Şimdi Ara

Fetih 1453 İMDb'de oyluyoruz... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmi bugün izledim, cumartesi günü de ailemle tekrar izleyeceğim.

Diyaloglar önceden tahmin edilebilir seviyede basit olmuş. Biraz daha eski Türkçe ile konuşulabilirdi. Kılıçlı sahnelerde kılıç darbelerinden sonra kan akıyor fakat kıyafeti bile kesilmiyor. Bu gözüme çarptı. Onun dışında film gayet iyiydi. Efektler Türkiye standartlarına göre on numara olmuş. Sonlara doğru tüylerim diken diken oldu.

Benim için bugüne kadar yapılmış en iyi Türk filmlerini sıralarsak

En iyi dram: Babam ve Oğlum
    En iyi komedi: G.O.R.A
    En iyi tarihi film: Fetih 1453

olur. puanım 10 üzerinden 8

Fatih Sultan Mehmet'in hiç savaşma sahnesi yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Şubat 2012; 22:51:37 >

• Bence daha fazla kasmayın puan 8.5 a düştü.

Sanırım 1-2 aya 60.000 kişi gibi oylar ortalama da 7.5-8.0 arasına düşer.

Top 250 ye gireceğini sanmıyorum.

edit:

Türk filmlerini desteklemek isteyenler:
    http://www.imdb.com/title/tt0128332/
    http://www.imdb.com/title/tt1827487/
    http://www.imdb.com/title/tt0476735/
    http://www.imdb.com/title/tt0252487/
    http://www.imdb.com/title/tt0084934/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scylla_des -- 22 Şubat 2012; 23:12:27 >

• filmi 2 ayrı temada değerlendirmeliyiz. birincisi bir türk olarak. ikincisi ise nesnel olarak. elbet film sıradan sinema seyircisini çok etkiledi fakat, bizim gibi sinema / divx kurtlarını heleki bu filmden 10 gömlek üst olan benzeri tarihi savaş filmlerini izlemiş kişiler için çok sıradan bir film olarak gelicektir.

bence içinizden geçen puanı verin. asla türklüğünüzden müslümanlığınızdan duyduğunuz gururu bu puanlamaya sokmayın. çünkü bu bizim sinemamıza birşey katmaz. bizim sinemamız ağır eleştiri ve hatta yerilmesi gereken seviyededir. o yüzden sinemamızın gelişmesi için şişirme oylar değil, objektif hakkı neyse o olan oylar verilmeli.

bana sorarsanızda film çok gurur verici... o ayrı mesele hepimiz türk ve müslüman olarak gururlanıyoruz fakat realist açıdan bakmayıda ihmal etmemeliyiz.
  • İzledim vede tarafsızca oyumu veriyorum, türküm, falanla bu işin alakası yok ortada bir gferçeklik var oda olmamış, gaza gelipte Allah Allah diyerek 10 vermeye gerek yok çünkü bu davranışımızla dahada rezil olacağız, ortada film yok.

1/10

fazlası sinema sanatına hakaret olur, 1 puan fazlası ile yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tizmoret

İzledim vede tarafsızca oyumu veriyorum, türküm, falanla bu işin alakası yok ortada bir gferçeklik var oda olmamış, gaza gelipte Allah Allah diyerek 10 vermeye gerek yok çünkü bu davranışımızla dahada rezil olacağız, ortada film yok.

1/10

fazlası sinema sanatına hakaret olur, 1 puan fazlası ile yeter.

10 üzerinden 3 dü puanın. 1 e mi düştü şimdi?

Bu arada mesajına ve puanına şiddetle katılmıyorum. 0.50 verseydin keşke sinema sanatına hakaret olmasın.

quote:

yünetmenin yaptıgı filmlerin İMDB puanına baktımda yerlerde sürünüyor.

gelelim benim puanıma.

3/10

oda çalışan emekçilere giden puanımdam, set işçisi, kameraman, ışıkçı, şoför gbi,

biz film yapmayı bırakalım şanlı tarihimize yakışmayan bir çekim film bile demiyorum biri eline kamera almış yabancı destekli efektlerle iş yapacagını sanmış.

hangi konuda başarılıyız Allah için bakın Allah için diyorum bir konuda başarılıyız söyşeyin, makarnasını bile yapamayan etini, pirincini dışardan alan, hayvancılıta, tarımda bile gri kaldık aglıyorum.

film kim biz kim.

• Filmi daha izlemedim ama kıro gibi uçurmayın. 10'luk bir film olması imkansız çünkü fragmanında bile herkes kendini iyi gösterir düşüncesinin yer aldığı kesin. Osmanlı iyi, diğerleri kötü. Osmanlı zaten kimsesiz katletmedi.

Filmi çok uçurmuşsunuz aha diyorum göze çarptığı an, yabancılar bu filmi nete düşünce izleyecekler ve ondan sonra 6puan vereceklerine GEREKSİZ ABARTILDIĞI İÇİN verecekler 3-4puan söylemedi demeyin. BU YÜZDEN PUAN VERDİĞİNİZ YABANCI BİR SAVAŞ FİLMİNİ REFERANS ALIP ONA PUAN VERİNİZ.. Biraz eğitimli ve olgun davranınız.

Fİlmi izlemedim ama adamlar izleycekler ve TÜRKLERİN 10 PUANLIK FİLMİ BUYSA DİĞERLERİ YERLERDE SÜRÜNÜR DİYECEKLER. Birde bu durum var, boş yere puan uçurmayın. Sayı olarak çok oylanması bile zaten ilgi çeker, ama sırf 10puan verilirseDVDsi çıkınca onu çok rahat indirirler merak etmeyin hemde o sinirle daha aşağıya indirirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: zajc

quote:

Orijinalden alıntı: metintiril

quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

Arkadaşlar filme sırf bütçe açısından baksak bile diğer Hollywood yapımları arasında fark var..Benzer Hollywood yapımlarının bütçelerine bakalım.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi: Toplam 281 Milyon Dolar
    Truva:175 Milyon Dolar
    Gladyatör: 103 Milyon Dolar
    Kral Arthur:90 Milyon Dolar
    Cennetin Krallığı: 130 Milyon Dolar.

Fetih 1453 sadece 17 Milyon Dolar olmasına karşın iyi bir iş yapıldığı ortada. Buna rağmen filmi kötüleyecekseniz. En azından yapıcı eleştirilerde bulunun. Bence bu film bir milat olmuştur. Bu film gişede başarılı olursa benzer yüksek bütçeli Türk filmlerinin önünü açar. Böylelikle sinemamız tekrardan şaha kalkar.

Bencede sonuna kadar haklısın kardeşim.. Malesef insanımız atıp tutmuş. Bu bütçeyle senin saydığın filmlerle yarışacak hali zaten yok bu filmin ama şu unutulmasın ki ülkemiz adına çekilmiş, para, emek harcanmış en iyi film diyebilirim. Herşeyden önce 3 senelik bir emek var.. Arkadaşlar lütfen, damarlarınızdan türk kanı geçiyorsa bu filme hakettiği değeri ve puanı verin.. 10/10 veriyorum.. +10

arkadaşım sana söylemek istediğim tek bir şey var .Eleştiri olmadan gelişme mümkün olamaz.Sen şimdi bu filmi göklere çıkarıp 10 puan verirsen kardeşim kendini kandırmış olursun çünkü bundan sonra bu tarzda bir film ülkemizde çekilmek istense bundan ileriye gitmez, gitmek istenilmez....Ayrıca maddiyat konusuna gelelim gerçekten sinema ruhunu içine sindirmiş bir ekip çok daha az bir paraya çok çok daha güzel bir film yapabilirdi;bunun örnekleri de mevcut araştırma kısmını sana bırakayım ki bakış açın biraz genişlesin...

tabi ki eleştireceksiniz eleştirmeyin demiyorum.iyi veya kötü eleştiri zaten olacak. demek istediğim ve mesajımda dediğim şey filmi izlemeden kötülemekle ilgili. gördüğün gibi herhangi bir şekilde eleştirmeyin demedim. sadece istediğim şey böyle yapımları izleyerek cesaret vermek ve aynı zamanda eleştirmek. böylelikle Türk sinemasını daha ileri taşımış oluruz. imdb'de filmi izlemeden 10 puan vermek yada şartsız 10 puan vermek yapımı ileri götürmeyeceği gibi doğrudan çok düşük puan vermekle de bir yere varılmaz.17 milyon dolara yapılabilecek en iyi şeyler yapılmış. daha düşük parayla daha iyisini yapabilmiş Türk yönetmen varsa söyle. çünkü türkiye'de bu ölçekte tarihi bir savaş filmi bilmiyorum.

• Daha film sinemalara gelmeden, DVD kopyasını basıp, başbakana gönderen bu Yağcı müsvettelerinin filmini bırak, afişlerine dahi bakmıyorum bile. Hadi bunu geçtim Faruk Aksoy kimdir yahu? Kimdir? Koskoca Osmanlı tarihinin en önemli olaylarından birini Film haline dökecek çapı, kapasiteyi kendinde nasıl buluyor? Bu mudur yani? İzlemedim. İzlemeyi de zerre düşünmüyorum.
  • filmde tek guzel sey kostumlerdi allah icin.kotu film ama kostumler uzerinde ugrasmis adamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armadas

gururla 1 puanı verdim , flash oyunların kullandıgı efektlerı kullandıgı ıcın 10 mu verıcektım

şu flashtan sende yapsana şöle bişiler bide seninkine bakak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

Daha film sinemalara gelmeden, DVD kopyasını basıp, başbakana gönderen bu Yağcı müsvettelerinin filmini bırak, afişlerine dahi bakmıyorum bile. Hadi bunu geçtim Faruk Aksoy kimdir yahu? Kimdir? Koskoca Osmanlı tarihinin en önemli olaylarından birini Film haline dökecek çapı, kapasiteyi kendinde nasıl buluyor? Bu mudur yani? İzlemedim. İzlemeyi de zerre düşünmüyorum.

trailer izledikten sonra kafamda bir önyargı oluştu.Açıkçası böyle filmlerde savaş sahneleri en itina gösterilmesi gereken yerler olmalı diye düşünüyorum.Kendimi spam yapan flash oyunlarda gibi hissettim.Sinemaya 15 lira vereceğime, 1-2 ay daha beklerim.Şimdilik 10 puan verdim, izledikten sonra gerçek notumu veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 23 Şubat 2012; 11:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

Türkiyenin yüzde 80 i sevdi filmi arkadaşlar 3, 5 tane çapulçu filmi eleştirebilir takmayın kafanıza soyu ya ermeni dir yada yunan.
    Filmi çoğu kişi dini yönler var diye eleştiriyor...

Filmi eleştirenlerin Türklüğünü sen belirliyorsun yani... O da güzelmiş.

Kutsal bir olayı konu almış, ama kâr amacı güden bir filmi de kutsal sayıp dokunulmaz hale getirerek büyük yanlış yapıyorsunuz.
  • Filmi dün izledim film oldukça güzeldi...
    Sorarım 1/10 veren arkadaşlara madem o kadar çok filmden anlıyosunuz film nasıl kaliteli olur anlatın, film nasıl olmalıdır anlatın, film... oturun kendiniz yapın bir filmde izleyelim, bu kadar hakaret ettiğiniz filmi.
    Bi bakın ne kadar bütçelerle yapılmış diğer bu tarzda yapılan filmler, film sadece 17 milyon dolar harcanarak yapılmış ve bu bütçeyle adamlar gerçektende çok iyi iş çıkarmışlar, türkiyede bu tarzda kaç film yapıldı ? kaç türk filmi bu kadar ilgi gördü.
    eyvallah filme 10 verilmez objektif bakarsak ama bütçe türü vs. vs. bakılırsa filmin hak ederi 7/10
    yargısız 1 veren arkadaşlarında zihniyetine şaşarım.
  • quote:

Türkiyenin yüzde 80 i sevdi filmi arkadaşlar 3, 5 tane çapulçu filmi eleştirebilir takmayın kafanıza soyu ya ermeni dir yada yunan.

Çapulcumu ? Sen paçalı donla vcd den avseq01.dat izlerken biz bu işin okulunu okuyorduk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadalt

Filmi dün izledim film oldukça güzeldi...
    Sorarım 1/10 veren arkadaşlara madem o kadar çok filmden anlıyosunuz film nasıl kaliteli olur anlatın, film nasıl olmalıdır anlatın, film... oturun kendiniz yapın bir filmde izleyelim, bu kadar hakaret ettiğiniz filmi.
    Bi bakın ne kadar bütçelerle yapılmış diğer bu tarzda yapılan filmler, film sadece 17 milyon dolar harcanarak yapılmış ve bu bütçeyle adamlar gerçektende çok iyi iş çıkarmışlar, türkiyede bu tarzda kaç film yapıldı ? kaç türk filmi bu kadar ilgi gördü.
    eyvallah filme 10 verilmez objektif bakarsak ama bütçe türü vs. vs. bakılırsa filmin hak ederi 7/10
    yargısız 1 veren arkadaşlarında zihniyetine şaşarım.

Bilmiyorsak araştırıcaz.

Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi , peki mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuz :) Ki dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..

Alın size youtube dan bir örnek.. izleyin bakalım grafik nasıl yapılırmış , savaş sahnesi nasıl çekilirmiş..

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    2 Plastik Tufek [3.cuyu alacak paralari yokmus]
    4 Gun Cekim
    Toplam 6 haftada bunu yapiyorlar

• bu forumu seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devian

quote:

Çapulcumu ? Sen paçalı donla vcd den avseq01.dat izlerken biz bu işin okulunu okuyorduk..

Okumak cehaleti alır eşşeklik ise baki kalır.Yunus Emrenin bir sözü var dinle yerinde duramazsin ; ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır....
  • Çok acayip karakterler var. Filme eleştiri yapınca başka milletten olduğunu söyleyen mi ararsın, Osmanlı düşmanı diyen mi ararsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: ax

sırf şurdaki yorumları ve oy verme yüzdelerine baktığımda gördüğüm sonuçlardan dolayı izlemediğim filme 1 puan verdim.ne bu arkadaş yukarıdaki yorumlar.inşallah bu arkadaşların yaşları küçüktürde ilerde düşünce yapılarını değiştirirler.bırakın artık şu ucuz milliyetçiliği.unutun artık osmanlıyı yok artık padişahlık bırakın bu hayalleri.burada filmi eleştiren insanların osmanlıyı küçük gördüğü falan yok.kimse batılıların tarihini kendi tarihinden üstün görmüyor.osmanlının elbette eleştirilecek övünülecek tarafları var.burda konu filmin kalitesi.batılılara bu filmi gösterince ne olacak zannediyorsunuz.adamlar en kaliteli filminiz bumu diyecekler.türk sinemasında onlarca çok iyi film var.neden bu film sorarım sizlere.bu yaptığınız yaygarayı neden bir zamanlar anadoluya yada eşkiyaya yapmadınız.belkide çok iyi bir filmi şu yorumlarınızdan sonra önyargılarıyla izleyecek bir sürü insan olacak...

senin gibi Türklerden utanıyorum! (tabi öyleysen)

sen kimsinki benim türklüğümü sorguluyorsun.yaşın ufak diyeceğim değilsin ama şu yaşına kadar boş yaşamışsın.yarın yaşındaki çocuklar senden daha objektif bakabiliyor olaylara...

sen kimsin ki benim yaşım BAŞım hakkında konuşuyorsun!
    çıkıp 1 verdim diye övünüp,insanları tahrik ediyorsun!nasıl yaşadığımı nerden biliyorsun!sen ne yaptın hayatında 1 alacak kadar bile?çocuk!

• Yine Türk IMDB mafyası iş başında anlaşılan 10000 küsür kişiyle filmin puanını 8.5'a çıkarmayı başarmışız, 7.sanata da seviyesizliğimizi bulaştırdık. Şimdi ciddi ciddi Fetih 1453 8.5 Saving Private Ryan(Er Ryan'ı Kurtarmak) da 8.5 vay be. Olayı milli dava olarak görüp IMDB'de 10 basmak nasıl bir mantık anlamadım gitti.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.