brütü: 500 / 0,80 = 625 TL’dir.
    bununda stopajı %20 625 x 20/100 125 TL’dir.
    Muhtasar beyanname düzenlenirken beyannameye brüt kira tutarı yazılır,
    stopaj kısmınada; brüt kira x 20/100 = stopaj formülü kullanılarak hesaplanan stopaj yazılır.

buna göre ise vergi dairesine ödenen stopaj 7500 tl üzerinden 3 ayda 5625 tl yapıyor.
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Satin almak mantikli geliyor bana isi yaptiginiz yer tutmazsa kontrati bozma olayi felan bayaa masraf olmazmi dukkan sizin olursa satar baska yere gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LusT

Satin almak mantikli geliyor bana isi yaptiginiz yer tutmazsa kontrati bozma olayi felan bayaa masraf olmazmi dukkan sizin olursa satar baska yere gidersiniz.

kontratın maliyeti çok çok düşüktür...

ama bir dükan bir tesis almanın maliyeti milyonlardır.
    iş yapmayan bir tesisi sattığınız zaman zarar milyonları yine bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clioauthentique

quote:

Orijinalden alıntı: LusT

Satin almak mantikli geliyor bana isi yaptiginiz yer tutmazsa kontrati bozma olayi felan bayaa masraf olmazmi dukkan sizin olursa satar baska yere gidersiniz.

kontratın maliyeti çok çok düşüktür...

ama bir dükan bir tesis almanın maliyeti milyonlardır.
    iş yapmayan bir tesisi sattığınız zaman zarar milyonları yine bulur.

benim demek istedigim su mesela adam kontrat yaparken depozito istiyor veya 6 aylik kontrat yapiyorsunuz 1. ayinda isin tutmadigini anladiniz bozmaniz gerekli onun maliyetidemi dusuk pek bilmiyorum ama

• İstanbulda aynı yerde 15 + senedir kiracı olan bir çok esnaf,satıcı mevcut.Yalnızca son çıkan yasada 10 senelik kiracının sorgusuz sualsiz çıkarılabilir olması kimisini korkutsa da,bu tarz esnafların çoğu artık mülk sahibiyle dost olmuş durumda.Kısacası kesinlikle ama kesinlikle mülk satın almak mantıksız.İşler büyüdüğünde örnek veriyorum 5000 lira kira verecekken 5500 verir yine mülk sahibini tavlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clioauthentique

mesela iş yapan bir abimiz var...
    7500 tl kira ödüyor...iş yapmasına rağmen, 1.500.000 tl yi bir yere bağlamıyor.
    mülk çok pahalı olduğu için...

işleri büyütmek isteyen biri sürekli mülk alarak işleri nasıl büyütebilir?
    kısacası imkansız gibi geliyor?

Söylediğiniz yerlerde dükkanı alıp hemen satsanız da zarar etmezsiniz ki sürekli değeri artan yerler oralar. Tabii küçük bi semtte dükkan alırsanız zarar etme olasılığınız daha yüksek olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.