Şimdi Ara

Fetih 1453 İMDb'de oyluyoruz... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KanYeE

quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

Arkadaşlar ilk sayfadaki simon arkadaşımın mesajına yazdıklarım aramızdaki bir şakadan ibaret.

Ama konuda kinayeden anlamayacak kadar cahil sığ ve kuş beyinli insanlar var.

Hadi mesajı geçtim liseli ergen yazdı felan dersiniz Tatar Ramazandan'dan da mı espriyi anlamadınız?

Senin o yazdığın gibi gerçek bir şekilde yazanı da gördüm ben. Hem de bir kez iki kez değil, defalarca. Sen görmemiş olabilirsin belki ama ben gördüm. O yüzden şaka yaptığına dair bir şey belirtmezsen kuş beyinli biz olmayız, sen olursun. Bunları yazan adam tatar ramazan yazsa inek şaban yazsa ne değişir? O yüzden bir daha ki sefere şaka yapacağın zaman bir şey belirt artı olarak laflarına da dikkat et.

Gerçek de sansan sana hakaret etme hakkını vermez.

Ki ben sana yazmadım forumdan daha önceden tanıdığım bir üyeye yazdım.Piyangodan çıkmana gerek yok.

Laflarına dikkat etmesi gereken kişi de sensin.

Şakayı yapan mı anlamayan mı kuşbeyinli yoksa anlamayan mı o da ayrı bir tartışma konusu.

Sorunun varsa pm at ordan konuşalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zajc

quote:

Arkadaşlar ilk sayfadaki simon arkadaşımın mesajına yazdıklarım aramızdaki bir şakadan ibaret.

Hadi mesajı geçtim liseli ergen yazdı felan dersiniz Tatar Ramazandan'dan da mı espriyi anlamadınız?

Bak kardeşim diyorum ki bu simon nicki üye ile aramızda bir şaka piyangodan çıkmış gibi atlama işine bak.

Sözüm sana değildi ama üstüne alınman isabet oldu.

edit:İlkokul dil bilgisi dersiyle gelmişsin.

Halk arasında "kinaye" kelimesini kullanılır.Tezat yaptım diyim o zaman mutlu oldun mu ?

birincisi bilginin ilkokulu, lisesi, üniversitesi olmaz aşağılama yaparak kendini küçültme.
    ikincisi kinaye ve tezat gibi edebi sanatlar üniversitede de anlatılmaktadır.
    üçüncüsü daha önceden yaptığın yorumda tezat yoktu açık açık yazmışsın kafandakileri hiçbir tezat belirteci yok daha sonra şaka yaptım diyerek durumu toparlamaya çalışmışssın bir de üste çıkıyosun burada sana düşen yazdıklarının senin düşüncelerini yansıtmadığı sadece eğlence amacıyla yazıldığını söyleyerek yarattığın yanlış anlamalar için özür dilemek ama bunun yerine sen kalkmış neler diyosun bide dalga geçiyosun yani ağlanacak haline gülüyosun .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zajc -- 21 Şubat 2012; 23:39:22 >

• istediğiniz kadar 1 basın adam milyonları götürdü yine
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KanYeE

quote:

Senin o yazdığın gibi gerçek bir şekilde yazanı da gördüm ben. Hem de bir kez iki kez değil, defalarca. Sen görmemiş olabilirsin belki ama ben gördüm. O yüzden şaka yaptığına dair bir şey belirtmezsen kuş beyinli biz olmayız, sen olursun. Bunları yazan adam tatar ramazan yazsa inek şaban yazsa ne değişir? O yüzden bir daha ki sefere şaka yapacağın zaman bir şey belirt artı olarak laflarına da dikkat et.

Gerçek de sansan sana hakaret etme hakkını vermez.

Ki ben sana yazmadım forumdan daha önceden tanıdığım bir üyeye yazdım.Piyangodan çıkmana gerek yok.

Laflarına dikkat etmesi gereken kişi de sensin.

Şakayı yapan mı anlamayan mı kuşbeyinli yoksa anlamayan mı o da ayrı bir tartışma konusu.

Sorunun varsa pm at ordan konuşalım.

Ben sana hakaret mi ettim? Ne yazdım ki hakaret algıladın?

Bu arada;

"Arkadaşlar ilk sayfadaki simon arkadaşımın mesajına yazdıklarım aramızdaki bir şakadan ibaret.

Ama konuda kinayeden anlamayacak kadar cahil sığ ve kuş beyinli insanlar var"

Bunu dediğin zaman piyangodan çıkmıyorum, bütün anlamayanlara hitap etmiş oluyorsun.

• 8.7

• Top 1000 voters'tan 7 kişi ortalama 8.2 puan vermiş Türk de var demekki 1000in içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armadas

gururla 1 puanı verdim , flash oyunların kullandıgı efektlerı kullandıgı ıcın 10 mu verıcektım

İstediğiniz kadar kötüleyin millet izliyor.Hem ucuz, hem geliri çok böyle filmlerin.
  • illaki imdbye film sokmak istiyorsaniz Bir zamanlar anadoluya oy verin. izlemeyenler de bir an once izlesin Turk filmi nasil oluyormus gorsun.
  • hak ettiği 3.5 ile 4 arasıdır. Daha düşükde verebilirim aslında... neyse 3.5 iyidir.
  • 9/10

Edit : 9 verecektim ama dayanamadım 10 verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 22 Şubat 2012; 13:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

Arkadaşlar filme sırf bütçe açısından baksak bile diğer Hollywood yapımları arasında fark var..Benzer Hollywood yapımlarının bütçelerine bakalım.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi: Toplam 281 Milyon Dolar
    Truva:175 Milyon Dolar
    Gladyatör: 103 Milyon Dolar
    Kral Arthur:90 Milyon Dolar
    Cennetin Krallığı: 130 Milyon Dolar.

Fetih 1453 sadece 17 Milyon Dolar olmasına karşın iyi bir iş yapıldığı ortada. Buna rağmen filmi kötüleyecekseniz. En azından yapıcı eleştirilerde bulunun. Bence bu film bir milat olmuştur. Bu film gişede başarılı olursa benzer yüksek bütçeli Türk filmlerinin önünü açar. Böylelikle sinemamız tekrardan şaha kalkar.

Öyle düşük paralara çekilen harika filmler varki.. Bu verdiğiniz örnekler çok farklıdır.Sadece CGI parası değildir bu.. Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi , peki mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuz :) Ki dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..

Alın size youtube dan bir örnek.. izleyin bakalım grafik nasıl yapılırmış , savaş sahnesi nasıl çekilirmiş..

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    2 Plastik Tufek [3.cuyu alacak paralari yokmus]
    4 Gun Cekim
    Toplam 6 haftada bunu yapiyorlar

• Gururla 10 bastım. Türk sineması için çok iyi bir adım. Forumdaki yunan soylarının ne yazdığını muhattap bile almayın, bu film onların bi yerlerine fena halde batmış ve bayaaaa acıtmış

http://www.imdb.com/title/tt1783232/
  • 10 verdim, notu bence 7 ama ileriki projeler için 10
  • "imdb'de herkes 10 verse de ilk 250 ye girmez " evet bunu diyenler haklı bende başta böyle düşünmüştüm....Fakat sizce bu oylamada asıl etkili olacak premium üyeler her filmi izleyip oylama yapıyor mu?

Bir filmin dikkat çekmesinde etken olan şeyler; filmin bütçesi ,hasılatı, medya...sadece imdb den takip edecekler için puan ve oylayan sayısı...

İşte yapılmak istenen şeyde filmin duyulmasını, yayılmasını , farklı kültüre, ülkelere kadar yayılmasını sağlamak ,oy haritasını genişletmek..."BİZDE BUNU YAPMALIYIZ"

Sonra bırakın oy istediği kadar düşsün sonucunu hep birlikte görelim...

Film kötü bulunsada rezil olmayız merak etmeyin...herkesin bilinç altında "fetih 1453" kalacak...Peygamber efendimizin isteği, Fatihin sözleri hafızalara kazınacak....Buda en büyük kazancımız olacak...varsın imdb puanı 5'e kadar düşsün...

• quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

illaki imdbye film sokmak istiyorsaniz Bir zamanlar anadoluya oy verin. izlemeyenler de bir an once izlesin Turk filmi nasil oluyormus gorsun.

bu yıl izlediğim yerli yabancı en iyi filmlerde birisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

IMDB de bi filmi top 250'ye sokmak için bikaç sözde milliyetçi liseli ergenden fazlasını gerektiriyor maalesef zor işiniz yani söyliyim.

bu nasıl bir dildir...bu nasıl bir aşşağolık duygusudur..ben 35 yaşındayım ve burada 250 ye girmesi umrumdamı sanıyorsun!ama 10 milyon gişeyi aşacak sen ona bak

Bu liseli ergen lafına bende sinir olmadım değil.. bende 30 yaşındayım ve 8 yaşında oğlum var ya.. sana katılıyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

sırf şurdaki yorumları ve oy verme yüzdelerine baktığımda gördüğüm sonuçlardan dolayı izlemediğim filme 1 puan verdim.ne bu arkadaş yukarıdaki yorumlar.inşallah bu arkadaşların yaşları küçüktürde ilerde düşünce yapılarını değiştirirler.bırakın artık şu ucuz milliyetçiliği.unutun artık osmanlıyı yok artık padişahlık bırakın bu hayalleri.burada filmi eleştiren insanların osmanlıyı küçük gördüğü falan yok.kimse batılıların tarihini kendi tarihinden üstün görmüyor.osmanlının elbette eleştirilecek övünülecek tarafları var.burda konu filmin kalitesi.batılılara bu filmi gösterince ne olacak zannediyorsunuz.adamlar en kaliteli filminiz bumu diyecekler.türk sinemasında onlarca çok iyi film var.neden bu film sorarım sizlere.bu yaptığınız yaygarayı neden bir zamanlar anadoluya yada eşkiyaya yapmadınız.belkide çok iyi bir filmi şu yorumlarınızdan sonra önyargılarıyla izleyecek bir sürü insan olacak...

senin gibi Türklerden utanıyorum! (tabi öyleysen)

• quote:

Orijinalden alıntı: kingtaus

filmi dün izledim, bu filmi bir kaç yıldır bekliyordum hatta daha film çıkmadan sırf fragmanına bayıldığım için bir çok arkadaşımın kalbini kırmışlığım vardı kötü dediler diye...şimdi gelelim bugüne filmdeki en güzel sahneler herhalde fragmanda olanlardır, film başladı bilgisayar efektiyle yapılmış o şahin i görünce anladım efektlerin kötü olacağını hayal kırıklığım uçan bir şahinin bile adam gibi yapılamamış olmasıyla başladı kötü oyunculuklarla berbat figüran seçimiyle konuların çok hızlı işlenip hiç bir açıklayıcı tarafı olmayışıyla devam etti filmin ilk yarısı tam bir kabustu izleyen yabancıların poposuyla güleceklerini düşünmeden edemedim ve çok üzüldüm,ulubatlı karakteri iyi akıl edilmiş olmasına rağmen filmin başından sonuna Era hatunla abuk subuk bakışmalarıyla geçiyor birbirlerine aşık olmalarına hiçbir konu eklenmemiş sadece birbirini fiziksel açıdan beğenen iki insan havlet oluyor gibi bir hava yaratılmış buna itirazı olan varsa ispatı ulubatlının yakınlarında Era dan başka dişi bir sinek bile göremedik e böyle bir durumda adama seçme şansı tanınmadı normal olarak bunlar osmanlıya ne evlendiler ne dillendiler filmin sonunda era hamile kalmış karnını okşuyor, sultan mehmet zaten sanki sıradan bir adammış gibi oynuyor onu eleştirmeye sayfalar yetmez bunun dışında bir tek lağımcıların sahnesi fena değildi, şimdi gelelim sonuca 2012 yılındayız beyler bayanlar ne filmler izledik brave heart ından gladyatoruna troy undan kral arthur una, yahu bir dizi film olan game of thrones kadar etkili olalmamış bir filme imdb de puan vermek bana yakışmaz bende milliyetçi düşünüyorum bu konuda ama tabiki tarihimizle övünüyorum ama filmciliğimiz olmamış keşke cem yılmaza falan yaptırsalardı bir arog bir gora gibi olamamış bilgisayarla yapılmış görsel efektler resmen filmin ham hali olsa bu kadar olurdu..berbat berbat berbat... dünden beri tek düşündüğüm keşke filmi ben çekseydim :) şaka bir yana bir son samurai yada ne bileyim bir son mohikan gibi etkilenmek isterdim bu yoruma açık bir konusu olan bir senaryo değilki destan belli filmin sonunun ne olacağı belli ulubatlının bayrağı dikeceği belli e peki filmciye burada ne düşüyor olanları daha da destanlaştırmak dahada derinleştirmek aşkla ağlatmak yüreklilikleriyle adaletiyle ağlatan imrendiren bir film yapmak ben malesef sinema sever olarak hiç etkilenmedim herkese saygılar iyi seyirler.

sonu us os is le biten nic i olanlar hiç inandırıcı değilsiniz...ya grek siniz yada özentisi!

• quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: ax

sırf şurdaki yorumları ve oy verme yüzdelerine baktığımda gördüğüm sonuçlardan dolayı izlemediğim filme 1 puan verdim.ne bu arkadaş yukarıdaki yorumlar.inşallah bu arkadaşların yaşları küçüktürde ilerde düşünce yapılarını değiştirirler.bırakın artık şu ucuz milliyetçiliği.unutun artık osmanlıyı yok artık padişahlık bırakın bu hayalleri.burada filmi eleştiren insanların osmanlıyı küçük gördüğü falan yok.kimse batılıların tarihini kendi tarihinden üstün görmüyor.osmanlının elbette eleştirilecek övünülecek tarafları var.burda konu filmin kalitesi.batılılara bu filmi gösterince ne olacak zannediyorsunuz.adamlar en kaliteli filminiz bumu diyecekler.türk sinemasında onlarca çok iyi film var.neden bu film sorarım sizlere.bu yaptığınız yaygarayı neden bir zamanlar anadoluya yada eşkiyaya yapmadınız.belkide çok iyi bir filmi şu yorumlarınızdan sonra önyargılarıyla izleyecek bir sürü insan olacak...

senin gibi Türklerden utanıyorum! (tabi öyleysen)

sen kimsinki benim türklüğümü sorguluyorsun.yaşın ufak diyeceğim değilsin ama şu yaşına kadar boş yaşamışsın.yarın yaşındaki çocuklar senden daha objektif bakabiliyor olaylara...

• bu filmin hak ederi 4-5, imdb'de de bu puanı veririm... bayağı kötüydü ya, en önemli sahne gemilerin birçok insanla taşınması sadece 30 sn almıştı sanki, o kadar çok yazılabilinecek şey varki, off halen etkisindeyim çok kötüydü... yabancı bir film olsa 1 verirdim ne yalan söyliyim, üzüldüm, en azından konuşmalar günümüz türkçesi olmasaydı, bağri eski türkçeyle konuşmaya çalışsalardı, kitaptan çıkma şiirimsi konuşmalar vs.., tamam efeklere para yetmedi diyelim, ama tarihi güzel işleyin bağri.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.