Huo Yuanjia, çok tanınmış bir dövüşçü olan babasının herkesin önünde yenilmesinden duyduğu utançla gelecekte çok büyük bir dövüşçü olmaya yemin eder. Yıllar sonra amacına ulaşsa da, yaşadığı büyük bir trajedi, hayatının ciddi şekilde sarsılmasına neden olur. Ama herşeye rağmen yılmadan savaşına devam edecektir. Çin Savaş Sanatları Ustası Huo Yuanjia''nın (1869-1910) hayat hikayesinden uyarlanan filmde, Jet Li, dövüş sanatlarındaki ustalığını yeniden konuşturuyor. Hero ve House of Flying Daggers gibi türünün en iyi örnekleri olan filmlerin yapımcısı Bill Kong yine bu filmde yapımcılık koltuğunda oturuyor.
Arkadaşlar muhtemelen izleyenleriniz vardır ama ben bu muhteşem filmi izlemeyenlerinde izlemesi için böyle bir konu açayım dedim.Bu film hayatımın en iyi 3 filmi sıralamasına girmeyi başaran müthiş bir dram filmi.Başrollerde uzakdoğu sinemasının bir numaralı ismi Jet Li var.Film doyurucu aksiyon sahneleri yanında insanı derinden etkileyen bir konusu var.Kibirin,kinin ve bazen aşırı hırsın insanı ne duruma düşürdüğünü gösteren ders verici bir yapım.Ayrıca film çeşitli ödüllerde almıştır;
HONG KONG FILM ÖDÜLLERİ: EN İYİ FİLM EN İYİ ERKEK OYUNCU EN İYİ KURGU EN İYİ FİLM MÜZİĞİ EN İYİ AKSİYON KOREOGRAFI EN İYİ SES EN UMUT VADEDEN OYUNCU ÖDÜLLERİ!!!
NOT:Film genelde 90 dk lık versiyonu ile piyasada.Ben 2 yıl önce kısa versiyonunu izledim.Geçen günü 40dk daha uzun versiyonunu izledim ve bir çok önemli sahnenin kesilmiş olduğunu gördüm.Uzun versiyonunu izlemenizi tavsiye ederim.
İzlemeyenlerin mutlaka izlemesini öneririm.Gerçek ve ders veren bir hayat hikayesi.İzleyen arkadaşlar varsa yorumlarını burada paylaşsınlar.
2006-2007 Filmi Olması Lazım Çok iyi Bir Film Jetli Nin Bana Göre Hero Dan Sonraki En İyi Filmi
Bende seyrettim. Güzeş bir film. Jetlinin bu tarz filmlerinde Hero ve bu filmi beğenmiştim. Jet linin yeni çıkan Forbidden Kingdom (Jackie Chan ile oynadığı) filmini ise pek sevmedim.
Off ne filmdi o ya.Ama sonu çok üzücüydü.
Baya önce izlemiştim film güzel sonu kötü bitti fakat hoşuma giden birşey vardıki dublajlı izlerken küçük çinli çocuğun diyaloğu ve kadın ile jet li nin diyaloğu.
Çocuk Jet li ye : Sen çok uyuyorsun bu yüzden sana öküz dicez
Jetli : Adımı bile bilmiyorsun Kadın : Seni hep öküz olarak anımsıcaz.
Hero bunun yanında ufak kalır çok iyi bir film
Konu için teşekkür ederim, en kısa zamanda bu fimi izleyeceğim.
kesinlikle tavsiye ederim pişman olmazsın.İzledikten sora yorumunu paylaşırsan sevinirim. Bu arada Hero ile bu filmi kıyaslamak bence biraz hata.Hero biraz daha fantastik ögeler taşıyan(havada uçma,duvarda yürüme gibi.)bir film.Fearless ise gerçekci sahneleri ile insanı etkilemeyi başarıyor.Ben Heroyu izlerken sıkıldığımı hatırlıyorum(Jet Li'nin oynamasına rağmen.).
quote:
Orjinalden alıntı: kamil8135
Konu için teşekkür ederim, en kısa zamanda bu fimi izleyeceğim.
yoruma gerek yok indirmeye başladım...
Gerçekten güzel filmdi ama ben bu filmin İngilizce dublajlısını izlemiştim, o kadar iğrenç o kadar basit bir dublajdı ki ve altyazı da çok kötüydü alakasız alakasız çevirmişlerdi bazı yerleri bu eksiler filmin etkileyiciliğini olumsuz etkiledi, orjinal dilinde düzgün bir altyazıyla izleseydim çok daha begenirdim filmi buna da eminim
Çok GüzeL ßi fiLm 10 defa ßelkide daha fazLa izLemişimdir ßu fiLmii
ArşivLerde mutlaka oLması Gereken fiLm
yha ben bu filmi izliyorum
cinema-alem.com (- yok) die bi siteden ses qeLmiyor nedenini biliyormusunuz?
codec problemi olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: castibaby
yha ben bu filmi izliyorum
cinema-alem.com (- yok) die bi siteden ses qeLmiyor nedenini biliyormusunuz?