Şimdi Ara

Fetih 1453 İMDb'de oyluyoruz... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
9.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Johnnie-Walker

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Daha izlemedim ama oy nasıl veriyoruz bu sitede tek onu çözemedim:)

üye olup veriyorsun.

Benim hatırladığım herkes oy kullanamıyordu. Yani belli başlı kişiler vardı oylama siteminde. Değiştimi o durum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie-Walker

quote:

Daha izlemedim ama oy nasıl veriyoruz bu sitede tek onu çözemedim:)

üye olup veriyorsun.

Benim hatırladığım herkes oy kullanamıyordu. Yani belli başlı kişiler vardı oylama siteminde. Değiştimi o durum

alakası yok at dostum oyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: asa11

Siz gidin elin yabancılarına kola, hamburger reklamları için kiliselerde seviştikleri için , Birbirlerine küfür ettikleri için , aile kavramını yok saydıkları için 10 puan verin Buraya gelin soyumuzu anlatan Bütün dünyada Gurur duymamızı sağlayan Türklere helal olsun dedirten bir film için Berbat deyin

Siz önce nereden geldiğinizi bir araştırın da yanlışlık olmasın yani...

Kaldı mı senin gibi kafalar hayret verici gerçekten.Kimi neyi anlatırsa anlatsın insanlar zaten konusuna puan vermiyor.Filmin işlenişine çekimine oyuncu kalitesini oyuncuların rol yapış şekillerine efektlere diyologlara müziklere..............Kara Murat, Fatih'in Fedaisini ilk 100 e sokalım ozaman nasıl bir mantıkdır.Neyse sakinim

• quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Olmayacak ama hadi oldu diyelim hepiniz verdiniz 10 film girdi sıralamaya.Siz inanıcak mısınız bu filmin sıralamayı hak ettiğine?

tabi ki delikanlı.
    İlk başta OSMANLI filmi bu.
    Türk ırkı zaten üstün ırktır filmi de üstündür.
    Filmi beğenmediysen terket bu ülkeyi.

Nickini de düzelt elin zencisinin adını kullanacağına TATAR RAMAZAN'ı nick olarak yap.

Değerlerine sahip çık.

Hiçbir TÜRK bu filmi eleştiremez.

Bu film 1. olmasın da dandik hapishane mafya kovboy filmleri mi 1. olsun TARİHİNE SAHİP ÇIK

Birader yorumunu görünce yanlış yaptığımı anladım. 10/10 oyumu silip 10/6; Yani gerçek oyumu vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

Arkadaşlar filme sırf bütçe açısından baksak bile diğer Hollywood yapımları arasında fark var..Benzer Hollywood yapımlarının bütçelerine bakalım.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi: Toplam 281 Milyon Dolar
    Truva:175 Milyon Dolar
    Gladyatör: 103 Milyon Dolar
    Kral Arthur:90 Milyon Dolar
    Cennetin Krallığı: 130 Milyon Dolar.

Fetih 1453 sadece 17 Milyon Dolar olmasına karşın iyi bir iş yapıldığı ortada. Buna rağmen filmi kötüleyecekseniz. En azından yapıcı eleştirilerde bulunun. Bence bu film bir milat olmuştur. Bu film gişede başarılı olursa benzer yüksek bütçeli Türk filmlerinin önünü açar. Böylelikle sinemamız tekrardan şaha kalkar.

Bencede sonuna kadar haklısın kardeşim.. Malesef insanımız atıp tutmuş. Bu bütçeyle senin saydığın filmlerle yarışacak hali zaten yok bu filmin ama şu unutulmasın ki ülkemiz adına çekilmiş, para, emek harcanmış en iyi film diyebilirim. Herşeyden önce 3 senelik bir emek var.. Arkadaşlar lütfen, damarlarınızdan türk kanı geçiyorsa bu filme hakettiği değeri ve puanı verin.. 10/10 veriyorum.. +10

• quote:

Orijinalden alıntı: metintiril

quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

Arkadaşlar filme sırf bütçe açısından baksak bile diğer Hollywood yapımları arasında fark var..Benzer Hollywood yapımlarının bütçelerine bakalım.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi: Toplam 281 Milyon Dolar
    Truva:175 Milyon Dolar
    Gladyatör: 103 Milyon Dolar
    Kral Arthur:90 Milyon Dolar
    Cennetin Krallığı: 130 Milyon Dolar.

Fetih 1453 sadece 17 Milyon Dolar olmasına karşın iyi bir iş yapıldığı ortada. Buna rağmen filmi kötüleyecekseniz. En azından yapıcı eleştirilerde bulunun. Bence bu film bir milat olmuştur. Bu film gişede başarılı olursa benzer yüksek bütçeli Türk filmlerinin önünü açar. Böylelikle sinemamız tekrardan şaha kalkar.

Bencede sonuna kadar haklısın kardeşim.. Malesef insanımız atıp tutmuş. Bu bütçeyle senin saydığın filmlerle yarışacak hali zaten yok bu filmin ama şu unutulmasın ki ülkemiz adına çekilmiş, para, emek harcanmış en iyi film diyebilirim. Herşeyden önce 3 senelik bir emek var.. Arkadaşlar lütfen, damarlarınızdan türk kanı geçiyorsa bu filme hakettiği değeri ve puanı verin.. 10/10 veriyorum.. +10

arkadaşım sana söylemek istediğim tek bir şey var .Eleştiri olmadan gelişme mümkün olamaz.Sen şimdi bu filmi göklere çıkarıp 10 puan verirsen kardeşim kendini kandırmış olursun çünkü bundan sonra bu tarzda bir film ülkemizde çekilmek istense bundan ileriye gitmez, gitmek istenilmez....Ayrıca maddiyat konusuna gelelim gerçekten sinema ruhunu içine sindirmiş bir ekip çok daha az bir paraya çok çok daha güzel bir film yapabilirdi;bunun örnekleri de mevcut araştırma kısmını sana bırakayım ki bakış açın biraz genişlesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zajc -- 19 Şubat 2012; 23:15:48 >

• Filmi daha izlemedim ama haketmediği puan verilmesine karşıyım. Neyse o arkadaşlar. Aksi halde kötülük etmiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanYeE

quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Olmayacak ama hadi oldu diyelim hepiniz verdiniz 10 film girdi sıralamaya.Siz inanıcak mısınız bu filmin sıralamayı hak ettiğine?

tabi ki delikanlı.
    İlk başta OSMANLI filmi bu.
    Türk ırkı zaten üstün ırktır filmi de üstündür.
    Filmi beğenmediysen terket bu ülkeyi.

Nickini de düzelt elin zencisinin adını kullanacağına TATAR RAMAZAN'ı nick olarak yap.

Değerlerine sahip çık.

Hiçbir TÜRK bu filmi eleştiremez.

Bu film 1. olmasın da dandik hapishane mafya kovboy filmleri mi 1. olsun TARİHİNE SAHİP ÇIK

Birader yorumunu görünce yanlış yaptığımı anladım. 10/10 oyumu silip 10/6; Yani gerçek oyumu vereceğim.

+1 bu yorumdan sonra oyumu 7/10'a çektim.

• Filmi dün izledim ve genel oyunculuk, senaryo, görsellik gibi şeyleri düşünerek vereceğim maksimum puan 6.5'tir. Burada mükemmel olan şey İstanbul'un Fethi'dir ancak bunu konu eden bu yapım ne yazık ki mükemmellikten fazlasıyla uzaktır. Bu çapta bir yapım önceden Türkiye sınırlarında gerçekleşmediği için bir milattır, o konuda herkes hemfikir sanırım ancak bana kalırsa 3 senelik emeğe hiç yakışmayan yanları da bir hayli mevcuttur.

Ayrıca filmi eleştirenlere hakaret etme haddini kendinde bulan bazı insanlar var ki, aslında bu ülkenin sinemada geri kalmasına en büyük sebebi kendileri ve kendileri gibi düşünenler vermektedir. Düzeyli ve yapıcı olduktan sonra eleştirmekten çekinmeyin, korkmayın.
  • filmi dün izledim, bu filmi bir kaç yıldır bekliyordum hatta daha film çıkmadan sırf fragmanına bayıldığım için bir çok arkadaşımın kalbini kırmışlığım vardı kötü dediler diye...şimdi gelelim bugüne filmdeki en güzel sahneler herhalde fragmanda olanlardır, film başladı bilgisayar efektiyle yapılmış o şahin i görünce anladım efektlerin kötü olacağını hayal kırıklığım uçan bir şahinin bile adam gibi yapılamamış olmasıyla başladı kötü oyunculuklarla berbat figüran seçimiyle konuların çok hızlı işlenip hiç bir açıklayıcı tarafı olmayışıyla devam etti filmin ilk yarısı tam bir kabustu izleyen yabancıların poposuyla güleceklerini düşünmeden edemedim ve çok üzüldüm,ulubatlı karakteri iyi akıl edilmiş olmasına rağmen filmin başından sonuna Era hatunla abuk subuk bakışmalarıyla geçiyor birbirlerine aşık olmalarına hiçbir konu eklenmemiş sadece birbirini fiziksel açıdan beğenen iki insan havlet oluyor gibi bir hava yaratılmış buna itirazı olan varsa ispatı ulubatlının yakınlarında Era dan başka dişi bir sinek bile göremedik e böyle bir durumda adama seçme şansı tanınmadı normal olarak bunlar osmanlıya ne evlendiler ne dillendiler filmin sonunda era hamile kalmış karnını okşuyor, sultan mehmet zaten sanki sıradan bir adammış gibi oynuyor onu eleştirmeye sayfalar yetmez bunun dışında bir tek lağımcıların sahnesi fena değildi, şimdi gelelim sonuca 2012 yılındayız beyler bayanlar ne filmler izledik brave heart ından gladyatoruna troy undan kral arthur una, yahu bir dizi film olan game of thrones kadar etkili olalmamış bir filme imdb de puan vermek bana yakışmaz bende milliyetçi düşünüyorum bu konuda ama tabiki tarihimizle övünüyorum ama filmciliğimiz olmamış keşke cem yılmaza falan yaptırsalardı bir arog bir gora gibi olamamış bilgisayarla yapılmış görsel efektler resmen filmin ham hali olsa bu kadar olurdu..berbat berbat berbat... dünden beri tek düşündüğüm keşke filmi ben çekseydim :) şaka bir yana bir son samurai yada ne bileyim bir son mohikan gibi etkilenmek isterdim bu yoruma açık bir konusu olan bir senaryo değilki destan belli filmin sonunun ne olacağı belli ulubatlının bayrağı dikeceği belli e peki filmciye burada ne düşüyor olanları daha da destanlaştırmak dahada derinleştirmek aşkla ağlatmak yüreklilikleriyle adaletiyle ağlatan imrendiren bir film yapmak ben malesef sinema sever olarak hiç etkilenmedim herkese saygılar iyi seyirler.

• IMDB de bi filmi top 250'ye sokmak için bikaç sözde milliyetçi liseli ergenden fazlasını gerektiriyor maalesef zor işiniz yani söyliyim.
  • İmdb puani 8.8 e dumus. Tahminim 8.2 ye kadar duser. İlk 250 e girmesi imkansiz. Cunku suan babam ve oglumun puani 8.6 ve 16 bin kisi oylamis. Girse o girerdi.
  • valla ben begenım kadar oy verdım yanı Turk fılmı dıye goklere cıkaracak degılım.

Ama 1 puan verecek kadarda serefsız degılım yanı burada dunyayı kurtaran adam fılmınden soz etmıyoruz 1 puan verelım.

1 puan verenler ve heryerde bagıra bagıra soyleyenler ıste ılgı cekelım marjınal olalım herkezın dıkkatı ıyı kotu bende toplansın zıhnıyetındekı kısıler.
  • Ben de kalktım 10 verdim. ayrıca bir de review yazacağım. film onluk mu? hayır yani kendimi tüm bu milliyetçilik olaylarından soyutlasam vereceğim puan 4 veya 5.
    filmin dili tarafsız birini yanına çekecek bir dil değil. bir yabancının bu filmi izleme olasılığı pek yok. Film ilk 250 ye de giremez çünkü imdb de en çok oy atan ilk 1000 kişi arasında yeterince türk yok. Verilen bir emek var ama bu emek çebi doldurmak amacıyla verilmiş ki önce türklere film yapılmış. türk izleyicisi biraz yalan biraz abartı ile mutlu olsun, bazısı da milliyetçilik falan uğruna bir nevi vatani görev olarak sinemaya koşsun istenmiş.
    Peki bu film bir adım mı derseniz aslında evet tarafsız kişilerin izleyeceği filmler yapmak için bir adım. yani hikaye anlatımında bir kaç çağ birden atlamamız gerekiyor ama senaryo ve yönetmenliği halledersek kalanı için bir adım gibi görülebilir ama bence teknik zaten para ile halledilebileceği için nispeten daha kolay zor olan iyi bir yönetmenlik belki de.. neyse..
    review yazacaklar için şöyle bir bilgi vereyim. Roma imparatoru Constantin MS 300 lerin başında Roma da hristiyanlığı kabul etmek istiyor. Roma pagan o dönemde. ve hristiyanlığı kabul eden dünyada hiç bir ülke yok. ve hristiyanlar inançlarından dolayı romada bile katlediliyorlar. Roma senatosunun ve romanın ileri gelenleri Romanın hristiyan olmasına karşı çıkıyor. constantin öldürüleceğini anlayınca bir miktar asker ile ile Romayı terk edip Doğuya kaçıyor. Romanın ileri gelenleri hemen Roma ordusunu toplayıp Constantinin peşine düşüyorlar. trakya da Roma ordusu ile karşılaşan constantine savaşı kazanıyor. eğer yenilseydi muhtemelen hristiyanlık diye bir din bugün olmayacaktı. Sonra istanbula gelip constantiniyeyi kuruyor. Şehri değerli kılmak için bir çok inşa faaliyetine girişiyor ve mÖ. 2000 lerde yapılmış mısırdan dikili taşı getiriyor vs. İşte kahpe dediğimiz bizans bu. ve Bizim topraklarımızda insanlar MS 4 yy dan itibaren bizans sayesinde hristiyanlığı yaşama imkanı buluyor. Biz ise batıya dönüp sizin dininiz bu topraklarda ilk kez yaşam alanı buldu ve siz bu ülke yani doğu roma ile ilgili hiçbir film çekmediniz, diyeceğimize, bizansı bir parça sahipleneceğimize, kalleş bizans deyip duruyoruz..

• 10 puanı haketmez belki ama arkadaşın dediği gibi 1 puan verilir demek de haksızlık olur.Ederi 5-6 olur bence filmin

bundan sonraki filmler için bir adımdı bu ama üzüldüğüm 2 nokta var

başka istanbulun fethi yok abi bu tarih bir kere film olur oyüzden tam olmalıydı
    17 milyon değilde 170 milyon dolar harcansaydıda adamakıllı bir tarih filmi olsaydı
    para yoksa demekki daha beklememiz gerekiyor
    10 yıl sonra yapılsaydı ozaman bu film de tam yapılsaydı şimdi yapıldı da ne oldu üç aşağı bir yukarı şekerleme oldu bir dahaki film ne olacak ....bilmem anlatabildimmi

ikinci bir konu bu fetihin en can alıcı noktası gemilerin karadan taşınmasıydı aslına bakılırsa fatih burada imkansızı gerçekleştirdi neredeyse
    ancak bu filmde o kadar kısa durulmuş ki üzerinde sadece bir sahne var o kadar
    üzüldüm doğrusu gereksiz yerlere fazla önem verilmiş
    ha! birde hasan ile teketek dövüş sahnesinde hasan ağaç köprüden düşerken boxer i gözüktü gören olmadımı hiç :)

• Filmi daha izlemedim ama en azından artık burada izleyenlerin yorumunu okumamaya karar verdim , herkes görüşünü bildireceğine birbirinin eleştirisine cevap verme yarışına girmiş , filmin yüksek puan toplaması şahsen benim hoşuma gitti , her ne kadar beğenmeseniz de veya çok kötü olsa bile sonuçta hiç tanımayan biri bile afişe baksa bunun Osmanlı Devleti adına yapılmış ciddi bir film olduğunu anlar.

Belki bende izledikten sonra sizin gibi 5-6 veririm belki daha da kötü görünebilir film bana ama yinede Türk sinemasının bu tür filmlere ihtiyacı olduğunu ve günümüz insanlarının özellikle gençlerin Osmanlı devletini tanıyabilmesi için sinemanın iyi bir kaynak olduğunu düşünüyorum.

Tabi bir yandan da fırsat bekçileri bu iyi örneği sırf çıkarları adına ve prim yapmak adına hiç olmadık şekilde de gösterebiliyor , bunun örneği tv de dönen dizide de mevcut.

• Oy oranları cidden iyi Top250'ye girme şansı nedir ?
  • Arkadaşlar ilk sayfadaki simon arkadaşımın mesajına yazdıklarım aramızdaki bir şakadan ibaret.

Ama konuda kinayeden anlamayacak kadar cahil sığ ve kuş beyinli insanlar var.

Hadi mesajı geçtim liseli ergen yazdı felan dersiniz Tatar Ramazandan'dan da mı espriyi anlamadınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihanyz

Size soruyorum Yunanlar 1 puan verdiğinde değilde biz gurur duyduğumuz, türkiyede milat değerinde bir filme 10 verince mi haksız puan vermiş oluyoruz ? Film bence 8.0 ı hak ediyor.

Bu arada Armadas mesaj sayın 2 hesabı burda ortalığı karıştırmak için aldığın açık ve net. Bari Yunan nicki koymasaydın

+1.5 milyon
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.