< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (4500. sayfa)
-
-
yuhunuz. artık bu kadar olmaz. ne kadar taraflı olsalar da, kendilerine defalarca yapılan kıyaklardan azıcık da olsa rahatsız olan, gerçekten içinde adaletin kırıntısını taşıyan geseliler de olabilir, sözünü tamamen boşa çıkarmışsınız.
yaşattıklarınızın aynısını yaşamadan ölmeyin e mi?
-
UEFA sitesine göre ligin en çok şampiyon takımı Fenerbahçe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmiyorum tek tek incelemedim.
Tebrik ederim o zaman.
Hangi ligin sampiyonusunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
UEFA Türkiye ligi olduğunu söylüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 3 Ocak 2025; 11:13:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tebrik ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
10 yaşından beri yani 1990'dan beri futbol takip eden bir insanım. 35 yıllık bu süreçte FB en iyi topu oynatan teknik adam Löw dür. Özellikle iç saha maçlarında makine gibi işleyen bir oyun vardı.
Ligin ilk yarısını 9 puan önde bitirdi. İkinci yarı Samsung maçında Metin Diyadi'nin ayağı kırılınca takım çöktü. Hocanın yönetimden tek bir isteği olmuştu Aziz Yıldırım o istediğini yapsaydı herşey çok farklı olacaktı. Löw bir tane Psikolog istedi. Onu getirseler takım kendine gelip şampiyon olurdu yapmadılar.
Metin'in ayağı kırınca o maçtan sonraki maçlarda hiç bir oyuncu ikili mücadeleye girmemeye başlamışlardı. Taki son haftalardaki Bjk maçına kadar. O maçta da bir tane pozisyonda Uche ikili mücadeleye girdi orada da onun ayağı kırıldı ondan sonra zaten film tamamen bitti.
O takım şahane top oynuyordu. Takımın ve Hocanın kaderinin döndüğü pozisyon Samsun maçında takım kaptanının ayağının kırılması olmuştu. Metin Diyadin sakatlanmasa o takımın elinden kimse şampiyonluğu alamazdı.
O yıllarda Gençlerbirliği baş belamızdı. İçeride dışarı da adamlar bizi yenip duruyordu. Löw yönetiminde ligin ilk yarısında oynanan maçta adamları ezip geçmiştik. 3-0 filan mı ne yenmiştik ama 10-0 bitecek top oynamıştık. Maç bittiğin de bir kaç oyuncuya baya sövmüştüm. Tarihi skor alacağınız maçta o goller nasıl kaçar diye.
Gecen sene kötü oynadığımız bir maçta o oyuna rağmen 5-6 mı ne atmıştık. Bir de gecen sene baya maçı farklı kazandık ve çoğunda maçlar neredeyse 1-0 filan başlıyordu.
Gecen sezon Duran toplardan ne goller atıyorduk. Tadic'in kullandığı taç atışlarını hatırlıyorum. Bu sene öyle goller hiç atmadık. O golleri atan ve pasları verenler hala takımda değişen tek şey takımın başındaki teknik adam. Teknik adam değiştiğinde o golleri de atmıyorsan demekki o gollerin atılmasında teknik adamında payı varmış.
Bu sene taç atışlarını bile doğru düzğün kullanmıyoruz. Kornerler de de ya direk orta yapılıyor ya pas veriyor diğer pası alan orta yapıyor. Hepsinde hemen hemen aynı bölgeye orta yapılıyor. Gecen sene böyle değildi. Ceza alan içinde farklı yerlere orta yapılırdı. Ceza alanı dışına bile top atılır orada biri varsa vurmaya çalışırdı. Serbest vuruşları bile bu sezon kötü kullanıyoruz.
Organize şekilde durun top kullanmyı geçtim atak bile yok. Gecen sene önceden çalışıldığı belli olan bir sürü golümüz var. Hem duran top olarak hem hareketli topta. Bana bu sezon bir tane çalışılarak atılmış gol yazsın bir renktaş. Yazamaz.
Yerin dibine soktuğumuz (Bende hocayı gecen sene çok eleştirdim)İsmail Kartal'ın takımına bakın bir de bazı arkadaşların göklere çıkardıkları Mourinho efendinin takımına.
Mourinho'dan menmun olan varsa evinde misafir etsin ama hem kendi hem Mourinho hocası FB den uzak dursun.
Bu takımın başına bir daha Portekizli hoca getiren ve onu destekleyen her kim olursa olsun bu saatten sonra net haindir ve FB filan değildir.
Son olarak İsmail Kartal'ın adı İsdinho olsaydı bir de Mourinho gibi biraz şovmen olsaydı kaçan şampiyonluya ve hatalarına rağmen srf gecen sene oynattığı oyun yüzünden FB tarihinin en az eleştirilen hocası olmuştu ve neden gönderildi diye şuan hem kongire üyeleri hem taraftarın büyük kısmı yönetimden hesap soruyordu olurdu.
Evet kendi adıma günah çıkarıyorum gecen sene İsmail Kartal'ı eleştirmiş biri olarak.
Ama bunu yapmayacak arkadaşlar var çünkü bir kısmında da bunu kabul edebilecek erdem ve cesaret yok. Bir kısmıda Mourinho gelsin diye çok istediler ve bu sebeple ona laf edemiyorlar.
Bir de İsmail Kartal gecen sene şampiyon yapsaydı hatta yanında konferans ligini de alsaydı ilk hatasında laf edecek olanlar bir şey diyemiyor. Onları da unutmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 3 Ocak 2025; 12:2:14 >
-
inşallah survivor arçelik tüpraş hakkında falan konuşuyorlardır
inşallah fenerbahçenin kadro mühendisliğini yapmıyorlardır
-
Unutmadan. FB den sonra İsmail için ne yapmış deniyor. FB tarihinde FB şampiyon yapmış isimlerde FB den sonra ne yapmışlar onada bir baksınlar. Ben söyleyim isterlerse. FB şampiyon yapmış hocaların da FB den sonra koca bir sıfır kariyerleri var.
Aykut Kocam'an FB den sonra elle tutulur kariyeri yok
Daum FB den sonra elle tutulur kariyeri yok
Zico FB sonrası kısa süre teknik adamlık yaptı artık danışman ve yardımcı adamlık yapıyor.
Ersun Yanal FB sonraı tepe taklak olan bir kariyer. TS çalıştırdı tutunamadı. Şimdi nerede ne iş yapıyor.
Kısa lafın özü FB den önce veya sonra teknik adamların ne yaptığının zerre önemi yok.
Bu dördü FB şampiyon yaptı İsmail yapamadı diyen olacak. Evet ama çok önemli bir ayrıntı var. Hiç birin elinden bir şekilde göz göre göre ve bariz şekilde şampiyonluğu çalınmadı. Aykut sonradan çalınmaya çalışıldı ama sonuçta lig devam ederken çalınmadı.
İsmail Kartal'ın ilk geldiği yıl otobüs kurşunlandı takım ölümden döndü. O olay olmasa o takım şampiyon olabilirdi.
Ayrıca bu 4 hocadan farkı o kadar laf ettiğimiz adam bazı hatalarına rağmen kendini azda olsa geliştirmiş biri. FB de ilk defa teknik adamlık yaptığında Aykut Kocam'an gibi defansif oynatmıştı. Takım otobüsünün kurşunlandığı yıldan söz ediyorum. O takım çok iyi oynamıyordu ama maçları kazanacak skorları alıyordu.
İkinci geldiğinde 6. sırada olan ve geriye yaslanarak oynayan takımı aldı ofansif oynayan bir takım yaptı. Ligin ikinci devresi en çok puan alan takım ve en iyi topu oynayan takımı yaptı. Gecen sene geldi. Jesus'un ofansif oyununu daha geliştirdi ve bir de üstüne aynı anda defansı da yaptırdı.
Gecen sene GS dan çok daha iyi oynayan bir takımdık. Ne zaman ikinci yarı takımın pili bitti ve Fred sakatlandı takım düştü.
Evet hocanın yedek bir oyun planı yok. Evet işler kötü gidince çözüm bulamıyor. Evet yanlış oyuncu aldırdı. Ama yerine gelen Mourinho bakıyoruz İsmail hocadan neyi farklı yaptı. Ben söyleyim hiç bir şeyi aksine daha kötü hatalar yapıp duruyor ve hatalarından ders çıkarmasını geçtim ısrar ediyor. Bir de utanmadan son maçtan sonra suçu oyunculara atıyor. Ali efendide hocaya hak verirmiş gibi kararlar alıyor.
FB tarihinde işler kötü gidince taktik değiştiren kaç hoca var. Ben yazayım sıfır. Aykut, Daum, Zico ve Ersun'un bile yanlış yaptırdığı transferler var.
İsmail Kartal'a Krunic aldırdı diye tonca laflar edildi ettik. Mourinho daha beterlerini aldırdı ve aldırdığı bir oyuncuyu da orta alan yerine stoperlerin arasında oynatıp duruyor kimse ses çıkarmıyor. Neden çünkü adı Mourinho çünkü dünyanın en iyi 5 teknik adamından biri.
Sahada maçı hocaların veya oyuncuların kariyerleri kazandırmıyor. Geçmişte ne yaptıkları kazandırmıyor. Şuan yaptıkları kazandırıyor veya kaybettiriyor.
Edeceğim son söz ağır olacak belki ama şuana kadar izlediğimiz Mourinho efendi İsmail Kartal'ın ancak getir götürünü yani ancak ayak işlerini yapar. Daha ötesi olamaz.
FB deki performansıyla Mourinho net söylüyorum İsmail Kartal'ın ayağındaki tırnağı olamaz.
Bu lafları gecen sene dahil İsmail Kartal'ı eleştirmiş biri olarak söylüyorum.
O sebep kalkıp sakın bana kimse sen İsmail Kartal fanısın filan demesin çünkü değilim öyle biri olsam Mourinho gitsin İsmail gelsin yazardım ama öyle bir şey yazmayacağım çünkü dünyada sayısız teknik adam var. Onlardan biri artık gelmeyi.
5-10 adam arasında gidip gelen bir kulüp olduk. Bundan artık çıkmalıyız. Başarıya aç ve dünya futbolunda kendine yer edinmek isteyen bir teknik adam gelmeli. İsminin önemi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 3 Ocak 2025; 12:36:1 >
-
amrabat trabzon macinda gol attigi icin pacayi kurtardi, jesus zamanindaki araodan farki yok, kanatlara uzun top atmak haric vasfi yok. kesicilik hak getire, yedigimiz her golde rakibe eslik ediyor paralel kosularla
15 milyon euro cope atildi, yine cok bilmis fener taraftarinin baskisi yuzunden krunicin maasinin bir kismini odeyerek kizilyildiza bedavaya verdik. yemin ederim akil tutulmasi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahmet ve Berke'yi GS'nin elinden kurtarmamız lazım. Dzeko olmayacak seneye, Cenk belirsiz. Berke gibi ayağı düzgün, Fenerbahçe'li potansiyelli yerli kaleci de bulamayız. Sakın.
-
Kutucuyu bilmiyorum ama Livakoviç varken neden Berke'yi istiyorsunuz ki? Berke Livakoviç'ten iyi kaleci mi? Hem ben GS'de başarılı olmuş Türk kaleci hatırlamıyorum.
-
Berke'nin %50'si bizim.
kendisi de Avrupaya gitmek istiyor.
Ahmet Kutucu ise ikinci İrfan Can Kahveci vakası olur.
yazık o kadar paraya.
İCK Fenere geldiğinden beri geçen senenin ikinci yarısı oynadı sadece, gerisi zarar...
-
Çok geçmiş olsun hocam. Yokluğun hemen belli etti kendini zaten, sen olmayınca forum çöplüğe dönüyor. En önemlisi sağlık
-
Liva yerine hazırlanır, kiralık yollanır, o kadar yatırım yaptık, Mert ve Volkan Babacan bizden sonra senelerce Milli Takımda oynadı, biz Volkan yerine düzgün kaleci bulamadık ve bu yüzden kaç maç gitti aynı hataya düşmemek lazım. Berke çok ciddi potansiyele sahip, ayağı düzgün ve Fenerbahçeli bir arkadaş, al kirala bir iki sezon belki o olgunlaşır Liva'dan bonservis kazanırsın tak diye koyarsın ya da kiralarsın oynayacağı yerlere. GS almasın.
-
Şu takımda Lincoln sadece duran top kullansa 10 gol fazlamız olur. Takımda ilginç bir şekilde Mert Hakan haricinde duran top kullanıp güzel orta açabilen biri yok. Lincoln gelirse o da 2. sıraya yerleşir.
Mou'nun oynattığı oyunda Lincoln gibi temposuzlar oynayamaz ama yerine ondan daha temposuzu Talisca alınıyor
-
İrfan yetenekliydi ama hem çok fazla bonservis verildi hem de o an ihtiyacımız olan bir transfer değildi. Ahmet'in durumu daha farklı. Yine gidip 10 milyon gömersek ölü yatırım olur, makul ücretlere hayır demem. Berke için dün şöyle bir görsel gördüm doğru yanlış bilmiyorum.
-
Koç holdingin ayakta kalabilmesi için ali koçun fenerbahçe başkanı olarak kalması gerekiyor maalesef, aksi taktirde orayı da mahvedecektir, oyalanacak birşeyler lazımdı ali koça fenerbahçe feda edildi bu süreçte.
-
Amrabat'ın orta sahada oynaması gerekirken bizim deha Mourinho efendi arkadaşı stoperlerin arasına koyup oynatıyor. Sorun zaten orada başlıyor. Dünyada böyle bir oyun anlayışı neredeyse kalmadı. Yapan takımlar azda olsa var ama yapanlarda Xavi ve İniesta'lı dönemde Barcelona'nın yaptığı gibi yapıyor.
Nasıl dersen. Barca da hatırlarsan Xavi ve İniesta gibi oyun kurabilen, top çalan, ikili mücadeleye de giren iki orta saha vardı. İkisinin arkasında da Sergio Busquets oynardı. Sergio Busquets'i hocaları Amrabat gibi kullanırlardı. Oda stoperlerin arasında girip top alıp oyuna topu sokardı.
Bu sistem ile oynayan takımların hepsi önde oyunun iki yönünüde oynayan iki oyuncu koyarlar. Böylece diğer oyuncu stoperlerin arasına gittiğinde sıkıntı olmaz. O oyuncu stoperler ile iki orta saha arasında aynı zamanda mesafeği azaltır. İki oyuncu dönüşümlü olarak daha rahat ileri çıkarlar.
Ama Fenerbahçe bu sistem işlemiyor çünkü FB de o görev verilen oyuncunun önünde sadece Fred oynuyor. Kayıt üstünde Sebastian var ama Sebastian hem mevkisi gereği hem fizik olarak o işi yapabilecek bir isim değil zaten onu Fred'in yanında değil önünde oynatıyoruz.
İlla ben Sebastian kullanacağım ve Amrabat'ı da şuan kullandığım gibi kullanacağım dersen o vakit tek çözüm kalıyor. 6'li ortsa saha kurgusuna geçmek. Bu da defans bölgesini 3 kişiye düşürmek demek. Yani 3-6-1 sistem.
------------Liva---------------
Osai--------Djiku----------Mert
----------Amrabat-------------
İrfan----Fred----İsmail----Tadic
----------Sebastian-----------
-------------Nesry------------
Amrabat illa stoper arasına girecek ve illa Sebastian oynayacaksa diziliş bu şekilde olmak zorunda. İrfan yerine Fransız veya Tadic yerine Oğuz olabilir. İsimlere takılmayın.
Sebasitan ve Amrabat'ı aynı anda oynataksan bu sistem dışındaki bir sistemi oynatamazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 3 Ocak 2025; 13:29:17 >
-
İrfan gecen senenin tamamında iyi oynadı. İkinci devre değil. Ayrıca Vitor sonrası dönemde de İsmail Kartal'ın geldiği sezonda İsmail geldikten sonra yine İrfan'ın iyi oynadığı maçlar vardı. Tek sıkıntı o dönem kolay kart görmesiydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X