valla demeçle oluyorsa beni de yazın. galaksi şampiyonluğumuzu kutlamaya başlayalım. |
💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (6071. sayfa)

-
-
adamda tadic ve dzeko takıntısı var. ilk onbir yapamasa bile, illa ki sonradan bunları oyuna alıyor. şans tılsımı falan diye mi düşünüyor bilmiyorum. ama bu, bize çok pahalıya patlamaya başladı.
ismail yüksek'de arka adale yaralanması gibi bir sakatlık yaşamış. zaten uzun zamandır sakattı, iyileşti derken yeniden sakatlandı. oynatacağını hiç düşünmüyorum. keza oynatsa bile adamı kanat bekte falan oynatma fantazileri yapmıştı yanılmıyorsam. orta sahada sevmiyor ismail'i bence. geçen sene taş gibi oynayan adam, cam adama döndü.
-
Geçen sezon sonunda artık Tadic ve Dzeko'nun beraber oynamaması gerektiğini, takımın bu ağırlığı kaldırmadığını, yerlerine kaliteli adamlar alınması gerektiğini ve bu oyuncuların yedekten oyuna katkı vermesi gerektiğini yaklaşık %90'ımız falan yazdı.
Gelinen noktada bu veteranların her maç 11 olmasını geçtim yanına Talisca veteranı da eklendi. Bu üçünün sahada olması akıl tutulmasıdır. Takımı hızlandırmamız lazım dedikten sonra şunları yapmanın mantıklı bir açıklaması yoktur.
Ha şunu da ekleyeyim bunların arasında tek Dzeko'ya laf edilmez. Adam o yaşına ve oynatıldığı sürelere rağmen elinden geleni yapıyor. Kötü maçı vardır ama her maçta sonuna kadar mücadele etmiştir. Tadic'in oynadığı tek büyük maç yok, Talisca efendi de soluna çekip vursun diye 1 aydır antrenman yapıyor inşallah sezon bitmeden forma girecek.
-
aynen katılıyorum yazdıklarınıza. talisca 1 aydır bizde yaklaşık. o kaleyi tutturamadığı şut ile bir şey kanıtlayabilirdi. yapamadı. ama umutluyum, 2026 veya 2027 gibi form tutacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TakTAkk
Dzeko ve Tadic yüzünden gelen tüm toplar boşa harcanıyor
Şut yok,çalım yok,top tutma yok
Büyük maçlarda ikisi yok
1 tane kurtardıkları maç yok, tutturmuşsunuz oyun kuruyor fln
Serdar dursun oynasa Dzekodan daha etkili olurduMaximande calim var 11 tane Maximan atın sahaya oynayin o zaman.
Toplar ikisi yüzünden mi bosa harcaniyor? Nesiri de gol kaçırıyor. Kötü mu oldu şimdi? Nesirinin eksik yaptigini da Dzeko yapıyor.
Tadicin yaptigi tek dokunuşları irfan yapsa simdiye 11 olurdu.
Tasic ve Dzeko su an bu takimda 11 oynar. Seneye yerine adam alırız zaten ayrılıar. Su anda onlardan iyisi yok. Büyük maclarda digerleri niye atamiyor? Tadic ve Dzeko engel mi oluyor? Yoksa oyun kurmada zorlaniyor muyuz? Pas baglantilari mi zayıflıyor? Osimhen gecen maçta sahada yoktu. Ssende olsa bu oyuncuyu gonderir miydin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yahu gol atti da cok kararsiz kaldi. Amrabat ileri cikinca arkadan gelip alan doldurmadi. Sonra Ameabat kötü ileri çıkmıyor. Bir adamlarin girdigi pozisyonlaro tekrar izle. Normalde arkadan Skriniar Yusuf Caglar agresif oynar tek pasla oyun acmalarina izin vermezdi. Yusuf da bu mac iyi degildi. Benim ciku ile sorunum yok. Tek mac ile adam yargılamam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce inanacaksın sonra harekete geçersin. Onun için Jose işini bilir. Demeçle olur😎😃😂
bana kalirsa morinho ile 2 sene daha devam edilmeli,yaz transfer doneminde kadronun aciklari kapatilacaktir.
Dzeko takımın forveti, Tadic takımın 10 numarası
Ve bunlar 3-4 metreden topa vurmaya aciz durumdalar, 50 tane pozisyon geliyor harcıyorlar, oyunu açamıyorlar
Fred olmayınca hepsinin ne çöp olduğu ortaya çıkıyor ve defans 5lisi de gayet iyi top kullanıyor ama hücumda bu etki yok
Nesyri'nin attığı kritik goller olmasa halen dzeko savunur muydunuz merak ediyorum
Bana sadece dzeko/tadic attığı kritik tek gol söyleyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Djiku bu seneki sorunu takımın oynatılmaya çalışıldığı sistemden kaynaklı. Djiku'nun ligimizdeki çoğu stoperden farkı normal de dikine oynayan bir stoper. Yan pas yan pas yaparak oynayan bir stoper değil. Ama şuan Mourinho oyun sisteminde yan pas yaparak oynamak zorunda kalıyor. Artı bu adam 3'lü de oynayabilecek bir adam da değil.
Ama benim Djiku konusunda bir başka düşüncem var. Fred'in olmadığı zamanlarda Amrabat yerine orta alanda denenebilir ve emin ol Amrabat dan çok daha yararlı olur.
Djiku ayağı çoğu stopere göre hatta ligimizdeki bazı orta alan oyuncularına göre fazla iyi. Gecen sene 2 maçta orta alanda denemiştik ve o maçlarda baya iyi iş çıkarmıştı.
Hatta gecen sene onun stoperde olmadığı maçlarda da hücuma çıkarken takım yavaş kalmıştı.
Gecen sezon takımın bol tempolu oynadığı maçlar takımın hızlı ileri çıkmasındaki pay sahipleri Djiku ve Fred dir.
Son maçta stoperlerin hiç biri iyi değildi. Skriniar da hatalar yaptı. Ama sebebi Fred'in olmayıp Amrabat'ın oynaması. Amrabat tipinde orta saha ile oynadığın her maçta savunma oyuncuların hata yapmaya mahkumlar.
Zaten ikinci yarı orta alan diye bir şey kalmadı hocanın değişiklikleri sonrası. Savunma hattını da 2 kişiye düşürdü. Ondan sonra Dijiku ve Skriniar ikilisinin adam kaçırmaları çok doğal.
Savunma sadece savunma oyuncularıyla yapılmaz. İkinci yarı hocanın yaptığı değişiklikler sonrası şansa karşımız da formsuz ve kötü bir rakip vardı. Karşımız da biraz iyi bir rakip olsa maç 6-7 giderdi.
Yıllar önce Gs 6 attığımız maç da benzer hatayı Fatih Terim bize karşı yapmıştı. Maç 2-0 ve biz 10 kişiyken ben maçı 2-0 dan çeviririm diyerek oyunu 3 atak oyuncusu daha sokup ön bölgesini 4'lüye çıkarmıştı. Sonra biz o Gs 4 tane daha attık.
-
Günümüz futbolunda koşmayan, sadece isabetli pas atacak diye 90 dakika sahada hayalet gibi dolaşan adamlara yer yok. O dönem Hagi, Ronaldinho, Alex gibi tanıdığımız kadife ayaklarla kapandı. Artık takım hâlinde basacaksın, takım hâlinde savunacaksın. Öyle ben on numarayım ben maestroyum koşu atmam diyen oyuncuya özellikle Avrupa'da yer yok. Topu kaptığın gibi 1-2 pas veya top sürmeyle kaleye gitmen lazım. Övdüğün Tadic'in tek yaptığı rakip savunmaya götü dayayıp sağdan soldan adam kaçırmaya çalışmak veya defans kapandığında orta kesmek. Dzeko aynı şekilde dandik Anadolu takımlarına karşı ter atıyor, karşıda agresif savunma olunca nal topluyor. Suç adamların değil zaten, biri 36 biri 39 yaşında olan bu oyuncuların üzerine takım kuran, sistem oluşturmaya çalışan elin Portekizlisinde.
Tadic ve Dzeko'nun yavaşlığından dolayı kontraya çıkamıyoruz. Yeterli pres ve fiziksel dirayet gösterilmediği için de Szy ve Fred'in koşmaktan bir tarafı patlıyor, bu adamlardan da verim alamıyoruz. Hücum ve orta saha aksayınca bağlantı kopuyor adamlar 1-2 topla kalemize gelip 5 tane patlatıyor, öküzün trene baktığı gibi izliyoruz.
-
Mourinho abarta abarta ilah ettiniz. Mourinho iyi olsa top 10 kulüpler peşinde koşar, şuan birak top10 u top25 kulüpler bile istemiyor.
sen de futbolun f' sinden bile anlamıyormuşsun be kardeş
-
maçta belliydi de bir kez daha anladım rangers maçı bu iki eşek yüzünden gitmiş
https://x.com/1907medya__/status/1898412612120928560?s=46
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle suçlu bu maçta Mourinho. Bu ikisi de yaşını başına almış, Türkiye'de olsa EYT'den emekli olacak adamlar, suç bulmuyorum, hiçbir büyük maçta yoklar ve hala oynatılıyorlar.
-
Adaşım, Mourinho değil metin şentürk de gelse Avrupa kupası iki sene de gelir. Bu artık Allah’ın emri.
Evet görüyoruz zaten 10 yıldır sizin gibi futbol alimleri sayesinde neler yapıyoruz
Bu kafayla daha çok rangers Az gibi takımlar gelip ezer geçer
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ligi Galatasaray alır. Kupa ‘da da Galatasaray’a eleniriz. Elimiz de bir tek Avrupa kaldı.
Ben gerçekçiyim. Lig ,kupa hayallerine girmeyin.
Tadic ve Dzeko begenmeyenlere genel bir cebap yazayım. Kimsenin bu oyunculari ilahlastirsigi yok. Forvette Nesiri tek basina olmuyor. Onun performansini artiran Dzeko. Maalesef Nesiri baglanti kurmada pek basarili değil. Oyunu rakip sahaya yikarken sadece o varsa sorun yasiyoruz. Onun yanina Cenk olmaz. Dzekoya su an mecburuz. Yasindan dolayı sıkıntı yasasa da hala cok etkili oynuyor. Güçlü bir rakip gelince Dzekonun dayaniklilik yetmiyor. Yerine Cenk olmuyor.
Tadic 10 numara oynamiyor. Gorevleri var. Hoca da gorev bilinci oldugu icin onu oynatiyor. Yigidim İrfan da onun gibi pozisyon alsin o da cok oynar. Bizim takim yenerken de harikalar otesi değildi. Takim savunmamiz iyi idi. Kazanirken takim oyunu diyorsak yenilirken de takim oyunu demeyi bilmeliyiz. Dzeko ve tadicin su an yeri dolmuyor. Kupa, lig tek mactan gitmiyor.
18 mactir yenilmiyorduk. Bir noktada mağlubiyet de olacakti bu maca denk geldi. Parlak bir mac aksami yasamadik. Yendigimiz maclar da fiziksel ve psikolojik olarak zor geçiyor. Belki sizlerin beklentisi cok büyüktü, hayal kirikligina ugradiniz. Biraz daha sakin olmaniz lazim. Keskin sirke kupune zarar verir.
Sizin iki oyuncuya takildiginiz yerde beni endiselendiren panik havasi. Anderlecht macinda İrfan hata yapinca panik olduk. Bu macta da panik havasi vardi. Kadikoyde bu panik olayina son vermemiz lazim.
Bjk maci dakika 40 1-0 geriye dusersek yine ayni halt olacak. Duzelmesi gereken bu.
-
Djiku cok atletik ayaklari iyi oyuncu. Ben zaten onu beğeniyorum. Dünkü macta cok kotuydu. Amrabat ile.alakasi yoktu. Çıkıp topu alamasan ya rakibi bizcan ya da faul yapacaksin ki kontra yemeyesij. Bunu yapmadı. Gunah kecisi ilan etmiyorum. Zaten Fred de yokken bunlar bizim isimizi ve oyun devamliligimizi zora soktu. Tadic de galiba en berbat macini oynamistir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X